Author Topic: Καλώς σας βρήκα!  (Read 4520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gostoso

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 0
Καλώς σας βρήκα!
« on: April 06, 2010, 09:27:21 AM »
Καλώς σας βρήκα και Χρόνια Πολλά!

Με λένε Αλέξανδρο και είμαι 29 ετών. Άρχισα το κάπνισμα σε ηλικία 18 ετών και μέχρι τώρα έχω προσπαθήσει άλλη μία φορά τη διακοπή του καπνίσματος σε ηλικία  22 ετών όπου κράτησε μόνο ένα  μήνα…
Ο αριθμός των τσιγάρων που κάπνιζα ημερησίως ήταν περίπου στα 15.

Πριν ενάμιση μήνα μία συνάδελφος στο γραφείο μου έστειλε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τις 100 συναρπαστικές σελίδες του βιβλίου. Μετά την ανάγνωση πράγματι σαν κάτι να είχε συμβεί... όταν άναβα ένα τσιγάρο αμέσως σκεφτόμουνα πώς η "ευχαρίστηση" ήταν η διακοπή της καθυστερημένης ενόχλησης από το προηγούμενο μου τσιγάρο και αυτό με έκανε να αισθάνομαι μίζερα..Δεν έχασα χρόνο, αγόρασα την έντυπη μορφή του βιβλίου και όρισα ημερομηνία διακοπής την 1η Μάρτη.

Όρισα κάποιες προϋποθέσεις στον εαυτό μου πριν τη διακοπή.
Να μην αντικαταστήσω με τσίχλες , μπεγλέρια και τα συναφή την έλλειψη του
τσιγάρου από τα δάχτυλα και το στόμα μου και να μην στερηθώ καμία απολύτως στιγμή με φίλους και ιδιαίτερα συναδέλφους  όταν εκείνοι θα μου ζητούσαν να τους ακολουθήσω για το καθιερωμένο μας διάλλειμα για τσιγάρο (φυσικά χωρίς εγώ να καπνίζω).

Αν εξαιρέσω τις πρώτες 4 μέρες που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες οι υπόλοιπες κύλισαν περισσότερο εύκολα από όσο περίμενα. Μετά τις πρώτες 15 ημέρες άρχισα να εντοπίζω κάποιες μικρές βελτιώσεις.. Πρώτη και πιο σημαντική για μένα ήταν ότι κοιμόμουν τις ίδιες ώρες και ξεκουραζόμουν σαν να κοιμόμουν τις διπλές...


Μέσα σε αυτό το μήνα οι μεγάλοι φόβοι που νίκησα ήταν τρεις.
Ο πρώτος ήταν ο πρωινός καφές χωρίς τσιγάρο.
Ο δεύτερος το ποτό χωρίς τσιγάρο σε μία νυχτερινή έξοδο.
και ο τρίτος σε στιγμές φόρτου εργασίας και πίεσης χωρίς ένα τσιγάρο...

Εντόπισα όμως ένα πρόβλημα και θα ήθελα όχι μόνο να το μοιραστώ μαζί σας αλλά και να λάβω τις πολύτιμες συμβουλές σας…

Τις μέρες του Πάσχα σε στιγμές χαλαρής οικογενειακής συνεύρεσης έβλεπα όλους όσους κάπνιζαν  είτε με τον καφέ είτε μετά το γεύμα και αυτό με έκανε να νοιώθω μία ελαφριά στεναχώρια… Περνούσε  από το μυαλό μου ότι ίσως οι στιγμές αυτών των διακοπών να ήταν λίγο πιο ευχάριστες με ένα τσιγάρο… Μετά πάλι σκεφτόμουν τα υπέρ που είδα επάνω μου από τη διακοπή του καπνίσματος και απομάκρυνα   αυτή την επιθυμία…

Τώρα έχω επιστρέψει και νοιώθω πραγματικά πολύ χαρούμενος που δεν υπέκυψα σε μία κίνηση που θα κατέρριπτε όλη μου την προσπάθεια…
Βέβαια νοιώθω μία μικρή ανασφάλεια όσον αφορά τις επόμενες διακοπές…

