ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Συμπληρώματα Διατροφής

Μαγνήσιο (Mg) - όλα όσα θέλετε να ξέρετε

<< < (2/3) > >>

nik/os:
εξαιρετικο συμπληρωμα
το πιο αξιολογο που εχω χρησιμοποιησει

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Chelated-Magnesium-180-Tablets/10928#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=magnesium%20chelated&rc=932&sr=null&ic=7

Ria:
Εξαιρετικό αυτό το θέμα, χίλια ευχαριστώ!! :) :)
Αφού το έψαξα αρκετά και στ'αγγλικά, σκέφτηκα να παραθέσω κάποια λινκς που με βοήθησαν να καταλάβω κάποια πράγματα παραπάνω (περισσότερο για το τι μορφές μαγνησίου υπάρχουν).
Καταρχήν: http://www.ancient-minerals.com/magnesium-sources/
Και κυρίως: https://drnibber.com/understanding-different-types-of-magnesium/

Ένας φίλος μου μου πρότεινε το L-Threonate, το οποίο παίρνει ο ίδιος και έχει δει αποτελέσματα. Αυτό το είδος μαγνησίου απορροφάται πιο εύκολα απ'τον εγκέφαλο.

Θα ήθελα να ρωτήσω από που αγοράζεις/αγοράζετε (όσοι αγοράζετε) το μαγνήσιο που θέλετε;
Δηλαδή, καλά το πόσταρε ο άλλος χρήστης αυτό: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Brain-Magnesium-75-mg-60-Veggie-Caps/46875 και ενώ πήγα να αγοράσω, παρατήρησα ότι γράφει ως "σημείωση" όταν πας να πληρώσεις "With International Airmail, the average delivery to Greece is 13 Days. Unfortunately, this method has no tracking number and lost orders are non-refundable."
--> Οι χαμένες παραγγελείες δεν καλύπτονται οικονομικά...
Λίγο πατάτα δεν είναι αυτό; :/
Δηλαδή αν παιχτεί καμιά ζημειά (λέμε τώρα) και δε μου έρθει ποτέ, θα χάσω 25 ευρώ;

Μία τελευταία ερώτηση... Διαβάζοντας ένα απ'τα λινκς που έγραψα παραπάνω, βλέπω πως "recommended daily allowance of magnesium" για την γυναίκα είναι 320 mg τη μέρα.
Εάν (για παράδειγμα) αγόραζα το Doctor's Best μαγνήσιο... πόσα χαπάκια/κάψουλες θα χρειαζόμουν την ημέρα; Γράφει "75 mg" στον τίτλο του προϊόντος... Άρα, θα έπαιρνα τέσσερα χαπάκια/κάψουλες τη μέρα;; :Ο
Μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή θα το τελείωνα;; :Ο

Αααα, δεν υπάρχει κάτι... πιο οικονομικό; :'[

Θανάσης Αποστόλου:

--- Quote ---Μία τελευταία ερώτηση... Διαβάζοντας ένα απ'τα λινκς που έγραψα παραπάνω, βλέπω πως "recommended daily allowance of magnesium" για την γυναίκα είναι 320 mg τη μέρα.
Εάν (για παράδειγμα) αγόραζα το Doctor's Best μαγνήσιο... πόσα χαπάκια/κάψουλες θα χρειαζόμουν την ημέρα; Γράφει "75 mg" στον τίτλο του προϊόντος... Άρα, θα έπαιρνα τέσσερα χαπάκια/κάψουλες τη μέρα;; :Ο
Μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή θα το τελείωνα;; :Ο
--- End quote ---

γεια σου Ρία!

Κάθε συμπλήρωμα, ανάλογα με τη μορφή του έχει και διαφορετική δοσολογία, γιατί έχει διαφορετική βιοδιαθεσιμότητα. Από ένα μπορεί να παίρνεις πολύ, από ένα άλλο, λίγο. Για να δεις πόσο θα παίρνεις και με ποιον τρόπο (με φαγητό ή όχι κλπ), μην κοιτάς τις γενικές συστάσεις για την ημερήσια δόση, αλλά κοίτα το κάθε προϊόν τι προτείνει στη σελίδα πώλησης / συσκευασία του.

Ria:
Σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ για τις απαντήσεις σας! :)  =yes!=
Το λινκ για το που μπορώ να αγοράσω φθηνά και ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής δεν το είχα δει... Θανάση, σ'ευχαριστώ πολύ και για την έκπτωση! χαχα :D

Εντωμεταξύ, τώρα τελευταία έπεσε και το μάτι μου στον Ζεόλιθο...  :-x
Υπάρχουν πολλά πράγματα τελικά για να είμαστε υγιείς (καλά, πέρα από τη σωματική γυμναστική, την πνευματική εξέλιξη και το τι τρώμε γενικά) που αρκεί μόνο κάποιος να ψαχτεί για να τα ανακαλύψει.

Θανάσης Αποστόλου:
Ένα ακόμα καλό βίντεο που μου θύμισε την σημασία του μαγνησίου.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version