*
 
Κατεβάστε εδώ δωρεάν νέο ebook SD-ΕΠΙΘΕΣΗ (version 1.24) (μόνο για εγγεγραμμένα μέλη του φόρουμ).
Κατεβάστε εδώ δωρεάν τo ebook "πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα! (version 5.2)  (μόνο για εγγεγραμμένα μέλη του φόρουμ).

Author Topic: Ποιο δυνατός από ποτέ!  (Read 816 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline steve612

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
Ποιο δυνατός από ποτέ!
« on: July 04, 2013, 07:56:39 PM »
Καλησπέρα, λέγομαι Στυλιανός, και είμαι 23. Καιρό τώρα διαβάζω στο φόρουμ, διάβασα και το ηλεκτρονικό βιβλίο, και πραγματικά λαμβάνω βοήθεια καθημερινά από εσάς και σας ευχαριστώ, και ειδικά ευχαριστώ τον Θανάση για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, και συνεχίζει να κάνει. Αποφάσισα λοιπόν και εγώ να σας γράψω την ιστορία μου.

Τυχαία άρχισα το κάπνισμα από μικρός, ένα από εδώ, ένα από εκεί μόνος μου στα κλεφτά, άλλοτε με παρέα, ήταν "της μόδας", μέχρι που ξεκίνησα να καπνίζω κανονικά στα 18 περίπου. Όλα καλά και όλα ωραία σαν να μην συμβαίνει τίποτα πριν τα 20 κάπνιζα ένα πακέτο την μέρα. Κατά διαστήματα κάπνιζα και στριφτά, όχι επειδή ήταν καλύτερα από τα έτοιμα, αλλά επειδή κρατούσαν περισσότερο και ήταν πιο βαριά.

Από τα 21 μου και μετά, άρχισα να συνειδητοποιώ το κακό που μου προσφέρουν τα τσιγάρα στην υγεία, και έτσι άρχισε ο αγώνας μου να το κόψω. Ήξερα ότι θα έρθει η μέρα που θα το έκοβα οριστικά, αλλά μου έλειπε η αυτοπεποίθηση. Για ένα διάστημα όποτε τελείωνε το πακέτο έλεγα αυτό ήταν, τέλος, ενώ μετά από κάποιες ώρες, και μερικές φορές, μετά από κάποιες μέρες ήμουν ξανά με το τσιγάρο στο στόμα. Έλεγα στους φίλους μου ότι έφτασε ο καιρός να το κόψω, το έκοβα και μετά που με έβλεπαν να καπνίζω πάλι, στην αρχή με μάλωναν, και μετά που το είχα κόψει-αρχίσει καμία 100στη φορές το είχαν συνηθίσει. . .

Θυμάμαι όταν κάπνιζα στριφτά, κάποιες φορές που μου τελείωναν τα χαρτάκια και βαριόμουνα να πάω να αγοράσω έπαιρνα κανονικό χαρτί Α4, έκοβα ένα κομμάτι και έστριβα κανονικά και χρησιμοποιούσα στερεή κόλλα για να το κολλήσω. Άλλες φορές που δεν είχα καπνό έβγαζα τον καπνό από τα καπνισμένα τσιγάρα από το τασάκι και έστριβα με αυτόν, για να μου φύγει η καθυστερημένη ενόχληση της νικοτίνης. Σιχαμερό πράγμα όσο σκέφτομαι τι έκανα τρελαίνομαι.

Πριν ένα χρόνο το ελάττωσα στα 3-4 την μέρα. Μετά από κάποιους μήνες, τυχαία ψάχνοντας για λύσεις στο internet, στο πως να το κόψω οριστικά έπεσα σε αυτή την ιστοσελίδα, και πραγματικά με βοήθησε πολύ. Διάβασα το βιβλίο, και μέρα με την μέρα ήμουν πιο δυνατός. Έθεσα την τελευταία μέρα που θα κάπνιζα, 10/06/2013, και να που το έκοψα. Δεν έχω κάνει άλλο από εκείνη την μέρα, και συχαίνομαι μόνο που το βλέπω.. Ελπίζω να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου ποτέ.

Και τώρα διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζω. Συνδύαζα την θλίψη με το κάπνισμα, και όποτε δεν ήμουν καλά κάπνιζα. Γενικά επειδή φλερτάρω με την κατάθλιψη σκεφτόμουν τι θα κάνω σε περίπτωση στεναχώριας, αντί του τσιγάρου. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μου πρόβλημα.. Βέβαια οι διάφορες στεναχώριες έρχονται πιο αραιά τώρα αλλά εξακολουθούν να είναι άσχημες. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα, ένας άλλος στιγμιαίος εχθρός της διακοπής του καπνίσματος στον καπνιστή, είναι που μερικές φορές νιώθει "περίεργα και άσχημα" που έχει αρχίσει ο οργανισμός να καθαρίσει, και θέλει πάλι να τον μαυρίσει..

Ευχαριστώ, ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.