Author Topic: Ή νικοτίνη ή ζωή. Και τα δύο μαζί ΔΕΝ γίνεται  (Read 5055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tasosflorina

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 7
 • -Receive: 4
 • Gender: Male
Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να συστηθώ κι εγώ.
Τάσος. :)
Η δική μου ιστορία έχει ως εξής:
Πριν απο ένα μήνα και κάτι (δεν θυμάμαι ακριβώς...), δουλεύοντας νύχτα με τον εν δυνάμει μη καπνιστή nikos_florina, γνώρισα μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής μου. Όχι, δεν συνειδητοποίησα οτι είμαι ομοφυλόφιλος και δεν βρέθηκα να χαμουρεύομαι με τον nikos_florina σε κάποιο χωράφι της Φλώρινας. Αυτό είχε γίνει κάμποσες μέρες νωρίτερα..... :) ok, αστειεύομαι εννοείται. Εκείνο το βράδυ λοιπόν πριν απο ένα μήνα και κάτι, στη δουλειά, ως βαρύς καπνιστής 2 και τριών πακέτων την ημέρα, συζητώντας με τον Νίκο περί ανέμων και υδάτων.... μου ανέφερε οτι είχε βρει την ηλεκτρονική έκδοση ενός βιβλίου του οποίου ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως θα σε κάνει να κόψεις το κάπνισμα πανεύκολα (το βιβλίο θα σε κάνει... όχι ο συγγραφέας.). Anyway, αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία, μιας και το κόψιμο του βρωμοτσίγαρου ήταν στον βασικό εξοπλισμό της σκέψης μου καθημερινά τα τελευταία 5 χρόνια και βάλε. Έκανα πάντα ένα βασικό λάθος. Έψαχνα να βρω ΛΟΓΟΥΣ ή ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ* για να κόψω την μαλακία που λέγεται τσιγάρο (με το συμπάθειο αλλά ας μην είμαστε ψευτοπολιτισμένοι. Μια μαλακία είναι το τσιγάρο.). Θα καταλάβετε παρακάτω γιατί το θεωρώ λάθος (αν εχετε διαβάσει το βιβλίο έχετε καταλάβει ήδη.
Διαβάζοντας το βιβλίο συνειδητοποίησα δύο πράγματα μέσα σε πολλά άλλα λιγότερο σημαντικά
1) το 2009 έκοψα το τσιγάρο για 1,5 χρόνο και το ξανάρχισα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΠΟΤΕ. Γιατί? Γιατί έκοψα το τσιγάρο μασώντας τσίχλες νικοτίνης, Απλά. Έκοψα λοιπόν τη συνήθεια του να κρατάω κάτι στο χέρι μου. Δεν έκοψα ποτέ την πριονωτή βλακεία επίδραση-διακοπή-επίδραση-διακοπή-επίδραση-διακοπή. Ό,τι λοιπόν έκανα πριν με το τσιγάρο μου, το έκανα πλεόν για ενάμισυ χρόνο με τις τσίχλες. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ πως το ΠΛΕΟΝ ΒΛΑΒΕΡΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ του τσιγάρου ήταν η ΝΙΚΟΤΙΝΗ. Είχα πλήρη άγνοια. Και μάλιστα πίστευα πως υπάρχει εξάρτηση και συμπτώματα εξάρτησης. Ναι... ναι... Απογοητεύτηκα λοιπόν όταν συνειδητοποίησα πως δεν είχα κόψει ΠΟΤΕ το τσιγάρο ούτε για ένα λεπτό. Ποτέ.
2) Το δεύτερο σημαντικό γεγονός που συνειδητοποίησα διαβάζοντας το βιβλίο ήταν πως ΑΝ η νικοτίνη μπορούσε να μπερδέψει τόσο πολύ το υποσυνείδητό μου (να μην πω ολόκληρη την ύπαρρξή μου) που μπέρδευα πλέον ΑΛΗΘΙΝΑ συναισθήματα με ανάγκη για κάπνισμα (καθυστερημένη ενόχληση)  ή την ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ (καθυστερημένη ενόχληση) με αληθινά συναισθήματα.... τότε... τι επίδραση μπορεί να είχε η νικοτίνη στην αντίληψή μου απέναντι ... ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? Σκέφτηκα πως αν είναι έτσι , πολλές απο τις συνήθειές μου (όπως π.χ. το να παίζω ξημερώματα Playstation σαν τρελαμένος teenager) ίσως υποσυνείδητα ήταν συνδεδεμένες απλά με την διακοπή της καθυστερημένης ενόχλησης - κάπνισμα 10άδων τσιγάρων. Άρα λοιπόν μου άρεσε να παίζω ή να πίνω 400 καφέδες την ήμερα? Ή μου άρεσε καπνίζοντας να κάνω διάφορα άλλα πράγματα? Κι αν μου άρεσε ποτίζοντας το κορμί μου με νικοτίνη να ζω σε μια διαρκή ευχαρίστηση διακοπής της καθυστερημένης ενόχλησης.... τι σχέση είχε ο τρόπος που ζούσα... με τον τρόπο που ΜΠΟΡΟΥΣΑ να ζήσω?

