ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Τροφές - Υπερτροφές - Βότανα

Δίκτυο Ανταλλαγής Κεφίρ

(1/1)

Θανάσης Αποστόλου:
Με πόνο ψυχής έσβησα την δημοσίευση για το παλιό δίκτυο ανταλλαγής κεφίρ, το οποίο είχε ενδιαφέρουσα κουβέντα, και από το οποίο αρκετός κόσμος βρήκε επιτέλους κεφίρ. Το ξαναφτιάχνω απ' την αρχή, για να έχει φρέσκιες πληροφορίες από καινούργια άτομα που μπορούν να δώσουν κεφίρ. Ανά κάποια χρόνια οφείλω να σβήνω τη δημοσίευση για να ανανεώνονται οι πληροφορίες.

Μετά τους κανόνες (για δότες και για λήπτες). Γράψτε σε σχόλιο το μικρό σας όνομα και τον νομό / πόλη στην οποία μπορείτε να στείλετε κεφίρ. Το ίδιο κι όσοι ζητάτε κεφίρ.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ

1) Όποιος στείλει κεφίρ, θα πρέπει να το στείλει σε μικρό γυάλινο βάζο, καλά κλεισμένο με φρέσκο γάλα μέσα, το οποίο πριν το στείλει θα πρέπει να το έχει ψύξει στο ψυγείο ή για λίγη ώρα και στην κατάψυξη, ώστε να κερδηθεί χρόνος στην αποστολή και να εξασφαλιστεί ακόμα περισσότερο ότι δε θα χαλάσει.
2) Στείλτε ταχυδρομικά στον ίδιο ή σε γειτονικό νομό, μην στέλνετε σε πολύ απομακρυσμένους προορισμούς.
3) Σε κάθε περίπτωση εσείς αποφασίζετε αν θα κάνετε τον κόπο να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο που ενδιαφέρεται για κεφίρ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε μπορείτε ή δε θέλετε να στείλετε, μπορείτε να αρνηθείτε. Το ότι βάλατε το όνομά σας εδώ, δε σας δεσμεύει σε τίποτα.
4) Προτείνω ως τρόπο επικοινωνίας να χρησιμοποιείτε τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ή το email σας. Στις προσωπικές σας επικοινωνίες μπορείτε να ανταλλάξετε και τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ. Σε δημόσια θέα πάντως πρέπει να βρίσκεται μόνο ο νομός και η πόλη σας, άντε κι ένα μικρο όνομα. Όχι άλλα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία σας.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΒΕΙ

1) Ζητάτε ευγενικά από αυτούς που μπορούν να σας δώσουν. ΜΗΝ ζητάτε από άτομα που είναι σε απομακρυσμένες πόλεις, το πολύ πρέπει να είναι σε γειτονικό νομό. Μην επιμένετε με μηνύματα, αν δε μπορούν ή δε θέλουν να σας στείλουν.
2) Προσφερθείτε να τους βάλετε τουλάχιστον ένα πεντάευρω στον λογαριασμό τους στην τράπεζα ή σε paypal (αν το δεχθούν), ώστε να σας χαρίσουν μόνο τον χρόνο και τον κόπο τους, και όχι να χρεωθούν κιόλας (σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής αυτό).
3) Το σημαντικότερο: Όποιος λάβει, θα πρέπει μετά από λίγο καιρό να ΔΩΣΕΙ κι αυτός. Όταν λοιπόν "αβγατίσει" το κεφίρ σας, ελάτε πάλι εδώ και δηλώστε την πόλη και τον νομό στον οποίο μπορείτε να στείλετε κεφίρ (με συνάντηση ή ταχυδρομικώς).
4) Η συναλλαγή γίνεται με δική σας ευθύνη, το ίδιο και ο έλεγχος της ποιότητας του προϊόντος που θα παραλάβετε.

Κάνω την αρχή, ενημερώνοντάς σας ότι για όποιον μένει Λιβαδειά ή νομό Βοιωτίας μπορώ να του δώσω από το δικό μου κεφίρ (μάλλον μόνο ταχυδρομικώς).

Eleftherakis Dimitris:
Θα ηθελα να μου προμηθευσει οποιος μπορει και θελει σπορους.Μενω θεσσαλονικη. :)

Navigation

[0] Message Index

Go to full version