Author Topic: Το βιβλίο μεταφράστηκε! - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε  (Read 5735 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Αγαπητοί φίλοι,

Το βιβλίο για το κάπνισμα επιτέλους μεταφράστηκε στα Αγγλικά από επαγγελματία μεταφραστή. Το αγγλικό "pen name" συγγραφικό ψευδώνυμο δηλαδή είναι το Thanos Apos. Δεν το έκανα για λόγους πρεστίζ. Από τη διαμονή μου στην Αγγλία για ένα εξάμηνο, είχα καταλάβει ότι στους αγγλόφωνους είναι απίστευτα δύσκολο να θυμούνται το Θανάσης Αποστόλου. Και αν κάνεις μία διεθνή προσπάθεια με όνομα που κανείς δε θυμάται, είναι σαν να ξεκινάς το ματς με αυτογκόλ. Έτσι γεννήθηκε το Thanos Apos και θα το χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή και για το φόρουμ για να διευκολύνω τυχόν επίσκεψη ξένου μέλους. Φυσικά για εσάς από Ελλάδα θα παραμείνω για πάντα ο.. Θανάσης  <3

Με την ευκαιρία της μετάφρασης εργάστηκα εντατικά 6 μήνες για την περαιτέρω  βελτίωση του βιβλίου. Θα σας μιλήσω μελλοντικά για αυτές τις πολύ σημαντικές βελτιώσεις, τις οποίες για την Ελληνική γλώσσα θα τις εντάξω σε έναν "2ο τόμο" που θα αφορά όλους αυτούς που ξανακύλησαν στο κάπνισμα και θέλουν "κάτι ακόμα πιο δυνατό" από τη βοήθεια που τους έδωσε το "πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα". Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα αυτής της δημοσίευσης...

Όλα αυτά τα χρόνια έχω λάβει δεκάδες μέιλ αναγνωστών που μου ζητούσαν πιεστικά να μεταφράσω το βιβλίο, για να μπορέσουν να το στείλουν και σε φίλους στο εξωτερικό. Η στιγμή αυτή έφτασε, και είναι η σειρά μου να ζητήσω από όλους τους φίλους του Skeftomai.gr να βοηθήσουν. Όσοι διαβάσετε αυτό το μήνυμα αφιερώστε λίγα λεπτά για να βοηθήσετε στη διάδοση αυτού του αντικαπνιστικού βιβλίου και εκτός Ελλάδας!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Όλον αυτόν τον καιρό εργαζόμουν με ενθουσιασμό για να βελτιώσω το βιβλίο. Πίστευα ότι πάνω απ' όλα μετρά το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ενός βιβλίου και φυσικά ένα καλό εξώφυλλο και μία καλή περιγραφή στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Τα έκανα όλα αυτά με πολύ προσοχή, όμως έπεσα πάνω σε ένα μεγάλο πρόβλημα που θεωρούσα ότι δε θα με απασχολήσει ιδιαίτερα... Την εκκίνηση.

Εφόσον ένα βιβλίο κάνει την εκκίνησή του, το δυνατό περιεχόμενο είναι αυτό που εγγυάται ότι θα έχει διάρκεια. Στην Ελλάδα αυτή η εκκίνηση έγινε εύκολα με το δωρεάν ebook που έστειλα σε αρκετούς γνωστούς και αυτοί σε γνωστούς τους κ.ο.κ. Όμως στο εξωτερικό τα "δωρεάν pdf" είναι άπειρα, έτσι το να προσφέρεις ένα ακόμα δε τους λέει τίποτα.. Με λίγα λόγια, το βιβλίο δυσκολεύεται στην εκκίνηση, παλεύει να βγει στην επιφάνεια, στον αφρό, αλλά συναγωνίζεται με εκατομμύρια άλλους τίτλους που επίσης αναζητουν μία θέση στο προσκήνιο. Αυτή η εκκίνηση, αποδεικνύεται πολύ δυσκολότερη απ' όσο περίμενα! Σήμερα πληροφορήθηκα την κυριότερη εξήγηση γι αυτό:

Κάθε μέρα εκδίδονται παγκοσμίως γύρω στα 5.000 νέα βιβλία! Μπορείτε να διανοηθείτε το νούμερο; Ούτε δυο ζωές δε σας φτάνουν για να διαβάσετε τα νέα βιβλία που εκδόθηκαν ΣΗΜΕΡΑ.

