Author Topic: Συμπληρώματα για αρθρίτιδα  (Read 11874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Συμπληρώματα για αρθρίτιδα
« on: November 29, 2014, 09:06:14 PM »
Συμπληρώματα για αρθρίτιδα
(από μία πρώτη πρόχειρη έρευνα)


Πρόσφατα η μητέρα μου απέκτησε πρόβλημα αρθριτικών, με ισχυρό πόνο πίσω από το γόνατο. Κάποιες στιγμές δε μπορούσε καν να περπατήσει. Αποφάσισα να δώσουμε μία ευκαιρία στα συμπληρώματα διατροφής πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο φάρμακο. Χρόνο όμως δεν είχα πάρα πολύ για έρευνα. Γι αυτό δε δηλωνω “ειδικός” επί της αρθρίτιδας. Κάνω μία προσπάθεια για φυσική αντιμετώπιση και όπου βγει. Όσοι δεν έχετε ξαναδιαβάσει για την αρθρίτιδα,
 διαβάστε εδώ κάποιες γενικές πληροφορίες.

Τελικά μετά από κάποιες ώρες μελέτης κατέληξα σε κάποια συμπληρώματα. Τα αγόρασα όλα μαζί και από αύριο θα αρχίσει να τα λαμβάνει στις συνιστώμενες δοσολογίες. Το πρώτο που κοίταξα, πέρα από τη σχέση με την ασθένεια, είναι να μην έχει παρενέργειες, να έχει στοιχειωδώς καλές κριτικές και σχόλια από χρήστες στην iherb.

Όλα μαζί μου κόστισαν αρκετά, κάπου 90€, αλλά η τιμή αυτή είναι αστεία αν συγκριθεί με τις τιμές εδώ και με το τίμημα στην υγεία από την ασθένεια και την χρήση φαρμάκων.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα δουλέψει η συνταγή των συμπληρωμάτων, όμως την προσπάθειά μου θα την κάνω. Αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτά ή άλλα συμπληρώματα για το πρόβλημα της αρθρίτιδας, μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του. Σε περίπου ένα μήνα θα σας ενημερώσω αν πετύχαμε κάτι.

Παραθέτω τα συμπληρώματα με σύντομη περιγραφή και με τα ενεργά λινκ τους για να δείτε λεπτομέρειες στην iherb.


1. Hyaluronic Acid
Το γνωστό υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για αρθρώσεις και δέρμα. Το συμπλήρωμα περιέχει και κολλαγόνο και χονδροϊτίνη.

2. Boswellia Extract
Είναι το γνωστό μας λιβάνι. Βρέθηκε σε έρευνες ότι έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση. Δείτε περισσότερα σε αυτό το ελληνικό άρθρο.

3. CetylPure
Φυσικό λιπαρό οξύ που η περιγραφή λέει ότι λιπαίνει τις αρθρώσεις.

4. Yucca
Βότανο που φύεται στις ερήμους της Αμερικής. Οι ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν επί χρόνια για διάφορες ασθένειες.

5. Devil's Claw
Παραδοσιακό γιατρικό της Νότιας Αφρικής που προέρχεται από ένα δέντρο. φθηνό, μόνο 5$.

6. Glucosamine + Chondroitin + MSM
Πολύ δημοφιλές συμπλήρωμα για αρθρώσεις, φλεγμονές κλπ.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να παραγγείλετε από iherb αν δεν έχετε ξαναπαραγγείλει.



Άλλα θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:
- Τροφές και Συμπληρώματα διατροφής για την κατάθλιψη, μελαγχολία, ατονία
- Συμπληρώματα διατροφής για τη διακοπή του καπνίσματος





   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Συμπληρώματα για αρθρίτιδα
« Reply #1 on: January 21, 2015, 09:26:43 PM »
Σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα αυτής της κάπως πρόχειρης επιλογής συμπληρωμάτων διατροφής.

Λοιπόν τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά!

