Πού να αγοράσω φθηνά και ποιοτικά συμπληρώματα Διατροφής;

Ξεκίνησε από Θανάσης Αποστόλου, Απριλίου 08, 2010, 02:04:23 ΠΜ

0 Μέλη και 4 Επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

raphael

Εμένα πάντως δεν μου έχει έρθει δεύτερη επιστολή μετά από 10 μέρες τουλάχιστον.

giannis mtrs

Η δική μου περίπτωση πως εξηγείται να μη πληρώσω απολύτως τίποτα; Να το ξανακάνω δηλαδή;  :LOL: Ναι μεν ήταν 3 συμπληρώματα,αλλά αρκετά πάνω από 22 ευρώ.

stefanos kap

Γιάννη περίμενε πρώτα να έρθει και το δικό μου πακέτο για να δούμε ακριβός πως θα μας κοστίσει. (85 ευρώ το πακέτο με 7 συμπληρώματα)

gatopardos

Παιδιά καλημέρα σε όλους και στον  αξιότιμο κ. Διαχειριστή του σαιτ. Παιδιά είχα καιρό να μπω στο σαιτ και μπήκα σήμερα για να δω εάν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τα capital controls γιατί από πέρυσι δεν μπορώ να παραγγείλω συμπληρώματα διατροφής με την προπληρωμένη κάρτα μου και είδα όλο αυτόν τον χαμό που αναφέρεται με τον Ε.Ο.Φ. και τα τελωνεία και τα Ε.Λ.Τ.Α. και απόρησα γιατί δεν είχα πάρει χαμπάρι κάτι και ερωτώ να μου απαντήσουν σε όσους γνωρίζουν παρακαλώ? πρώτον? άνοιξαν οι προπληρωμένες κάρτες για αγορές από την iherb? και δεύτερον ενημερώνω το σαιτ ότι ένας φίλος που έχει κάρτα εξωτερικού και παράγγειλε στην iherb συμπληρώματα διατροφής περίπου 60 ευρώ τα παρέλαβε πριν λίγες ημέρες από το ταχυδρομείο της περιοχής του χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν του ζητήθηκε ούτε χαρτί από Ε.Ο.Φ.,ούτε 3 ευρώ προμήθεια που αναφέρεται εδώ, ούτε να πληρώσει Φ.Π.Α. ούτε να πληρώσει εκτελωνισμούς κ.τ.λ..Τελικά τι γίνεται?΄το  ταχυδρομείο της κάθε περιοχής έχει την δική του πολιτική? η είναι θέμα το πόσο νομολάτρης είναι ο κάθε υπάλληλος των E.Λ.Τ.Α.?γιατί εάν άλλαξε η πολιτική αγορών μέσω iherb και χρειάζεται να μπαίνει κανείς σε όλη αυτή την γραφειοκρατική ταλαιπωρία(Ε.Ο.Φ. ΤΕΛΩΝΕΙΑ. ΕΛΤΑ)συν τους επιπλέον φόρους δεν αξίζει πια να ψωνίζουμε από Αμερική, ταπεινή μου άποψη αυτό.

Φιλικά.

Με εκτίμηση

Gatopardos

netwatcher

Gatopardos πριν πόσο καιρό έκανε την παραγγελία από iherb; Γιατί αν είναι στα κοντά τότε έχουμε και την περίπτωση του giannis mtrs που οι παραγγελίες που έκανε παραγγελίες στα τέλη Αυγούστου και έχοντας προχωρήσει κανονικά.

Για μένα δύο τα τεινά:

1. Πλέον το τελωνείο κατέρρευσε και απλά για κάποιο διάστημα ότι έρχεται θα περνάει όπως και παλιά μέχρι να ομαλοποιηθει η κατάσταση η μέχρι να βρούνε κάποιον άλλο τρόπο.

2. Το ίδιο το iherb μετά από τέτοια χασούρα (γιατί φαντάζομαι refund σε παραγγελίες έκαναν σε πάρα πολλές περιπτώσεις, βρήκε "παράθυρο" για να έρχονται και πάλι κανονικά.

