Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
iherb is back! όπως λένε και στο χωριό μου  :P

Καταθέτω κι εγώ μία επιβεβαίωση ότι έλαβα κανονικά και πολύ γρήγορα, (εντός 10ημέρου), παραγγελία 100€ που έκανα πριν λίγο καιρό.

Με τη μέθοδο της Speedex που ανέφερε η saralives όλα πηγαν καλά χωρίς πρόβλημα. Την κάρτα μου μόνο δε δεχόταν (χρεωστική Eurobank) και έκανα το κολπάκι με την paypal για την πληρωμή.
2
Κουρκουμάς – Όλα όσα θέλετε να ξέρετεΚάποτε είχα αγοράσει ένα σακούλι κουρκουμά και το έβαλα στην άκρη για αρκετό καιρό, γιατί δεν ήξερα τίποτα για το πώς να τον χρησιμοποιήσω. Μετά από μήνες αποφάσισα να κάνω μία γρήγορη μελέτη για να δω αν είναι τόσο ωφέλιμος όσο ακούγεται, όπως και να δω πώς θα το εντάξω στη διατροφή μου.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για μένα το πλήθος των σελίδων και ειδικά των βίντεο που βρήκα ακόμα και στο ελληνικό youtube, πράγμα σπάνιο για άλλα θέματα.

Δυσάρεστη έκπληξη ήταν όταν διαπίστωσα ότι τα περισσότερα βίντεο και αρκετές σελίδες είναι πρόχειρα, χαμηλής ποιότητας, γεμάτα ανακρίβειες. Δεν είναι βίντεο που απλά σου τρώνε το χρόνο, αλλά αρκετά από αυτά σε παραπληροφορούν με τις υπερβολές τους ή τους αστήριχτους ισχυρισμούς.

Τότε ήταν που αποφάσισα να μελετήσω το ζήτημα σε βάθος και να φτιάξω την δική μου παρουσίαση, που θα βοηθά όσους την επισκέπτονται στον λιγότερο δυνατό χρόνο ενασχόλησης. Μου πήρε πάνω από 3 μήνες αποκλειστικής ενασχόλησης, χωρίς να ξέρω αν η προσπάθειά μου θα εκτιμηθεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον εμένα, με ικανοποίησε.

Είναι τα παρακάτω 2 βίντεο, το ένα αφορά τη θεωρία και το άλλο την πράξη. Το θεωρητικό βίντεο είναι κάπως μεγάλο σε διάρκεια, 26 λεπτά, όμως σε αυτό θα μάθετε αυτά που εμένα μου πήρε μήνες να τα μάθω. Έχω φτιάξει και πίνακα περιεχομένων (στην περιγραφή στο youtube) για την ευκολότερη πλοήγησή σας στο βίντεο, αν και αξίζει να το δείτε όλο, αν θέλετε γνώση του θέματος σε βάθος.


Θεωρητικά ζητήματα για τον κουρκουμά.Πρακτικά ζητήματα. Πώς να τον εντάξουμε στη διατροφή μας.

[To βίντεο θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημερες. Εγγραφείτε στο κανάλι πατώντας και την καμπανούλα των ειδοποιήσεων για να μην το χάσετε.]Αν και θεωρώ τα παραπάνω βίντεο υπεραρκετά, μόλις αποκτήσω ελεύθερο χρόνο θα επεκτείνω σημαντικά αυτό το άρθρο. Μέχρι τότε θα σας παραθέσω κάποιες σύντομε έξτρα πληροφορίες, λινκ και σημαντικά βίντεο, για όσους επιθυμούν ακόμη περισσότερη μελέτη του θέματος. Ας αρχίσουμε από κάποια ζητήματα ασφαλείας.

Για ποιους είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ο κουρκουμάς:

