ΚΑΠΝΙΣΜΑ > Διάφορα θέματα για το κάπνισμα

Τέλος στο κάπνισμα με εντολή πρωθυπουργού.

(1/1)

radiant:
Σήμερα ήρθε πάλι στο προσκήνιο η απαγόρευση του καπνίσματος...http://soukarat.blogspot.com/2011/01/blog-post_3043.html

Κάποια στιγμή ενώ έβλεπα μια σχετική συζήτηση στη Στεφανίδου, μια κοπέλα από το κοινό πήρε το λόγο υποστηρίζοντας ότι ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν ένας παράγοντας που την ώθησε να κόψει το κάπνισμα πρόσφατα. Το μοναδικό αντεπιχείρημα-απάντηση ήταν ότι στη συνέχεια της ζωής της θα ξανακυλήσει. Πραγματικά νευρίασα ακούγοντας το...Και εγώ από το νόμο αυτό ωθήθηκα στη διακοπή. Και εγώ υπήρξα καπνιστής (και ναι μπορεί να υπάρξω και στο μέλλον δεν ξέρω) αλλά δε σκεφτόμουνα έτσι.

Για εμένα λοιπόν ο μοναδικός διαχωρισμός που επιφέρει ο νόμος αυτός, είναι σε ανθρώπους που σκέφτονται-προβληματίζονται και σε ανθρώπους που απλά αντιδρούν. Γιατί στην τελική όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι με κάποιο τρόπο(είτε καπνίζοντας λιγότερο - είτε κόβοντας το - είτε απλά προστατεύοντας τα παιδιά μας και τους συνανθρώπους μας από το βλαβερό καπνό).

Θανάσης Αποστόλου:
Μακάρι να είναι πραγματικές οι προθέσεις της κυβέρνηση. Είναι δύσκολο έργο να εμπεδωθούν τα μέτρα σε μία χώρα στην οποία οι μισοί άνθρωποι καπνίζουν. Ενώ για παράδειγμα ήταν πολύ εύκολο στη Φινλανδία που μόνο το 10% κάπνιζε. Εκτός από την προστασία των μη καπνιστών από τον καπνό, ένα από τα μεγάλα οφέλη των μέτρων είναι αυτό που λες Αρη, η βοήθεια στους καπνιστές να ξεφύγουν από την παγίδα. Υπό αυτή την έννοια, τα αντικαπνιστικά μέτρα όσο κι αν φαίνεται να γίνονται για το συμφέρον των μη καπνιστών, πιστεύω ότι είναι κυρίως υπέρ των καπνιστών.

Και αυτό είναι κάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ενώ άλλες αντικαπνιστικές προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στη βοήθεια των μη καπνιστών να απαλλαγούν από το παθητικό κάπνισμα, εγώ έχω επικεντρωθεί κυρίως στη βοήθεια των καπνιστών.

radiant:
Πράγματι με τα ποσοστά καπνιστών στην Ελλάδα είναι λογικό να υπάρχουν και μαζικότερες αντιδράσεις.

Αλλά ο νόμος δεν είναι και κάτι τραγικό στην τελική ρε συ Θανάση. Απλά μέσα απ'αυτόν και τις αντιδράσεις των
καπνιστών, παρατηρώ την παγίδα σε όλο της το μεγαλείο...π.χ.λένε : "πως θα διασκεδάσουμε χωρίς τσιγάρο?".
Και εκεί οι ψευδαισθήσεις διαλύονται...τι σε κάνει να διασκεδάζεις?

Το να πας στα μπουζούκια? (και εκεί να καπνίσεις κιόλας αν μπορείς)
Ή το να πας για τσιγάρο? (και άμα δεις και κάνα μπουζούκι δε σε χάλασε!!!)

Σιγά σιγά αρχίζω και κατανοώ πλήρως το κεφάλαιο των ψευδαισθήσεων και πραγματικά δε μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω. Συγκεκριμένα η τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολη για την προσπάθειά διακοπής μου(από 26 Νοεμβρίου καθαρός). Μπήκα αρκετές φορές στον πειρασμό να καπνίσω και δε σου κρύβω ότι βλέποντας τις συζητήσεις αυτές στην τηλεόραση αηδίασα. Είπα στον εαυτό μου ότι απλά δεν αξίζει . Άρα για 2η φορά ο νόμος δούλεψε για μένα!

Navigation

[0] Message Index

Go to full version