Ξέρετε μετά την ανάγνωση του βιβλίου δημιούργησα ένα νέο προφίλ του εαυτού μου, αυτό χωρίς τσιγάρο.. Άρχισα να επαναπροσδιορίζω αυτό το προφίλ του νέου μου εαυτού με όλες τις δραστηριότητες  παλαιές και νέες χωρίς τσιγάρο…

Θέλω να συγχαρώ τον συγγραφέα για το πολύτιμο αυτό βιβλίο και για τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα της διακοπής.
Για ‘μενα αποτέλεσε σημαντικό έναυσμα για τη διακοπή.
Το μόνο που παρακαλώ  και εύχομαι πια είναι να κρατήσει για μια ζωή!Offline ELENA21

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 0
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #1 on: April 06, 2010, 05:29:16 PM »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά και από μένα!

Με λένε Έλενα και είμαι 26 χρονών. Καπνίζω από τα 22 μου. Στην αρχή ξεκίνησα με 2 τσιγάρα την ημέρα και σε λιγότερο από ένα εξάμηνο είχα φτάσει στο ένα πακέτο καθημερινώς..

Πριν από 1 μήνα περίπου,και αφού τα σημάδια του τσιγάρου είχαν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό (λαχάνιασμα με το παραμικρό, πόνοι στο στήθος μετά από μεγάλη κατάναλωση τσιγάρων , πρωινός βήχας κ.λ.π.) αποφάσισα να το κόψω.. Άρχισα να ψάχνω στο ιντερνετ για συμβουλές και tips μέχρι που έπεσα στην σελίδα του skeftomai.gr. Πραγματικά έμεινα έκπληκτη από τις 100 πρώτες σελίδες και σύντομα πήγα και αγόρασα και την έντυπη μορφή. Στην κυριολεξία το ρόυφηξα το βιβλίο!

Ως ημερομηνία διακοπής έθεσα το Πάσχα (μην με ρωτάτε γιατί, πραγματικά δεν ξέρω...). Όπως καταλαβαίνετα είμαι στην αρχή ακόμα.. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ακριβώς αισθανόσασταν στην αρχή της διακοπής.. Προσωπικά εγώ νιώθω από την Κυριακή μία μόνιμη ζαλάδα και έχω μεγάλη αδυναμία συγκέντρωσης..
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εσένα Αλεξανδρε ποιες μικρές βελτιώσεις εντόπισες μετά την πάροδο των 15 ημερών (εκτός από αυτή του ύπνου που αναφέρεις..)

Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την εκτενή έρευνα που προφανώς πραγματοποίησε καθώς και για την σφαιρικότητα που κάλυψε το θέμα..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!   

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #2 on: April 06, 2010, 06:01:26 PM »
Γεια σου Αλέξανδρε και καλωσήλθες!
Μία φράση που μου αρέσει είναι η εξής:

Είμαστε εκλεκτικοί με αυτό που φοράμε, με αυτό που τρώμε. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουμε εκλεκτικοί σχετικά με αυτό που ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.

Πρόσεξε πάρα πολύ τις σκέψεις σου γιατί κινούνται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Πολλοί λένε "αφού δεν καπνίζω, όσο και να το σκέφτομαι είναι όλα οκ", όμως αν αφήνουμε το μυαλό κατ' εξακολούθηση να γεμίζει με σκέψεις αμφισβήτησης, τότε το ότι θα ξανακυλίσουμε είναι πιο σίγουρο κι απ' το θάνατο...

Οι σκέψεις σου είναι οκ, η προσπάθειά σου αξιοθαύμαστη,  πολύ καλή και η στόχευσή σου στις δικές σου ιδιαίτερες ψευδαισθήσεις κ περιστάσεις (πρωινός καφές, ποτό, στρες). Όμως αυτό που άρχισε σαν μικρή αμφισβήτηση τις μέρες του Πάσχα πρέπει να το ακυρώσεις μέσα σου. Δεν είναι δύσκολο, όταν έχεις έναν τόσο ισχυρό σύμμαχό, την Αλήθεια. Και εξηγούμαι:

