Author Topic: Πως θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους  (Read 4069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline simpson

  • απλά_μέλη
  • τακτικό μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 0
  • Gender: Male
Ο δυσχρωματισμός της περιοχής κάτω από τα μάτια ενοχλεί πολλούς ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, τις περισσότερες φορές οι λόγοι είναι η ύπαρξη αλλεργιών, η συμφόρηση γύρω από τη μύτη ή η κληρονομικότητα. Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Προσδιορίστε αν μέλη της οικογένειάς σας είχαν μαύρους κύκλους στο παρελθόν: Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνά κληρονομικό χαρακτηριστικό. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί για μικρές αλλαγές ανεξάρτητα από τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται επίσης σε ελλιπή απορρόφηση πρωτεϊνών λόγω ανεπάρκειας υδροχλωρικού οξέως στο στομάχι εξαιτίας έλλειψης βιταμίνης Β6 και φολικού οξέως (σχεδόν το 30% του πληθυσμού δε λαμβάνει επαρκείς ποσότητες των 2 αυτών συστατικών). Πιθανόν λοιπόν να χρειάζεται να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής.

Βρείτε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα αλλεργίας: Οι αλλεργίες αποτελούν την κυριότερη αιτία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αν αυτές μπορούν να αντιμετωπισθούν τότε έχετε κάνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Εποχιακές αλλεργίες μπορούν συνήθως να αντιμετωπισθούν με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η καλύτερη λύση για τις μόνιμες αλλεργίες είναι συνήθως η αποφυγή των λόγων που τις προκαλούν. Απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους λόγους που σας προκαλούν αλλεργία. Άτομα με αλλεργίες συνήθως παρουσιάζουν έλλειψη βιταμινών Β6 και Β12 καθώς και φολικού οξέως. Ίσως να ενδείκνυται η λήψη πολυβιταμινών κατόπιν συζήτησης με το γιατρό σας.

Κοιμηθείτε αρκετές ώρες: Δεν είναι διαπιστωμένο ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους αλλά όλοι το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στους εαυτούς μας ή σε κάποιον γνωστό μας. Το σίγουρο είναι ότι όταν κοιμόμαστε λίγες ώρες το δέρμα στο πρόσωπό μας γίνεται πιο ωχρό και μειώνεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία. Βρείτε τρόπο να συμπληρώνετε 7-9 ώρες ύπνου καθημερινά για 2 εβδομάδες και παρατηρήστε μετά τα αποτελέσματα. Να ξέρετε το αλκοόλ και τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου. Επίσης η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με την έλλειψη βιταμινών μειώνουν τη δραστηριότητα των αδένων που παράγουν αδρεναλίνη. Η μείωση της δραστηριότητας αυτής προκαλεί μείωση της απορρόφησης της βιταμίνης Β6 και της δραστηριότητας των αδένων. Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να καταπολεμηθεί με το συνδυασμό καλού ύπνου κι επαρκή λήψη βιταμινών και ασβεστίου.

Φροντίστε το δέρμα σας ενώ κοιμάστε: Υπάρχουν ειδικές μάσκες ύπνου για το πρόσωπο που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης του δυσχρωματισμού της περιοχής κάτω από τα μάτια. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μια δική σας μάσκα βρέχοντας μια πετσέτα. Στύψτε την καλά και τοποθετήστε την επάνω στα μάτια σας ενώ κοιμάστε ανάσκελα.

Εφαρμόστε κρύα σακουλάκια τσάι, παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή φέτες αγγουριού στα μάτια σας καθημερινά: Η τανίνη που περιέχει το τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το πρήξιμο και τον δυσχρωματισμό ενώ οι ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι ανανεώνει την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια. Ξαπλώστε, το πρωί κατά προτίμηση, και τοποθετήστε φέτες αγγουριού ή παγωμένα και υγρά σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας –κρατώντας τα κλειστά - για περίπου 10-15 λεπτά.

Πλύνετε το πρόσωπό σας καθημερινά με κρύο νερό
: Το κρύο νερό προκαλεί συστολή των αγγείων και συνεπώς μείωση του πρηξίματος στην περιοχή.

Εφαρμόστε κρέμα ματιών που περιέχει βιταμίνη Κ και ρετινόλη: Οι μαύροι κύκλοι πιθανόν να οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης Κ. Ανεξάρτητα από την αιτία εμφάνισής τους, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι κρέμες που περιέχουν τα 2 παραπάνω συστατικά μειώνουν το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό της περιοχής.

Αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας
: Συνήθως η φαγούρα στα μάτια προκαλείται από αλλεργίες αλλά όχι πάντα. Όποιος και να είναι ο λόγος δεν πρέπει να τρίβετε την περιοχή γιατί το τρίψιμο ερεθίζει την περιοχή και μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή τριχοειδών αγγείων προκαλώντας το μαύρισμα της περιοχής.

Κρατήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και πιείτε αρκετό νερό καθημερινά: Μια σειρά δερματολογικών προβλημάτων πηγάζουν από την έλλειψη βιταμινών. Και η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά (κυρίως πράσινα) και συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνες αν είναι αναγκαίο. Επίσης εφοδιάστε τον οργανισμό σας με άφθονα υγρά καθημερινά.

Μειώστε τη λήψη αλατιού: Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών σε ασυνήθιστα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών κάτω από τα μάτια. Το υπερβολικό αλάτι επίσης δυσκολεύει το κυκλοφορικό και κάνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια να διαστέλλονται και να μαυρίζουν.

Κόψτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα δημιουργεί προβλήματα στο κυκλοφορικό που εντείνουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων

νομίζω ότι όλα αυτά είναι υπεραρκετά για μια καλύτερη όψη των ματιών σας... 8-)



Offline kans

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
(No subject)
« Reply #1 on: March 27, 2008, 11:22:48 PM »
Ενδιαφέρον. Κατά την γνώμη μου ο σοβαρότερος παράγοντας είναι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.