Author Topic: Βιταμίνη C  (Read 106190 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline nik/os

  • Σχολιαστής
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 12
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #10 on: April 21, 2011, 05:13:27 PM »
^
40gr την ημερα?   μηπως 4?

αυτην που λες δεν μπορουν να σου την στειλουν,ειναι πανω απο 3 λιμπρες

κι εγω προτιμω βιταμινε c σε σκονη,εχω αυτην εδω και την παιρνωειτε με νερο ειτε με φυσικο χυμο
πορτοκαλιου
http://www.iherb.com/Now-Foods-Calcium-Ascorbate-100-Pure-Buffered-Vitamin-C-Powder-8-oz-227-g/474?at=0




εχει διαφορες καλες σε σκονη,και πιο οικονομικες απο τις ταμπλετες,αυτην εδω ας πουμε
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Vitamin-C-16-oz-453-6-g/1447?at=0


Offline topet

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Gender: Male
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #11 on: April 21, 2011, 11:00:25 PM »
Ναι, πρόκειται ακριβώς για το ίδιο μόριο! Απλώς το επιχείρημα όσων είναι υπέρ της φυσικής, είναι πως η βιταμίνη C πρέπει να θεωρείται το σύνολο των χημικών ουσιών όπως το δίνει η φύση, που όλα μαζί παίζουν το ρόλο τους. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό καθώς έχει βρεθεί ότι αυξάνεται πολύ η βιοδιαθεσιμότητα (το πόση απορροφάται από το σώμα) από τις συνοδές ουσίες. Πχ. λένε ότι όταν παίρνεις βιτ. C από Amla, (έχει 200 mg ανά κάψουλα) ισοδυναμεί με 5πλάσια ποσότητα ασκορβικού οξέος. Αν και εγώ δεν τα παίρνω τοις μετρητοίς κάτι τέτοια..

Ψυχολογικά τουλάχιστον θα προτιμούσα και εγώ φυσική βιταμίνη και όχι χημική. Δεν γνωρίζω όμως κάποια μάρκα που να βγάζει φυσική, μια που οι ποσότητες είναι πολύ μεγάλες. Όπως είπα κάποια άτομα ψαγμένα που ρώτησα μου είπανε ότι δεν υπάρχει θέμα ανάμεσα σε φυσική-τεχνητή. Παρόλα αυτά και εμένα μου φαίνεται κάπως το όλο θέμα!!

Τόλη καλημέρα, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, θέλω αν μπορείς να μου ξεκαθαρίσεις κάτι για κάπου μπερδεύτηκα :)

Παίρνετε λες 6γρ τη μέρα σε 3 δόσεις (των 2γρ φαντάζομαι). Λες όμως ότι εξαρτάται από το σωματικό βάρος. Αυτό πως το υπολογίζεις? Επίσης, σε περιόδους αρρώστιας ή ασθένειας ανεβάζεις τη δόση (πχ στη φλεγμονή της κόρης σου έδωσες 40 γρ τη μέρα) αλλά φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας πόσο παραπάνω πρέπει να δώσουμε.

Eπίσης, όσον αφορά τον τρόπο λήψης της βιταμίνης, γιατί γράφεις ότι την παίρνετε με πλαστικό μόνο κουταλάκι?

