Πρόγραμμα Εθελοντών Skeftomai.gr

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα:

Από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του βιβλίου εμφανίστηκαν κάποιοι αναγνώστες που θέλησαν να αγοράσουν πολλά αντίτυπα. Άλλοι τα ήθελαν για να τα έχουν ως ένα απόθεμα δώρων σε γιορτές, κάποιοι επιχειρηματίες για να τα κάνουν δώρο σε εργαζόμενους της επιχείρησής τους, αλλά και για διάφορους άλλους σκοπούς. Μου έχουν παραγγείλει ως και 80 αντίτυπα με αυτόν τον τρόπο. Κι όλα αυτά χωρίς να προτείνω καθόλου την ιδέα.

Έτσι σκέφθηκα ότι ίσως ο δυνατότερος τρόπος διάδοσης της αλήθειας για το κάπνισμα, δεν είναι μόνο μέσω της διάθεσης του βιβλίου σε επίσημα βιβλιοπωλεία, αλλά από χέρι σε χέρι, από ευχαριστημένους αναγνώστες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με έβαλαν σε σκέψη να δημιουργήσω αυτό το Πρόγραμμα Εθελοντών. Ένα πρόγραμμα στο οποίο οι φίλοι του Skeftomai.gr θα μπορούν να αποκτήσουν το βιβλίο σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα:

Σε όσους άρεσε το βιβλίο και θέλουν να στήσουν τη δική τους μίνι αντικαπνιστική εκστρατεία.

Σε όσους θέλουν να έχουν ένα απόθεμα φτηνών αλλά πολύτιμων δώρων για γιορτές φίλων καπνιστών.

Σε Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που θέλουν να εντάξουν στο οπλοστάσιό τους μαζί με τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν και τις ιδέες του βιβλίου.

Σε επιχειρηματίες που θέλουν να αυξήσουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων τους βοηθώντας τους να απαλλαγούν από το κάπνισμα. Επίσης και σε όσους επιχειρηματίες θέλουν να κάνουν δώρο μαζί με τα προϊόντα τους και ένα αντίτυπο του βιβλίου. Αναφέρω εδώ την περίπτωση ενός ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης, ο οποίος παλιότερα είχε παραγγείλει κάποια βιβλία (στα οποία έβαλε αυτοκόλλητο της επιχείρησής του) ως δώρο στους πελάτες του, γιατί όπως μου έγραψε χαρακτηριστικά “βαρέθηκε να τους κάνει δώρο αναπτήρες και στυλούς”