Έτσι λοιπόν ήρθε μπροστά στα μάτια μου η πρόκληση. Διάβασα ολόκληρο το βιβλίο. Το έφαγα κυριολεκτικά (πάει πολύ με σπαράγγια , κιμά και φέτα να ξέρετε) :)
Διαβάζοντας λοιπόν το βιβλίο ένιωσα μια πολύ μεγάλη επιθυμία: ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. Δηλαδή να γυρίσω 12 χρόνια πίσω. 1 λεπτό πριν κάνω το πρώτο μου τσιγάρο. Να δω τον κόσμο με τα μάτια και την  αντίληψη του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ. ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ. Του καθαρού εγώ μου. Τότε που γελούσα περισσότερο. Τότε που είχα διάθεση για ζωή και οχι διαθεση για κάπνισμα ΜΟΝΟ. Τότε που ήμουν το επίκεντρο και όχι το καπνιστικό παρασκήνιο. Τότε που ήμουν εγώ.
Και το αποφάσισα. Το είδα σαν μια τεράστια πρόκληση. Όπως τότε που απο την Αθήνα ήρθαμε με τους γονείς μου Φλώρινα το 93. Θυμάμαι πως όλοι κλαίγανε μα εγώ το έβλεπα σαν μια νέα αρχή. Μια μεγάλη πρόκληση. Έτσι και τώρα, γύρισα εκει πίσω, πήρα την παιδική μου φατσούλα, πήρα το καθαρό μου μυαλό και το χαμόγελο του μικρού επαναστάτη που έκρυβα μέσα μου και έκανα τη δική μου επανάσταση στα 33 μου. Αποφάσισα να ξυπνήσω απο τον ηλίθιο λήθαργο της νικοτίνης.
Πριν απο 1 μήνα και κάτι λοιπόν σταμάτησα το κάπνισμα. Δεν το διέκοψα. Το έκοψα.
Αυτό που συνέβη μέσα μου 12 χρόνια μετά μπορώ να το αποκαλέσω.... αποκάλυψη.
Περίπου 10 μέρες μετά το τελευταίο τσιγάρο και έχοντας διανύσει τις πρώτες 10 μερες της ζωής μου απο τα 20 και μετά ΧΩΡΙΣ νικοτίνη και βλακώδη συμπτώματα νικοτίνης έζησα την εξής εμπειρία (το θυμάμαι και δακρύζω ειλικρινά σας το λέω):
Είδα τον κόσμο γύρω μου με τα μάτια του παιδιού που ζει μέσα μου, το οποίο ζούσε ναρκωμένο τόσα χρόνια απο το μεγαλύτερο ψέμα που μας πούλησαν ποτέ. Τη νικοτίνη. Κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητό μου στη φύση της Φλώρινας αντιλήφθηκα πως βλέπω τον κόσμο με άλλα μάτια. Με διαφορετική ποιότητα αντίληψης. Πιο απελευθερωμένη. Πιο.... δική μου. Πιο ανεξάρτητη. Καταλαβαίνετε? Σκεφτόμουν και αντιλαμβανόμουν για πρώτη φορά μετά απο χρόνια ελεύθερα. Ανεξάρτητα. Χωρίς να υποβόσκει στο υποσυνείδητό μου και στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτός ο διαρκής πόλεμος του επόμενου τσιγάρου και του διαρκούς τεχνητού "άγχους" που θα με οδηγούσε στο επόμενο τσιγάρο. Χαρακτηρίζω λοιπόν τον τρόπο που "βλέπω" τον κόσμο γύρω μου σήμερα, χωρίς νικοτίνη στον οργανισμό μου ως άμεσο. Χωρίς.... ενδιάμεσο νταβατζή τη νικοτίνη που μου έλεγε "ναι, αυτό είναι ένα πολύ όμορφο βουνό γεμάτο πρασινάδα, ιστορία και χρώμα αλλά χαλάρωσε... κάνε ένα τσιγαράκι να χαλαρώσεις γιατί έχεις άγχος μαλάκα αγχωμένε. Μεγάλωσες και πρέπει να ξεχάσεις τις στιγμές ξενοιασιάς και ευτυχίας που ζούσες κάποτε. Βλάκα. Θύμα! Φυλακισμένε! Οτι θέλω εγώ θα βλέπεις."
Αντιλήφθηκα λοιπόν πως όσα έζησα απο τη στιγμή που κάπνισα το πρώτο μου τσιγάρο και δώθε (και μετά δηλαδής) ήταν ένα κράμα καθαρής αντίληψης και φυλακισμένης αντίληψης. Ένα κράμα πραγματικότητας και ψέματος. Σαν να έζησα τα προηγούμενα χρόνια βλέποντας τα πάντα πίσω απο ένα γυαλί το οποίο μου επέτρεπε να τα δω με συγκεκριμένο τρόπο.
Αφήνω λοιπόν πίσω μου το ψέμα της νικοτίνης.
Ομολογώ πως οι πρώτες ΔΥΟ μέρες ΝΑΙ, ήταν κουραστικές. Πάλεψα με το υποσυνείδητό μου. Γνώριζα όμως πλέον ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ πως αυτό που ζούσα  Δ Ε Ν  ήταν σύμπτωμα στέρησης αλλά σύμπτωμα ΥΠΑΡΞΗΣ νικοτίνης στον οργανισμό μου. Αυτό πρέπει να καταλάβει όποιος δυσκολεύεται. Η νικοτίνη σε δουλεύει ως αν ήσουν ΜΑΛΑΚΑΣ. Βρίσκεται μέσα σου , η παρουσία της σε κάνει νευρικό, αγχωμένο, διαλυμμένο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.... και όλο αυτό εσύ , λόγω ΛΑΘΟΥΣ καταχώρησης στο υποσυνείδητο το αντιλαμβάνεσαι ως έλλειψη νικοτίνης. Ε, όχι , δεν μπορώ να ζήσω μια ολόκληρη ζωή γνωρίζοντας  πως ένα ναρκωτικό που εγώ βαζω στο σώμα μου με δουλεύει κανονικά. Θα το δουλεψω εγώ και με το παραπάνω. Πλέον όταν νιώθω εκείνο το άγχος το περίεργο που υπο άλλες συνθήκες θα με έκανε να πω "ΤΣΙΓΑΡΟ!!!! Φέρτε μου ένα τσιγάρο θα πεθάνω! θα πηδηχτώ απο το παράθυρο!" γελάω. Ναι, γελάω. Γνωρίζω πλέον ΤΙ ΕΙΝΑΙ. Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου που κάπνισα. Οχι. Δεν γνώριζα. Δεν κατηγορώ επίσης τον εαυτό μου που κάπνιζα τόσα χρόνια. Είχα άγνοια. Ήμουν φυλακισμένος και δεν το γνώριζα. Φυλακισμένος σε ένα ψέμα. Σε μια πλάνη. Έχασα χρόνο. Όχι ροή χρόνου. Εμπειρίες εννοώ. ΕΜπειρίες που αντιλήφθηκα με άλλο τρόπο απο αυτόν που "κατασκευαστικά" έχω τη δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι πράγματα. Και αυτό λόγω της νικοτίνης.
Η άποψή μου είναι μια:
Είναι ύψιστης σημασίας η διαδικασία ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ αυτού που γράφει στο βιβλίο του ο κύριος Θανάσης. Μην προσπαθήσετε να το αντιληφθείτε. Απλά δεχτείτε το όπως ακριβώς το λέει. Μην ψάχνετε για κρυμμένα νοήματα και μαγείες. Αυτό ακριβώς που λέει "φίλε μου η νικοτίνη σε παραμυθιάζει. αυτό που νιώθεις ως στέρηση όταν την κόβεις... είναι σύμπτωμα ΥΠΑΡΞΗΣ της νικοτίνης στον οργανισμό σου". Μόνο αυτό αν σκεφτεί κανείς το 80% της διαδρομής έχει περπατηθεί. Απο εκεί και πέρα..... διαλύεις με ρόπαλο κάθε μικρή σκέψη που έρχεται κάποιες στιγμές.
"....θέλω να καπνίσω"
"Αμ δε! Που θέλεις και να καπνίσεις! Λάθος εγγραφή στο υποσυνείδητο. Αγχωμένος είσαι. Βόδι". κλπ κλπ κλπ Ότι γέννησε ψευδώς μέσα σας η νικοτίνη φτιάχτε ένα ρόπαλο νοητό και διαλύστε το. Είναι κάθε σκέψη καπνίσματος ένα σύννεφο καπνού που διαλύεται για πλάκα ;)