Και μια τελευταία ερώτηση. Ο Θανάσης προτείνει 2 σκευάσματα βιταμίνης C από Now Foods σε ταμπλέτες. Εσυ λές ότι την παίρνετε σε σκόνη το οποίο θα προτιμούσα γιατί η μητέρα μου έχει μια σπάνια νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει σιγά σιγά την κατάποσή της οπότε η σκόνη θα είναι πιο εύκολη γι αυτήν (και για το παιδί φαντάζομαι). Ποιό σκεύασμα παίρνεις όμως? Έψαξα στο site της iherb και βρήκα αυτό:
http://www.iherb.com/Now-Foods-C-Complex-Powder-Buffered-3-lbs-1361-g/424?at=0
Ναι παίρνουμε κάπου στα 6γρ την ημέρα σε 3 δόσεις των 2 γρ. Αυτή η ποσότητα είναι στο περίπου και η βιταμίνη C είναι ίσως η μόνη βιταμίνη που δεν κινδυνεύεις από υπερβιταμίνωση. Πάνω κάτω για κάθε 10 κιλά σωματικού βάρους θέλει 0.8 γρ. την ημέρα για υγιή οργανισμό. Παρόλα αυτά ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Για να δούμε ποια είναι η πραγματική δόση που πρέπει να πάρουμε, παίρνουμε ανά 2-3 ώρες κάπου στα 2 γρ. μέχρι να μας πιάσει διάρροια. Εγώ πειραματίστηκα με τον εαυτό μου μέχρι τα 12 γρ περίπου και δεν έπαθα διάρροια για κάποιο περίεργο λόγο. Λέτε να είμαι άρρωστος γενικά; :) Η κόρη μου και η γυναίκα μου όμως έπαθαν διάρροια με το που τις έδωσα περισσότερο. Η κόρη μου παίρνει και αυτή κάπου στα 6 γρ. ή σε γενικές γραμμές την ίδια ποσότητα με εμένα. Προφανώς την έχει ανάγκη, μια που πριν την βιταμίνη αρρώσταινε όπως είπα 1 φορά το μήνα σίγουρα και παράλληλα ήταν σχεδόν μόνιμα μπουκωμένη με αποτέλεσμα τις ωτίτιδες! Το τι άγχος τραβούσαμε κάθε φορά που συναχωνόταν δεν λέγετε! Προσωπική εμπειρία από ωτίτιδα δεν είχαμε, αλλά είχε όπως είπα ο κουμπάρος μου με την κόρη του.

Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ πλαστικό κουταλάκι γιατί το μέταλλο οξειδώνει την βιταμίνη.

Εμείς παίρνουμε της NOW FOODS από Αμερική, αλλά σε μεγάλες ποσότητες υπάρχει θέμα με το τελωνείο. Υπάρχει και στην Ευρώπη, αλλά μόνο καθαρή βιταμίνη, δηλαδή όξινη-ξυνή, την οποία η κόρη μου την παίρνει με το ζόρι. Από Αμερική τις παίρνω από το www.betterlife.com, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μου ανοίγει την σελίδα. Παίρνω την μεγαλύτερη συσκευασία που υπάρχει σε σκόνη, που είναι κάπου στο 1,5 κιλό+. Παίρνω την ascorbate acid-sodium ascorbate-calcium ascorbate-magnisium ascorbate, με συνολικό κόστος μαζί με μεταφορικά κάπου στα 45 ευρώ η κάθε μία. Παρόλα αυτά όποιος δεν έχει πρόβλημα μπορεί να παίρνει μόνο την ascorbate acid που είναι η καθαρή-όξινη, την οποία την βρίσκεται από Αγγλία εδώ http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=119&prodid=490&cid=213&sid=0

^
40gr την ημερα?   μηπως 4?

αυτην που λες δεν μπορουν να σου την στειλουν,ειναι πανω απο 3 λιμπρες


Νίκο όχι δεν μπερδεύτηκα. Έχουμε πάρει μέχρι και 40+γρ την ημέρα, δηλαδή 2γρ ανά 1,5-2 ώρες.
 
Σχετικά με το αν μπορούνε ή όχι να τις στείλουνε, από το site που έβαλα πιο πάνω δεν έχω πρόβλημα. Το θέμα είναι το τελωνείο και πως θα έχουν ξυπνήσει. Μέχρι τώρα δεν είχα σοβαρό πρόβλημα, πλην 3 φορές που μου είχαν βάλει σημείωμα μέσα στο κουτί ότι είναι τελευταία φορά που με αφήνουν. Σε 2 φίλους μου τα κατάσχεσαν, αλλά ήταν μεγάλες ποσότητες και συγκεκριμένα 6 τεμ, του 1,4 κιλού ή κατά το Αμερικάνικο σύστημα 3 λίμπρες.