Η μητέρα μου δεν έχει καθόλου πόνο πλέον. Και αυτό μετά από αρκετούς μήνες στους οποίους είχε δοκιμαστεί πρόσφατα και μία φαρμακευτική λύση, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι αυτά τα συμπληρώματα αξίζουν μίας δοκιμής από όσους έχουν αυτό το πρόβλημα! Με ενδιαφέρον θα ακούσω τι επίδραση είχαν και σε άλλους.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline diatrofologos24

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Gender: Female
Απ: Συμπληρώματα για αρθρίτιδα
« Reply #2 on: March 23, 2015, 05:33:31 PM »
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό να χάσετε βάρος. Οι αρθρώσεις καταπονούνται συστηματικά στα υπέβαρα άτομα.

Εξίσου σημαντική είναι και η καθημερινή, έστω και ήπια άσκηση.

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

    Αποφύγετε το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, το τηγάνισμα, το ψήσιμο στα κάρβουνα. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας δημιουργίας φλεγμονής είναι τα AGE's, ουσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα, σε υψηλή θερμοκρασία και απορροφώνται από τον οργανισμό
    Εφοδιαστείτε με φυτικές ίνες από φρέσκα λαχανικά, φρούτα, ψάρια, ξηρούς καρπούς (άψητους και ανάλατους), σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής πάνω στα οφέλη των φυτικών ινών, βρέθηκε ότι η κατανάλωση οχτώ μερίδων φρούτων και λαχανικών μείωσε την CRP κατά ⅓.
    Καταναλώστε άφθονα μούρα, πλούσια σε ανθοκυανίδες που σταθεροποιούν τους χόνδρους και προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. Τρώτε πολλά σκουρόχρωμα μούρα όπως: βατόμουρο, κεράσι, μύρτιλο, σμέουρο, σαμπούκο. Ειδικά το εκχύλισμα κερασιού δρα και σαν παυσίπονο
    Τα ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η πέστροφα, η ρέγκα κλπ, θα βοηθήσουν στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Είναι σημαντικό να τηρούμε τις ορθές αναλογίες ανάμεσα στα Ω3 και στα Ω6 λιπαρά οξέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν στη διατροφή τα ω-6 είναι πιο πολλά από τα ω-3, τότε έχουμε μεγαλύτερη φλεγμονή. Τα ω-6 βρίσκονται στο καλαμπόκι, το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο και σε πολλά σνακ, στα τηγανητά φαγητά, στις μαργαρίνες και στα άλλα λίπη
    Να πίνετε έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας.
    Να τρώτε πολλά λαχανικά όπως τα καρότα, το σέλινο, λάχανο, μπάμιες, νεροκάρδαμο, παντζάρια και μαϊντανό που είναι πλούσια σε καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά και μειώνουν τις φλεγμονές
    Είναι απαραίτητο να παίρνετε βιταμίνη C, αλλά αποφύγετε τα φρούτα που είναι πολύ όξινα, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια.
    Αποφύγετε -ή και διακόψτε- την κατανάλωση ζάχαρης και γλυκαντικών. Η ζάχαρη επιτείνει την φλεγμονή.
    Αποφύγετε -ή και διακόψτε- την κατανάλωση αμυλούχων τροφών και αρτοσκευασμάτων.
    Αποφύγετε τροφές που κάνουν το εσωτερικό περιβάλλον του σώματος σας πιο όξινο. Το οξύ προωθεί την φλεγμονή των αρθρώσεων, η οποία προκαλεί πόνο και...

πηγη: http://www.diatrofologiki.gr/index.php?route=articles/article&article_id=15

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Συμπληρώματα για αρθρίτιδα
« Reply #3 on: July 22, 2015, 09:51:55 AM »
Σήμερα διάβασα ένα καταπληκτικό άρθρο για τη βιταμίνη Κ2, που περιγράφει με επιστημονική τεκμηρίωση πώς η θαυματουργή βιταμίνη βοηθά σε πάρα πολλές καταστάσεις με κυριότερη την αποτροπή καρδιοπάθειας, καρκίνου, οστεοπόρωσης, ακόμα και γενικά της γήρανσης! Διαβάστε στο θέμα της βιταμίνης Κ2 το πλήρες άρθρο, που σκοπεύω να μεταφράσω στα ελληνικά για τους επισκέπτες του φόρουμ μας.

