ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Υγιεινά γλυκά συμβατά με SD

Maple Syroup/ Σιρόπι σφενδάμης (ή σφένδαμου)

(1/1)

g:
Καλή Χρονιά συνάδελφοι, Καλή Χρονιά Θανάση.

Η συζήτηση περί διατροφής δε σταματά ποτέ! Πρόσφατα συζητούσα με την κουμπάρα μου γι' αυτό:
http://authoritynutrition.com/maple-syrup/

Θα είχε ενδιαφέρον να κατατάξει κάποιος (ποιος άραγε; :γέλιο:) τα φυσικά γλυκαντικα ως προς την απόστασή τους-συμβατότητά τους με την SD.

Γ.

Θανάσης Αποστόλου:
καλή χρονιά να έχεις Γιάννη!

όλα αυτά τα σιρόπια που προκύπτουν από διύληση τα θεωρώ είδος ζάχαρης. Και η ζάχαρη είναι ένα (ήπιο) δηλητήριο που απενεργοποιείται μόνο όταν συνοδεύεται από αρκετό νερό, όπως γινεται στα φρούτα.

Το άρθρο που παραθέτεις είναι πολύ καλό και με τεκμηρίωση. Γενικά αυτός ο Gunnars έχει γράψει μερικά πολύ καλά άρθρα. Συμφωνώ με το συμπέρασμα στο τέλος, ότι είναι λιγότερο κακό από ζάχαρη, αλλά όχι και καλό. Συμφωνώ με το άρθρο σε ό,τι γράφει..

Αν μεγαλώνεις παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι αναπόφευκτα θα τους δίνεις και ζάχαρη, τότε τέτοια σιρόπια και ιδίως το μέλι είναι μία πολύ καλή εναλλακτική. Και για τους μεγάλους μία στο τόσο, όταν τρώνε ένα γλυκό, καλύτερα να είναι με μέλι αντί ζάχαρης, ή με κάποιο από αυτά τα σιρόπια.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version