Author Topic: Ζύμη για πίτσα από αλεύρι αμυγδάλου  (Read 8022 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline martr17

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 0
  • Gender: Female
Μιας και η μεγάλη μου αδυναμία είναι η πίτσα, μετά την ανάγνωση του βιβλίου δοκίμασα την παρακάτω συνταγή την πρώτη μου "άφθονη" Κυριακή . Εξαιρετική!!

Ζύμη για  πίτσα

Συστατικά
½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου
2 αυγά
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κ.γ αλάτι
Ριγανη
Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)


Παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε ένα ταψί 20*20 με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και τα αυγά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι ή σύρμα και απλώνουμε το μίγμα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Κατόπιν προσθέτουμε τα υλικά για την πίτσα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230c στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 30 λεπτά.


Καλή μας όρεξη !!  :victory:


:)

Offline Tzo

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Gender: Female
  • Αν θέλεις να είσαι δυνατός, μάθε να πολεμάς μόνος.
Καλησπέρα,
έχω δυο ερωτήσεις:
1. το λάδι καρύδας έχει έντονο άρωμα,δίνει δηλαδή γεύση καρύδας  στη ζύμη?
2. στο μπέικιν , όπως και στη μαγιά γράφει στα συστατικά ότι πιθανόν να περιέχουν γλουτένη σίτου , είναι οκ? (γιατί ήθελα να χρησιμοποιήσω και το σκεφτόμουν. )
Ευχαριστω
Tzo