0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Η γνώμη μου: Το είχα σκεφτεί κι εγώ, και μάλιστα όχι μόνο στις 6 θέσεις πάρκινγκ, αλλά σε όλο το μήκος μπροστά από τις καφετέρειες, ώστε να προκύψουν ακόμα περισσότερες θέσεις για ταξί. Βέβαια για να γίνει σε όλο το μήκος θα πρέπει να γκρεμιστεί μερικώς ο ψευτοπεζόδρομος και αυτό χρειάζεται χρήματα και πυγμή (δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο). Αναλογιζόμενοι και τα (ποδοπατημένα) συμφέροντα των πεζών, η θέση πάνω από την πλατεία είναι σαφώς καλύτερη, απ' το να στενέψει ο άλλος πεζόδρομος όπως δείχνω στην παραπάνω εικόνα.Ο λόγος που είχα προτείνει εκεί κάτω, είναι γιατί για πάνω έχω την εντύπωση ότι θα υπάρξει αντίδραση από τους ταξιτζήδες, όπως και παλιά με την πρόταση Τσιφή. Κι αυτό γιατί βάζεις τους υποψήφιους πελάτες σε μία μικρή έξτρα ταλαιπωρία με σκαλοπάτια κλπ. Από την άλλη όμως κερδίζεις άλλους πελάτες (καφετέριες, κατοίκους) που βολεύονται καλύτερα στην πάνω θέση. Τέλος πάντων ας μη μιλάμε χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι ταξιτζήδες και ο νέος δήμαρχος. Αυτοί οι δύο παράγοντες θα πρέπει σε πνεύμα συνεργασίας να βρουν την καλύτερη θέση, εφόσον συμφωνούν στο βασικό: Ότι η τωρινή θέση των ταξί (εντός του πεζοδρόμου της Μπουφίδου) δεν είναι καλή για την εικόνα και τη λειγουργία της κεντρικής πλατείας. Αν δεν υπάρξει πνεύμα συνενόησης, σειρά έχει η πυγμή του νέου δημάρχου, η οποία βέβαια στη Λιβαδειά είναι είδος προς εξαφάνιση.Ό,τι κι αν γίνει (το πιθανότερο τίποτα) τονίζω ότι τα ταξί έχουν γίνει είδος πρώτης ανάγκης για τον στραγγαλισμένο πολίτη της Λιβαδειάς, άρα σε καμία περίπτωση δε θα πρότεινα την πλήρη απομάκρυνση των ταξί από την πλατεία. Ελπίζω η πρότασή μου, μ' όποιον τρόπο κι αν εφαρμοστεί, να δώσει μικρή ανάσα στην πλατεία και ταυτόχρονα να ενισχύσει όσο γίνεται το αναντικατάστατο έργο των οδηγών ταξί.