ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Γιατί το αρχίζουν οι νέοι;

Ξεκίνησε από Θανάσης Αποστόλου, Μαΐου 06, 2008, 08:26:48 ΜΜ

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η σημαντικότερη αιτία έναρξης του καπνίσματος στην εφηβική ηλικία;

Μοναξιά, ερωτική απογοήτευση, άγχος. (γενικά ψυχολογική πίεση και στεναχώρια).
3 (9.4%)
Μαγκιά, προσπάθεια μεγαλύτερης αποδοχής από κάποιους φίλους.
19 (59.4%)
Τάση γρήγορης ενηλικίωσης.
3 (9.4%)
Αντίδραση σε γονείς, κανόνες, κατεστημένο.
1 (3.1%)
Περιέργεια.
6 (18.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 32

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 06, 2008, 08:26:48 ΜΜ

stgavros

Ανέμη

Παράθεση από: "stgavros"ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ.

Διαβαζοντας τις επιλογες του poll, και πριν διαβασω τις απαντησεις των μελών, σκεφτηκα ακριβώς αυτο, πως λειπει η επιλογη "μιμητισμός". Εγω τουλαχιστον γι αυτο το αρχισα. Εβλεπα να καπνιζουν φιλοι μου στο σχολειο και σκεφτηκα να το κανω κι εγω. Οχι απο περιεργεια, ουτε για να ενταχτω στην παρεα τους, εξαλλου οι πιο κολλητοι μου δεν καπνιζαν, απλα ετσι, αφου το εκαναν οι αλλοι, ειπα να το κανω κι εγω.

Θανάσης Αποστόλου

Ο μιμητισμός νομίζω εντάσσεται στη δεύτερη επιλογή.

Δεν είναι τόσο αιτία αλλά αποτέλεσμα αυτού που λέει στην 2η επιλογή (μαγκιά, τάση ενηλικίωσης, αποδοχή από τους άλλους κλπ).

Τώρα αν ο μιμητισμός δεν οφείλεται στην ανάγκη μας για αποδοχή από τους άλλους, και είναι απλά μία μίμηση για να δοκιμάσουμε τι πράμα είναι αυτό το "τσιγάρο", τότε πάμε στην απάντηση "περιέργεια" :)

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

Jimmy Pee

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Admin. Ο μιμητισμός είναι υποκατηγορία.

Browser ID: smf (is_webkit)
Πρότυπα:4: index (default), Display (default), GenericControls (default), GenericControls (default).
Υπο-πρότυπα:6: init, html_above, body_above, main, body_below, html_below.
Αρχεία γλώσσας:8: index+Modifications.english (default), index+Modifications.greek (default), Post.english (default), Post.greek (default), Editor.english (default), Editor.greek (default), Drafts.english (default), Drafts.greek (default).
Φύλλα στυλ:4: index.css, attachments.css, jquery.sceditor.css, responsive.css.
Ονόματα άγκιστρων: 214 (εμφάνιση)
Συμπεριλαμβανόμενα αρχεία:39 - 1526KB. (εμφάνιση)
Χρήση μνήμης: 1097KB.
Κουπόνι: post-login.
Επερωτήματα που χρησιμοποιήθηκαν: 29.

[Εμφάνιση επερωτημάτων]