Επικρατέστερο σενάριο το 1ο νομίζω γιατί αν το iherb δεν έχει φέρει Ευρωπαϊκή αποθήκη στο παιχνίδι (που θα το ξέραμε) τότε πολύ δύσκολα να βρήκε τρόπο. Από την άλλη το τελωνείο αν έφτασε στα όρια ( που νομίζω με αυτά που έχουν σταματήσει από τον Ιούνιο πλέον θα υπάρχει θέμα χώρου) τότε ίσως να έδωσαν για ένα διάστημα το πράσινο φως να φεύγουν όλα τα νέα και για τα υφιστάμενα (που πλέον έχουν πάρει και αρίθμηση κτλ) απλά περιμένουν τον καθένα να ολοκληρώσει ή όχι τη διαδικασία που απαιτείται για να τα πάρει στα χέρια του (με το οποίο καπέλο ο καθένας).

Ρευστή η κατάσταση.

gatopardos

Aγαπητέ  netwatcher γύρω στις 10 με 15 Αυγούστου έκανε την παραγγελία και του ήρθε κανονικά πριν λίγες ημέρες και πήγε στο ταχυδρομείο και τα πήρε σαν κύριος και έφυγε και δεν του είπαν απολύτως τίποτα.
Τώρα τι να πω είχαν πολύ δουλειά και του τα έδωσαν? δεν το πρόσεξαν ιδιαίτερα? θα φανεί άμεσα νομίζω τι πραγματικά συμβαίνει φίλε μου, γιατί θέλω να παραγγείλω και εγώ και δεν θα παραγγείλω μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση είτε με τις τραπεζικές κάρτες είτε με αυτά τα νέα σκηνικά το Ε.Ο.Φ.,Φ.Π.Α. ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ Κ.Τ.Λ.

giannis mtrs

Στέφανε,άλλες 3 περιμένω κι εγώ όπως έγραψα αναλυτικά.. μεταξύ μας δε νομίζω να είμαι τυχερός όπως χθες.. μάλιστα η πρώτη απ'όλες όπως είπα είχε 3 συμπληρώματα (60 ευρώ) και έχει φτάσει Ελλάδα από τις 20 Αυγούστου,άρα κόλλησε στο τσούρμο,κι ας είχε 3 μόνο μέσα. Οπότε θα γεμίσω εμπειρίες και σοφία με το ελληνικό δημόσιο.
Αν ισχύει η υπόθεση ότι πλέον τις προωθούν γιατί μπλοκάρανε,θα πρέπει στις επόμενες μια,το πολύ δυο εργάσιμες να λάβω ειδοποίηση να παραλάβω την τελευταία που έπεται αυτής που παρέλαβα χθες χωρίς επιβάρυνση.

stefanos kap

Εγώ παντός πήρα την έγκριση από την εοφ. Μόνο πράγμα είναι να την λάβει το τελωνείο. Έχω και ένα άλλο δέμα με 3 συμπληρώματα και περιμένω το γραμμα απο το τελωνείο.   

Παντός άμα βγουν και τα δύο 32 ευρώ τότε την βάψαμε.. ..

tsakvas

Αν ο ΕΟΦ υπολογίζει τον ΦΠΑ 24% επι του κόστους αλλά και των μεταφορικών που αναγράφονται πάνω στο δέμα, (άσχετα αν ο αγοραστής αυτά δεν τα έχει πληρώσει ποτέ), τότε δημιουργείτε πρόβλημα με τις αγορές ακόμη και κάτω των 22 ευρώ.
Π.χ το κόστος των προϊόντων μπορεί να είναι 21 ευρώ και εμείς να περιμένουμε μόνο ένα τέλος 3 ευρώ, αλλά αν το τελωνείο προσθέσει και τα  μεταφορικά που βλέπει πάνω στο δέμα (π.χ 4 ευρώ) τότε το δέμα ξεπερνά τα 22 ευρώ, αλλάζει κατηγορία, και φυσικά εκτός του ΦΠΑ θα δεχτεί και ένα καπέλο 15 ευρώ........αυτό ακριβώς θέλω να μάθω γιαυτό και δεν πήγα να παραλάβω ακόμα το δέμα μου από τα ΕΛΤΑ, παρότι ειδοποιήθηκα, γιατί το ΦΠΑ 24% που μου βάλανε είναι ψηλότερο και δεν βγαίνει από το κόστος των προϊόντων που εγώ πλήρωσα(59,79 ευρώ), 2 μέρες τώρα και δεν μ'απάντησαν στο email.

