Recent Posts

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Αποτοξίνωση / Re: Ασπαρτάμη. Είναι επικίνδυνη;
« Last post by protos on November 14, 2020, 05:15:40 AM »
Κόβοντας ζάχαρη και μετά και κάθε γλυκαντικό, έχω φτάσει να μου αρέσουν οι πικρές γεύσεις. Για παράδειγμα σκέτος καφές και σκέτο τσάι.
Κάθε γλυκό πράγμα μου φαίνεται υπερβολικά γλυκό. Ακόμα και τα γλυκά που θεωρούσα νόστιμα όταν είχα εξάρτηση στη ζάχαρη, τώρα μου φαίνονται λιγότερο ελκυστικά.
By the way, Θανάση περιμένω ανυπόμονα το βιβλίο για την διαχείριση χρόνου που έχεις αναγγείλει!
72
Η πιο σωστή ώρα να πιεις τον καφέ σου



Έχω να σας δώσω μία επαναστατική πληροφορία που αρκετοί δεν γνωρίζετε, η οποία θα τελειοποιήσει τη χρήση του καφέ και θα μεγιστοποιήσει και την ενέργεια που αντλείτε από αυτόν.

Όπως ξέρετε η χειρότερη ώρα να πιει κάποιος καφέ είναι το βράδυ, γιατί χαλά τον ύπνο, που είναι το σπουδαιότερο πράγμα για την ενέργεια και την υγεία μας. Επίσης και το απόγευμα για τους περισσότερους είναι μία κακή ώρα για λήψη καφεΐνης, διότι και πάλι επηρεάζει άσχημα τον ύπνο.

Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι ΚΑΙ το πρωί είναι ακατάλληλη ώρα για καφέ! Αυτό οφείλεται στην κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες που εκκρίνει το σώμα σας με βάση τον κιρκαδιανό ρυθμό. Τα επίπεδα αυτής της ορμόνης ξεκινούν να αυξάνονται άμεσα με το πρωινό ξύπνημα. Είναι κάτι σαν ένα «φυσικό καφεδάκι» που μας κερνά το σώμα μας όταν ξυπνάμε, για να ενεργοποιηθούμε γρηγορότερα.

Αν πιεις καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα, είναι σαν να πίνεις δύο καφέδες μαζί (καφές + κορτιζόλη). Έτσι μετά από λίγη ώρα νιώθεις μία ακανόνιστη, ενοχλητική νευρικότητα. Αμέσως μετά από την υπερδιέγερση, νιώθεις μία απότομη πτώση ενέργειας και τότε θέλεις και δεύτερο καφέ για «να σε ανεβάσει». Όμως έχοντας πιει τον προηγούμενο, έχεις μειώσει την ευαισθησία σου στην καφεΐνη, και ο δεύτερος καφές δεν σε «πιάνει» όπως θα σε έπιανε αν δεν είχες πιει τον πρώτο.

Αν όμως δεν είναι ακατάλληλη ώρα για καφέ το πρωί, τότε ΠΟΤΕ είναι η κατάλληλη ώρα;

Η ιδανική ώρα να πιείτε καφέ είναι 2-3 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα!

Τότε η κορτιζόλη έχει κάνει τον κύκλο της, σας έχει προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεστε και τα επίπεδά της αρχίζουν να πέφτουν στο σώμα, μαζί και η ενέργεια που σας προσφέρει. Τότε έρχεται ο καφές και σας δίνει ένα δυνατό ανέβασμα, ώστε να συνεχίσετε δυναμικά την ημέρα σας ως το μεσημέρι.
Για κάποιον που ξυπνά στις 7, το καλύτερο που έχει να κάνει την πρώτη ώρα είναι να πιει ένα ποτήρι νερό. Ούτε καφές, ούτε πρωινό χρειάζονται με το πρωινό ξύπνημα. Μετά από μία ώρα (ή και δύο) μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας (το λες και δεκατιανό) και μετά από λίγο έρχεται η ιδανική ώρα για να πιεις έναν ωραίο καφέ.

Δε λέω ότι θα πάθετε κάτι αν πιείτε καφέ με το πρωινό ξύπνημα, ούτε σας αποτρέπω να το κάνετε.  Αν όμως ενδιαφέρεστε για την τέλεια χρήση της καφεΐνης και την καλύτερη εκμετάλλευσή της στην καθημερινή σας ενέργεια, τότε πρέπει να καθυστερήσετε τον καφέ ένα δίωρο μετά το ξύπνημα.

