ΚΑΠΝΙΣΜΑ > Έτσι τα κατάφερα!

σύμπτωμα στέρησης ? τι ήταν τελικά;

(1/1)

vitapi93:
Καλησπέρα παιδιά είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αυτό. Έχω διαβάσει το βιβλίο που αφορά στη διακοπή του καπνίσματος τώρα το τελευταίο διάστημα και έχω να πω μια δική μου ιστορία. Είμαι 22 ετών και μία περίοδο έκοψα το τσιγάρο για 15 μέρες και το είχα πάρει πολύ απόφαση να συνεχίσω να μην καπνίζω, όμως την τελευταία μέρα πριν το ξαναρχίσω βρισκόμουν στο σπίτι του θείου μου και φυσικά δεν κάπνιζα, κάπνιζαν όμως 4 άτομα και καθώς μύριζα τον καπνό μου ερχόταν τρομερή ζαλάδα. Σίγουρα ήταν κάτι σαν "στερητικό" και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν είχα να καπνίσω αρκετές ημέρες. Όμως πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς στην ευχή πέρασα αυτό το μεγάλο βάσανο; Είναι δυνατόν από ψυχολογικά αίτια να προκληθεί κάτι τόσο έντονο; Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Ευχαριστώ!

Θανάσης Αποστόλου:
γεια σου φίλε μου, "όλα είναι στο μυαλό" που λένε..

Οι συναντήσεις με καπνιστές θα πρέπει να σε χαροποιούν γιατί θυμίζουν με τον πιο ζωνανό τρόπο ότι κατάφερες και γλύτωσες από αυτή την ανθρωποπαγίδα, για αυτό δε χρειάζεται να τις αποφεύγεις. Παρ' όλα αυτά ναι, μπορούν να γίνουν ενοχλητικές λόγω του παθητικού καπνίσματος βρωμερών καπνών.

Θα μου πεις, "αυτοί οι καπνοί δε δημιουργούν καθυστερημένη ενόχληση";; Ναι, δημιουργούν αλλά δεν είναι αυτή το πρόβλημα, αφού είναι αμελητέας έντασης. Το πρόβλημα είναι στις λάθος συσχετίσεις, που οδηγούν σε ψευδαισθήσεις, μετά βασανιστική αμφιταλάντευση και μετά.. ξανακύλισμα. Γι αυτό τα γκαρσόνια μη καπνιστές δε γίνονται καπνιστές από το παθητικό κάπνισμα που λαμβάνουν καθημερινά.

Συνέχισε την πορεία σου, προσπάθησε να μην πέσεις στον φαύλο κύκλο του ξανακυλίσματος και ξαναξεκινήματος της προσπάθειας.. Είναι τσάμπα χρόνος χαμένος.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version