tsakvas

Παρέλαβα σήμερα από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου το δέμα από την iherb. Ήταν η πρώτη μου παραγγελία στην εν'λόγω εταιρεία, και θα σας τα συνοψίσω.
α) Παρήγγελα λοιπόν στις 28 Ιουνίου 3 συμπληρώματα διατροφής για τα οποία πλήρωσα ακριβώς 59,79 ευρώ, (στην εδώ αγορά το πιο φθηνό κόστος έφτανε τα 112 ευρώ)
β) Το δέμα έφτασε στην Αθήνα στις 3 Ιούλη
γ) Ειδοποιήθηκα για τον εκτελωνισμό από τα ΕΛΤΑ στις 25 Αυγούστου!!!
δ) Στις 31 Αυγούστου έστειλα την υπεύθυνη δήλωση στο τελωνείο μια που τα συμπληρώματα ήταν 3 τεμάχια
ε) Στις 6 Σεπτ. το δέμα έφτασε εδώ στην Λάρισα
στ) Στις 8 Σεπτ. το παρέλαβα πληρώνοντας 31,68 ευρώ, που αναλύεται ως εξής:
      1) 15 ευρώ τέλη εκτελωνισμού γιατί το δέμα ξεπερνά τα 22 ευρώ
      2)16,68 ευρώ ως ΦΠΑ 24%
Τώρα θα μου πείτε πως βγαίνει αυτό το 16,68 ΦΠΑ αφού κανονικά θα έπρεπε να ήταν 59,79 Χ 24% = 14,34 ευρώ.....σε αυτό ούτε εγώ μπορώ να σας απαντήσω γιατί όπως σας είπα ήταν η πρώτη μου παραγγελία και δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η iherb.
α)Καταρχήν μέσα στο δέμα δεν υπάρχει έγγραφο ως απόδειξη αγοράς, τιμολόγιο κτλ.
β)Εξωτερικά στο δέμα υπήρχε αυτοκόλλητο που εκτός από τα στοιχεία μου ανέφερε αναλυτικά τα περιεχόμενα του δέματος αλλά και την τιμή αυτών, μόνο που η υπόψιν τιμή που αναγραφόταν σε κάθε προϊόν ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που εγώ πλήρωσα με αποτέλεσμα να έχει ως τελικό κόστος προιόντων τα 67,23!!!!! Γιατί το κάνει άραγε αυτό η iherb;;;
γ)Τα ΕΛΤΑ πήραν αυτό το 67,23 και πρόσθεσαν άλλα 2,25 ως έξοδα μεταφοράς, ασφάλιστρα κτλ. και έτσι κατέληξαν στο ποσό των 69,48 απ'όπου και έβγαλαν το 24% ΦΠΑ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: α) Το όλο κόστος εκτός την ταλαιπωρία και την αναμονή ανήλθε γύρω στα 91,47 ευρώ ενώ αν τα αγόραζα από εδώ θα πλήρωνα όπως ανέφερα 112 ευρώ
β)Από την στιγμή που αγοράζεις ένα προϊόν π.χ με 20 ευρώ αλλά η iherb το αναφέρει ακριβότερα στις εξωτερικές ενδείξεις του δέματος (π.χ 24 ευρώ) τότε ακόμα και η αγορά τέτοιων προϊόντων κάτω από τα 22 ευρώ δεν αξίζει γιατί το εδώ τελωνείο λειτουργεί με αυτά που βλέπει πάνω στο δέμα και όχι με το πόσο εσύ πλήρωσες, έτσι αν δει αξία 24 ευρώ εκτός του ΦΠΑ 24% θα βάλει και καπέλο 15 ευρώ.
γ)Έπειτα από την περιπέτεια αυτή εγώ προσωπικά πλέον αγορές μόνο από Ευρώπη (π.χ myprotein, bulkpowders κτλ.)
Καλό Σ/Κ σε όλους!

Browser ID: smf (is_webkit)
Πρότυπα:4: index (default), Display (default), GenericControls (default), GenericControls (default).
Υπο-πρότυπα:6: init, html_above, body_above, main, body_below, html_below.
Αρχεία γλώσσας:8: index+Modifications.english (default), index+Modifications.greek (default), Post.english (default), Post.greek (default), Editor.english (default), Editor.greek (default), Drafts.english (default), Drafts.greek (default).
Φύλλα στυλ:4: index.css, attachments.css, jquery.sceditor.css, responsive.css.
Ονόματα άγκιστρων: 264 (εμφάνιση)
Συμπεριλαμβανόμενα αρχεία:38 - 1481KB. (εμφάνιση)
Χρήση μνήμης: 1166KB.
Κουπόνι: post-login.
Επερωτήματα που χρησιμοποιήθηκαν: 26.

[Εμφάνιση επερωτημάτων]