ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Γιατί το αρχίζουν οι νέοι;

Ξεκίνησε από Θανάσης Αποστόλου, Μαΐου 06, 2008, 08:26:48 ΜΜ

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η σημαντικότερη αιτία έναρξης του καπνίσματος στην εφηβική ηλικία;

Μοναξιά, ερωτική απογοήτευση, άγχος. (γενικά ψυχολογική πίεση και στεναχώρια).
3 (9.4%)
Μαγκιά, προσπάθεια μεγαλύτερης αποδοχής από κάποιους φίλους.
19 (59.4%)
Τάση γρήγορης ενηλικίωσης.
3 (9.4%)
Αντίδραση σε γονείς, κανόνες, κατεστημένο.
1 (3.1%)
Περιέργεια.
6 (18.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 32

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 06, 2008, 08:26:48 ΜΜ

Θανάσης Αποστόλου

Η καλύτερη καταπολέμηση του καπνίσματος είναι η αποτροπή του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα ζήτημα με το οποίο καταπιάνομαι στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Πιστεύω ότι όσοι είναι γονείς, με λίγη μέριμνα για το ζήτημα μπορούν να ωφελήσουν πάρα πολύ το παιδί τους.

Όταν μελετούσα το ζήτημα κατάλαβα ότι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσω τη μελέτη μου ήταν να μάθω το ΓΙΑΤΙ αρχίζουν το κάπνισμα οι νέοι. Σε αυτό θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη των μελών του φόρουμ.

Εγώ ψηφίζω την "περιέργεια" γιατί τη θεωρώ ως τη σημαντικότερη αιτία, η οποία πάντα συνδιάζεται και με τις υπόλοιπες. Μπορεί για κάποιον άνθρωπο να είναι άλλη η βασική αιτία, αλλά η ανθρώπινη περιέργεια υπάρχει πάντα ως μπαλαντέρ σε κάθε περίπτωση. Για μένα ήταν η κύρια, αν και θυμάμαι ότι το έκανα και για να φαίνομαι πιο κουλ.. (μαγκιά).


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Jimmy Pee

Πιστεύω πως η περιέργεια είναι η κινητήριος δύναμη για την δοκιμή του τσιγάρου, όχι όμως και το ξεκίνημα του καπνίσματος. Όταν ήμουν 12 είχα την περιέργεια να δοκιμάσω τη γεύση του τσιγάρου όπως και έκανα. Το άρχισα όμως ένα χρόνο αργότερα καθαρά για μαγκιά και αποδοχή.

katia

Σε αρκετά μικρή ηλικία είχα δοκιμάσει από περιέργεια από κάποια τσιγάρα που είχα βρε στο σπίτι από τους γονείς μου. Βέβαια δεν ήξερα ούτε πώς να το ανάψω. Αργότερα κάπνισα και λόγω περιέργειας αλλά και περισσότερο λόγω παρέας μια που στα διαλλείματα κατεβαίναμε στις τουαλέτες και καπνιζε όλη η παρέα μου. Οπότε με παρέσυρε και η δική μου περιέργεια και η ανάγκη να μην είμαι κάτι διαφορετικό από τις φίλες μου! :?:
Όσο ζω ελπίζω!!!!!!

Σπυρος

Δεν πιστευω τοσο πολυ οτι ειναι η στεναχωρια,ανγος ερωτικη απογοητευση ενας λογος που θα αρχιζε το καπνισμα καποιος , αλλα πιστεβω περισσοτερο οτι θα ηταν αιτιο πολυ υσχηρο για ξανακυλισμα .
Σιγουρα ειναι η περιεργεια και η μαγκια για αποδοχη απο τους αλλους και αυτη η αισθηση γρηγορης ενηληκιωσης τα πρωτα και βασικα αιτια . Αυτο εξηγηται πολυ απλα γιατι σε αυτην την σαπια κοινωνια που ζουμε δεν υπαρχουν προτυπα . Δηλαδη καποτε στην αρχαια Ελλαδα ας πουμε τα προτυπα ηταν δυναμη καρδιας(πολεμιστες)/ψυχης(προστατες)/μυαλου(μορφωση) οι Ελληνες ειναι γνωστο λογω της πολυ παλιας ιστοριας τους ηταν πολυ ανεπτυγμενοι και παρα πολυ μορφωμενοι και αυτο συνεβαινε γιατι αυτα ηταν τα προτυπα τοτε , τωρα πειτε μου εσεις ποια ειναι τα προτυπα ενος νεου σημερα ?  

