ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Μην απαγορεύετε σε κάποιον να καπνίσει. Είναι σαν να κάνετε διαφήμιση του τσιγάρου. Όμως μην του επιτρέπετε και να καπνίσει σε στενό κλειστό χώρο μπροστά σας. Δεν έχετε καμιά υποχρέωση να εισπνέετε τον καπνό του. Επίσης μην του επιτρέπετε να καπνίζει μπροστά σε μικρά παιδιά, γιατί τους ασκεί βλαβερή επιρροή και μόνο η θέα ενός καπνιστή, ιδίως αν τον θαυμάζουν.

Συμπέρασμα: Εφόσον είστε σε αεριζόμενο χώρο και χωρίς παιδιά, ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ κάποιον επειδή καπνίζει. Είναι δικαίωμά του όχι μόνο να καπνίζει, αλλά και να καπνίζει χωρίς να ακούει τη γκρίνια σας.

Όσοι νομίζετε ότι μπορείτε να πείσετε έναν καπνιστή να το κόψει με κατακρίσεις και ψυχολογική πίεση κάνετε μεγάλο λάθος. Θα μπορέσετε να τους πείσετε μόνο με τη μέθοδο που κι εκείνοι σας πείθουν να ξανακαπνίσετε. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ κι όχι με αυτά που λέτε.

Και μόνο βλέποντάς σας να είστε χαρούμενοι και να μην έχετε ούτε την παραμικρή ανάγκη για κάπνισμα, θα τους αναστατώσει, θα τους γεμίσει περιέργεια να μάθουν πώς τα καταφέρατε. ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ, τότε μιλήστε τους για όσα μάθατε μελετώντας το βιβλίο.

Στο θέμα του καπνίσματος το υποσυνείδητο έχει τον πρώτο λόγο. Μια εικόνα, μια αίσθηση, μπορεί να έχει πιο ισχυρό αποτέλεσμα από μία λογική προτροπή. Την ίδια μέθοδο ακολουθούν (χωρίς να το ξέρουν) και οι καπνιστές για να μας παρασύρουν στο ξανακύλισμα! Δεν κάνουν κανένα κύρηγμα υπέρ του τσιγάρου! Απλώς καπνίζουν ευχαριστημένοι και χαλαροί μπροστά μας και αυτό αρκεί για να μας παρασύρει.

Την ίδια μέθοδο λοιπόν μπορούμε να ακολουθούμε κι εμείς. Δεν τους λέμε τίποτα, ΕΚΕΙΝΟΙ μας ρωτάνε για τη διακοπή του καπνίσματος όταν νιώθουν έτοιμοι. Τότε τους δίνουμε τις απαντήσεις που ζητάνε.

Αν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο καπνίζει μην του μιλάτε για τις επιπτώσεις στην υγεία. Δεν πρόκειται να τον πείσετε. Ίσα ίσα που θα τον κάνετε να καπνίσει περισσότερο. Ο φόβος πάντα ωθεί σε περισσότερο κάπνισμα. Το πιο δυνατό πράγμα που μπορεί κυριολεκτικά να συγκλονίσει έναν καπνιστή και τα πιστεύω του, είναι να τον προσκαλέσετε να διαβάσει το βιβλίο που έχει βοηθήσει ήδη χιλιάδες Έλληνες καπνιστές να απαλλαγούν από την τοξική εξάρτηση.

Παραπέμψτε τους φίλους σας στο δωρεάν βιβλίο μου για την εύκολη διακοπή του καπνίσματος εδώ.