ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Συμπληρώματα Διατροφής

Ερωτήσεις ΕΞΠΡΕΣ για συμπληρώματα διατροφής

<< < (2/5) > >>

Θανάσης Αποστόλου:


--- Quote ---Ψαχνοντας για ενα συμπληρωμα πρωτεινης που να εμπιπτει στις παραμετρους "φυσικοτητας" που ο θανασης εχει εξηγησει. Θα ηθελα την γνωμη σας για αυτη την πρωτεινη pea protein της now sports. (Για καποιο.λογο δεν.μπορω να.κανω copy paste το λινκ απο iherb).
Θαναση ποια ειναι η γμωμη σου σε σχεση με τις whey που προτεινεις?
--- End quote ---

Η whey είναι ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη σκόνη πρωτεΐνης. Δεν είναι μόνο το προφίλ των αμινοξέων, αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες που την καθιστούν ανώτερη από άλλες, όπως πχ. του αρακά που αναφέρεις. Τώρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποιον πχ. που έχει κάποια αλλεργία στη whey, ή που είναι αυστηρός χορτοφάγος κλπ, τότε η πρωτεΐνη από αρακά είναι καλή επιλογή..

Chrisss:
Καλησπέρα σας,έχω και εγώ μία ερώτηση και αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει.
Ποιό είναι καλύτερο: το μουρουνέλαιο (cod-liver oil) ή το ιχθυέλαιο (fish-oil). Το μόνο που βρήκα είναι ότι το μουρουνέλαιο φτιάχνεται από το συκώτι της μουρούνας ή του μπακαλιάρου, ενώ το ιχθυέλαιο από διάφορα λιπαρά ψάρια.
Επειδή ως φοιτητής δεν αγοράζω ψάρια, σκέφτηκα να αρχίσω τα χαπάκια ... (εύκολη λύση το ξέρω)
Ο φαρμακοποιός μου πρότεινε μουρουνέλαιο το οποίο είναι στα 4.8 ευρώ οι 50 κάψουλες και μου είπε ότι είναι φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, ωστόσο δεν θα έλεγα ότι με κατατόπησε για τις διαφορές ιχθυέλαιου κ μουρουνέλαιου.
Ευχαριστώ.

Θανάσης Αποστόλου:
Σου προτείνω οπωσδήποτε μουρουνέλαιο για τους χειμερινούς μήνες γιατί έχει και βιταμίνη D πολύ αφομιώσιμη. Είναι από κάθε άποψη πολύ καλή τροφή. Τα ιχθυέλαια καλό για τους μήνες εκτός χειμώνα.

Πάντως γενικά΄πρέπει να προσέχεις πολύ με τα λάδια αυτά, γιατί είναι πολύ ευαίσθητα στη ζέστη, τον αέρα, το φως.. Δεν είναι τόσο ανθεκτικά πχ. όσο το ελαιόλαδο ή τα (επίσης ωφέλιμα) κορεσμένα λίπη. Το καλοκαίρι ιδίως πρέπει οπωσδήποτε να τα έχεις στο ψυγείο.

Ένας πολύ καλός τρόπος λήψης ω3 λιπαρών είναι μέσω του λιναρόσπορου, ο οποίος προσφέρει τα πρόδρομα ALA που γίνονται στο σώμα ω3. Όμως ο λιναρόσπορος επίσης ευαίσθητος γι αυτό πρέπει να αγοράζεται ολόκληρος και να αλέθεται με μηχανή άλεσης του καφέ. Μετά προστίθεται σε γιαούρτι, σούπες κλπ. Τελευταία κλείνω προς μουρουνέλαιο κ λιναρόσπορο.  Πχ. http://www.iherb.com/Arrowhead-Mills-Organic-Golden-Flax-Seeds-14-oz-396-g/11826#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=flax%20seed&rc=849&sr=null&ic=18

Θανάσης Αποστόλου:
μετέφερα εδώ μία ερώτηση που αναρτήθηκε στο θέμα της whey:


--- Quote from: kiouspas on November 04, 2014, 07:00:08 PM ---γεια σου θαναση θελω να σε ρωτησω αν ισχυει ο τροπος με τον οποιο παραγγελνουμε απο την iherb κι αν ερχεται η παραγγελια χωρις προβλημα με το τελωνειο θελω να παρω πρωτεινη και σπιρουλινα . απο σπιρουλινα τι πρωτεινης γιατι εριξα μια ματια κι εχει πολλες αλλα αυτες που παιρνω εδω δεν τι εχει . επισης να σου πω ενα μπραβο για το βιβλιο σου γιατι με βοηθησε πολυ στο να κοψω το τσιγαρο

--- End quote ---

φίλε kiouspas, σ' ευχαριστώ, χαίρομαι που βοηθήθηκες.
εννοείται ισχύει ο τρόπος με iherb. Οι μάρκες σπιρουλίνας που έχει στο αμερικάνικο σάιτ είναι ίσης ή καλύτερης ποιότητας από οτιδήποτε έχεις βρει αλλού, απλά επειδή πρόκειται για τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου. Της NOW είναι καλές επιλογές αλλά από μία γρήγορη ματιά που έριξα, αυτή από healthy origins είναι και οικονομική. http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Spirulina-500-mg-360-Tablets/48823#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=spirulina&rc=801&sr=null&ic=8

ΓΙΑΝΝΑ:
Γεια σας
Εχω κανει 4πλο by-pass και εχω υψηλη Lp(α).Εκτος απο την φαρμακευτικη αγωγη παιρνω
Βιταμινη C 2γρ /ημερα
λυσινη        1γρ/ημερα
Q10           100mg /hmera
omega  3
κολλαγονο (λογω της περιεκτικοτητας του σε λυσινη προλινη)   
Θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η καλυτερη μορφη για τα παραπανω συνυπολογιζομενου του οικονομικου κοστους

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version