ΚΑΠΝΙΣΜΑ > Έτσι τα κατάφερα!

Θύμωσα με το τσιγάρο και το έκοψα.

<< < (2/4) > >>

aggelos:
Ευχαριστώ και πάλι για την φροντίδα και τις διατροφικές συμβουλές.
Η υπνηλία και η κόπωση έχουν περάσει ήδη και έχω βρει τους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μου.
Δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα. Έβαλα δύο κιλά τις δύο πρώτες βδομάδες, επειδή ομολογουμένως δεν πρόσεξα την διατροφή μου. ΄Ηδη έχασα το ένα και προσέχω τη διατροφή μου. Έχω παραγγείλει και τα συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα.
Εξακολουθούν να περνάνε από το μυαλό μου ψευδαισθήσεις, που μόλις τις αναγνωρίσω ως τέτοιες, εξαφανίζονται.
Ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω λέξεις να το εκφράσω! Ευχαριστώ!
Περιμένω με ανυπομονησία το νέο σου βιβλίο.   

aggelos:
Γειά σας και πάλι!
Έρχομαι μετά από αρκετό καιρό να σας ενημερώσω ότι εξακολουθώ να μην καπνίζω.
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες, αλλά νομίζω ότι δεν θα ξανακαπνίσω στη ζωή μου. Το έχω ξεχάσει το κάπνισμα. Ακόμη και σήμερα που βρέθηκα σε μια δύσκολη στιγμή και πέρασε από το μυαλό μου το τσιγάρο (απατηλές αναμνήσεις), η αυτόματη απάντηση του εαυτού μου,  ήταν ένα αίσθημα αηδίας για τη γεύση του τσιγάρου.
Βέβαια, ομολογώ ότι έβαλα κιλά και παρά τις προσπάθειές μου δεν κατάφερα να σταματήσω την παχυντική μου πορεία. Με ενοχλεί πολύ που πάχυνα, γιατί είμαι σε ηλικία που παχαίνω εύκολα και κάνω μεγάλο αγώνα, αλλά ακόμη και  στη υποθετική σκέψη να ξανακαπνίσω για να αδυνατίσω, νοιώθω μια επανάσταση να εγείρεται μέσα μου.
Έχω όμως να παρατηρήσω το εξής: αυτοί που σταμάτησαν το κάπνισμα από ενοχές ή επειδή τους το επέβαλαν ιατρικοί, εργασιακοί ή άλλοι λόγοι, νομίζουν ότι έχασαν μια απόλαυση και υποφέρουν, ενώ αυτοί που έμαθαν το λόγο που καπνίζουν και σταμάτησαν το κάπνισμα, δεν νοιώθουν νοσταλγία για την καπνιστική περίοδο της ζωή τους, γύρισαν σελίδα.
Ένα έχω να πω και πάλι: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑΝΑΣΗ!

Θανάσης Αποστόλου:
Γεια σου! Νομίζω ότι πλέον μπορείς και μεγάλη μπουκιά να φας και μεγάλη κουβέντα να πεις! χαχα
Στο θέμα του αδυνατίσματος ετοιμάζω κάτι πολύ δραστικό, αλλά θα κάνει γύρω στο έτος να είναι έτοιμο. Οσα κιλά κι αν έχεις πάρει ως τότε σου εγγυώμαι θα εξαφανιστούν χωρίς στερήσεις και θυσίες. :)
συγχαρητήρια για όσα έχεις πετύχει!

 ::cool:: ::cool:: ::cool::

Θανάσης Αποστόλου:
(σωσμένες δημοσιεύσεις μετά το κρασάρισμα του σέρβερ)
από το μέλος aggelos:
 

--- Quote ---Γειά σας!
Στις 24 Αυγούστου έκλεισα ένα χρόνο χωρίς τσιγάρο. Δεν νοιώθω όμως ότι έκανα κάτι σπουδαίο, επειδή δεν ζορίστηκα, δεν ένοιωσα στέρηση ή επιθυμία να καπνίσω.
Διαπίστωσα ότι μόνο το μηχανικό μου σώμα θυμόταν το τσιγάρο. Κανένα άλλο. Δηλαδή έψαχνα με μηχανικές κινήσεις το πακέτο των τσιγάρων με τα χέρια μου, σε συνέχεια άλλων μηχανικών κινήσεων, π.χ. μετά το ανακάτεμα του στιγμιαίου καφέ που πίνω.
Σε καμμία συνθήκη δεν ζήτησα τσιγάρο.
Για να πω την αλήθεια περίμενα να νοιώσω κάποια στιγμή, μια επιθυμία για κάπνισμα και θεωρούσα ότι είμαι έτοιμη να την αντιμετωπίσω, αλλά δεν ένοιωσα ποτέ. Τίποτα άλλο εκτός από τις απατηλές νοητικές ψευδαισθήσεις, που σταμάτησαν πολύ γρήγορα.
Μόνο που δυσκολεύομαι να βγάλω από πάνω μου τα 8 κιλά που έβαλα, κι αυτό γιατί, όπως διαπίστωσα, στη θέση της ρουφηξιάς του τσιγάρου κάθε φορά, έτρωγα ή έπινα. Και πάλι το μηχανικό σώμα έδρασε!
Στεναχωριέμαι που διαβάζω εδώ,  πόσο δυσκολεύονται μερικοί φίλοι...
Εύχομαι όλοι να δουν πόσο μεγάλη απάτη είναι το τσιγάρο και να αντιληφθούν, ότι αφού απεξαρτηθεί ο οργανισμός τους από τη νικοτίνη, που είναι τόσο εύκολο και γίνεται τόσο γρήγορα, όλες οι άλλες δυσκολίες οφείλονται μόνο στις απατηλές ψευδαισθήσεις, που όταν έχεις αντιληφθεί τον μηχανισμό της νικοτίνης, τις νικάς τόσο εύκολα, αφού ξέρεις ότι είναι ψευδαισθήσεις!
Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω, εκτός από άλλο ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑΝΑΣΗ!
--- End quote ---