Εγω μικρος το αρχισα απο μαγκια γιατι δεν ειχε βρεθει καποιος να με ενημερωσει οτι το καπνισμα δεν σε κανει μαγκα η ξεχωριστο αντιθετα σε μειωνει σαν προσωπικοτητα και ειναι παγιδα ενος φαυλου κυκλου νικοτηνης.
TO TAXIDI SE KANEI EYTYHISMENO , OXI Ο PROORISMOS .

deimos

εγω το ειχα αρχισει γιατι νομιζα οτι θα ενταχθω στην παρεα των αλλων

παιδιων μονο και μονο με το καπνισμα...

dhmhtrhs42

Kαι  εγώ  το  άρχισα  σαν  μαγκιά  στον  εαυτό  μου  πιο  πολύ , ότι  μπορούσα  να  το ελέγξω  και  να  το  κόψω  ότι  ώρα  ήθελα , και ενώ  δεν  το  ήθελε  ο  οργανισμός   μου ( δεν  μπορούσα  να  το  τραβήξω  μέσα ) βρέθηκε  ο  καλός  Σαμαρείτης , πρώτος  μου ξάδελφος  που  μου έδειξε το  κόλπο  του  Παπά , (τραβάς  ρουφηξιά  και  λές  ααααααααα  ένας  παπάς ).Στις  παρέες  μου  τότε  η  αναλογία  καπνιστών ή  μή  ήταν 7 πρός 1 . Πήγα  με  το ... κοπάδι  :(
-Μην ψάχνετε την οδό για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι η οδός. Dr. R. CARLSON

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε η πίσσα...... =thumb=   :wave:
Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

dhmhtrhs42

Μπράβο  Αριστείδη  με  έκανες  και .. :γέλιο:  :γέλιο:  :γέλιο:  =thumb=  :wave:
-Μην ψάχνετε την οδό για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι η οδός. Dr. R. CARLSON

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Φίλε Δημήτρη το τι πλάκα σπάζω όταν λέω στους γνωστούς μου που καπνίζουν ότι το έχω κόψει εδώ και πάνω από μήνα, δεν εκφράζετε με γράμματα.
Παίρνουν ένα ύφος μελαγχολίας σα να σκέπτονται αχ να μπορούσα και εγώ......
Αλλά μετά μάλλον από εγωισμό λένε "εγώ δεν θέλω να το κόψω μου αρέσει να καπνίζω". :γέλιο:  :γέλιο:
Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

dhmhtrhs42

Έτσι  είναι  φίλε  Αριστείδη .... όσα  δεν  φτάνει  η  αλεπού  τα  κάνει  κρεμαστάρια  :γέλιο:  :)   :wave:
-Μην ψάχνετε την οδό για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι η οδός. Dr. R. CARLSON

Browser ID: smf (is_webkit)
Πρότυπα:4: index (default), Display (default), GenericControls (default), GenericControls (default).
Υπο-πρότυπα:6: init, html_above, body_above, main, body_below, html_below.
Αρχεία γλώσσας:8: index+Modifications.english (default), index+Modifications.greek (default), Post.english (default), Post.greek (default), Editor.english (default), Editor.greek (default), Drafts.english (default), Drafts.greek (default).
Φύλλα στυλ:4: index.css, attachments.css, jquery.sceditor.css, responsive.css.
Ονόματα άγκιστρων: 337 (εμφάνιση)
Συμπεριλαμβανόμενα αρχεία:39 - 1526KB. (εμφάνιση)
Χρήση μνήμης: 1216KB.
Κουπόνι: post-login.
Επερωτήματα που χρησιμοποιήθηκαν: 28.

[Εμφάνιση επερωτημάτων]