Προτεινόμενα βιβλία & κανάλια YouTube Αυτοβελτίωσης

Ξεκίνησε από Θανάσης Αποστόλου, Σεπτεμβρίου 03, 2022, 07:27:54 ΜΜ

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Θανάσης Αποστόλου

Τα καλύτερα βιβλία και βίντεο Αυτοβελτίωσης

Ξεκινάμε από τα βιβλία και μετά συνεχίζουμε με τα καλύτερα κανάλια Youtube Αυτοβελτίωσης. Δίνεται λίγο παραπάνω βάρος στην παραγωγικότητα και με τον καιρό θα προστεθούν και τίτλοι που αφορούν τα ζητήματα του Πλούτου, της Ευτυχίας και άλλα. Τα βιβλία που θα σας προτείνω είναι όλα αριστουργήματα. Τα κριτήρια για να μπουν στην λίστα των προτεινόμενων ήταν πολυ αυστηρά. Θα κρατώ την λίστα επίτηδες μικρή, αφού μία τεράστια λίστα με πολλούς τίτλους μόνο χάος θα μπορούσε να προκαλέσει.

Λίστα Προτεινόμενων βιβλίων:

- Eat that Frog, Brian Tracy
- Psychology of Achievement, Brian Tracy
- Deep Work, Cal Newport
- The Practicing Mind, Thomas Sterner
- The one thing, Garry Keller
- 15 Secrets Successful People Know About Time Management, Kevin Kruse
- The Happiness Trap, Russ Harris (αφορά την ευτυχία, δείτε κεντρική ιδέα)
- The Subtle Art of Not Giving a Fuck, Mark Manson
- The Total Money Makeover, Dave Ramsey (αφορά πλούτο, χρήμα)

Λίστα Προτεινόμενων καναλιών YouTube:
Τα κανάλια που προτείνω έχουν υψηλό ποσοστό αξιόλογων βίντεο Αυτοβελτίωσης. Υπάρχουν πολλά κανάλια που ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ καλά (πχ. έχουν τέλεια γραφικά, πολλές θεάσεις και λάικ), όμως μετά από μερικές ώρες ενασχόλησης θα διαπιστώσετε ότι δεν προσφέρουν και πολλά από όσα υπόσχονται.
Για μερικά κανάλια το λινκ οδηγεί σε συγκεκριμένο επιλεγμένο βίντεο (και όχι στο κανάλι γενικώς). Το έκανα επίτηδες, για να σας δώσω εξ αρχής ένα από τα καλύτερα βίντεο του καναλιού (μετά πλοηγείστε ελεύθερα και στα άλλα καλά βίντεο του καναλιού).

- Productivity Game (υπέροχες βιντεοπεριλήψεις βιβλίων)
- Better than Yesterday
- Mark Manson
- Brian Jonhson. Από αυτό το κανάλι επικεντρωθείτε ΜΟΝΟ στην playlist PhilosophersNotes TV, στην οποία έχει πολύ καλές βιντεοπεριλήψεις βιβλίων. Τα υπόλοιπα δεν είναι τόσο αξιόλογα.

* Αυτά είναι καλά για αρχή, για να μην κουραστείτε. Θα προσθέτω κι άλλα κάθε λίγους μήνες.

Πώς θα κατεβάσω audio books?

Μπορείς να τα αγοράσεις, αλλά όσοι έχουν κάποιες γνώσεις υπολογιστών μπορούν να τα κατεβάσουν δωρεάν μέσω αναζήτησης σε σελίδες torrent.

Μία σελίδα που έχει απίστευτη συλλογή βιβλίων είναι η Library Genesis. Εκεί θα βρείτε σχεδόν κάθε τίτλο βιβλίου που θα αναζητήσετε.
ΤΡΟΠΟΣ: Επειδή η σελίδα είναι υπό διωγμό λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, συχνά το σάιτ πέφτει. Γι αυτό κάντε μία αναζήτηση στο google για τον όρο libgen. Συνήθως θα σας βγάλει αμέσως την ενεργή σελίδα που μπορείτε να επισκεφθείτε. Αν το πρόγραμμα περιήγησης σας βγάζει μήνυμα ότι η σελίδα έχει απαγόρευση πρόσβασης λόγω copyright, τότε επισκεφθείτε την ίδια σελίδα από Opera browser (έχει ενσωματωμένο VPN για ανώνυμη περιήγηση), οπότε δε θα έχετε πρόβλημα.