Αν οι πειρασμοί (πχ. "μήπως θα ήταν η ζωή καλύτερη με τσιγάρο", "μήπως θα έκανα καλύτερες διακοπές" κλπ) είχαν δίκιο, δηλαδή μας λέγανε την αλήθεια, τότε θα σου έλεγα:
"Αλέξανδρε κρατήσου καθαρός για την υγεία σου, προσπάθησε να  το ξεχάσεις" "πάρε φάρμακα" και άλλα τέτοια. Όμως το κάπνισμα είναι παγκοσμίως το νο 1 ναρκωτικό στην εμφύτευση ΨΕΜΑΤΟΣ. Και η ιδέα ότι οι διακοπές ή ένα πάρτι μπορούν να γίνουν καλύτερα με εισπνοή και εκπνοή καπνών είναι ένα ακόμη ψέμα.

Επειδή έχω περίπου 400 ξανακυλίσματα όσο ήμουν καπνιστής, δε θα ξεχάσω ποτέ τι μάθαινα σε κάθε ένα από αυτά. Αν τυχόν έπαιρνες ένα τσιγάρο από καπνιστές που ζήλεψες θα συνέβαινε το εξής:

Θα το έβρισκες αδιάφορο ως άσχημο, εκτός αν ταλαιπωριόσουν πολύ καιρό με βασανιστικά διλήμματα για το αν θα καπνισεις ή όχι, οπότε η λύση του διλλήματος μπορεί να έκανε το τσιγάρο αυτό κάπως "απολαυστικό". Τα επόμενα που θα το ακολουθούσαν, θα ήταν επίσης ψιλοαδιάφορα, αλλά δε θα σε ενοχλούσαν καθόλου. Δηλαδή, δε θα είχες το μπούχτισμα που έχει ο συστηματικός καπνιστής όταν καπνίζει πολύ, γιατί ο οργανισμός σου είναι καθαρός κι έχει αντοχές.. Την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα θα είχες μερικά απολαυστικά τσιγάρα, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί θα σε βασάνιζε η ανισσοροπία του νευρικού σου συστήματος που δημιούργησαν τα προηγούμενα. Σε μερικές μέρες θα έφτανες στο αξιολύπητο στάτους των καπνιστών και θα ζούσες μία ζωή πραγματικά στερημένη από όλη την απόλαυση και χαρά που θα μπορούσε να έχει, με το ναρκωτικό να φαίνεται (για όσους δε γνωρίζουν το μηχανισμό της παγίδας) ως "ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα της ζωής"!! Μετά η ζωή θα είναι χάλια με τσιγάρο και θα φαίνεται ακόμα πιο χάλια χωρίς αυτό.

ΑΥΤΟ ζήλεψες. Όχι μόνο εσύ, αλλά και όλοι όσοι έχουμε βασανιστεί σε απόπειρες διακοπής. Οι καπνιστές δεν καπνίζουν στις ευχάριστες περιστάσεις επειδή ευχαριστιούνται τη ζωή τους με το τσιγάρο, αλλά γιατί δε μπορούν να ευχαριστηθούν τη ζωή τους χωρίς το τσιγάρο.

Η συμβουλή μου: Η ζωή σου είναι πολύ καλύτερη τώρα, αλλά η ζωή έχει και προβλήματα και περνάμε όλοι (καπνιστές και μη) στεναχώριες, πλήξη, άγχος. Αυτό που έχεις πετύχει είναι πολύ σημαντικό και δεν αξίζει να το χαραμίσεις για το τίποτα. Γιατί αυτό είναι που προσφέρει το κάπνισμα, ένα τίποτα. Και να μην πούμε τι αφαιρεί...

Νομίζω ότι είσαι στο στάδιο που πρέπει να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Το σκέφτηκες διεξοδικά με τσιγάρο στο χέρι, αλλά και το πολέμησες αρκετά τις πρώτες μέρες διακοπής. Τώρα όποιος πειρασμός ξεπηδά μπροστά σου, προέρχεται από απατηλές αναμνήσεις, που είναι χαρακτηριστικές του καπνίσματος. Να ξέρεις ότι κάθε θετική σκέψη για το κάπνισμα στηρίζεται σε ένα ή περισσότερα ψέματα. Δε χρειάζεται να τα ανακαλύψεις και να τα ξεσκεπάσεις με ακρίβεια, άστο σε μένα αυτό. Τη μάχη σου εσύ την έδωσες στα ίσα και την κέρδισες. Τώρα το ξεχνάμε το ζήτημα, πάμε παρακάτω!