Με λένε Τάσο, είμαι Αστυνομικός (Νίκο κάρφωσα κι εσένα τώρα???) , η δουλειά μου έχει πολύ άγχος και δεν ένιωσα ουτε μια φορά την ανάγκη να καπνίσω γιατί ΠΟΤΕ δεν είχα την ανάγκη να καπνίσω. Αντιλήφθηκα το ψέμα. Είναι όπως στο Matrix. Το μπλε ή το κόκκινο χάπι.
Με λένε Τάσο, γράφω μουσική και η μουσική είναι το τσιγαράκι μου, όπως τότε, που ήμουν μικρούλης και ο κόσμος ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορούσα να φανταστώ.
Σβήστε το. Δεν υπήρξε ποτέ. Απλά.

υ.γ. τη μουσική αυτή την έγραψα κόβοντας το τσιγάρο. https://rapidshare.com/files/1733506826/RENOVAMEN.mp3
συναισθηματικά επηρεασμένος απο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και απο το περίεργο ταξίδι μου στο υποσυνείδητο. Εκεί που κρυβόταν το ψέμα ;)
Χάρηκα για τη γνωριμία. :)

*δεν χρειάζεται δικαιολογία για να κόψει κανείς το τσιγάρο. Δεν πρέπει να κόψεις το τσιγάρο για τον γιο, την κόρη, για την κοπέλα, τη γκόμενα, τη γυναίκα σου, για κανέναν. Οφείλεις απλά αυτή τη μια και μοναδικ΄'η φορά που ζεις να ζήσεις με αλήθειες και όχι με το ψέμα που σε φλομώνει η νικοτίνη. Δε χρειάζεται αντίτιμο για να κόψεις το τσιγάρο. Χρειάζεται αφύπνιση. Χρειάζεται αντίληψη. Δεν είναι θυσία. Είναι ξύπνημα.Offline A7PILOT

 • SD Hero
 • τακτικό μέλος
 • ***
 • Thank You
 • -Given: 1
 • -Receive: 13
 • Gender: Male
Γειά σου Τάσο.
Ειλικρινά πολύ το χάρηκα..... Μπράβο σου..!!!! Είδες τι μπορεί να σου κάνει το "διαβολάκι"????
Τώρα όμως είναι η σειρά σου να το "δουλεύεις".....
Συμβουλή (= απόλυτος νόμος !!!!!) = Ουτε ένα για ΚΑΝΕΝΑ λόγο....
Γιωργος

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Τάσο πολύ ωραία τα γράφεις! Έχεις εμπεδώσει τη νέα γνώση σε εξαιρετικό βαθμό! Το κομμάτι σου πολύ ωραίο και σ' ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας! Μόλις τώρα το άκουσα. Αν δεν έχεις αντίρρηση ίσως σε κάποιο μελλοντικό youtube βίντεό μου να βάλω (αναφέροντας το όνομά σου) απόσπασμά του ως μπακράουντ ή σε τίτλους αρχής/τέλους.

