ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Συμπληρώματα Διατροφής

Ερωτήσεις ΕΞΠΡΕΣ για συμπληρώματα διατροφής

<< < (4/5) > >>

Θανάσης Αποστόλου:
γεια σου Άντζυ,
εγώ δεν είμαι και τόσο φίλος της πρωτεΐνης από αρακά (την είχα δοκιμάσει παλιά), όπως και ρυζιού κλπ. Η πρωτεΐνη από γάλα είναι ως τρόφιμο ανώτερη από πολλές πλευρές.

Αν δεν κάνεις αυστηρή χορτοφαγία, δε βλέπω το λόγο να στραφείς στην πρωτεΐνη του αρακά.

Antzy26:
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Το μόνο παραπάνω που έχω δει υπέρ του αρακά είναι ότι μου φάνηκε πολύ ελαφρύ για το στομάχι και δεν είχα πρηξιματα κ θέματα στο δέρμα (σπυράκια) σε σύγκριση με την πρωτεΐνη γάλακτος ( είχα πάρει whey απο my protein).

herc76:
Θανάση καλημέρα, καλημέρα επίσης σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το σελήνιο. Τελευταία καταναλώνω συχνά καρύδια Βραζιλίας που έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο. Από ό,τι ξέρω δεν συνιστάται η λήψη άνω των δύο την ημέρα. Επίσης θα ήθελα την άποψη σας για συμπληρώματα σεληνίου, όπως το Semed 200.

Μια επιπλέον απορία έχει να κάνει με τη λήψη πολυβιταμινών μόνο συμπλέγματος B. θα μπορούσε μια πολυβιταμίνη να βοηθήσει τον οργανισμό σε περιόδους κούρασης; Υπάρχει κάποιος περιορισμός στην κατηγορία αυτή για συνεχή κατανάλωση πολλών μηνών;

Ευχαριστώ πολύ!

Θανάσης Αποστόλου:
καλημέρα!
Γενικά για τη συμπληρωματική λήψη μετάλλων και βιταμινών έχω ένα σκεπτικό που έχει ως εξής: Δεν προσφέρει τίποτα, εκτός αν ο οργανισμός μας έχει έλλειψη αυτού του διατροφικού στοιχείου, οπότε τότε η συμπληρωματική λήψη μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη.

Όλα αυτά τα φανταχτερά που διαβάζουμε καμιά φορά ότι πχ. "η λήψη σεληνίου έχει το τάδε καταπληκτικό αποτέλεσμα" ισχύουν μόνο για ανθρώπους που πάσχουν από έλλειψη σεληνίου. Ακόμα καλύτερη είναι η λήψη του διατροφικού στοιχείου μέσω μίας τροφής και τα καρύδια Βραζιλίας είναι όντως πολύ καλή επιλογή για την λήψη σεληνίου.

Τις πολυβιταμίνες τις θεωρώ άχρηστες, εκτός αν προορίζονται για άτομα με εξαιρετικά φτωχό διαιτολόγιο (πχ. όσοι τρώνε μόνο πίτσα και κρουασάν και τίποτα άλλο).

υ.γ. Αυτόν τον καιρό μελετώ εντατικά τον κουρκουμά. Αυτό μάλιστα, είναι ΤΟ συμπλήρωμα στη διατροφή μας. Τελευταία έχω στραφεί προς αυτήν την κατηγορία συμπληρωμάτων, πιπέρι, κανέλα Κεϋλάνης κλπ, αυτά που ο πολύς κόσμος βλέπει πιο πολύ ως καρυκεύματα και όχι ως συμπληρώματα στη διατροφή. Ετοιμάζω και σχετικό βίντεο ως το Πάσχα.

ionpap:
Καλησπέρα Θανάση, καλησπέρα σε όλους!
Θανάση τι γνώμη έχεις γι αυτό: http://www.terranovahealth.com/product/terranovalife-drink-227g/
Φαίνεται αρκετά πλήρες.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version