Διάβασε ξανά τη σελίδα 186 του βιβλίου (της 2ης έκδοσης).

 :victory: με τη νίκη!


*Ανυπομονώ από τώρα να χαρώ ένα ακόμα καλοκαίρι, με διακοπές απαλλαγμένες από τη μπόχα και τις κάπνες..
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #3 on: April 06, 2010, 06:16:59 PM »
Γεια σου Έλενα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που ξεκινάς.

Λοιπόν, η ζαλάδα είναι συχνό σύμπτωμα αλλά μόνο για τις πρώτες μία δύο ημέρες. Η αδυναμία συγκέντρωσης δεν είναι απλώς συχνό σύμπτωμα, αλλά σίγουρο σύμπτωμα. Θέλει λίγη υπομονή καθώς ο εγκέφαλος μαθαίνει να λειτουργεί πολύ αποδοτικότερα, αλλά το μεταβατικό στάδιο περιλαμβάνει αδυναμία συγκέντρωσης. Κάποια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν με φυσικό και υγιή τρόπο πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου πω περισσότερα. Πάντως ότι και να γίνει, έχε κατά νου ότι η αδυναμία συγκέντρωσης δε θα κρατήσει πολύ καιρό!

Ότι άλλο θες εδώ είμαστε  :)


* Είναι πιθανό κάποια στιγμή να διαχωρίσω το θέμα σου, αφήνοντας εδώ μόνο τις ερωτήσεις σου για να μη μπλέκεται μαζί με του Αλέξανδρου
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline gostoso

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 0
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #4 on: April 06, 2010, 07:22:23 PM »
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εσένα Αλεξανδρε ποιες μικρές βελτιώσεις εντόπισες μετά την πάροδο των 15 ημερών (εκτός από αυτή του ύπνου που αναφέρεις..)

Έλενα Καλησπέρα,

Πρώτα απ όλα μην ανησυχείς για τις ζαλάδες και την αδυναμία συγκέντρωσης... Είναι κάτι το οποίο θα περάσει πολύ γρήγορα. Εγώ για τις πρώτες (4) ημέρες πέρα από ζαλάδες και αδυναμία συγκέντρωσης είχα και πονοκεφάλους...
Δεν ξέρω αν κάνει να πω την ονομασία αλλά αγόρασα και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής το οποίο είχα πάρει και στο παρελθόν για να βοηθήσω το νευρικό μου σύστημα...
Με βοήθησε αρκετά καθώς δεν παρατήρησαν οι άνθρωποι γύρω μου (και φυσικά ούτε εγώ ο ίδιος) κάποιον αδικαιολόγητο εκνευρισμό.

Επειδή τα "δωράκια" που λαμβάνει κανείς μετά τη διακοπή ποικίλουν σε χρόνους  ανάλογα με τον κάθε οργανισμό εγώ μετά τις 15 πρώτες μέρες παρατήρησα
νά γεύομαι διαφορετικά κάποιες συγκεκριμένες τροφές και ποτά (να ομολογήσω ότι στο παρελθόν δεν μου άρεσαν και απ ότι φαίνεται η αιτία ήταν το κάπνισμα)... Στην όσφρηση δεν έχω δει ακόμα την βελτίωση που περίμενα αλλά αυτό που έχω εντοπίσει είναι ότι όταν κάποιος καπνιστής με πλησιάσει μου μυρίζει. (φυσικά συνειδητοποίησα έτσι πόσο άσχημα θα μύριζα και εγώ σε άλλους μη καπνιστές και ειδικά στον επαγγελματικό χώρο όπου είναι ακόμα πιο άσχημο για τους συναδέλφους).
Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πω πόσο ενοχλητικός είναι πλέον ο καπνός από τους καπνιστές (αυτό βέβαια το είχα και ως καπνιστής... σε κλειστούς χώρους απέφευγα να καπνίζω και εγώ ο ίδιος).