Να κάνω κάποιες παρατηρήσεις εν συντομία:

Είναι φανερό από αυτά που γράφεις ότι διαθέτεις αρκετή περιέργεια για να ανακαλύψεις τι κρύβεται πίσω από κάθε τι, και σε καταλαβαίνω γιατί είμαι κι εγώ έτσι. Αυτή η περιέργεια είναι ωραίο πράγμα και η αρχή για σπουδαίες προσωπικές ανακαλύψεις.. Ομως καμιά φορά, όταν μελετάμε κάτι τόσο επικίνδυνο όσο το κάπνισμα, μπορεί η διερευνητική μας διάθεση να μας κρατά κολλημένους με το πρόβλημα.. Γι αυτό σου προτείνω αφού περάσει λίγος καιρός να σταματήσεις να το σκέφτεσαι το ζήτημα. Αυτό βέβαια αφού κλειδώσουν μέσα σου οι νέες αντιλήψεις και αφού δώσεις μερικές ροπαλιές ακόμα στα δολοφονικά ψέματα που ξεπηδούν από τις απατηλές αναμνήσεις.

Ένα άλλο που θέλω να πω, και ισχύει για κάθε έναν που κάνει τόσο ορεξάτα την προσπάθειά του, είναι ότι ακόμη και τόσο ενθουσιώδεις συνειδητοποιημένες προσπάθειες κινδυνεύουν από την καταστροφή που λέγεται ξανακύλισμα.. Γι αυτό τους πρώτους μήνες μην επαναπαυθείς και μην πιστέψεις ότι "ένα τσιγάρο δε θα με ξανακάνει καπνιστή"..

έχεις τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ως τώρα πορεία σου!!  ::cool::
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline tasosflorina

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 7
 • -Receive: 4
 • Gender: Male
Αρχικά να πω πως ελπίζω να πάνε όλα καλά και αυτό που ξεκίνησε ως προσπάθεια και εξελίχθηκε ως ανακάλυψη, να συνεχιστεί απλά ως επίτευγμα. Η κοπέλα μου επιμένει πάντα να λέει πως τα μεγάλα λόγια καλύτερα να μη λέγονται και γενικά είναι καλύτερα να μην προεξοφλείς και να μην αποκλείεις τίποτα. Μέχρι στιγμής η κατάσταση που βιώνω μου αρέσει πάρα πολύ.
Είναι αλήθεια πως αυτο το "κάτι" που αναφέρει ο κύριος Θανάσης στο βιβλίο του, που και που με επισκέπτεται κι εμένα. Το "κάτι". Αμέσως όμως σκέφτομαι πως η σκέψη ή μάλλον αυτό το συναίσθημα που νιώθω εκείη τη στιγμή είναι προφανώς, εμφανώς , καταφανώς.,... :) ΨΕΥΔΕΣ. Οπότε χάνεται κι αυτό το συννεφάκι. Ε, που και που βλέπω στον ύπνο μου οτι καπνίζω. Έχει γέλιο ο τρόπος που προσπαθεί το υποσυνείδητο να βγει στην επιφάνεια. Τον πρώτο καιρό έβλεπα οτι είχα τσιγάρα μπροστά μου και αφού έπαιρνα ένα και κάπνιζα, συνειδητοποιούσα πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ξυπνούσα και τέλος.
Θα πάει καλά και δεν αγχώνομαι ούτε το σκέφτομαι. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Αν και θεωρώ πως έχω κάνει δουλειά μέσα μου. Νομίζω πως έχω αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει το δόλωμα κλπ. Τώρα αν κάνω λάθος..... τώρα που το σκέφτομαι ίσως κάνω λάθος και θα το ήθελα ένα τσιγαράκι να ξεπεράσω το άγχος των τελευταίων ημερών. ;) αστειεύομαι. :) θα αφήσω το κύλισμα για τον Μικ Τζάγκερ. :)

Σχετικά με το κομματάκι, ελεύθερα. Θα έλεγα όχι, μόνο σε τσόντα και αυτό γιατί απο μικρός ο αδερφός μου με έπρηζε πως μια μέρα θα γράφω μουσική για τσόντες. χααχχααχαχαχχα Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπου θέλεις. Και αν χρειάζεσαι κι άλλη μουσική μου free πες μου να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες για το που θα βρεις

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Quote
Σχετικά με το κομματάκι, ελεύθερα. Θα έλεγα όχι, μόνο σε τσόντα και αυτό γιατί απο μικρός ο αδερφός μου με έπρηζε πως μια μέρα θα γράφω μουσική για τσόντες.

 :γέλιο: :γέλιο: :γέλιο: ξεράθηκα!

