ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ > Συμπληρώματα Διατροφής

Ερωτήσεις ΕΞΠΡΕΣ για συμπληρώματα διατροφής

<< < (5/5)

Θανάσης Αποστόλου:
Καλημέρα!

Δεν είναι κακό, αλλά ούτε και κάτι ιδιάίτερα αξιόλογο κατά τη γνώμη μου, για 2 λόγους:
α) Υποθέτω ότι θα ειναι ακριβό. Υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει.
β) Όλα αυτά τα ωραία που περιέχει, τα περιέχει σχεδόν σε ΙΧΝΗ. Το προιόν αποτελείται κυρίως από φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θα σου έρθουν πολύ φθηνότερα αν τις πάρεις σκέτες.

Επίσης οι δοσολογίες, η αναλογία λιπαρών (ω3-6-9) είναι έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις γενικές διατροφικές οδηγίες, όμως αυτές οι οδηγίες αφορούν τη διατροφή μας γενικά, όχι μία συγκεκριμένη τροφή. Είναι λίγο "φτιαχτή" αυτή η ιδανική εικόνα των αναλογιών, που στην πραγματικότητα δε χρειάζεται να έχει μία τροφή.

Μία τροφή μπορεί να έχει περσσότερο μονοακόρεστα λιπαρά και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Άλλη μόνο κορεσμένα λιπαρά και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Σου λέει όμως "φρόντισε γενικά να τρως λίπη στην Χ αναλογία γενικά μέσα στην εβδομάδα". Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τηρείται η ισσοροπία μέσα σε μία τροφή. Είναι διαφημιστικό κόλπο για να φαίνεται ότι η τροφή είναι "τέλεια". Τα ίδια και με την αναλογία φυτικών ινών κλπ.

αυτά... :)

vgiorgos:
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Κάποιος φυσιοπαθητικός μου πρότεινε τα παρακάτω σκευάσματα.

Aloe Vera (για εντερική υγεία)
Grapefruit pectin (για εντερική υγεία)
Pau D' Arco (για εντερική χλωρίδα και καταπολέμηση βακτηρίων και μικροβίων)
Cascara Sagrada (για δυσκοιλιότητα)
Candida Support (καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων)
Metal control (αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα)
Brain Elevate (ενίσχυση νοητικών λειτουργιών, βελτίωση μνήμης)

Θα ήθελα να ρωτήσω:
1. εάν τα έχει χρησιμοποιήσει ή τα γνωρίζει κάποιος από εσάς
2. εάν επιτρέπεται η ταυτόχρονη λήψη πολλών διαφορετικών συμπληρωμάτων διατροφής  την ίδια μέρα?

Ευχαριστώ!

Θανάσης Αποστόλου:
Γεια σου Γιώργο,

το Cascara Sagrada δεν το έχω ξανακούσει, τα άλλα γνωστά. Τα 3 τελευταία είναι στην κατηγορία συμπληρωμάτων που έχουν τίτλο την κατάσταση για την οποία προορίζονται και όχι αυτό που περιέχουν. Το "metal control" φαντάζομαι θα έχει χλωρέλλα μεταξύ άλλων. Για παράδειγμα εγώ τη χλωρέλλα την παίρνω χωριστά και καταναλώνω μεγάλες ποσότητες εδώ και χρόνια. Και η πηκτίνη είναι καλή για την αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα.

Τώρα στο ερώτημά σου αν μπορείς να τα πάρεις μαζί (την ίδια χρονική περίοδο), φυσικά και μπορείς. Είναι λίγες οι ασυμβατότητες μεταξύ συμπληρωμάτων, συνήθως σε μέταλλα, όπως για παράδειγμα ο χαλκός και ο ψευδάργυρος που δεν πρέπει να λαμβάνονται την ίδια μέρα, ο σίδηρος έχει επίσης ιδιοτροπίες. Κατά τ' άλλα ακολούθησε τις οδηγίες κάθε σκευάσματος και μην ανησυχείς για την ταυτόχρονη λήψη.

Δεν είναι όπως στα φάρμακα που θέλει προσοχή, τα συμπληρώματα είναι τροφές. Είναι σαν να μου λες "θα με πειράξει αν φάω μήλα μαζί με μπανάνα;" Η απάντηση είναι, σχεδόν ποτέ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.  :)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version