Author Topic: Πρωτόγαλα (Colostrum) H πρώτη τροφή της ζωής.  (Read 5880 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline thanosd

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Gender: Male
Είναι πολύ πλούσιο διατροφικό υλικό, που εκκρίνεται από τους αδένες των θηλαστικών κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ημερών μετά τη γέννα, ώστε το θαύμα που έχει ξεκινήσει με την κύηση να ολοκληρωθεί σωστά και μετά την γέννηση.
Οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στο Colostrum προσφέρουν στο νεογέννητο τα απαραίτητα στοιχεία για την άμεση επιβίωση του.

Γνωρίζουμε ότι το αγελαδινό γάλα μας δίνει βιταμίνη D και ασβέστιο, αλλά οι τετράποδοι φίλοι μας, μας προσφέρουν και ένα άλλο πολύ πιο ισχυρό προϊόν για την υγεία μας - το Colostrum.
Οι ανοσοποιητικοί & αυξητικοί παράγοντες και οι πλούσιες πρωτεΐνες που υπάρχουν στο Colostrum παρέχουν στο νεογέννητο τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για μια υγιή ζωή.
Προσφέρει τα πιο δραστικά - απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για την προσαρμογή του στις νέες συνθήκες.

Είναι το πρώτο γεύμα που το νεογέννητο θ' αφομοιώσει, συνεπώς είναι ασφαλές για όλες τις ηλικίες.
Στους ενήλικες η χρήση του Colostrum μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας τους.
Οι ανοσοποιητικοί παράγοντες στο Colostrum μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση και τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Aυτό είναι και το κλειδί της καλής υγείας.

Σε όλες τις χώρες χρησιμοποιείται από παλιά ενάντια σε όλες τις αρρώστιες. Στην Αμερική χρησιμοποιούταν σε θεραπείες σαν φυσικό αντιβιοτικό, πολύ πριν από την ανακάλυψη της πενικιλίνης & των σουλφαμιδών.

Στη δεκαετία του '50, το Colostrum χρησιμοποιούταν στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας από τον Dr. Albert Sabin, τον ερευνητή που προχώρησε πολύ τις έρευνες για την θεραπεία της πολιομυελίτιδας και ο οποίος απέδειξε ότι το Colostrum περιέχει πανίσχυρα αντισώματα για την καταπολέμηση της πάθησης αυτής.
Συνιστούσε Colostrum σαν διαιτητικό συμπλήρωμα στα παιδιά που έπασχαν από πολιομυελίτιδα. Τα συστατικά του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική προσαρμοσιογόνο δράση για τον οργανισμό που το λαμβάνει.

Το αγελαδινό Colostrum είναι σχεδόν ίδιο με το ανθρώπινο, αλλά τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι 4 φορές πλουσιότερο σε
ανοσοποιητικούς παράγοντες. Οι αγελάδες παράγουν τις πρώτες δύο ημέρες 36 λίτρα πρωτόγαλα, εκ των οποίων το μοσχαράκι θα πάρει μόνο 16 λίτρα. Το αγελαδινό Colostrum είναι ιδανικό για όλα τα θηλαστικά - ανθρώπους & ζώα.

Όσο μεγαλώνουμε, ο οργανισμός παράγει όλο και λιγότερα από τα ζωτικά αυτά στοιχεία - αυξάνοντας τα σημάδια της ηλικίας και κάνοντας δυσκολότερη την αντιμετώπιση των ασθενειών. Η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, ο καπνός, το αλκοόλ, η κατάχρηση των αντιβιοτικών, οδηγούν σε μείωση της απόδοσης του ανοσοποιητικού συστήματος, με συνέπεια διάφορες ασθένειες. Το Colostrum μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σωματικής ικανότητας στους ενήλικες.

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενειών αρχίζει από το γαστρεντερικό σύστημα.
Παθογόνα μικρόβια, ιοί, βακτήρια, μύκητες, εισέρχονται στον οργανισμό από τη μύτη, τα αυτιά, το στόμα, προχωρούν και εγκαθίστανται στα σπλάχνα. Το Colostrum αναχαιτίζει την εγκατάσταση των παθογόνων μικροβίων στα σημεία αυτά. Είναι πλούσιο σε Ανοσοσφαιρίνες Α, από τις οποίες γίνονται τα αντισώματα που δρουν ενάντια στα μικρόβια, τα βακτήρια και τους ιούς. Σε μία εποχή "φτωχής" διατροφής, το αρίστης ποιότητας Colostrum με 20% αντισώματα, αποτελεί μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Ως διατροφικό συμπλήρωμα διασφαλίζει την επάρκεια βιοενεργών ουσιών σε ανήλικους και ενήλικες - ιδιαίτερα στους δεύτερους - μιας και το ανοσοποιητικό τους σύστημα εκφυλίζεται σημαντικά λόγω αφ' ενός μεν της φυσιολογικής φθοράς, αφ' ετέρου δε της κακής διατροφής και της διαβίωσης σε ρυπαρό και τοξικό περιβάλλον.