σ' ευχαριστώ!
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline tasosflorina

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 7
 • -Receive: 4
 • Gender: Male
Σας χαιρετώ όλους και εύχομαι να περνάτε όλοι ένα υπέροχο καλοκαίρι.
Θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν σήμερα έμπαινα στο φόρουμ με σκοπό να γράψω πως σε δέκα μέρες και κάτι ψιλά θα είμαι 3 μηνών ελεύθερος και ωραίος (όσον αφορά το τσιγάρο). Ναι μεν ισχύει αλλά πραγματικά είναι το τελευταίο που με απασχολεί.
Δεν έσπασα. Δεν χρειάστηκε να σπάσω, μιας και δεν το σκεφτόμουν. Οι τελευταίοι δυόμισυ μήνες ήταν πραγματικά πολλοί όμορφοι, χωρίς σκατομυρωδιές, χωρίς εκνευρισμούς, νευρικότητες και τσιγαρομουρμούρες. Κρίμα όμως που δεν κατάφερα να ευχαριστηθώ μια απο τις πιο οφέλιμες κινήσεις που έχω κάνει στη ζωή μου (το κόψιμο του τσιγάρου δηλαδή).
Είμαι καλά λοιπόν, το τσιγάρο πάει περίπατο, δεν το σκέφτομαι, δε μου λείπει, δεν υπάρχουν πια ερεθίσματα που να με οδηγούν εκεί.
ΑΛΛΑ!
Α Λ Λ Α...... δυστυχώς υπάρχει εκείνο το γ....... το αλλά που καμιά φορά όταν το συναντώ στη ζωή μου πραγματικά αναρωτιέμαι... "ρε πούστη μου, μου κάνει πλάκα ο θεός....? με κοιτάει απο κει πάνω και έχει σκάσει στα γέλια τώρα?". Anyway, για να μην δίνω και ψευδείς εντυπώσεις, δεν πιστεύω στον θεό , όπως τον παρουσιάζει η εκκλησία. Αν υπάρχει κάτι όμως.... ε, ναι, μου κάνει πλάκα.
Ξέρω, κλαψουρίζω τώρα.....
Όταν λοιπόν αποφάσισα να κόψω την αηδία (τσιγάρο) και να συνεχίσω τη ζωή μου στοχεύοντας την υγεία.... άρχισε να με ξύνει το δεξί μου χέρι..... μετά απο δύο μέρες άρχισε να με ξύνει και το αριστερό. Το ίδιο βράδυ και το δεξί μου γόνατο (καλά αυτό με εξυνε ήδη όλο το χειμώνα και υπήρχε μια πληγούλα εκεί αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία μιας και έχω μάθει να τους δίνω εντολή να περνάνε.... και περνάνε. Ναι. Τα περισσότερα περνάνε αν τους το πως εγώ. Αν το πιστέψω.) Μέσα σε μια βδομάδα με έξυνε όλο μου το κορμί. Σε δύο βδομάδες οι ώμοι μου, οι αγκώνες μου , τα μπράτσα μου, η περιοχές πίσω απο τα γόνατά μου, το κεφάλι μου και ο σβέρκος μου έγιναν πεδία μάχης. Ξύσιμο, ξηροδερμία, σκασμένο δέρμα, ερεθισμένο κόκκινο δέρμα,  άσπρες νιφάδες δέρματος παντού (ο Θανάσης έχει καταλάβει ήδη τι έχω....), κόκκινα σπιθουράκια στην κοιλιά μου και ξύσιμο ξύσιμο ξύσιμο ξύσιμο....... Μετά απο δύο επισκέψεις στη δερματολόγο και χρήση κορτικοστεροειδομαλακιών, τα συμπτώματα υποχώρησαν και άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου μια ασθένεια που κάποια στιγμή στη ζωή μου είχα δει σε κάποιον συνάδελφο και είχα ευχηθεί να μη μου συμβεί ποτέ.
Ψωρίαση. (γαμώ την τύχη μου).
Έμαθα λοιπόν πως ανήκω στο 2% του πληθυσμού της γης που έχει αυτή την ασθένεια και φυσικά.... μα εννοείται πως ανήκω ΚΑΙ στο πολύ μικρό ποσοστό αυτού του 2% που η ψωριάση προσβάλει ΚΑΙ το πρόσωπο.
Και ξέρετε τι μου συμβαίνει? το θέμα τσιγάρο μπροστά σε όλο αυτό μου φαίνεται μια μπούρδα και μισή.Δεν βρίσκω χρόνο ανάμεσα στις περίπου 1500 φορές που ξύνομαι ημερησίως σε διάφορα σημεία του σώματός μου, να σκεφτώ αν μου λείπει το τσιγάρο και εννοείται πως δεν μπορώ να πιστεψω πως οποιοδήποτε τσιγάρο πλέον θα μπορούσε να με κάνει να νιώσω καλύτερα ή θα έκανε το πρόσωπό μου και πάλι όμορφο. Και φυσικά κανένα τσιγάρο δε θα σταματούσε το ανυπόφορο τσούξιμο που ένιωθα στο πρόσωπό μου όταν βουτούσα στη θάλασσα. Κανένα τσιγάρο δεν θα παρηγορούσε ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου όταν με άγγιζε στις διακοπές και της ζητούσα ευγενικά να μη με αγγίζει διότι αισθάνομαι ορισμένες στιγμές απέχθεια σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το δέρμα μου και οτιδήποτε είναι ζεστό και με ακουμπάει, απλά πρέπει να φύγει απο πάνω μου.
Κανένα τσιγάρο δεν θα μου πάρει το φόβο πως ίσως η κοπέλα μου αηδιάσει κάποια στιγμή με αυτή τη μαλακία που έχει παραμορφώσει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μου και δεν ξέρω τι ακόμα περισσότερο μπορεί να μου κάνει.

Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο ξέρετε πιο είναι?
Έκοψα το τσιγάρο σε μια φάση της ζωής μου που αποφάσισα να σεβαστώ λιγάκι τον εαυτό μου, το σώμα μου αλλά και αυτούς που αγαπώ γύρω μου. Σε μια φάση που αποφάσισα να ασχοληθώ με την υγεία μου. Και ακριβώς αυτή τη φάση επέλεξε η ραντομιά (random) του σύμπαντος ή του θεού ή όπως θέλετε πείτε το , για να μου φέρει αντιμέτωπο με ένα απο τα χειρότερα αστεία που έχω ακούσει στη ζωή μου.
Ενυδατικές κρέμες, αλόη βέρα, προυζάξ, καλέντουλα, τα πάντα όλα, τα έχω ήδη σιχαθεί. Σας γράφω αυτή την ώρα γιατί το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ μιας και το ξύσιμο ήταν απίστευτο, παρά τις 2 ειδικές κρέμες που έβαλα σε ΟΛΟ μου το σώμα για να μην ξύνομαι αλλά παρόλα αυτά.... ξυνόμουν, οπότε δεν κοιμήθηκα.
Ποιό είναι το δίδαγμα λοιπόν:
Ακόμα κι αν μου έλεγαν πως έχω μια μέρα ζωής, αυτο το διαβολάκι που μας έκλεψε τόσα χρόνια απο τη ζωή μας δεν θα το έβαζα στο στόμα μου. Όσο σκατά κι αν είμαι, δεν νιώθω πως θα μου πρόσφερε κάτι ένα τσιγάρο.
Κόψτε το τώρα που έχετε την ελευθερία να νιώσετε ελεύθεροι. Μην περιμένετε να προκύψει κάτι αναπόφευκτο που θα σας αναγκάσει να το κόψετε αλλά και θα αλλάξει εντελώς τη ζωή σας όπως την ξέρατε.
Η ζωή είναι ωραία. Ζούμε μια φορά. Ε, ας μην είμαστε παντελώς θύματα. Ας τη ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς. Όχι όπως τη γουστάρει το τσιγάρο.

Να είσαστε όλοι καλά και όποιος γνωρίζει κάτι για τη θεραπεία της ψωριάσης (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) μέσω της ομοιοπαθητικής.... ευπρόσδεκτη κάθε πληροφορία.
Πολλά φιλιά.

Offline IO

 • Συντονιστής
 • τακτικός σχολιαστής
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 85
 • -Receive: 50
 • Gender: Female
Τάσο, πιστεύω ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει αποτελεσματικά. Εγώ κάνω χρόνια και σε μένα και στους μικρούς μου. Πρόσεξε όμως να αποφύγεις τους "τσαρλατάνους", να μπεις στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής για να ενημερωθείς σωστά: Homeopathy.gr.
Εύχομαι να ανακουφιστείς γρήγορα και να χαρείς με τον καλύτερο τρόπο την ελευθερία του μη καπνιστή!
Ιωάννα

Offline tasosflorina

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 7
 • -Receive: 4
 • Gender: Male
Χαιρετώ και πάλι απο τη νέα αηδιαστική και ανυπόφορη πραγματικότητά μου....
Σήμερα είναι η 20η μέρα στη σειρά χωρίς ύπνο... γράφω με δυσκολία. Κοιμήθηκα για μια ώρα στις 6 μέχρι τις 7. μετά ξα΄να στις 9 μέχρι 10 παρά και τέλος. Ενδιάμεσα φαγούρα. Πριν φαγούρα. Μετά φαγούρΑ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμη. Μοιάζει με αρρωστημένο αστείο. Είναι αρρωστημένο όλο αυτό. 20 μέρες χωρις να κοιμηθώ νύχτα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. 20 μέρες με ύπνο μόνο 3 (στην καλύτερη) ώρες ύπνο το μεσημέρι και θυμάμαι μια προσφατα που  κοιμήθηκα 7 ώρες το απόγευμα. Στις 12 του μήνα πήγα σε ομοιοπαθητικό. ξεκίνησα θεραπεία. Στην αρχή πήγε πολύ καλά. Μετά όμως..... με πέθανε. Δεν θυμάμαι να έχω κουραστεί ποτέ άλλοτε τόσο πολύ. Αγγίζει τα όρια του παραλόγου αυτό που ζω. Ζητώ βοήθεια. Έχω δοκιμάσει Pruzax, Frezyderm Sooth Balm, Lanes Quiet Life, διαφορες αλοιφες με Aloe Vera για ενυδατωση, Depon, Zirtek, Panadol, Panadol Extra, Aerius, Baby Oil, Καλέντουλα. Τίποτα.Ανα μια με δύο ώρες παθαίνω μια μαλακία σαν αλλεργική αντίδρασηκαι εκτός της φαγούρας που αισθάνομαι ιδιαίτερα στα χέρια, αισθάνομαι και μεγάλη θερμότητα κάτω απο το δέρμα των χεριών. Όταν ξύνομαι σε κάποια σημεία βγάινει ένα άσπρο υγρό, το οποίο βρωμάει απίστευτα. Διάβαζα στην αρχή όταν έμαθα οτι έχω ψωρίαση πως επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Δε νομίζω πως στην περίπτωσή μου έχει περιοριστεί στο να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μου. Πλέον νιώθω πως η ψυχική μου υγεία πάει περίπατο, μιας και έχω την αίσθηση πως ζω Βιετναμέζικο βασανιστήριο. Αν συνεχιστει αυτή η κόλαση , σύντομα προφανώς θα μπω στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση, εκτός αν αποφασίσουν τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής να να κάνουν κάποια δουλίτσα. Ένα είναι το σίγουρο. Του δίνω μια βδομάδα ακόμα. Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα στραφώ πανηγυρικά και με πιπτοντα σάλια προς την κορτιζόνη και χέστηκα πλέον για τα παραπάνω κιλά και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν ζω πλέον. Δεν είναι ζωή αυτό. Μου κάνει πλάκα ο Θεός. Δεν εξηγείται αλλιώς. Θα ξυπνήσω σε λίγο και θα είναι όνειρο. ΑΝ κάποιςο ξέρει κάτι να με βοηθησει με τη φαγουρα ας το γραψει. Βοήθεια.