από admin:


--- Quote ---...ότι είμαι έτοιμη να την...
--- End quote ---
αυτό μου υπενθύμισε ότι είσαι γυναίκα..   μας έχεις μπερδέψει με το όνομα που διάλεξες, άγγελε!

Πολύ χαίρομαι που ήταν τόσο εύκολο για σένα! Να ξέρεις, αυτόν που το κόβει εύκολα σε σχέση με αυτόν που δεν τα καταφέρνει, δεν τους χωρίζει παρά μία ελάχιστη απόσταση συνήθως. Δεν είναι καμία τεράστια πίεση που νιώθει κάποιος, την οποία ο άλλος δεν τη νιώθει. Και σε αυτό κρύβεται και μία ακόμα παγίδα. Δεν είναι ξεκάθαρος ο αντίπαλος, και ακόμα και όταν πάει να γίνει πανεύκολο, κι εκεί υπάρχει ο κίνδυνος ότι υποτιμάμε το πρόβλημα, χαλαρώνουμε. Και ενώ το κόβουμε πανεύκολα, περνάνε τα χρόνια και περιέργως ...συνεχίζουμε να είμαστε καπνιστές.. :Ρ

Εύχομαι και στους άλλους να το δούνε όπως το έχεις δει κι εσύ λοιπόν! Και όσο για το θέμα των κιλών, δηλώνω ενθουσιασμένος γιατί έχω προχωρήσει πάρα πολύ. Πιστεύω, ελπίζω σε 8 μήνες να έχω έτοιμο το νέο βιβλίο..!

πάντα να πετυχαίνεις εύκολα όλους τους στόχους εύχομαι!


από το μέλος aggelos:


--- Quote ---Θέλω να επισημάνω ότι διαβάζοντας το πρώτο μέρος του βιβλίου σου, Θανάση, πείστηκα, με έπεισες, ότι δεν χρειάζομαι το τσιγάρο, την νικοτίνη, για κανένα λόγο,  και ότι εφ΄όσον αντιμετωπίσω μια φορά, την καθυστερημένη ενόχληση του προηγούμενου τσιγάρου μου και δεν ξανακαπνίσω άλλο, θα έχω διακόψει τον φαύλο κύκλο της νικοτίνης.

Μάλιστα είπα στον εαυτό μου τότε, ότι δεν μου φαίνεται δύσκολο και μπορώ να το κάνω, δηλαδή να υπομένω την καθυστερημένη ενόχηση ενός τσιγάρου και φαντάστηκα τα χέρια μου ελεύθερα και καθαρά και μου άρεσε πολύ αυτή η εικόνα.   

Ξέρω ότι δεν μπορώ να καπνίσω κανένα άλλο τσιγάρο στη ζωή μου,  αν θέλω να εξακολουθήσω να μην καπνίζω, επειδή στα 30 μου χρόνια, το είχα κόψει πολύ εύκολα μετά από μια τραχειοβροχίτιδα, που δεν μπορούσα να καπνίσω για 15 μέρες και  το κράτησα μόνο μια βδομάδα, υποκύπτοντας στις πιέσεις συναδέλφου μου να καπνίσουμε παρέα ένα τσιγάρο. Θυμάμαι ότι είπα "σιγά, τί θα γίνει μ΄ ένα τσιγάρο" και κάπνιζα άλλα 23 χρόνια, μέχρι που συνάντησα το βιβλίο σου, Θανάση.

Τώρα περιμένω το επόμενο βιβλίο σου! Καλή συνέχεια!
--- End quote ---

aggelos:
Γεια σας!
Διαβάζοντας τα προηγούμενα μηνύματά μου, θυμήθηκα ότι έκοψα το τσιγάρο στις 24 Αυγούστου 2010.
Δεν ξανακάπνισα έκτοτε. Δεν ζήτησα τσιγάρο ποτέ. Δεν το επιθύμησα.
Το ξέχασα κι εγώ και το μηχανικό μου σώμα, που σας έγραψα στα προηγούμενα μηνύματα ότι το έψαχνε πότε-πότε.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα εκτός από τα κιλά που έβαλα και την δυσκοιλιότητα που δεν μπορώ να καταπολεμήσω.
Εξακολουθώ και περιμένω το νέο σου βιβλίο Θανάση. Δώσε καμιά πρακτική συμβουλή.
Νομίζω απορρυθμίσθηκε ο μηχανισμός με την διακοπή του καπνίσματος.
Κατά τα άλλα θλιβερό παρελθόν το τσιγάρο.
Να είσαι πάντα καλά, Θανάση, δυναμικός και δημιουργικός!
 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version