Author Topic: Αλλεργίες η κρυφή αιτία πολλών προβλημάτων υγείας  (Read 5890 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΔΑΣΥΛΑ

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 7
  • Gender: Female
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το τσούξιμο των ματιών, την ρινική καταρροή και τα δερματικά εξανθήματα ή τη φαγούρα ως αλλεργίες.

Αυτές είναι οι τυπικά αποδεκτές μορφές αλλεργίας. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει και μια άλλη μορφή η οποία δεν αναγνωρίζεται εύκολα και είναι δύσκολο να την υποψιαστεί κανείς.

Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος σας και να εμφανίζεται ως δυσκολία στη συγκέντρωση, να σκεφτείτε καθαρά, κόπωση, υπερένταση, αϋπνία, εικόνα κατάθλιψης, πόνοι στους μύες ή στις αρθρώσεις, άσθμα και στα παιδιά μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα, ωτίτιδες και νυχτερινή ενούρηση.

Οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, ακόμη και υγιεινές τροφές όπως τα μήλα οι τα αχλάδια. Οι πιο κοινοί όμως ένοχοι είναι το γάλα, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, τα συντηρητικά και τα πρόσθετα τεχνητά χρώματα στις τροφές.

Μερικές από τις πιο κοινές ενδείξεις ότι ένα παιδί έχει αλλεργία, είναι οι εξής:


•Τρίβει την μύτη του προς τα πάνω
•Ρυτίδες στα μάτια

•Μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια

•Ξαφνική επιθετικότητα

•Κόκκινοι λοβοί των αυτιών

•Κουνάει νευρικά τα πόδια του

•«Χαμένο» βλέμμα

•Παρουσιάζει υπερβολικές αλλαγές στο επίπεδο δραστηριότητας του

•Κόκκινα μάγουλα

•Διάστικτη γλώσσα 

Ξεσκεπάζοντας την αιτία του προβλήματος. 

Με λίγα λόγια θα μπορούσε να είναι κανείς αλλεργικός σε οτιδήποτε. Ευτυχώς όμως η εντόπιση του προβλήματος είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φαίνεται.

Η ανεύρεση και αποφυγή της συγκεκριμένης ουσίας ή χημικού που επηρεάζει την υγεία σας ή του παιδιού σας είναι πρωταρχικής σημασίας. Η αιτιολογική προσέγγιση μπορεί να λύσει ριζικά το πρόβλημα και να μειώσει την έκθεση τη δική σας και του παιδιού σας από πολύπλοκες φαρμακευτικές αγωγές.

Πολλές φορές μπορεί η αιτία να είναι προφανής. Περάσαμε από ένα μαγαζί με αρώματα και μας έπιασε πονοκέφαλος. Άλλες φορές θα πρέπει να ψάξουμε περισσότερο γιατί η αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα μερικά λεπτά ή και πολλές ώρες μετά από την έκθεση στην ουσία που μας προκαλεί την αλλεργία.

Ένα λεπτομερές ιστορικό είναι το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό  των τροφών ή ουσιών που είναι οι αιτίες του προβλήματος. Οι συνήθεις ένοχοι είναι τροφές που καταναλώνουμε περισσότερο ή έχουμε εξάρτηση από αυτές.

Ειδικές αλλεργιολογικές εξετάσεις μοριακής βιολογίας, όπως το FACTest που ανιχνεύουν την αλλεργική αντίδραση σε κυτταρικό επίπεδο μας βοηθούν σε μεγάλο βαθμό.

Ένα σημαντικό κομμάτι του προβλήματος είναι τα περιβαλλοντικά χημικά που μπορούν να παραμείνουν στο σώμα μας για δεκαετίες και να αλληλεπιδρούν με τις τροφές και άλλους προκλητικούς παράγοντες (στρες, ζέστη, άσκηση, δίαιτα) περιπλέκοντας το πρόβλημα.

Πώς θα ξεφορτωθούμε τις περιβαλλοντικές αλλεργίες

Συνοψίζοντας μπορούν να γίνουν τα εξής 5 βήματα:

1.    Βρείτε τον παράγοντα που σας προκαλεί την αλλεργία.

2.    Βελτιστοποιήστε την διατροφή σας και αποφύγετε τις τροφές που σας προκαλούν αλλεργίες.

3.    Ενισχύστε τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα του επιτρέψουν να διαχειριστεί την αλλεργική κατάσταση.

4.    Μειώστε την έκθεση σας σε περιβαλλοντικές τοξίνες.
Παρόλο που είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε σε τοξικούς παράγοντες η χρήση φίλτρων νερού, φυσικών τροφών όσο το δυνατό λιγότερο εξεργασμένων, η μείωση της χρήσης πλαστικών για φύλαξη και συσκευασία τροφίμων, η χρήση φυσικών καθαριστικών, φυσικών υφασμάτων, φυσικών καλλυντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής όπως και η αποφυγή οποιοδήποτε παράγοντα θα μπορούσε αν μας φέρει σε επαφή με επικίνδυνα χημικά είναι πολύ σημαντικές ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.   
   
5.    Μειώστε τις τοξίνες που είναι ήδη αποθηκευμένες στο σώμα σας.
Το Detoxification Program είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να μειώσει το τοξικό φορτίο ικανό να προκαλέσει νόσο. Πρόκειται για ένα ακριβές ιατρικό πρωτόκολλο που με τη χρήση σάουνας, άσκησης, βιταμινών, φυτικών ελαίων κινητοποιεί τις τοξίνες και στη συνέχεια τις αποβάλει.

Η κρυφές αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν σε βαθμό που δεν είχαμε σκεφτεί πριν την ποιότητα ζωής και την υγεία μας.

Πολλά κοινά προβλήματα και συμπτώματα μπορούν να οφείλονται σε αυτές. Το καλό νέο είναι ότι σήμερα μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό εξασφαλίζοντας για μας και τα παιδιά μας άριστη υγεία με φυσικό τρόπο.

Πηγές: - drrapp.com
           - Οur Τoxic World
           - Academy of Environmental Medicine




ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!