Θεωρώ ότι αποκαταστάθηκε κατά κάποιο τρόπο το κυκλοφορικό μου μολονότι πλέον τα πόδια μου δεν κρυώνουν όπως κρύωναν σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες (πολλές ώρες στην καρέκλα του γραφείου μου π.χ.) και δεν πιάνεται ο αυχένας μου και όλο το σύστημα της πλάτης από πολύωρη καθιστική εργασία στο pc

Ξυπνάω πιο ευχάριστα το πρωί και το σώμα μου δεν είναι καθόλου βαρύ πλέον!

Έχει αποκατασταθεί το χρώμα στο πρόσωπό μου...

Στην  δουλειά  μου είδα βελτίωση... Δεν χρειάζεται πλέον να κάνω 2-3 τσιγάρα πριν από κάθε σπαζοκεφαλιά που μου προκύπτει ώστε να σκεφτώ γρήγορα και καταλυτικά, ούτε μετά άλλο 1-2 για να χαλαρώσω...

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω με αφορμή αυτό που είπε η Έλενα ότι ουδέποτε ως καπνιστής είχα πόνο στο στήθος ούτε πρωινό βήχα ή φλέματα όπως άλλοι καπνιστές.

Θανάση σε ευχαριστώ πολύ για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές σου.... Φυσικά όσα λες στην σελίδα 186 ισχύουν και με το παραπάνω....
όχι μόνο σου βγάζω το καπέλο σε συγχαίρω για το πολύτιμο αυτό έργο σου.
Ίσως για κάποιους φανεί υπέρμετρος ενθουσιασμός αλλά θα πω αυτό...

ο πατέρας μου χειρουργήθηκε πριν πολλά χρόνια στον πνεύμονα από νεόπλασμα και για να με βοηθήσει ένας οικογενειακός γιατρός να κόψω το κάπνισμα, θεώρησε σωστό,  εκείνη τη περίοδο να με καλέσει στο γραφείο του και να μου δείξει το κομμάτι του πνεύμονα που είχαν αφαιρέσει από τον πατέρα μου κάνοντας μπροστά στα μάτια μου τις τομές με το νυστέρι ώστε να δω από πολύ κοντά πώς κατακάθεται η πίσσα πάνω στους βρόγχους και κάνοντας εγκάρσια τομή να δω τον πυρήνα του καρκίνου που προκαλείται από αυτή...
μάταια όμως ,,,, σοκαρίστηκα από την εικόνα και από την προσέγγιση του θέματος αλλά μάταια... ξεπέρασα την κακή εμπειρία εκείνου του πρωινού της ανατομίας αλλά δεν ξεπέρασα το τσιγάρο..εξακολουθούσα να καπνίζω απτόητος!

Το βιβλίο όμως αυτό και οι γνώσεις του συγγραφέα έτσι όπως τοποθετούνται και προσεγγίζουν το θέμα κατάφεραν αυτό που δεν κατάφερε εκείνος ο γιατρός...
 :victory: ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ!

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #5 on: April 06, 2010, 08:59:29 PM »
::cool:: ::cool:: ::cool::
Αλέξανδρε, η μεγαλύτερη χαρά μου είναι να βλέπω ανθρώπους σαν και σένα να αλλάζουν προς το καλύτερο!
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #6 on: April 06, 2010, 09:36:40 PM »
Α, γράψε αν μπορείς για το συμπλήρωμα που πήρες. Μάρκα, τιμή, περιεκτικότητα ανά χάπι, συστατικά. Ασχολούμαι με το θέμα των συμπληρωμάτων και με ενδιαφέρει.
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.

Offline gostoso

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 0
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #7 on: April 07, 2010, 12:05:11 AM »
Α, γράψε αν μπορείς για το συμπλήρωμα που πήρες. Μάρκα, τιμή, περιεκτικότητα ανά χάπι, συστατικά. Ασχολούμαι με το θέμα των συμπληρωμάτων και με ενδιαφέρει.

