Author Topic: Πίτα με φέτα και σπανάκι, χωρίς φύλο και αλεύρι!  (Read 1345 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vavas

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 14
  • -Receive: 6
  • Gender: Male
Καλησπέρα SD Heroes... Σήμερα δοκίμασα μια νέα συνταγή που βρήκα στο νετ! Πρώτη φορά έφτιαξα μόνος μου κάτι με σπανάκι και έμεινα ενθουσιασμένος! Είναι μια πανεύκολη πίτα με σπανάκι και φέτα χωρίς φύλλο και αλεύρι. Σας την παραθέτω αυτούσια:



Υλικά συνταγής
  • 400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
  • 400 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • Μυρωδικά της προτίμησης σου (θυμάρι, βασιλικό)

Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη.
  • Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Τα μεταφέρουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.
Αν σας έχουν περισσέψει διάφορα κίτρινα τυριά φτιάξτε τη τάρτα σας με το σπανάκι και τα κίτρινα τυριά.

Πηγή



Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 216
  • -Receive: 176
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
καλημέρα!

άψογη η συνταγή σου και η παρουσίασή της! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε κάποια στιγμή, φαίνεται πολύ νόστιμή.

Έτσι ρε παιδιά, βοηθήστε λίγο με τις συνταγές,  ::cool:: ::cool:: γιατί εγώ έχω μπλέξει με πολύ βάρβαρα πράγματα (βίντεο, εξασφάλιση φθηνής πηγής αλευριού για επιούσιο άρτο, ebooks Κλπ) και δεν προλαβαίνω να βάλω συταγές. Είναι κάτι στο οποίο υστερεί η σελίδα..

Πριν ρωτήσει κάποιος πότε θα είναι έτοιμα τα λινκς, απαντώ: Μέσα Απριλίου. Έχει γίνει ήδη πολύ δουλειά..
   Κατεβάστε το δωρεάν βιβλίο σας εδώ!