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
γεια σου Τάσο, και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Όσα λες εκπέμπουν πολύ δυνατά νοήματα σε πολλά επίπεδα..! Τα του τσιγάρου που λες παραπάνω τα αφήνω ασχολίαστα γιατί δε χρειάζονται καμία συμπλήρωση..

Πάμε στο θέμα της ψωρίασης. Είναι κάτι με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί γιατί απλά δεν το είχα ποτέ. Θα σου πω όμως τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου.

Πριν αρκετά χρόνια εμφάνισα ξαφνικά ένα σοβαρό πρόβλημα εκζέματος το οποίο περιοριζόταν όμως μόνο στα δάκτυλα και την πάνω επιφάνεια των χεριών και λίγο στη γάμπα. Συμπτώματα όμοια με τα δικά σου, ανυπόφορη φαγούρα και πολύ άσχημη όψη των χεριών μου. Επί 8 μήνες δοκίμαζα θεραπείες γιατρών με κορτιζονούχα και άλλα, οι οποίες με έπεισαν ακόμη περισσότερο για τον ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ (της πλειοψηφίας, όχι όλων) των γιατρών μας, ιδίως σε θέματα διατροφής και καλοζωίας, αλλά και για το δύσκολο και κρίσιμο στις μέρες μας θέμα, της ενεργητικής και της παθητικής αποτοξίνωσης.

Τώρα, μετά από αρκετά χρόνια, ξέρω με σιγουριά την αιτία για το δικό μου πρόβλημα. Είχα δηλητηριαστεί από τον υδράργυρο που περιεχόταν στα σφραγίσματα που είχα σε κάποια δόντια, τα οποία αφελώς και κατόπιν παρότρυνσης του οδοντιάτρου μου, αφαίρεσα μόνο σε 2 επισκέψεις, πράγμα που απελευθέρωσε τεράστιες (σε σχέση με την τοξικότητα) ποσότητες στον οργανισμό μου, παρόλο που ξέπλενα συνεχώς το στόμα μου κατά τη διαδικασία. Ο υδράργυρος είναι ένα νευροτοξικό τεράστιας καταστρεπτικής δύναμης, που μόνο ραδιενεργά υλικά μπορούν να ξεπεράσουν. Η αλλαγή των σφραγισμάτων είναι ωφέλιμη, αλλά πρέπει να γίνεται με ειδική διαδικασία από το γιατρό και αποτοξινωτική ειδική διατροφή από τον ασθενή την περίοδο των επεμβάσεων. Είναι απλό και ανέξοδο, αρκεί να ξέρει ο γιατρός πώς να το εφαρμόσει. Το θέμα του υδραργύρου είναι αρκετά μεγάλο και προς το παρόν δεν επεκτείνομαι άλλο.

Μετά από 2-3 μήνες άρχισαν διάφορα περίεργα συμπτώματα, μεταξύ αυτών και το έκζεμα.. Μετά από άλλους 8 μήνες φαγούρας, δερματολόγων, αγωνίας και απορίας, έλυσα μόνος μου το πρόβλημα για πάντα, ακολουθώντας μία λύση που διάβασα μετά από εντατική έρευνα.. στο ίντερνετ! Η λύση είναι αρκετά κουφή ως κι εξωφρενική για να τη γράψω δημοσίως εδώ ή αλλού, γι αυτό αν έχεις περιέργεια, πες μου και θα στην στείλω σε προσωπικό μήνυμα!

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ασχολήθηκα εντατικά με το καυτό θέμα της αποτοξίνωσης το οποίο αφορά τα πάντα πλέον στη ζωή μας, από το εύκολο αδυνάτισμα, τη μακροβιότητα, την ισσοροπημένη ψυχολογία και άλλα. Φυσικά ένα μέρος του βιβλίου που ετοιμάζω αυτόν τον καιρό θα αφορά το καυτό αυτό θέμα.

Αυτό που σου προτείνω λοιπόν, είναι να κάνεις εντατική έρευνα για το θέμα σου, όπως κι εγώ έκανα για το δικό μου, και να δοκιμάσεις οποιαδήποτε αξιόπιστη θεραπεία βρεις, ιδίως αν αυτή δεν περιέχει φάρμακα, αλλά μόνο συμπληρώματα διατροφής και φυσικές πρακτικές. Για ομοιοπαθητική δεν έχω σαφή άποψη, αλλά θεωρώ καλή ιδέα τη δοκιμή που κάνεις. Να μας πεις το αποτέλεσμα.

