ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Άσκηση

HIIT - Επιλεγμένες προπονήσεις! (βίντεο)

<< < (2/2)

nanala:
Καλησπέρα κι από εμένα είμαι καινουργιο μελος και θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε ενα προγραμμα hiit με εναλλαγες τζοκινγκ και περπάτημα ή τρέξιμο και τζοκινγκ. Ο σκοπός μου είναι η όσο το δυνατό περισότερη καύση λίπους μέσα σε λίγο χρόνο λόγω πιεσμένου προγράμματος. Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Θανάσης Αποστόλου:
Σήμερα θέλησα να συμπληρώσω το θέμα των HIIT προπονήσεων, με αυτές που γίνονται με μόνο όργανο μία.. ακάλα!

Όμως επειδή πήρε μεγάλη έκταση, το έβαλα ως ξεχωριστό θέμα. Μπορείτε όμως να το θεωρείτε και ως συνέχεια των επιλεγμένων HIIT προπονήσεων που διαβάζετε σε αυτό το θέμα.

Θανάσης Αποστόλου:
Να χωρίζω τις προπονήσεις HIIT σε "μέρα ποδιών", "μέρα χεριών" κλπ;

Μόλις τώρα είδα μία απλή και αποτελεσματική 10λεπτη προπόνηση ποδιών για το σπίτι, που δε χρειάζεται εξοπλισμό.

Είναι καλή ιδέα, για τους πιο προχωρημένους που κάνουν πιο βαριές προπονήσεις, να χωρίζουν τις προπονήσεις τους ανά σωματικό μέρος. Μπορούν (χωρίς να είναι απαραίτητο), να κάνουν μία μέρα το πάνω μέρος και μία το κάτω μέρος του σώματος (πόδια). Άλλοι, όπως οι μποντιμπίλντερ που εξουθενώνουν τις μυικές ομάδες με αναερόβια προπόνηση (με χρήση και βαρών), χωρίζουν τις προπονήσεις τους σε 3 ή και 4 μέρη. Η HIIT είναι ένα είδος προπόνησης που δε χρειάζεται απαραίτητα χωρισμό των προπονήσεων σε μέρη σώματος. Μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα όλο το σώμα. Όμως δεν απαγορεύεται κιόλας ο διαχωρισμός.

Η παρακάτω προπόνηση ποδιών είναι νομίζω εύκολη και αξίζει να τη δοκιμάσετε μια μέρα στο σπίτι σας.

Θανάσης Αποστόλου:
Η προπόνηση στο σπίτι τώρα που έκλεισαν τα αγαπημένα μας γυμναστήρια λόγω του ιού, είναι επιτακτική ανάγκη, όχι τόσο για τη διατήρηση της σιλουέτας, αλλά για την καλή ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ μας στην περίοδο του "εγκλεισμού".

Όποιοι τυχεροί έχουν στο σπίτι ένα καλό στατικό ποδήλατο (spinning bike για να κάνετε και ορθοπεταλιά) και ένα ζευγάρι αλτηράκια, μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Δεν επιμένω στα συγκεκριμένα βίντεο που παρέθεσα, άλλωστε πέρασαν κάποια χρόνια από την πρώτη δημοσίευση και ίσως με δική σας αναζήτηση βρείτε ακόμη καλύτερα βίντεο. Εστιάζω περισσότερο στο ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ την σπιτική προπόνηση με τη χρήση ΒΙΝΤΕΟ.

Άλλο κλειδί για την καλή ψυχολογία είναι να ΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ λίγα λεπτά κάθε μέρα, στο μπαλκόνι, στην ταράτσα, στη φύση κάθε πρωί. Βάλτε σορτσάκι ή ακόμα και μαγιό και αδιαφορήστε για τους γείτονες.

Θανάσης Αποστόλου:
Έριξα μία ματιά στο τι κυκλοφορεί για γυμναστική στο σπίτι και εντυπωσιάστηκα από το πλήθος και την ποιότητα των βίντεο που είδα. Όρεξη να 'χεις να ερευνάς το θέμα και θα βρεις προπονητικούς θησαυρούς. Προτείνω να αφιερώσετε χρόνο, στην αρχή δοκιμάζοντας πολλά και σταδιακά εστιάζοντας σε όλο και λιγότερα επιλεγμένα από εσάς προγράμματα, ανάλογα με τις δυνάμεις σας και το τι σας αρέσει. Ό,τι που σας αρέσει να το σημειώνετε, να το αποθηκεύετε κάπου, ώστε όποτε θελήσετε να εξασκηθείτε να έχετε έτοιμες λύσεις και να μην ψάχνετε.

Και για να μην το αφήσω έτσι το θέμα, μόνο στα λόγια, παραθέτω και μερικά επιλεγμένα βιντεο. Όπως θα δείτε, ξεφεύγουμε λίγο από HIIT, και ευκαιρία εδώ να τονίσουμε ότι η HIIT είναι ένας μόνο, από τους πολλούς καλούς τρόπους εξάσκησης. Το πιο σωστό είναι να μη βαριέται το σώμα, να το εκπλήσουμε ανά διαστήματα με ένα νέο είδος καταπόνησης. Τη μία μέρα μπορεί να κάνω HIIT, την άλλη γιόγκα ή πιλάτες, την άλλη αντοχή, αεροβική, βάρη κ.ο.κ. Αλλά ας αφήσω τα πολλά λόγια και ας περάσουμε στα βίντεο:

Μία εύκολη, που έχει κυρίως περπάτημα και είναι τέλεια για αρχάριους:




ΑΡΧΑΡΙΟΙ, αλλά βλέπω έχει κάποια δυσκολία




ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ - εδώ το διάλειμμα είναι άγνωστη λέξη, η προπόνηση αυτή αρμόζει σε λίγους και λίγες

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version