Παρακάτω παρουσιάζω το μεταφρασμένο απόσπασμα που αναφέρεται στη βοήθεια για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.


Quote
Καταπολεμά τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

(συγχωρέστε πιθανά λάθη σε όρους και εκφράσεις, η μετάφραση έγινε λίγο πρόχειρα)

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μία αυτοάνοση νόσος που προκαλεί χρόνια φλεγμονή στις αρθρώσεις και άλλα όργανα του σώματος. Όσοι πάσχουν από αυτή παρουσιάζουν και μεγάλα ποσοστά καρδιοπάθειας. (33)

Σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008, Γιαπωνέζοι επιστήμονες βρήκαν ότι η Κ2  εμπόδισε τον πολλαπλασιασμό των αρθρικών κυττάρων και εμπόδισε την ρευματοειδή αρθρίτιδα μέσω κολλαγόνου σε ποντίκια. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η Κ2 μπορεί να είναι ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε συνδυασμό με αντιφλεγμωνόδη φάρμακα. (34)

Μία πρόσφατη μελέτη σε ανθρώπους έδειξε ότι η Κ2 από μόνη της ή σε συνδυασμό με φάρμακα σαν το Fosamax® που χρησιμοποιείται για την οστεοπόρωση, πιθανώς εμποδίζει τη δραστηριότητα των οστεοκλαστών μέσω μείωσης στα επίπεδα των φλεγμονοδών μεσολαβητών (35). Σημειώνεται ότι η αυξημένη δραστηριότητα των οστεοκλαστών κλέβει μέταλλα από τα οστά.

πηγή: _http://www.lef.org/Magazine/2009/1/Vitamin-K-Protection-Against-Arterial-Calcification-Bone-Loss-Cancer-Aging/Page-01

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στη θέμα της Κ2. Εγώ μετά από όσα διάβασα σε αυτό, (αλλά ήδη και από όσα είχα διαβάσει) τοποθετώ την Κ2 στα προτεινόμενα συμπληρώματα στα άριστα συμπληρώματα για τη διατήρηση της καλής υγείας. Και φυσικά λαμβάνει μία “προεδρική” θέση και στα συμπληρώματα για την ρευματοειδή αρθρίτιδα!
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Re: Συμπληρώματα για αρθρίτιδα
« Reply #4 on: July 26, 2017, 03:42:11 PM »

Πρόσφατα είδα αυτά τα βίντεο ενός καλού χειροπρακτικού και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κάποιες περιοχές του σώματος που πιστεύαμε ότι δε μπορούν να θεραπευθούν από μόνες τους, θεραπεύονται! Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι.

Είχα τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης ως κάτι σταθερό, που με το πέρασμα των χρόνων μόνο φθείρεται και δε μπορεί να θεραπευτεί από τις φθορές, όπως πχ. θεραπεύεται το δέρμα μας αν σκιστούμε κάπου. Όμως το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να θεραπεύει ακόμη και αυτές τις περιοχές. Πώς; Με σωστή κίνηση, που προκαλεί θρέψη στο σημείο και φυσικά με καλή διατροφή.

Ας μη λέω άλλα όμως. Όποιος έχει ορθοπεδικά προβλήματα και διαθέτει σχεδόν 50 λεπτά που διαρκούν τα βίντεο, ας ρίξει μία ματιά. Ένα πολύ χρήσιμο κόλπο που ακολουθω πάντα στα μεγάλα βίντεο είναι να τα βλέπω σε ταχύτητα 1,25Χ ή και 1,5Χ. Αυτό προυποθέτει κάποια άνεση με τα αγγλικά βέβαια και δεν είναι καλό αν ο ομηλιτής μιλάει πολύ γρήγορα ή λέει πολύπλοκα πράγματα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι οι συμβουλές των βίντεο υποκαθιστούν τους γιατρούς, όμως σίγουρα είναι τροφή για σκέψη..!
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!