ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Αναμετάδοση ειδήσεων υγείας --

Κίνδυνος από τα αποσμητικά!

(1/1)

Θανάσης Αποστόλου:
Μία πληροφορία για όλους και ιδίως τις γυναίκες:

Μία βασική αιτία του καρκίνου του στήθους είναι τα ανθιδρωτικά! Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν είναι συνδυασμός ανθιδρωτικού και αποσμητικού (antirespirant - deodorant).

Γι αυτό όταν θα πάτε σπίτι ελέγξτε αν γράφει μόνο "deodorant" (καλό) ή "antiresperant" (κακό!)

Πώς γίνεται η ζημιά: Γίνεται συγκέντρωση τοξινών η οποία προκαλεί μεταλλάξεις στα κύταρρα της περιοχής. Κανονικά θα έπρεπε οι τοξίνες να αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα, αλλά το ανθιδρωτικό εμποδίζει αυτή τη διαδικασία! Το ανθρώπινο σώμα έχει τους δικούς του μηχανισμούς να αποβάλλει τις τοξίνες. Οι περιοχές στις οποίες γίνεται αυτή η διαδικασία είναι οι περιοχές πίσω από τα γόνατα, πίσω από τα αυτιά, η βουβωνική χώρα και ... οι μασχάλες!

Οι τοξίνες δεν εξαφανίζονται με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά το σώμα τις συσσωρεύει στα λεμφικά κέντρα, κάτω από τις μασχάλες και από εκεί τις αποβάλλει. Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο γιατί ξυρίζονται και οι ουσίες εισχωρούν ευκολότερα, ενώ στους άνδρες μεγάλο μέρος των βλαβερών ουσιών μένει στις τρίχες της μασχάλης. Εκτός της παρεμπόδισης της εφίδρωσης, υπάρχει και το θέμα της ορμονικής διαταραχής του οργανισμού που οφείλεται στο ότι ουσίες από αυτά τα προϊόντα λειτουργούν όπως οι θυλικές ορμόνες.

(το παραπάνω είναι δική μου περίληψη από μέιλ που μου στείλανε Ρίχνοντας μια ματιά στο ίντερνετ, το επιβεβαίωσα.)

Ενδιαφέροντα λινκς:

http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=126401
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_13/01/2004_90007

Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να το προωθήστε το σε όσους γνωρίζετε.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version