Author Topic: Relora, για την αντιμετώπιση στρες κ παραπανίσιων κιλών  (Read 6420 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !

εικ: φλοιός από δέντρο μανόλια.

Relora
(ρελόρα)

Η relora είναι ένα πατενταρισμένο συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει εκχυλίσματα από Phellodendron Amurense και μανόλια (Magnolia Officinalis). Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι έχει καλά αποτελέσματα στη διαχείρηση του στρες, αλλά και στην αποτροπή της αύξησης του σωματικού βάρους που σχετίζεται με το στρες. Η χρήση αυτών των φυτών δεν είναι νέα ανακάλυψη, αφού χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική για πάνω από 1500 χρόνια.

Το στρες συνδέεται και με την παχυσαρκία με διάφορους τρόπους. Το στρες γενικά δεν είναι κακό πράγμα, αλλά σωτήρια δυνατότητα του οργανισμού μας, όταν μας χρειάζεται. Όμως το χρόνιο, κακορυθμισμένο στρες μας τρώει την ενέργεια άσκοπα και μας κάνει να λαχταράμε γλυκιές τροφές, ιδίως όταν συνδυάζονται με λιπαρά. Η ρελόρα βοηθά στην διαχείριση του στρες χωρίς να προκαλεί καταστολή (όπως τα φάρμακα) και κυρίως εθισμό.

Επίσης βοηθά στον ύπνο και γενικά στην καλή διάθεση. Παλιά είχα πάρει παλιά ένα μπουκαλάκι για δοκιμή. Από προσωπική εμπειρία έχω να καταθέσω ότι πριν από αγχώδη γεγονότα, πχ. μία δημόσια εμφάνιση, μία διάλεξη κλπ όταν έπαιρνα relora ήμουν πιο ήρεμος και με λιγότερο κακό στρες. Αυτό συμβαίνει γιατί  ομαλοποιεί τα επίπεδα κορτιζόλης (τη μειώνει) και της DHEA (την αυξάνει) σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση στρες, προκαλώντας τελικά χαλάρωση.

Σε μια μελέτη σε 40 υπέρβαρες γυναίκες ηλικίας 20 έως 50 που έπασχαν από χρόνιο στρες δόθηκε είτε ένα εικονικό φάρμακο ή 3 Χ 250 mg Relora καθημερινά για 6 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που έλαβε το συμπλήρωμα Relora αποκοιμήθηκε πιο γρήγορα και ανέφεραν μείωση του στρες και το άγχος.

Τι μου αρέσει στη Relora: Πρώτα απ' όλα η φυσική προέλευση και το ότι δεν προκαλεί κανενός είδους εξάρτηση. Όμως μου αρέσει πολύ και το γεγονός ότι αν και καταπραΰνει το στρες, ταυτόχρονα δίνει ενέργεια και ορμή όπως φαίνεται από τις σχετικές έρευνες, πράγμα που την καθιστά πολύ καλό συμπλήρωμα και για αθλητές.

Αν έχετε βγάλει το συμπέρασμα ότι για την αυξημένη σας όρεξη ευθύνεται και το καθημερινό υπερβολικό στρες, τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνετε μία δοκιμή αυτού του συμπληρώματος διατροφής. Όπως και για κάθε άλλο συμπλήρωμα βέβαια, θα πρέπει πρώτα να πάρετε την άδεια του γιατρού σας, αν πάσχετε από κάποια ασθένεια.

H Relora στην Iherb δίνεται από διάφορες εταιρίες, από μία αναζήτηση που έκανα μου φάνηκε πιο συμφέρουσα η πρόταση της NOW. Αν παραγγέλνετε 1η φορά από iherb δείτε εδώ.


Εξωτερικές πηγές του άρθρου

- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23924268
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2359758/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4023459/
- Συγκεντρωτικά αποτελέσματα μελετών για το Phellodendron amurense



Επιλεγμένα βίντεο:

Επέλεξα 2 βίντεο μίας κυρίας που έχει ασχοληθεί με τις κλινικές δοκιμές της ρελόρα.

 



   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!