Μπορεί ένα μόνο τσιγάρο να μας κάνει καπνιστές;

Όπως είδαμε στη λεπτομερή ανάλυση του μυστικού της νικοτίνης, όχι!

Ένα τσιγάρο δε μπορεί να μας κάνει καπνιστές. Όμως δύο μπορούν. Αν πχ. καπνίσουμε το δεύτερο μια μέρα μετά το πρώτο, τότε θα δώσει μια μικρή πρόσκαιρη ανακούφιση στην αδιόρατη καθυστερημένη ενόχληση που νιώθουμε και το υποσυνείδητο θα αρχίσει να κάνει τους λάθος συσχετισμούς που σχετικά γρήγορα μας κάνουν να πιστέψουμε το απίστευτο! Πως αυτό το αντικειμενικά σιχαμερό πράγμα «μας αρέσει»!

Οι στατιστικές το επιβεβαιώνουν αυτό. Δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν δοκιμάσει να καπνίσουν. Όμως μόνο ένα μέρος τους γίνεται καπνιστής. Η δοκιμή ενός τσιγάρου δε μπορεί να μας κάνει καπνιστές. Στην πράξη ούτε και δύο τσιγάρα μπορούν. Συνήθως χρειάζονται λίγο περισσότερα.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Μόνο μία περίπτωση υπάρχει να γίνουμε καπνιστές με ένα μόνο τσιγάρο. Να έχει γίνει έντονη πλύση εγκεφάλου μέσω διαφημίσεων ΠΡΙΝ καν το δοκιμάσουμε. Αυτό είναι κάτι που γινόταν παλαιότερα, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει. Μία γυναίκα μου είπε ότι όταν ως έφηβη άναψε τσιγάρο για πρώτη φορά, αμέσως ένιωσε πιο αδύνατη, ωραία, ανεξάρτητη.

Φανταστείτε τι πλύση εγκεφάλου είχε υποστεί από τις διαφημίσεις τσιγάρων, από την εικόνα των καπνιστών γονιών της, αλλά και τι ψυχολογική πίεση ένιωθε από τις φίλες της που ήταν όλες καπνίστριες.

Ως και τη δεκαετία του 70 πάρα πολλοί άνθρωποι έγιναν καπνιστές πριν καν αγγίξουν για πρώτη φορά τσιγάρο! Έπασχαν ήδη από τη στρεβλωμένη αντίληψη του συστηματικού καπνιστή, λόγω των διαφημίσεων αλλά και της γενικότερης νοοτροπίας που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή. Ήταν χαρακτηριστικό «ανδρισμού» για τους άνδρες και «θηλυκότητας» για τις γυναίκες. Το τσιγάρο τότε ήταν «απολαυστικό» από την πρώτη ρουφηξιά που δοκίμαζε κάποιος! Μιζέρια, χαμένες ανθρώπινες ευτυχίες και αμέτρητα θύματα ήταν τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας. Μια ολόκληρη γενιά πετσοκόφτηκε...

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το "μυστικό της νικοτίνης" που ανέφερα στην αρχή του άρθρου, κατεβάστε το δωρεάν βιβλίο μου για την εύκολη διακοπή του καπνίσματος εδώ!