Offline dchristof

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 6
  • Gender: Female
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #12 on: May 11, 2011, 10:42:05 AM »
όταν η κόρη μου είχε την φλεγμονή στις αμυγδαλές και η κόρη του κολλητού μου ουρολοίμωξη, δίναμε ανά 1,5 με 2 ώρες κάπου στα 2 γρ. βιταμίνης.

Πριν 6-7 μήνες πονούσε ο λαιμός της κόρης μου όταν κατάπινε και οι αμυγδαλές είχαν πρηστεί. Η διάγνωση από γιατρό ήταν φλεγμονή στις αμυγδαλές (ο οποίος μας γέμισε φάρμακα, χωρίς να τα πάρουμε ποτέ φυσικά…). Σε 1 μέρα με συνολική δόση πάνω από 40 γρ. εξαφανίστηκε σχεδόν η φλεγμονή. Μετά από κάποιες ώρες (πάνω από 12 αν θυμάμαι καλά) έκανε διάρροια οπότε και αραίωσα την δόση ανά 3-4 ώρες. Αυτό σήμαινε ότι ο οργανισμός ανέκαμπτε.

Θανάση και Τόλη καλημέρα. Σας έχω μερικές ερωτήσεις :) 

Αγόρασα από iherb την buffered βιταμίνη C (Calcium Ascorbate) γιατί εγώ και ο πατέρας μου έχουμε θέματα με το στομάχι και φοβήθηκα μήπως η απλή βιταμίνη C μας πείραζε. Έχω όμως τις εξής απορίες:

Ξεκίνησα από χθες να δίνω σε όλους ένα πλαστικό κουταλάκι του γλυκού (περίπου 1,2 γρ) 3 φορές τη μέρα. Θέλω όμως να δώσω στον πατέρα μου μεγαλύτερες δόσεις γιατί τον ταλαιπωρεί ένα άσχημο κρύωμα και ανησυχώ επειδή είναι 70και (αν και κοτσανάτος) αλλά καρδιακός (πριν 2 χρόνια έκανε τριπλό bypass). Σκεφτόμουν να του πω να παίρνει ένα κ.γ. ανα 2 ώρες (δηλαδή 1 και κάτι γραμμάρια ανα 2 ώρες) μέχρι να στρώσει. Ο Θανάσης όμως έγραψε πως:

"Πιο συχνά χρησιμοποιούμενο είναι το Ασβέστιο και το συμπλήρωμα ονομάζεται Calcium ascorbate. Το ασβέστιο του συμπληρώματος είναι 110mg ανά γραμμάριο βιτ. C και απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό, γι αυτό θα πρέπει να προσμετράται στην ημερήσια πρόσληψη Ασβεστίου μας, έτσι ώστε να μην κάνουμε υπερβολές. Το ασβέστιο δεν είναι το μέταλλο με το οποίο μας παίρνει να λαμβάνουμε υπερβολικές δόσεις. Μέγιστη λήψη του είναι περίπου 1 γρ τη μέρα για ενήλικες."

Άρα μήπως είναι επικίνδυνο να λάβει μεγάλες δόσεις βιταμίνης C τη στιγμή που έχουμε την Calcium Ascorbate. Μήπως δηλαδή θα πάρει υπερδοσολογία ασβεστίου? Ο Τόλης ξέρω ότι έχει δοκιμάσει να δίνει μεγάλες δόσεις για 1-2 μέρες και είχαν αποτέλεσμα. Επίσης το έχω διαβάσει κι αλλού σαν καλή πρακτική σε περίπτωση κρυολογημάτων - το διασταύρωσα δηλαδή :) - και συγκεκριμένα το συστήνει και ο Mercola  εδώ. Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω τη στιγμή που έχω τη βιταμίνη C με το ασβέστιο.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να δίνω στη μικρή μου (3,5 χρονών) και πόσο. Ο Τόλης γράφει 0,8 γρ για κάθε 10 κιλά σωματικού βάρους. Άρα να της δίνω περίπου 1γρ μιας και είναι 12-13 κιλά?