Η άλλη καλή ώρα για αυτούς που θέλουν και αντέχουν και 2ο καφέ μέσα στην ημέρα τους, είναι το μεσημέρι, περίπου μία 1-2 ώρες μετά το φαγητό, όταν πάλι τα επίπεδα κορτιζόλης είναι πεσμένα. Πιο αργά ο καφές δεν προτείνεται. Κατά τις 3 ως το αργότερο 4 το μεσημέρι είναι η ώρα για τον δεύτερο και τελευταίο καφέ, για όσους θέλουν να κοιμούνται κατά τις 12 το βράδυ.

Αν συνηθίζετε να πίνετε καφέ μόλις ανοίγετε τα μάτια σας κάθε πρωί, δοκιμάστε να καθυστερήσετε τον καφέ σταδιακά, μέχρι να φθάσετε να τον πίνετε ιδανικά 2 ώρες μετά το ξύπνημα. Έχετε πολλά να κερδίσετε από αυτό. Θα βγείτε κερδισμένοι ακόμα κι αν τον καθυστερήσετε για μία ώρα.
Όταν έχεις κοιμηθεί χάλια το βράδυ. Πολλοί νομίζουν ότι όταν έχεις κοιμηθεί χάλια ο καφές είναι ακόμη πιο απαραίτητος. Εγώ έχω άλλη άποψη σε αυτό. Όταν έχω κάνει χάλια ύπνο, ο καφές μου δίνει ένα πρόσκαιρο μικρό ανέβασμα, αλλά λίγο μετά με κάνει ακόμα χειρότερα, ενώ ενδέχεται να μου χαλάσει τον επόμενο ύπνο. Αντί του καφέ, ανανεώνω την ενέργειά μου με έναν μικρό υπνάκο όποτε βρω ευκαιρία. Αλλά αυτό είναι η δική μου εμπειρία. Αν εσείς βλέπετε ότι σας ωφελεί ο καφές μετά από χάλια ύπνο, χρησιμοποιήστε τον.



Αν μου ζητούσαν να αναφέρω τον τέλειο χειρισμό της καφεΐνης με μία φράση θα έλεγα ότι:

Η τελειότερη αξιοποίηση της καφεΐνης για ενέργεια και παραγωγικότητα, είναι όταν πίνεις μόνο έναν καφέ καθημερινά, περίπου 2 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα.

Όμως επειδή απευθύνομαι σε πολλές διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και προτιμήσεις, θα πρέπει να τονίσω ότι η "ιδανική χρήσης της καφεΐνης" διαφέρει από άτομο σε άτομο.
73
Φαντάζομαι θα είναι συγκινητικό, να κοιτάς τόσα χρόνια πίσω και να θυμάσαι μία τόσο λαμπρή προσωπική νίκη!

Σ' ευχαριστώ που μας θυμάσαι!
74
Έτσι τα κατάφερα! / Re: Πάει ένας ΧΡΟΝΟΣ!
« Last post by slouts on September 15, 2020, 08:14:47 PM »
Μπήκα τυχαία και είδα αυτά που είχα γράψει πριν σχεδόν 13 χρόνια...ακόμα είμαι καθαρός και πλέον είναι σαν να μην έχω καπνίσει ποτέ...ούτε μου λείπει ούτε το ψάχνω...
75
Σημαντικό ορόσημο τα 10 χρόνια.
Το αξίζεις να νιώθεις υπερήφανη Ελένη!

