Author Topic: Η μάχη της ζωής μου  (Read 4615 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aggeliki panopoulou

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Η μάχη της ζωής μου
« on: May 01, 2015, 06:52:29 PM »
Η δική μου ιστορία με τα κιλά είναι λίγο διαφορετική. Τα τελευταία χρόνια της ζωής μου άρχισα να βάζω πολλά παραπανίσια κιλά. Το πρόβλημά μου δεν είναι αισθητικό αλλά λειτουργικό. Τα πολλά κιλά μου δημιουργούν  υπνικές άπνοιες και παντελή έλλειψη ενέργειας. Προσπαθώ  να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τη ζωή αι τη διατροφή της οικογένειάς μου. Επειδή ζω σε χωριό φροντίζω να τρώμε στην  οικογένεια μας ότι παράγουμε, και παράγουμε πολλά λαχανικά, κοτόπουλα και άλλα πτηνά, αυγά,κουνελάκια, έχουμε δική μας κατσικούλα και κάνω τυράκι, κεφούτρι, κλπ.

Όμως μέσα σε όλα αυτά υπήρχε και το σιτάρι. Ζύμωνα μόνη μου από αλεύρι ολικής ψωμί και έκανα και ζυμαρικά. Παρόλη αυτή την προσπάθεια, γιατί καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά θέλουν κόπο, όχι μόνο δεν χάναμε κιλά, αλλά και η διάθεση μας ήταν χάλια. Χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας νοιώθαμε άρρωστοι. Ενέργεια μηδέν. Πάντα έψαχνα να βρω τί φταίει αλλά μάταια. Όταν ήρθε στη ζωή μου ο Θανάσης βιβλίο για τη διακοπή του καπνίσματος, είδα την υπόσχεσή του για το βιβλίο που θα έβγαζε  σχετικά με το πρόβλημα των κιλών. Και έτσι άρχισα να περιμένω, αρκετά χρόνια για να πούμε την αλήθεια.

Δεν θα σας πω τίποτα για τη χαρά που πήρα όταν κράτησα το βιβλίο στα χέρια μου, ηταν δώρο ζωής. Ξεκίνησα απο την ίδια μέρα και έβγαλα από το σπίτι και από την κουζίνα μου ότι περιείχε σιτάρι, και ήταν αρκετά. Όμως το αποτέλεσμα από  την πρώτη κιόλας εβδομάδα αποχής, είναι καταπληκτικό.

Αρχίσαμε να νοιώθουμε καλύτερα. Τέρμα οι ενοχλήσεις, οι δυσπεψίες, τα φουσκώματα και η βαριά διάθεση. Συνεχίζουμε χωρίς να νοιώθουμε καμία στέρηση. Απεναντίας μπορώ να πω ότι απολαμβάνουμε το φαγητό μας πολύ περισσότερο. Ελπίζω να δούμε και διαφορά στα κιλά μας. Πάντως ο ύπνος μου έχει γίνει καλύτερος και οι άπνοιες έχουν ελαττωθεί.

Το μόνο που θέλω ακόμα να πω είναι να έχει ο Θεός καλά τον Θανάση, για όλη αυτή η γνώση, τη βοήθεια και τη στήριξη που μας προσφέρει να επιστρέφει στη ζωή του σαν ευλογία.

admin: Παρασκευή χώρισα το κείμενό σου σε νησίδες κειμένου για να είναι πιο εύκολα αναγνώσιμο. Δηλαδή άφησα μία σειρά κενή κάθε 3 ως 8 σειρές κειμένου, συνήθως όπου τερματίζεται το νόημα. Έτσι διαβάζεται πολύ πιο ξεκούραστα.



Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Η μάχη της ζωής μου
« Reply #1 on: May 06, 2015, 05:16:30 PM »
γεια σου Παρασκευή, σ' ευχαριστώ!

Αν και ακολουθείς την πολυδιαφημισμένη "μεσογειακή διατροφή" βλέπεις ότι παρά όσα λένε, δεν είναι η καλύτερη για ευεξία και αδυνάτισμα, γιατί περιέχει πολλές πίτες και ψωμί, αλλά και αρκετή ζάχαρη από τα "παραδοσιακά και πατροπαράδοτα" γλυκά.

Αυτό επιφέρει βαριές συνέπειες σε κάποιους μεταβολισμούς, αν και όχι σε όλους. Σε ορίζοντα εξαμήνου είναι σίγουρο ότι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα και μόνο από την αποχή απ' το στάρι και τη ζάχαρη. Αν κάνεις και πράγματα από τον 2ο μήνα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ περισσότερα.

Θα με ενδιέφερε, όπως και από άλλους, να δω φωτογραφίες σου "πριν - μετά", σε ό,τι μορφή θες, (πχ. μόνο πρόσωπο, ή μόνο σώμα κλπ) και με όποια δημοσιότητα επιθυμείς (προσωπικά μόνο σε μένα, ή αν θέλεις και δημόσια στο θέμα που άνοιξες). Όμως αυτό είναι ακόμα μακριά, ας πούμε σε 4-6 μήνες. Μου λες τότε αν θέλεις.

Χαίρομαι ΠΟΛΥ από τα πρώτα σου αποτελέσματα και σε διαβεβαιώνω ότι έχεις να εισπράξεις πολλά ακόμα από την SD..!


Για τυχόν απορίες σου, δημοσίευσε στον πίνακα: Απορίες αναγνωστών της Sapiens Diet
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!