Καχυποπτίδης: «Μας προτείνεις να κατεβάζουμε παράνομα από ίντερνετ και όχι να πληρώνουμε;»

Η άποψή μου: Πολύ πετυχημένα βιβλία (δηλαδή αυτά που συνήθως θέλεις να διαβάσεις), που έχουν κάνει ήδη πλούσιους τους συγγραφείς τους, δεν χρειάζεται να μας αγχώνουν για το πώς θα τους πληρώσουμε. Όταν πχ. η συγγραφέας του Χάρι Πότερ έχει βγάλει 1 ΔΙΣ δολάρια από τα βιβλία της, νομίζω δε θα ήταν τεράστια ζημιά για αυτήν να κατεβάσει δωρεάν ένα βιβλίο της ένας φτωχός φοιτητής. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για συγγραφείς που έχουν κερδίσει πάνω από 1 εκατομμύριο. Αντίθετα, πιστεύω ότι σε μικρούς δημιουργούς είναι καλό να τους πληρώνουμε για τον κόπο τους.

Αν ποτέ κατάφερνα να φτάσω να κερδίσω συνολικά από τα βιβλία μου πχ. 300 χιλιάδες ευρώ (απέχω πολύ ακόμα), θα ντρεπόμουν να συνεχίζω να χρεώνω για την ψηφιακή αγορά τους. Θα έδινα ΟΛΑ δωρεάν. Η αμοιβή μου θα ήταν μόνο ότι ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ.

Γενικά θεωρώ υπερβολικό τον νόμο για το copyright, ειδικά για την διάρκεια ισχύος του. Για παράδειγμα δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώνονται πνευματικά δικαιώματα ακόμα και μετά τον θάνατο του δημιουργού, ακόμα και στα τρισέγγονά του! Αυτή είναι η άποψή μου. Πάντως πέρα από το θέμα του copyright, είτε με μέσω αγοράς, είτε με άλλο τρόπο, προτείνω θερμά να βάλετε τα βιβλία και audio books στη ζωή σας!

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

Θανάσης Αποστόλου

Διάσημα βιβλία που προτείνω να ΜΗΝ διαβάσεις

Δεν θέλω να υποτιμήσω βιβλία τα οποία δημιουργήθηκαν με τεράστιο κόπο, όμως ως λάτρης της διαχείρισης χρόνου, νιώθω την υποχρέωση να σας προτρέψω να ΜΗΝ διαβάσετε, τα βιβλία της ακόλουθης λίστας. Κάποια είναι βαρετά χωρίς καλές ιδέες, κάποια έχουν 3-4 καλές ιδέες που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε λίγες σελίδες και όχι σε ένα βιβλίο εκατοντάδων σελίδων, άλλα είναι σχετικά καλά, όμως στο ίδιο θέμα υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία.

Διαβάζοντάς τα, έχασα αρκετό χρόνο, που εσείς μπορείτε να γλιτώσετε, αν με εμπιστεύεστε. Φρόντισα μετά από την ανάγνωση κάθε τέτοιου βιβλίου να το σημειώνω σε αυτή τη λίστα, και για να μην το ξαναδιαβάσω εγώ, αλλά και για την δική σας ενημέρωση. Δυστυχώς κάποια βιβλία μου "ξεφυγαν" γιατί ξέχασα να τα σημειώσω. Από εδώ και μπρος όμως ό,τι κακό βλέπω, θα σημειώνεται.

Φυσικά δε διαθέτω το αλάθητο, ενδέχεται να διαφωνείτε με τις επιλογές των βιβλίων προς αποφυγή. Η άποψή μου είναι υποκειμενική.

Αναφέρομαι μόνο σε διάσημα βιβλία με θετικές κριτικές, που λειτουργούν ως τέλειες παγίδες για τον εγκλωβισμό του χρόνου μας. Βιβλία με λίγες ή κακές κριτικές δε σημειώνονται, αφού εύκολα τα εντοπίζετε και μόνοι σας. Αφορούν ποικιλία θεμάτων Αυτοβελτίωσης. Η λίστα θα ανανεώνεται κατά καιρούς.

Βιβλία προς Αποφυγή:

- The talent code, Daniel Coyle
- The Principles, Ray Dalio
- The 1% rule, Tommy Baker
- The Little Book of Talent, Daniel Coyle
- Outliers, Malcolm Gladwell 2011
- Take the Stairs, Rory Vaden

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

Browser ID: smf (is_webkit)
Πρότυπα:4: index (default), Display (default), GenericControls (default), GenericControls (default).
Υπο-πρότυπα:6: init, html_above, body_above, main, body_below, html_below.
Αρχεία γλώσσας:8: index+Modifications.english (default), index+Modifications.greek (default), Post.english (default), Post.greek (default), Editor.english (default), Editor.greek (default), Drafts.english (default), Drafts.greek (default).
Φύλλα στυλ:4: index.css, attachments.css, jquery.sceditor.css, responsive.css.
Ονόματα άγκιστρων: 207 (εμφάνιση)
Συμπεριλαμβανόμενα αρχεία:39 - 1526KB. (εμφάνιση)
Χρήση μνήμης: 1005KB.
Κουπόνι: post-login.
Επερωτήματα που χρησιμοποιήθηκαν: 26.

[Εμφάνιση επερωτημάτων]