Είναι υπέροχο που το ψέμα έχει ξεριζωθεί τόσο καλά από το μυαλό σου, και φυσιολογική η επανεμφάνισή του μία στο τόσο. ::cool:: ::cool::
76
Γεια σας! Θα ξαναθυμίσω ότι είμαι γυναίκα και με λένε Ελένη, παρά το nickname. Ήμουν καπνίστρια 34 χρόνια και στις 24 Αυγούστου 2010 έκοψα το κάπνισμα, και αύριο συμπληρώνω 10 χρόνια χωρίς τσιγάρο. Δεν μου έλειψε ποτέ. Υπήρξαν ψευδαισθήσεις αυτά τα χρόνια που τις αναγνώρισα. και μάλιστα μία φευγαλέα, αυτόν τον Ιούνιο και είπα πράγματι, μία φορά καπνιστής, για πάντα καπνιστής. Αυτά τα 10 χρόνια, ζήτημα είναι αν πέρασε 2-3 φορές από το μυαλό μου η ιδέα να καπνίσω. Ακόμη όμως και αυτές τις λίγες φορές, ρώτησα τον εαυτό μου αν θέλει να καπνίσει και μου απάντησε με αηδία όχι. Αυτό το οφείλω στον Θανάση και στο βιβλίο. Θανάση, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
77
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η κουρκουμίνη είναι τόσο ωφέλιμη για το σώμα ενώ δεν αποροφάται, είναι αυτή που λέει ότι όλα οφείλονται στην αντιμυκητιασική και αντιβακτηριακή της δράση.

Δηλαδή σου λέει, μπορεί από τα 100mg κουρκουμίνης (που περιέχει ο κουρκουμάς) τα 99 να πηγαίνουν στην τουαλέτα, αλλά πριν πάνε, έχουν παίξει καίριο ρόλο στην χλωρίδα του εντέρου.

Πολλές από τις φλεγμονώδεις ασθένειες, αν δεν δημιουργούνται, τουλάχιστον ενισχύονται από τα “κακά μικρόβια” του παχέος και του λεπτού εντέρου, ιδιαίτερα από τις εκκρίσεις του μεταβολισμού τους. Ο κουρκουμάς με τις πολλές χημικές ενώσεις του και σίγουρα και η κουρκουμίνη του, περιορίζει το πρόβλημα, κι έτσι μειώνει όλες τις φλεγμονές στο σώμα, όπως πχ. την αρθρίτιδα.

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή τη θεωρία και την ΠΡΟΣΘΕΤΩ στα επιχειρήματα υπέρ της κατανάλωσης του κουρκουμά που αναφέρω στο βίντεο.

Παρακάτω παραθέτω αποσπάσματα από ένα άρθρο του γιατρού William Davis που υποστηρίζει τη θεωρία. Το άρθρο λέει στο τέλος του, ότι με δεδομένη αυτήν την έντονη αντιμυκητιασική και αντιβακτηριακή δράση της κουρκουμίνης, καλό είναι να μην λαμβάνεται συνεχόμενα για μεγάλα διαστήματα (πχ. χρόνια), αλλά αφού λάβεις πχ. για 2-4 εβδομάδες, να κάνεις ένα διάλειμμα και να επανέλθεις πάλι στην χρήση λίγες εβδομάδες αργότερα. Δε θα διαφωνήσω, άλλωστε κι εγώ στο βίντεο προτείνω να κάνουμε πού και πού διάλειμμα από την χρήση κουρκουμά. Αλλά αυτή η προτροπή είναι προαιρετική. Η συμβουλή μου είναι να ακούτε το σώμα σας, σχετικά με το πόσο καιρό θα λαμβάνετε κουρκουμά και πότε θα κάνετε διάλειμμα. Ιδίως αν δεν παίρνεις συμπλήρωμα κουρκουμίνης και λαμβάνεις ολόκληρη την τροφή του κουρκουμά, νομίζω ότι αποφεύγονται αυτόματα και οι υπερβολικές χρήσεις.

Quote
Το άρθρο (επιλεγμένα αποσπάσματα):

It’s also helpful to know that curcumin is a moderately potent antibiotic, especially effective against species such as Staphylococcus aureas, Bacillus subtilis, E. coli, and Pseudomonas aeruginosa. Curcumin also has moderately potent antifungal effects.

Given its antibacterial and antifungal effects, could many or most of the reasons why curcumin is effective is via changes it exerts on bowel flora composition, i.e., reduction of dysbiosis or small intestinal bacterial overgrowth, SIBO? Take a look at the list of conditions improved with curcumin (above) and you could easily create the same list for SIBO eradication. Recall that key to understanding the effects of SIBO is to recognize that metabolic endotoxemia, the absorption of bacterial breakdown products from the gastrointestinal tract, explains how disrupted bowel flora can “export” its effects to skin, brain, arteries, liver, and joints.

