Χαρούπι, χαρουπάλευρο, χαρουπόμελο, κλπ

Ξεκίνησε από g, Ιουνίου 19, 2015, 07:43:14 ΠΜ

0 Μέλη και 2 Επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

g

Θα ήθελα να ρωτήσω για το χαρούπι. Είναι συμβατό με την SD; Το χρησιμοποιούσαμε ως εναλλακτικό γλυκαντικό αλλά και ως εναλλακτική σοκολάτα. Κάναμε χαρουπολάτα και κάνουμε ακόμη. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε ή με μέτρο;

Ευχαριστώ

Θανάσης Αποστόλου

Γιάννη με πιάνεις αδιάβαστο στο θέμα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όπως κάθε σπόρος πρέπει να περιέχει αντιθρεπτικά, που μάλλον καλό είναι να απενεργοποιούνται, κάτι στο οποίο επιμένει η SD για κάποια τρόφιμα.

Θα φτιάξω φάκελο "χαρούπι" με πληροφορίες κ βίντεο, θα αγοράσω προϊόντα να δοκιμάσω και θα επανέλθω μόλις βγάλω συμπέρασμα!

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

g

g

Άλλο ένα άρθρο:

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_33.html.

Με τη χαρουπιά έχω συνδεθεί συναισθηματικά. Πέρσυ το καλοκάιρι κουβάλησα 2 μεγάλες σακούλες σουπερμαρκετ με χαρούπια απο την Κρήτη τα οποία μάζεψα μόνος μου από δέντρο που βρήκα σε μια εκδρομή. Αφού έκατσαν στο ντουλάπι κανα 4μηνο αποφάσισα μια μέρα και έψαξα στο ιντερνετ πως να κάνω χαρουπόμελο και χαρουπάλευρο απο τα ξυλοκέρατα. Έτσι ξόδεψα αρκετές ώρες και κατάφερα και έκανα ένα βαζάκι περίπου 400 ml χαρουπόμελο και κανά μισόκιλο χαρουπάλευρο. Κάθετη παραγωγή μιλάμε. Μεγάλη ικανοποίηση στο τέλος! =yes!=
Το έκανα εντελώς πειραματικά. Είναι πολύ δύσκολη η επεξεργασία τους για οικιακή χρήση. Εχουν τα σπόρια που πρέπει να αφαιρεθούν και επίσης είναι πολύ σκληρά τα ίδια τα ξυλοκέρατα και πρέπει με κάποιο τρόπο να μουλιάσουν για το χαρουπόμελο και μετα να στεγνώσουν τελείως για να γίνει το χαρουπάλευρο. Παίδεμα μεγάλο!

Aris

Καλησπέρα σε όλους,

Σχετικά με το χαρούπι, αγόρασα κατι παξιμάδια και μου αρέσουν πολύ(φυσικά αποφεύγετε η συχνή χρήση σε κάποιον που ειναι σε πρόγραμμα νηστείας κτλ.)
Ο λόγος που παρέθεσα την εικόνα ειναι να μου πείτε εάν βλέπετε στα συστατικά κάτι που δεν ταιριάζει στην SD ! Εγώ έχω εντοπίσει το "κρίθινο ολικής άλεσης"

Εσείς ?  book2

Θανάσης Αποστόλου

Το συστατικό που αναφέρεται πρώτο είναι και αυτό με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα, συνήθως. Το κριθαρένιο αλεύρι, όπως και της σίκαλης, είναι πολύ ανώτερα από το σταρένιο και δεν δημιουργεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι ένα προϊόν που θα αγόραζα. :)

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

g

Παράθεση από: Aris στις Μαΐου 13, 2017, 07:46:22 ΜΜ
Καλησπέρα σε όλους,

Σχετικά με το χαρούπι, αγόρασα κατι παξιμάδια και μου αρέσουν πολύ(φυσικά αποφεύγετε η συχνή χρήση σε κάποιον που ειναι σε πρόγραμμα νηστείας κτλ.)
Ο λόγος που παρέθεσα την εικόνα ειναι να μου πείτε εάν βλέπετε στα συστατικά κάτι που δεν ταιριάζει στην SD ! Εγώ έχω εντοπίσει το "κρίθινο ολικής άλεσης"

Εσείς ?  book2

Φίλε Άρη μήπως θυμασαι απο που τα πήρες και τη μάρκα για να τα ψάξω;

Γιάννης

nilasgr

Παράθεση από: Aris στις Μαΐου 13, 2017, 07:46:22 ΜΜ
Καλησπέρα σε όλους,

Εσείς ?  book2

Καλησπερα. Εχω βρει αυτα τα παξιμαδια απο χαρουπι. Βαση αυτων που γραφει στα συστατικα ειναι απο 100% χαλουπαλευρο + ελαιαολαδο.

Browser ID: smf (is_webkit)
Πρότυπα:4: index (default), Display (default), GenericControls (default), GenericControls (default).
Υπο-πρότυπα:6: init, html_above, body_above, main, body_below, html_below.
Αρχεία γλώσσας:8: index+Modifications.english (default), index+Modifications.greek (default), Post.english (default), Post.greek (default), Editor.english (default), Editor.greek (default), Drafts.english (default), Drafts.greek (default).
Φύλλα στυλ:4: index.css, attachments.css, jquery.sceditor.css, responsive.css.
Ονόματα άγκιστρων: 261 (εμφάνιση)
Συμπεριλαμβανόμενα αρχεία:39 - 1526KB. (εμφάνιση)
Χρήση μνήμης: 1094KB.
Κουπόνι: post-login.
Επερωτήματα που χρησιμοποιήθηκαν: 26.

[Εμφάνιση επερωτημάτων]