χυμός καρότου

Ξεκίνησε από Andreas_W, Αυγούστου 21, 2018, 10:09:22 ΜΜ

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Andreas_W

Μου έχει δημιουργεί η απορία πως γίνεται να είναι καλό να πιω χυμό καρότου το πρωί με άδειο στομάχι, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχει πολλά σάκχαρα και πως γενικά σε άδειο στομάχι δεν θέλουμε πράγματα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη;

Παραδόξως δουλεύει παρόλο που πικάρει την ινσουλίνη...ή μήπως την "πικάρει" όσο πρέπει και την ξεγελά; Υπάρχει τέτοιο πράγμα;

Θανάσης Αποστόλου

Αντρέα, η ερώτησή σου μου θύμισε ότι έχω γράψει σχετικό άρθρο για τον γλυκαιμικό δείκτη. Έφαγα τον τόπο να το βρω πού το έχω καταχωνιάσει και τελικά το βρήκα. Έπρεπε να το έχω δημοσιεύσει από καιρό αλλά πιθανώς το ξέχασα με τόσα που ασχολούμαι.

Η σύντομη απάντηση στην ερώτησή σου, είναι ότι σε κάποια τρόφιμα δεν μετράει τόσο ο γλυκαιμικός δείκτης, όσο το γλυκαιμικό φορτίο. Το καρότο είναι το πιο κλασικό παράδειγμα. Έχει υψηλότατο ΓΔ, αλλά αμεληταίο ΓΦ.

Οπότε, αθώο!

Διάβασε το άρθρο που μόλις δημοσίευσα (κ σ' ευχαριστώ που μου το θύμισες) και θα με καταλάβεις πλήρως.
http://www.skeftomai.gr/forum/index.php?topic=1116.0

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

Andreas_W

Πολύ ενδιαφέρον!

Δεδομένου όμως ότι ο αποχυμωτής "στύβει" το καρότο και πετιέται ολόκληρο εκτός από το ζουμί του μήπως είναι ανεβασμένου ΓΦ. Τέλος πάντων μην χάνουμε το "δάσος"...

Με βοηθά πολύ το άρθρο γιατί απέφευγα τα φρούτα λόγο ΓΔ..

Θανάσης Αποστόλου

Όχι, δεν είναι ανεβασμένο το ΓΦ του, για τον απλούστατο λόγο ότι το καροτόζουμο είναι τίγκα στο νερό.

Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!

Browser ID: smf (is_webkit)
Πρότυπα:4: index (default), Display (default), GenericControls (default), GenericControls (default).
Υπο-πρότυπα:6: init, html_above, body_above, main, body_below, html_below.
Αρχεία γλώσσας:8: index+Modifications.english (default), index+Modifications.greek (default), Post.english (default), Post.greek (default), Editor.english (default), Editor.greek (default), Drafts.english (default), Drafts.greek (default).
Φύλλα στυλ:4: index.css, attachments.css, jquery.sceditor.css, responsive.css.
Ονόματα άγκιστρων: 180 (εμφάνιση)
Συμπεριλαμβανόμενα αρχεία:39 - 1526KB. (εμφάνιση)
Χρήση μνήμης: 991KB.
Κουπόνι: post-login.
Επερωτήματα που χρησιμοποιήθηκαν: 26.

[Εμφάνιση επερωτημάτων]