If the antibacterial and antifungal effects of curcumin are responsible for its beneficial effects, it could even be hazardous to take it for long periods of time, as we do not know what happens when you take an antibacterial/antifungal for an extended period—could resistance or other unhealthy shifts in bowel flora composition emerge?
Perhaps there will be additional benefits obtained by increasing curcumin’s absorption. But I’d have a hard time ignoring the fact that it possesses substantial antibacterial and antifungal effects on bowel flora.

Bottom line here, at least until we have better evidence: Use curcumin in the short-term for its antibacterial and antifungal effects as part of an effort to correct SIBO and SIFO (small intestinal fungal overgrowth). Enjoy the benefits on joint, skin, liver, and metabolic health. But I would avoid taking curcumin for any more than a few weeks to reduce the potential for introducing chronic unhealthy changes in bowel flora composition.
Σχετικά με το SIBO που αναφέρει, μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες σε αυτό το άρθρο: https://www.drnikitidis.gr/sibo/

78
Δεν είναι απαραίτητη η αποφασιστικότητα ... Αποφασιστικότητα δεν θα το τοποθετούσα έτσι .
Ή λήψη αποφάσεων του τύπου διακοπής καπνίσματος ή άλλων μορφών εξαρτήσεων εάν εκλαμβάνονται ως ατομικη πρωτοβουλία ( μου απαγόρευσε γιατρός το τσιγάρο) κατά την δική μου άποψη δημιουργείται ένα συναίσθημα άθλου ,επιτευξής του στόχου ,που ο εξαρτημένος λαμβάνει λαθεμένα συναισθήματα, δεν βιώνει την στέρηση  ,ίσως υπάρχει ένας κίνδυνος εγκλωβισμού  . Εγώ έφτασα να καπνίζω με ένα αίσθημα καταναγκασμού ,συνηδιτοποιησα ότι αυτό καταστρέφομαι ... Ήθελα να το κόψω και άρχισα να καπνίζω παραπάνω...  Και ας μην κοροιδευομαστε έκανα διάφορους σφυριγματα σε αξαφνους χρονους καθώς ανεπνεα το καταλαβαινα και εγω  ... ... Ομολογώ τρομαξα .. Μπορώ και κάνω δροσερά ντουζ μέσα στο καλοκαίρι και δεν μελανιάζουν τα χέρια μου . Είδα πολύ μεγάλη βελτίωση. Και να επειδινωθουν τα προβλήματα μου από τον χρόνο ακούγεται παρανοϊκό αλλά με περνάει από το μυαλό ότι γνώρισα το μετά μου ...
79
Κατά την δική μου λογική το βρίσκω λίγο παράτολμο να διακόψει κανείς το τσιγάρο ενμεσω μιας στρεσογονας καταστάσεις με πιθανον και τον παράλληλο σωματικό πόνο
Από την άλλη εάν υπάρχει ένα σωστό κειμενικο υπόβαθρο να κρατηθείς γίνεται κατά κάποιον τρόπο  ένα είδος σοκαρισματος του οργανισμού αμα περιτριγυριζεσαι από καπνιστές είναι δύσκολο να το κόψεις  το τσιγάρο.. Το βρίσκω ακραίο ...
80
Έτσι τα κατάφερα! / Είμαι καλα
« Last post by Kiki m on July 31, 2020, 11:50:52 AM »
Καπνιζα και είχα παράλληλα προβλήματα υγείας που επιδεινωνόταν με το τσιγάρο. Ήμουν πραγματικά εξαρτημένη . Έλεγα παραμύθια του τύπου καπνίζω λίγο ,δεν πειράζει τόσο λίγο . Έχω σύνδρομο ρεινο και ehlers danlos syndrom ..  Aρχισα να ζω θέματα στην αναπνοή πράμα που το παρατήρησε ο σύζυγος μου και όχι εγώ ..  Το κυκλοφοριακό μου χάλια καπνιζα ένα πακέτο την ημέρα..  Για την κατάσταση μου θεωρουμουν βαριά καπνίστρια. Έχω δύο ,τρεις μήνες που  το εκοψα πήρα τον πρώτο μήνα δύο τρία κιλά ,τα έχω χάσει κάνω διατροφή ..  Είχα φτάσει πάτο ... Είμαι πολύ καλύτερα δίχως τσιγάρο.
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10