Ας πούμε λοιπόν ότι κάποιος από μία μικρή χώρα γράφει ένα βιβλίο, ας υποθέσουμε (αν και αυτό είναι υποκειμενικό) ότι αυτό είναι το καλύτερο στον κόσμο στο συγκεκριμένο θέμα, πιο καλό και από βιβλία που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Κάποια στιγμή αποφασίζει να μεταφράσει το βιβλίο στα αγγλικά. Προσέχει κάθε λεπτομέρεια και εκδίδει το βιβλίο στην Amazon, τα ibooks (apple), την kobe, την Barnes & Noble δηλαδή στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία παγκοσμιως. Και περνάνε 15 μέρες με μηδενικές πωλήσεις.

Πάει να κάνει δημοσίευση σε ξένα φόρουμ (παρόμοια με αυτό) για το βιβλίο του, τίμια με το πραγματικό όνομα και φωτογραφία του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει και μία δωρεάν μορφή του βιβλίου. Αποτέλεσμα: του σβήνουν τη δημοσίευση και τον λογαριασμό γιατί λέει "έκανε σπαμ και διαφήμιση και η διαφήμιση απαγορεύεται" Και μένει να απορεί:  Πώς το βιβλίο θα αποκτήσει αναγνώστες; Αυτή είναι η ιστορία του βιβλίου, τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του... Φυσικά δεν παραπονιέμαι, υπάρχουν βιβλία μπεστ σέλερ που χρειάστηκαν χρόνια για να γίνουν γνωστά. Κάθε μέρα μαθαίνω και περισσότερα.

Ένα που έμαθα είναι ότι από τους εκατομμύρια τίτλους της Amazon, το σημαντικότερο για να σε αγοράσει/διαβάσει κάποιος είναι να έχεις θετικές κριτικές. Βιβλία με 200 κριτικές (reviews) πουλάνε, βιβλία με λίγες ή καθόλου αξιολογήσεις δεν πουλάνε! Αλλά... πώς να αποκτήσω θετικές αξιολογήσεις αν δεν έχω αναγνώστες; Και... πώς να βρω αναγνώστες αν δεν έχω θετικές αξιολογήσεις;; Καταλαβαίνετε το μπλέξιμο φίλοι μου;   :LOL:   :-x

Αφού πήρατε μία γεύση από τα προβλήματα, θα σας πω τώρα πώς μπορειτε να βοηθήσετε αφιερώνοντας λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες, όσοι μπορείτε και θέλετε.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

- Στείλτε σήμερα με μέιλ το δωρεάν pdf βιβλίο σε φίλους ή συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό, προτείνοντάς τους να το στείλουν σε όσους φίλους τους καπνίζουν.
Στο μέιλ σας μπορείτε να συμπεριλάβετε το λινκ για το δωρεάν pdf που είναι αυτό: http://www.skeftomai.gr/download.html

Όσοι είστε γραμμένοι σε ξένα φόρουμ, μπλογκ, youtube, κλπ όσοι έχετε ξένους φίλους σε φέισμπουκ και τουίτερ Κάντε μία δημοσίευση ή  ένα σχόλιο στο οποίο να λέτε με δικά σας λόγια κάτι για το βιβλίο (δίνοντας κι ένα λινκ για το δωρεάν βιβλίο). Πχ.
- This book helped me quit smoking. I suggest reading it. (κ μετά βάζετε το λινκ του pdf)
- This pdf has an interesting explanation of nicotine function. Take a look.
- This pdf gave me the power to quit smoking easily.

κλπ..

Οι παραλλαγές είναι άπειρες. Τα λάθη στη γλώσσα δεν παρεξηγούνται, αφού οι περισσότεροι αγγλόφωνοι της υφηλίου δεν έχουν μητρική τους τα αγγλικά, δλδ είναι σαν εμάς.

Αν γίνει μία καλή αρχή και βρεθούν οι πρώτοι αναγνώστες, μετά ΤΕΛΟΣ, αναλαμβάνει το (ελπίζω) δυνατό περιεχόμενο. Αυτό που κανει τον κάθε αναγνώστη να προτείνει το βιβλίο σε άλλους 4... Όμως χωρίς κινητοποίηση μιας ομάδας ανθρώπων (με πρώτο εμένα βέβαια) μπορεί αυτή η εκκίνηση να πάρει.. ακόμα και χρόνια! Και αυτό θα ήταν κρίμα.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για κάθε λεπτό που θα διαθέσετε!

Θανάσης ή... Thanos Apos :P


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!