Δείτε επίσης και τον saul
http://www.doctoryourself.com/
50.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η σελίδα του, όπου γράφει για τη βιταμίνη c αλλά και για παααρα πολλά άλλα!!
Επίσης άσχετό αλλά είδα πρόσφατα το ντοκυμαντέρ Food Matters (καταπληκτικό δείτε το οπωσδήποτε), το οποίο μιλάει ακριβώς για το θέμα των βιταμινών και της υγιεινής διατροφής αλλά κυρίως για τις βιταμίνες ως θεραπευτικά συμπληρώματα. Ο Saul μιλάει εκτενώς στο ντοκυμαντέρ για τη βιταμίνη C και γενικώς τις βιταμίνες. Η σελίδα του είναι επίσης καταπληκτική. Έβαλα και τον άντρα μου να το δει και μπορώ να πω ότι επηρεάστηκε θετικά γιατί αν και δεν θέλει να παίρνει βιταμίνες-συμπληρώματα, τώρα μου ζητάει κάθε μέρα τη βιταμίνη C του :γέλιο:


Offline topet

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Gender: Male
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #13 on: May 11, 2011, 03:35:28 PM »
Τα συνιστώμενα όρια που λένε για την ημερήσια κατανάλωση ασβεστίου δεν ξέρω αν είναι αληθινά, γιατί για την βιταμίνη C πχ είναι ψευδή! Παρόλα αυτά και για να μην ρισκάρεις μπορείς να πάρεις και άλλες buffered με μαγνήσιο, νάτριο και δεν θυμάμαι τι άλλο έχει. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύεις να ξεπεράσεις την συνιστώμενη ημερήσια δόση. Επίσης εγώ θα ρισκάριζα να δοκιμάσω και την καθαρή βιταμίνη σε μικρές δόσεις αρχικά μέχρι να σιγουρευτώ αν δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ πχ παίρνω κυρίως καθαρή βιταμίνη.

Στην κόρη σου φυσικά και μπορείς να δίνεις με την δοσολογία που είπαμε! Ο γιός μου 19 μηνών παίρνει από έμβρυο 7 μηνών χωρίς να έχει σταματήσει ποτέ, όπως και οι υπόλοιποι στην οικογένειά μου!

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
ΣΗΔ (συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία)
« Reply #14 on: May 13, 2011, 01:09:09 AM »
Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι σημαίνει αυτό το ΣΗΔ (συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία) γιατί γίνονται πολλές παρανοήσεις.

Η ημερήσια δοσολογία που προτείνεται από όλους τους οργανισμούς υγείας κλπ, είναι συνήθως η δοσολογία που χρειάζεται κάποιος για να μην πεθάνει! Όχι "η δοσολογία που χρειάζεται κάποιος για τη βέλτιστη υγεία", πράγμα που μας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτές τις συζητήσεις που κάνουμε, και πολύ περισσότερο, όχι η θεραπευτική δοσολογία, δηλαδή οι ποσότητες ενός διατροφικού συστατικού που θα έχουν κάπως πιο δραστικό αποτέλεσμα, πράγμα χρήσιμο ιδίως σε μερικές περιπτώσεις ασθενείας.

Τώρα προσέξτε μία μικρή παγίδα: Για κάποια διατροφικά στοιχεία, όπως τη βιταμίνη C που είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα αλλά και κάποιες βιταμίνες της Β οικογένειας, το να υπερβείς πάρα πολύ τη ΣΗΔ δεν συνιστά κίνδυνο, αντιθέτως μπορεί να είναι μία πολύ καλή επιλογή αν γνωρίζεις τι κάνεις.

