ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Ψωμί και ζύμες ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΑΡΙ

Κράκερ Βρώμης

(1/1)

kosmir84:
είναι πολυ χορταστικα!
    60 γρ. νιφάδες βρώμης
    70 γρ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε μπλέντερ
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/4 της κούπας νερό
    αλάτι
    μυρωδικά ή μπαχαρικά κατά βούληση

    Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά (για να φουσκώσει η βρώμη).
    Ζυμώνω ελαφρά τα υλικά, να γίνει μία μπάλα. Αν χρειαστεί ψεκάζουμε λίγο νερό (μπορούμε να το κάνουμε, τινάζοντας πάνω από την ζύμη το νερό από τα δάκτυλά μας, που έχουμε βουτήξει σε μια κούπα).
    Παίρνουμε την ζύμη αναμεσα σε δυο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (με πλάστη ή, πιο απλά, πατώντας την ζύμη με το χέρι μας) σε παχος μισου εκατοστου. Αν θελουμε τα κοβουμε με με μαχαιρι σε λωριδες
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μένουν άσπρα και δεν ροδίζουν. Τα αφήνουμε να κρυωσουν καλα και μετά τα διατηρούμε ενα ταπερ.

Δεν ροδίζουν, μενουν ασπρα.

Θανάσης Αποστόλου:
χμ! ενδιαφέρουσα κ εύκολη συνταγή. Θα τη δοκιμάσω.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version