Author Topic: 3 λαχταριστά, χορταστικά και υγιεινά γεύματα με χαμηλούς υδατάνθρακες  (Read 6434 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline grdimis

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
Όπως ξέρουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τη διατροφή τους, οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε «καλούς» και «κακούς» με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι οι «κακοί» υδατάνθρακες (ζάχαρη, λευκά ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, γλυκά αναψυκτικά) είναι και οι πιο λαχταριστοί και οι υπόλοιποι οι… καταναγκαστικοί για καλύτερη υγεία.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορούμε και στους «καλούς» υδατάνθρακες (φρούτα, λαχανικά, ολική άλεση, όσπρια) να κάνουμε γευστικούς συνδυασμούς, που θα μας χορτάσουν και ταυτόχρονα θα μας κάνουν να τους επιθυμούμε. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας!


Rolls με κολοκυθάκια




Νόστιμα και με πολλά… πρόσωπα, τα κολοκυθάκια μπορούν εύκολα να γεμίσουν το πιάτο σας με διάφορους τρόπους, να σας παράσχουν χαμηλούς υδατάνθρακες και να σας χαρίσουν ενέργεια, καθώς σας χορταίνουν.

Θα χρειαστείτε: 3 κολοκυθάκια, 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα 4, μισό φλιτζάνι ρόκα, μισό φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος, βάλτε τα στη λαδόκολλα και στη συνέχεια στο φούρνο για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αφού πρώτα τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίσετε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ αναμείξτε το κατσικίσιο τυρί, τα κομμένα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας, πάρτε μικρή ποσότητα από το μείγμα βάλτε το πάνω σε ένα κολοκυθάκι και τυλίξτε το. Μόλις τελειώσετε με όλα, περιχύστε λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο. Σίγουρα δεν θα μπορέσετε να φάτε μόνο ένα!


Σαλάτα με γαρίδες και κουνουπίδι




Το κουνουπίδι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τονώνει το ανοσοποιητικό, είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνες Β και βιταμίνη C και αν νομίζατε μέχρι τώρα ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να το βάλετε στη διατροφή σας, ήρθε η ώρα να σας διαψεύσουμε με αυτή τη σαλάτα.

Θα χρειαστείτε (για 6 φλιτζάνια): 1 κουνουπίδι, μισό κιλό μέτριες γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 αγγούρια, 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Καθαρίστε τις γαρίδες σας και αφαιρέστε τις ουρές τους. Βάλτε τες σε λαδόκολλα, περιχύστε τους 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήστε τες στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 8-10 λεπτά.

Στο μεταξύ, ξεχωρίστε τα «κεφάλια» του κουνουπιδιού και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα μπολ και στη συνέχεια στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά, για να μαλακώσουν (για να σιγουρευτείτε, χωρίστε το σε 2 μπολ και βάλτε το καθένα ξεχωριστά στο φούρνο μικροκυμάτων). Όσο το κουνουπίδι και οι γαρίδες κρυώνουν, καθαρίστε και κόψτε το αγγούρι σας σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κόψτε τις γαρίδες στα δύο ή σε 3 ίσα μέρη.

Βάλτε τις γαρίδες, το κουνουπίδι και το αγγούρι σε 1 μπολ και προσθέστε το ξύσμα και τον άνηθο. Ανακατέψτε και περιχύστε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Μόλις ετοιμάσατε ένα νοστιμότατο, πλήρες γεύμα που θα σας κάνει να… συμπαθήσετε το κουνουπίδι.


Αβοκάντο με… γέμιση



Με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε καλά λιπαρά, το αβοκάντο μπορεί εύκολα να αποτελέσει τη βάση μιας νόστιμης και χορταστικής επιλογής.

Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλο, ώριμο, αλλά ακόμη σφιχτό αβοκάντο, 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο, ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα, 1/3 του φλιτζανιού βλαστοί φακής, 4 ντοματίνια, μισό καρότο, 6 αμύγδαλα.
Εκτέλεση: Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι.

Στο βαθούλωμα του κουκουτσιού βάλτε λίγο τυρί κρέμα και στη συνέχεια τρίψτε το καρότο σας και κόψτε τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τα από πάνω, καθαρίστε τα αμύγδαλα, κόψτε τα στη μέση και απλώστε τα ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και τους βλαστούς.

οι συνταγές ειναι απο την σελίδα:http://eisaigynaika.gr/



Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
πω πω λαχταριστές συνταγές και στην όψη και σίγουρα και στη γεύση!

Από διατροφικής άποψης είναι απολύτως υγιεινές. Μόνη μικρή ένσταση η χρήση φούρνου μικροκυμάτων στο κουνουπίδι, που καλό είναι να τον αποφεύγουμε. Στη θέση του, ένα βρασιματάκι στο μάτι είναι προτιμότερο..

Τις σημειώνω για δοκιμή το συντομότερο δυνατόν.

Το άρθρο καλογραμμένο, κάθε συνταγή από τη σελίδα που είναι συμβατή με SD είναι ευπρόσδεκτη!!

Επισκέφθηκα τη σελίδα http://eisaigynaika.gr και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και με πλούσιο υλικό. Προτείνω ιδίως στις γυναίκες του φόρουμ να ρίξουν μια ματιά. :)
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!