Πχ. κάποιες πολυβιταμίνες έχουν κάποιες βιταμίνες Β σε ποσότητα 1200% της ΣΗΔ ! Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πολύ εντονότερο είναι αυτό με τη βιτ. C.

ΟΜΩΣ, προσοχή στα μέταλλα. Τα μέταλλα δεν προσφέρονται για καταχρήσεις. Για παράδειγμα ο Χαλκός που είναι υπερπολύτιμο διατροφικό στοιχείο, σε συμπληρώματα υπάρχει σε δοσολογία 1 ή 2 mg, μόνο! Και μάλιστα πρέπει να προσέχεται να είναι σε ισορροπία με τον Ψευδάργυρο. Αν κάποιος πάρει 10 mg Χαλκό θα έχει μεγάλο πρόβλημα.. Και 8mg διαφορά είναι τιποτένιο σαν βάρος, αμελητέο!

Με το ασβέστιο δεν παίζει το θέμα τόσο πολύ στα mg γιατί λαμβάνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες. Όμως προσέξτε, οι περισσότερες ασθένειες (αρτηριακή πλάκα, αρθριτικά και πολλές άλλες) δεν είναι τίποτα άλλο από ... εναπόθεση ασβεστίου (λόγω φλεγμονής ή άλλων παραγόντων) εκεί που δεν πρέπει.

Γι αυτό λέω, κι επιμένω ότι με το ασβέστιο πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν αποφασίζουμε να το βάλουμε τεχνητώς στη διατροφή μας μέσω συμπληρώματος. Δε λέω ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τι κάνουμε και πόση ποσότητα παίρνουμε. Δεν επεκτείνομαι περισσότερο στο θέμα του ασβεστίου γιατί στο μέλλον θα ανοίξω ξεχωριστό θέμα γι αυτό, όπου και θα έχω πολύ αναλυτικές πληροφορίες.

Για να απαντήσω και στο ερώτημα που τέθηκε παραπάνω, η buffered C με ασβέστιο μπορεί να λαμβάνεται άφοβα, αλλά το ασβέστιο που περιέχει πρέπει να προσμετράται στην ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου. 
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline filipdan

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #15 on: May 16, 2011, 07:02:03 PM »
Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορούμε να προμηθευτούμε βιταμίνη C σε υγρή μορφή για ενδοφλέβια χρήση. Εχω μια ξαδέλφη που πάσχει από καρκίνο των λεμφαδένων και θα ήθελε να δοκιμάσει την θεραπεία με μεγαλύτερες δόσεις....

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
πλαστικό κουτάλι για σκόνη Βιταμίνης C
« Reply #16 on: May 24, 2011, 03:15:03 PM »
Αυτό για την ενδοφλέβια είναι κάτι που κι εγώ θα ήθελα να το μάθω. Αν κάποιος ξέρει να το πει. Υπενθυμίζω ότι η ενδοφλέβια χορήγηση C προορίζεται για αρρώστους και μάλιστα βαριά άρρωστους και όποιος καταφεύγει σε αυτήν πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Δεν είναι πανάκεια.

Ένα άλλο που ήθελα να διευκρινίσω, είναι αυτά που ελέχθησαν παραπάνω για το πλαστικό κουταλάκι όταν παίρνουμε C σε σκόνη, ότι πρέπει να το χρησιμοποιούμε διότι η C είναι όξινη και θα γίνει οξείδωση.

