ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Συμπληρώματα Διατροφής

Ιχθιέλαια Ω-3 - fish oils Omega-3

<< < (2/4) > >>

nik/os:
εχετε ξεχωρισει καποιο ιχθυελαιο?

τα τελευταια 4-5 χρονια παιρνω τη now food,ειτε το απλο ειτε το  super epa
τωρα θα δοκιμασω της jarrow formula
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-EPA-DHA-Balance-240-Softgels/7929#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=jarrow%20formulas%20fish%20oil&rc=884&sr=null&ic=11

Θανάσης Αποστόλου:
Μια χαρά φαίνονται αυτά τα ιχθυέλαια που προτείνεις. Πάντως εγώ το χειμώνα προτιμώ λήψη ω3 από το μουρουνέλαιο.. Έχει και βιταμίνη d μέσα που τη χρειαζόμαστε στους χειμερινούς μήνες. Το προϊόν που επιλέγω είναι αυτό, ένα κουταλάκι του γλυκού τη μέρα με το γεύμα.

Θανάσης Αποστόλου:
Νέα δεδομένα υποστηρίζουν ότι τα Ω3 επιβραδύνουν τη γήρανση.
Παρακάτω παραθέτω επιλεγμένα αποσπάσματα από τη σελίδα στην οποία μόλις διάβασα τη σχετική είδηση.


--- Quote ---Η μελέτη έδειξε ότι οι περισσότεροι υπέρβαροι, αλλά υγιείς μεσήλικες και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που πήραν ωμέγα-3 συμπληρώματα για τέσσερις μήνες άλλαξαν την αναλογία της κατανάλωσης των λιπαρών οξέων τους, κατά τρόπο που βοήθησε στη διατήρηση μικροσκοπικών τμημάτων DNA στα λευκά αιμοσφαίρια τους.

Αυτά τα τμήματα, που ονομάζονται τελομερή, είναι γνωστό ότι συρρικνώνονται κατά την πάροδο του χρόνου σε πολλούς τύπους κυττάρων ως συνέπεια της γήρανσης. Στη μελέτη, η επιμήκυνση των τελομερών σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ήταν πιο μεγάλη σε άτομα που βελτίωσαν σημαντικά την αναλογία σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε σχέση με άλλα λιπαρά οξέα στη διατροφή τους.

Τα ωμέγα-3 συμπληρώματα μείωσαν επίσης το οξειδωτικό στρες, που προκαλείται από τις υπερβολικές ελεύθερες ρίζες στο αίμα, κατά περίπου 15% σε σύγκριση με αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

    Το εύρημα  που αφορά τα τελομερή είναι προκλητικό, με την έννοια ότι υποδηλώνει πως υπάρχει πιθανότητα ένα συμπλήρωμα διατροφής να μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στη γήρανση, δήλωσε η Jan Kiecolt-Glaser, καθηγήτρια της ψυχιατρικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ohio και κύρια συγγραφέας της μελέτης.

Σε μία άλλη πρόσφατη δημοσίευση, η Kiecolt-Glaser και οι συνεργάτες της ανέφεραν ότι τα συμπληρώματα από ω-3 λιπαρά οξέα μείωσαν τη φλεγμονή στην ίδια ομάδα ενηλίκων.

   Ειδικά η φλεγμονή, είναι στο επίκεντρο τόσων πολλών προβλημάτων υγείας. Οτιδήποτε μειώνει τη φλεγμονή έχει πολλά δυνητικά αποτελέσματα στους ηλικιωμένους, είπε.

(...)
Ήδη έρευνα από τη δεκαετία του 1960, είχε δείξει ότι τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που προέρχονται από φυτικά έλαια, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Ωστόσο, η χαρακτηριστική δυτική διατροφή τείνει να είναι βαριά σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και συγκριτικά χαμηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στη φύση στα ψάρια των ψυχρών υδάτων, όπως ο σολομός και ο τόνος. Ενώ η αναλογία των ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κυμαίνεται περίπου στο 15-προς-1, οι ερευνητές τείνουν να συμφωνούν ότι για μέγιστο όφελος, η αναλογία αυτή πρέπει να μειωθεί στο 4-προς-1, ή ακόμη και 2-προς-1.

(...) όταν οι ερευνητές ανέλυσαν την ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 αναλογία των συμμετεχόντων σε σχέση με την επιμήκυνση των τελομερών, η επιμήκυνση στα τελομερή συνδεόταν σαφώς με τη χαμηλότερη αναλογία. Δηλαδή όσο χαμηλότερο ω-6/ω-3 τόσο το καλύτερο῎
--- End quote ---

nik/os:
Θαναση το μουρουνελαιο  μηπως ειναι περιτο αν παιρνεις εξτρα D και ιχθυελαια?
μονο σαν φυσικη πηγη βιτ Α το βλεπω

Θανάσης Αποστόλου:
το μουρουνέλαιο είναι το καλύτερο ιχθυέλαιο για τους χειμερινούς μήνες αλλά και τέλειο συμπλήρωμα για ανατυσσόμενα παιδιά. Και τα ιχθυέλαια άλλων ψαριών είναι καλά, αλλά αν μπορούμε να βρούμε μουρουνέλαιο για το χειμώνα ακόμα καλύτερα. Εγώ Νίκο τείνω προς τις φυσικές τροφές και όχι τόσο στα συμπυκνώματα βιταμινών (όποτε γίνεται).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version