Βεβαίως, δεν είναι άλλες από τις VITAL PLUS Q10

ο παρακάτω σύνδεσμος <a href="http://www.vital.gr/greek/" target="_blank" class="new_win">http://www.vital.gr/greek/</a> θα σας οδηγήσει στην σελίδα του προϊόντος όπου και θα βρείτε ένα λεπτομερές οδηγό για κάθε συστατικό τους.
(σε κάθε ένα από τα συστατικά αν πατήσετε επάνω εμφανίζεται ένας λεπτομερέστατος οδηγός που αναλύει το πώς επιδρά το κάθε συστατικό στον οργανισμό)

Εγώ είχα αγοράσει τη συσκευασία με τις 30 κάψουλες (περίπου στα 20 ευρώ), Υπάρχει και αυτή με τις 14- ή και 60 κάψουλες αλλά δεν μου τις συνέστησε ο ιατρός καθώς μου είπε ότι επιβαρύνουν το συκώτι και δεν χρήζει να τις παίρνω για 2 μήνες σύμφωνα με τις τρέχουσες διατροφικές μου συνήθειες...
Επίσης αν αγοράσει κάποιος να προτιμήσει τις μαλακές κάψουλες και όχι τα αναβράζοντα δισκία...(επιβαρύνουν τα νεφρά).
Υπάρχει και η Silver έκδοση για ηλικίες άνω των 50.


Offline ELENA21

 • νέο μέλος
 • *
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 0
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #8 on: April 07, 2010, 12:32:59 PM »
Σας Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας! Θα τα αγοράσω οπωσδήποτε αυτά τα συμπληρώματα γιατί πραγματικά δεν υποφέρεται η ζαλάδα (έχω και χαμηλό αιματοκρίτη οπότε δεν θέλει πολύ..)

Θανάση είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε φόρουμ οπότε ακόμα είχα μια μικρή δυσκολία γι αυτό έστειλα το μήνυμα ως απάντηση σε αυτό του Αλέξανδρου.. Ελπίζω να μην δημιούργησα πρόβλημα..

Offline Θανάσης Αποστόλου

 • Διαχειριστής
 • ιδρυτικό μέλος
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 182
 • -Receive: 163
 • Gender: Male
 • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Reply #9 on: April 07, 2010, 02:48:13 PM »
Έχω κάποιες ενστάσεις για το συμπλήρωμα.. Πρώτα απ' όλα για την τιμή του. Τσουχτερή. Ουσιαστικά πρόκειται για συμπλήρωμα Ginseng + πολύ ελαφριά πολυβιταμίνη. Ένα που πρέπει να προσεχθεί είναι να μη γίνεται λήψη απόγευμα ή βράδυ, γιατί το Ginseng μπορεί σε κάποιους να δημιουργήσει ανήσυχο ύπνο. Εκτός του Ginseng, τα άλλα συστατικά είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Το συνένζυμο Q10 προσφέρει ενέργεια και καρδιακά οφέλη, αν και το συμπλήρωμα το δίνει πολύ χαμηλή δοσολογία. Τελευταία κυκλοφορεί μία πολύ βελτιωμένη "έκδοση" του CoQ10, η οποία ονομάζεται  Ubiquinol. Αυτή είναι πολύ πιο καλά απορροφήσιμη από τον οργανισμό.

Ένα συμπλήρωμα που βοηθά με φυσικό τρόπο την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη είναι το Ginkgo Biloba. Στη θέση του Ginseng θα πρότεινα το Rhodiola που έχει επίσης ανταπτογόνο δράση.

Αργότερα σήμερα θα ξαναδημοσιεύσω κάποια κείμενα που είχαν χαθεί λόγω των πρόσφατων προβλημάτων του φόρουμ, τα οποία αφορούν χρήσεις συμπληρωμάτων διατροφής και πώς μπορούμε να τα αποκτήσουμε σε τιμές 1/5 των ελληνικών φαρμακείων.

Ελένη, την αφήνω εδώ τη δημοσίευσή σου, δεν πειράζει. Έχει ταιριάξει καλά  :)
Το νέο μου βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε! Περισσότερα εδώ.