Έχουν αναφερθεί πολλές και άμεσες ενέργειες του Colostrum απο τις πρώτες κιόλας ημέρες λήψης. Επίσης έχει αναφερθεί και σημαντική συμβολή στην καταστολή των ερπήτων και των μυκήτων.

Δεν έχει αναφερθεί καμία απολύτως αρνητική επίδραση από την χρήση του, ούτε -άλλωστε- θα μπορούσε, διότι είναι φυσικό αγελαδινό "γάλα".

Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι παράγοντες που περιέχονται στο Colostrum:

- Ανοσοσφαιρίνες (Immunoglobulins - αντισώματα): Είναι αμυντικοί παράγοντες ευρέως φάσματος, οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς. Υπάρχουν πέντε είδη ανοσοσφαιρινών σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανoμένων και των ανθρώπων.

- Λακτοφερίνη (Lactoferin). Είναι ένα πολύ δυνατό αντιβιοτικό και αντιβακτηριακό συστατικό.

- Κυτοκίνες (Cytokines). Βοηθούν σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και στη ρύθμιση της λεμφικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ενέργειας των Τ- κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της ευαισθησίας και την διάρκεια των αντιδράσεων ανοσοποίησης.

- Ιντερλουκίνη-ΙΟ (Interlukine-lO). Είναι ένας καταστολέας φλεγμονών.

- Ρrolίne-rich Polypeptide (PRP). Είναι ρυθμιστική ορμόνη του θύμου αδένα.

- Oligo Ροlysacharides και Glycoconjugates. Είναι σάκχαρα, τα οποία προσκολλώνται στα παθογόνα βακτήρια (εισβολείς), με αποτέλεσμα να τα αποτρέπουν από το να διαπεράσουν το εντερικό τοίχωμα.

- Egf και Igf-1. Βοηθούν την ανάπτυξη των οστών, μυών, νεύρων και ιστών, όπως επίσης και στην εξισορρόπηση των σακχάρων του αίματος.

Το Colostrum μπορεί να ληφθεί εξίσου από μικρούς και μεγάλους, αθλούμενους και λιγότερο (ή καθόλου) αθλούμενους. Με την αφθονία των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε αυτό, είναι μία αποτελεσματική βοήθεια σε οποιονδήποτε τρόπο διατροφής. Τοπική εφαρμογή Colostrum σε σκόνη, ή σε κρεμώδη μορφή (με αποσταγμένο νερό), χρησιμοποιείται στην θεραπεία oυλίτιδας, ευαίσθητων δοντιών, στοματικών μολύνσεων, σε κοψίματα στο δέρμα και σε εγκαύματα.

Κλινικές έρευνες και αναφορές ατόμων που έχουν χρησιμοποιήσει το Colostrum, δείχνουν ότι έχει τα ακόλουθα οφέλη στην υγεία: (Η λίστα είναι ενδεικτική. Το Colostrum έχει σχεδιαστεί από την φύση να προάγει την καλή υγεία και τα οφέλη είναι πολλά - πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρονται):

- Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DΝΑ και RNA.
- Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη.
- Βελτιώνει την υγεία του προστάτη.
- Καταστρέφει ιούς - βακτήρια - μύκητες.
- Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών.
- Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες - ενισχύει τη μνήμη.
- Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας τους διαβητικούς ή τους υπογλυκαιμικούς ταυτοχρόνως.
- Αυξάνει την ανοσία.
- Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.
- Αυξάνει τη σεξουαλική επίδοση.
- Βοηθά στο σωστό σχηματισμό των οστών.
- Επισπεύδει την επούλωση των τραυμάτων.
- Προσφέρει αυξημένη προστασία εναντίον του Αλτσχάιμερ, AIDS και παρόμοιων ασθενειών.
- Περιέχει 20 τύπους αντισωμάτων που δρουν ενάντια σε ορισμένα παθογόνα, στα οποία περιλαμβάνονται η Candida, ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα, η Esherichia coli και τα κρυπτοσπορίδια.
- Κτίζει μύες και καίει το σωματικό λίπος.
- Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.
- Μειώνει τις ρυτίδες.
- Βελτιώνει την ποιότητα και το χρώμα του δέρματος.
- Βοηθά στην καλύτερη ποιότητα των μαλλιών.- Συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας.
- Έχει εξαιρετικά σημαντική αντιγηραντική δράση.

Επίσης το Colostrum έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στην θεραπεία των συμπτωμάτων των εξής ασθενειών :
Αναιμία - αρθρίτιδα - ρευματοειδή αρθρίτιδα - άσθμα - κολίτιδα - χρόνια κόπωση - γρίπη - βήχας - χρόνιοι πόνοι - πόνοι αρθρώσεων - κατάθλιψη - διαβήτης - καρδιακό φύσημα - λύκος- σκλήρυνση κατά πλάκας - μυασθένεια - νευρικές διαταραχές - ψυχικές διαταραχές - έλκος - έρπης - αιμορροίδες- στρες - έμφραγμα - προβλήματα θυρεοειδούς - αυτοάνοσες ασθένειες.


(Απόσπασμα από το βιβλίο «Colostrum Το Δώρο της Δημιουργίας» του Dr. Marco Prümmer )

www.vegasbeauty.gr