Χωρίς να ξέρω συγκεκριμένα τις αιτίες της ψωρίασης, υποπτεύομαι (μέχρι σημείου βεβαιότητας), ότι είναι μία ακόμα ασθένεια που δημιουργείται ή επιβαρύνεται από το χημικό ναρκοπέδιο στο οποίο ζούμε, άρα θα έψαχνα τα πάντα και για τον όρο "detoxification".

Για αρχή, σου λέω ότι η πετυχημένη αποτοξίνωση συνίσταται πρωτίστως στην.. αποφυγή περαιτέρω τοξίνωσης! Πράγμα που έχεις ξεκινήσει ήδη σε μεγάλο βαθμό με τη διακοπή του καπνίσματος και μπορείς να διευρύνεις με την αποφυγή των πολύ επεξεργασμένων "πλαστικών" τροφών κι επιστροφή σε φρέσκες καθαρές τροφές και προτίμηση βιολογικών έναντι συμβατικών φρούτων και λαχανικών. Αφού κάνεις αυτό, μετά περνάς και σε πιο ενεργητικές μορφές αποτοξίνωσης που θα μελετήσεις και για τις οποίες θα δώσω χείρα βοήθειας αν χρειαστεί.

Επειδή στα ελληνικά έχουν γραφτεί ελάχιστα, απαραίτητη είναι η καλή γνώση αγγλικών από σένα ή από κάποιον φίλο που θα σε βοηθήσει στην έρευνά σου. Σε περίπτωση αποριών για θέματα αποτοξίνωσης, που δε μπορείς να λύσεις με άλλον τρόπο, μπορώ να σου στέλνω σε προσωπικό μήνυμα (εν συντομία..) τη δική μου απάντηση και προτάσεις, αλλά με καθυστέρηση αρκετών ημερών γιατί ασχολούμαι με πολλά αυτόν τον καιρό..

Όλα αυτά τα γράφω βέβαια με επιφύλαξη, καθώς δεν έχω ιδέα για το θέμα "ψωρίαση", αλλά μπαίνω σε αυτές τις σκέψεις από όσα μου λες για τους γιατρούς και τις αποτυχημένες θεραπείες που σου έδωσαν..

εύχομαι την όσο το δυνατόν γρηγορότερη λύση του προβλήματος!

[το θέμα αυτό προσεχώς ίσως μεταφερθεί σε άλλο σημείο στο φόρουμ, που θα είναι ορατό μόνο σε μέλη, μιας και αφορά προσωπικό πρόβλημα υγείας και δεν είναι καθαρά ζήτημα καπνίσματος.

Πιθανό επίσης είναι στην προσεχή προγραμματισμένη αναδιοργάνωση του φόρουμ μας, όλη η κατηγορία "είσαι νέο μέλος; συστήσου εδώ!" να ξαναγίνει ορατή μόνο στα μέλη και όχι στους απλούς επισκέπτες. Αυτό αν και ίσως αποβεί λίγο "βλαβερό" για την πολύ υψηλή θέση του φόρουμ στις μηχανές αναζήτησης, σκέφτομαι ότι θα λειτουργήσει καλύτερα για όσους θέλουν να πάρουν πιο σοβαρά το θέμα της διακοπής του καπνίσματος..]
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline kate

 • Περαστικός
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 1
 • Gender: Female
Φίλε Τάσο, δεν ξέρω πόσο έχεις ασχοληθεί με το θέμα της ψωρίασης, αλλά θέλω να πω κάποια πράγματα που ίσως φανούν χρήσιμα. Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα (όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο ερυθηματώδης λύκος, το σκληρόδερμα και κάποια άλλα), δηλ. νοσήματα που προκύπτουν από λανθασμένη ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μας απέναντι στον ίδιο μας τον οργανισμό. Χρειάζονται έγκαιρη και συστηματική ιατρική αντιμετώπιση και εξειδικευμένες εξετάσεις για να γίνει καλή διάγνωση. Η οποιοπαθητική, καλή διατροφή κτλ μπορούν να βοηθήσουν, κυρίως όμως σε φάσεις ύφεσης της ασθένειας. Καλό είναι να επισκεφτείς (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) έναν καλό ρευματολόγο που θα υποδείξει εξετάσεις και θεραπεία. Μιλάω ως πρώην ασθενής ρευματοειδούς αρθρίτιδας και έχοντας διαβάσει αρκετά για όλα τα αυτοάνοσα. Προσωπικά πήγαινα για 3 περίπου χρόνια και ανά εξάμηνο σε ρευματολόγο στην Αθήνα (είμαι από Θεσσαλονίκη), που μου είχαν συστήσει αρκετοί γιατροί εδώ. Πριν καταλήξω στο συγκεκριμένο γιατρό, είχα επισκεφτεί και κάποιους στη Θεσσαλονίκη, κυρίως διευθυντές πανεπιστημιακών κλινικών. Ψάξε λίγο και είμαι στη διάθεσή σου για τυχόν πληροφορίες σχετικά με γιατρούς και συστάσεις. Είναι χρόνια νοσήματα και σπανίως θεραπεύονται (γι' αυτό και διστακτικά λέω και για 'μένα ότι είχα ρευμ. αρθρ.). Κυρίως μαθαίνεις να ζεις με αυτά και οι θεραπείες πλέον είναι αρκετά αποτελεσματικές.
Ως προς το κάπνισμα, προσπαθώ και εγώ να το κόψω. Έχουν προηγηθεί αρκετές φιλότιμες προσπάθειες, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία. Θα επανέλθω σχετικά με αυτό όταν η ελπίδα γίνει βεβαιότητα.