ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Αναμετάδοση ειδήσεων υγείας --

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας

(1/1)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΔΑΣΥΛΑ:
Η ανεύρεση της αιτίας που ασπρίζουν τα μαλλιά καθώς μεγαλώνουμε, έχει υπάρξει αντικείμενο μελέτης από τους αρχαίους χρόνους.

Πρόσφατα ερευνητές ανακάλυψαν τι πραγματικά συμβαίνει και ασπρίζουν τα μαλλιά μας.

Η νέα επιστημονική ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην λύση το προβλήματος.


Νέες έρευνες δείχνουν ότι τα μαλλιά ασπρίζουν ως αποτέλεσμα μια χημικής αντίδρασης που ξεβάφει τα μαλλιά από μέσα προς τα έξω.


Η διαδικασία ξεκινά όταν πέσουν τα επίπεδα ενός ενζύμου που βρίσκεται στο θύλακα της τρίχας. Το ένζυμο αυτό ονομάζεται καταλάση. Η λειτουργία της καταλάσης είναι να εξουδετερώσει το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) που φυσιολογικά παράγεται στα μαλλιά.


Το αποτέλεσμα της έλλειψης της καταλάσης είναι να αυξάνεται η συγκέντρωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου στα μαλλιά και τα μαλλιά να ασπρίζουν λόγω καταστροφής της μελανίνης.      


Η ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπράφορντ στην Αγγλία, αναφέρουν ότι φρενάροντας αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση «αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στη διαδικασία το ασπρίσματος των μαλλιών.»


Η βλάβη αυτή οφείλεται σε αυξημένη οξείδωση και καταστροφή αυτών των μηχανισμών.


Οξείδωση είναι βλάβη που προκαλείται σε δομικά συστατικά του οργανισμού εξαιτίας περιβαλλοντικών και διατροφικών παραγόντων.

Ο κάθε οργανισμός είναι βέβαια διαφορετικός και επηρεάζεται σε άλλο βαθμό. Σε αυτό το κομμάτι έγκειται και η κληρονομικότητα.


Γι αυτό το λόγο και σε περιόδους έντονου συναισθηματικού στρες αυξάνεται ο βαθμός οξείδωσης και η ταχύτητα με την οποία ασπρίζουν τα μαλλιά μας. Είναι συχνή η δήλωση "άσπρισα μέσα σε μια νύχτα".

Εϊναι χαρακτηριστικό το άρθρο των New York Times για τα γκρίζα μαλλιά του νέου πρόεδρου της Αμερικής 44 ημέρες μετά την ανάληψη ων καθηκόντων του.  Παρόμοια ήταν και η τύχη των προκατόχων του.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και άσκηση βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς του οργανισμού του φαινομένου.


Ήδη έρευνες μας δείχνουν ότι η χορήγηση συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών που εμπλέκονται στη διαδικασία μπορούν να αντιστρέψουν τη βλάβη.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Γεν. Δ/ντης Detox Center
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
American Academy of Detoxification Specialists
American Holistic Medicine Association

deimos:

Λενε μερικοι>>>
<<ασπρα μαλλια στην κεφαλη κακα μαντατα στην>>...

Αλλα επειδη εγω ασπριζω και ειμαι 32 τους λεω το αλλο αρχαιο ρητο>>>
<<Μαλλι μπαμπακι και .... φαρμακι>>
 :γέλιο: :γέλιο: :γέλιο:

deimos:
περα απο την πλακα πολυ ενδιαφερον το αρθρο...

Θανάσης Αποστόλου:
Και τα 2 ρητά είναι γνωστά. Το ένα καλό, το άλλο κακό. Ανάλογα με την περίπτωση διαλέγουμε ρητό δηλαδή!  :γέλιο:

rafa L:
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΣ,ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΑΣ ΚΤΛ.Ο ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΑΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ::eye::

Navigation

[0] Message Index

Go to full version