Δε νομίζω να ισχύει. Εγώ χρησιμοποιώ μεταλλικό κουτάλι χωρίς κανένα πρόβλημα. Παίρνω όση σκόνη θέλω τη βάζω στο στόμα και πίνω λίγο χυμό μήλο, 2 γουλιές για να πάει κάτω. (δεν πρέπει να μείνει στο στόμα γιατί κάνει κακό στα δόντια). Η σκόνη έρχεται σ' επαφή για ελάχιστα δευτερόλεπτα με στεγνό κουτάλι. Δεν είναι πρόβλημα αυτό ούτε έχω παρατηρήσει το παραμικρό ύποπτο φαινόμενο. Άρα νομίζω ότι είναι υπερβολή η χρήση πλαστικού κουταλιού. Αν υπάρχει επιχείρημα περί του αντιθέτου, θα ήθελα να το ακούσω. Από την άλλη, αν κάποιος θέλει να έχει μόνιμα ένα κουτάλι μέσα στη σκόνη για να το χρησιμοποιεί πάντα αυτό, τότε ίσως θα πρέπει να είναι πλαστικό.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline topet

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Gender: Male
Για το πλαστικό κουταλάκι το είχα διαβάσει σε κάποια από τις βιβλιογραφίες που είχα βάλει. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, αλλά τι μας πειράζει να έχουμε ένα πλαστικό κουταλάκι; Επίσης θα συμφωνήσω ότι με την καθαρή βιταμίνη (ASCORBIC ACID) πρέπει να ξεπλένουμε καλά το στόμα μας και αν μπορούμε να πλύνουμε και τα δόντια μετά. Με τhn sodium ascorbate όμως όχι απλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν οδοντόπαστα!

Κατά τα άλλα ένα ιατρικό κέντρο που γνωρίζω ότι έχει-πουλά και κάνει ενδοφλέβιο ορό βιταμίνης (έκανε 2 φορές η μητέρα μου) είναι το παρακάτω το οποίο το έχω ήδη στείλει με πμ στον φίλο μας που το ζητούσε.

 
Τα στοιχεία είναι τα παρακάτω:
Τηλ. 2103230000-2103253431
email: info@orthobiotiki.com

Διεύθυνση
Λ. Κηφησιάς & Παπανικολή 2
Χαλάνδρι 15232 Αθήνα

Offline nik/os

  • Σχολιαστής
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 12
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #18 on: May 26, 2011, 03:29:04 PM »
βιταμινη c πριν ή μετα την προπονηση?
εγω την βαζω στο pre με bcaa και proline

μεσα στην ημερα με αδειο στομαχι ή και γεματο δεν υπαρχει προβλημα αποροφησης?

Θαναση γτ την παιρνεις με χυμο μηλο?? αν ελεγες πορτοκαλι θα ελεγα λογω φυσικης βιταμινης c αλλα μηλο?? μηπως λογω γευσης??


και κατι ακομα,εγω οταν παιρνω λιγο παραπανω c βλεπω ξυροδερμια στο πανω μερος του κεφαλιου μου,απο τα φρυδια ως το μετωπο,μαδαω
μαλον επειδη δεν πινω αρκετο νερο
το παθαινει αλλος αυτο?

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Βιταμίνη C
« Reply #19 on: March 10, 2012, 03:30:52 PM »
Προτείνω λήψη αμέσως μετά κι όχι πριν την προπόνηση. Συνήθως αμέσως μετά την προπόνηση παίρνω C κι ένα συμπλήρωμα μετάλλων, διότι χάνονται πολλά σε προπονήσεις που παράγεται πολύς ιδρώτας.

Οποιοσδήποτε γλυκός χυμός είναι οκ. Σκοπός είναι όχι μόνο να βοηθηθεί η βιταμίνη στην κατάποση, αλλά και να ισορροπηθεί η ξινίλα.

Από δοκιμές που κάνω τώρα τελευταία διαπιστώνω ότι ο χυμός δεν είναι απαραίτητος. Και με σκέτο νεράκι μια χαρά είναι.

Ξηροδερμία, πρώτη φορά το ακούω. Λύση: Αν είσαι σίγουρος ότι οφείλεται στη C, σταμάτα την ή μείωσέ την. Σιγουρέψου όμως ότι οφείλεται σε αυτή. Γενικά, αν σε κάποια (σπάνια) περίπτωση διαπιστώσουμε ότι ένα συμπλήρωμα μας πειράζει, απλά το σταματάμε και είμαστε οκ. : )
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!