Οι παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων πρέπει να λαμβάνουν κουρκουμά με προσοχή ή ΔΕΝ πρέπει να τον λαμβάνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους:
— Όσοι έχουν προβλήματα πίεσης, γιατί ο κουρκουμάς ρίχνει την πίεση.
— Όσοι λαμβάνουν αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα ή αντιπηκτικά φάρμακα, δηλαδή φάρμακα που αυξάνουν την ρευστότητα του αίματος.
— Όσοι λαμβάνουν αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
— Όσοι λαμβάνουν αντιόξινα φάρμακα. Τέτοια φάρμακα λαμβάνονται για την εξουδετέρωση των υπερβολικών οξέων του στομάχου. Ο κουρκουμάς ενδέχεται να εξουδετερώσει τη δράση τους.
— Όσοι λαμβάνουν φάρμακα για τον διαβήτη. Ο κουρκουμάς ενδέχεται να μεγεθύνει τη δράση του και έτσι να σας πέσει υπερβολικά η γλυκόζη του αίματος.
— Όσοι πρόκειται να χειρουργηθούν, καλό είναι να αποφεύγουν τον κουρκουμά για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.
— Οι έγκυες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους.
— Όσοι πάσχουν από απόφραξη του χοληδόχου πόρου δηλαδή όσοι έχουν πέτρες στην χολή που τους δημιουργούν πόνο, θα πρέπει να αποφύγουν τον κουρκουμά γιατί προκαλεί σύσπαση στην χολή. Από την άλλη, για όσους δεν έχουν πέτρες στην χολή, αυτή η σύσπαση που προκαλεί ο κουρκουμάς βοηθά στο άδειασμα της χοληδόχου κύστης από πανκγρεατικά υγρά, άρα είναι πιθανώς καλή επιλογή για πρόληψη του σχηματισμού πέτρας στην χολή. Είναι όμως κακή επιλογή όπως είπαμε, για όσους έχουν ήδη προβλήματα στην χοληδόχο κύστη τους. Όσοι έχουν αφαιρέσει χειρουργικά τη χοληδόχο κύστη τους, δεν θα έχουν πρόβλημα από κατανάλωση κουρκουμά.
— Όσοι έχουν την τάση να αναπτύσσουν πέτρες στα νεφρά, θα πρέπει να αποφύγουν τον κουρκουμά, γιατί είναι πλούσιος σε οξαλικό οξύ, το οποίο είναι μία από τις αιτίες δημιουργίας πετρών στα νεφρά. Για το θέμα των πετρών στα νεφρά και το προηγούμενο (για την χολή) δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ. Και ένα κατατοπιστικό τεκμηριωμένο άρθρο εδώ . Επ' ευκαιρίας: όσοι θέλετε να μειώσετε την λήψη οξαλικών στη διατροφή σας, προτιμήστε το λευκό πιπέρι από το μαύρο.
— Τα παιδιά κάτω των 2 ετών.
— Όσοι πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.


Αμφισβήτηση του κουρκουμά

Παρουσίασα αναλυτικά στο βίντεο και (ελπίζω) αποδόμησα τα επιχειρήματα των “πολέμιων” του κουρκουμά. Όμως εδώ θα ήθελα να παρουσιάσω με συντομία κάποια λινκ στα οποία υποστηρίζεται η αντίθετη άποψη, για όσους θέλουν να την ξεψαχνίσουν περισσότερο.

Εδώ απομυθοποιεί τη βοήθεια σε Αλτσχάιμερ και το υποτιθέμενο γεγονός ότι στην Ινδία “δεν έχουν Αλτσχάιμερ επειδή τρώνε κουρκουμά.”

— Οι έρευνες που έδειξαν ότι δεν λειτουργεί για αλσχάιμερ, εδώ.

Εδώ, λέει ότι κουρκουμάς = απάτη. :)

— Η πιο εμπεριστατωμένη αμφισβήτηση είναι αυτή η επιστημονική μελέτη. (Όμως εδώ θα βρείτε μία (ακόμα πιο εμπεριστατωμένη) αποδόμηση αυτής της μελέτης.)

— Το απόσπασμα από wikipedia που λέει ότι δεν έχει αποδειχθεί μέχρι το 2017 κάποια φαρμακευτική χρήση για τον κουρκουμά ή την κουρκουμίνη:
Quote
Turmeric and curcumin, one of its constituents, have been studied in numerous clinical trials for various human diseases and conditions, but the conclusions have either been uncertain or negative.[8][38][39] Claims that curcumin in turmeric may help to reduce inflammation remain unproven as of 2017.[8][9]Επιλεγμένα άρθρα και βίντεο

Τα παρακάτω λινκ και βίντεο είναι αυστηρά επιλεγμένα ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, για την ποιότητά τους και τις χρήσιμες πληροφορίες τους.

Άρθρο: 800 διαπιστωμένες δράσεις του κουρκουμά. Αν ψάξετε στην σελίδα αυτή θα βρείτε πάρα πολλά άρθρα και πλουσιότατη βάση δεδομένων για τον κουρκουμά. Ένα παράδειγμα είναι το επόμενο άρθρο.

Άρθρο (του ιδίου), που λέει ότι ο κουρκουμάς είναι εξίσου αποτελεσματικός με 14 συμβατικά φάρμακα. Εδώ θα το βρείτε σε ελληνική μετάφραση.

Βίντεο: Ο κουρκουμάς αποκαθιστά τις βλάβες του DNA, άρα προάγει την μακροζωία.

Βίντεο: Η παρουσίαση μίας ενδιαφέρουσας κλινικής μελέτης στην οποία η κουρκουμίνη (η δραστική ουσία του κουρκουμά) αποδείχθηκε καλύτερη από φάρμακα για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Άρθρο: Γιατί κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι είναι τόσο δυνατός συνδυασμός.

Βίντεο: Παρουσίαση της αντικαρκινικής δράσης της κουρκουμίνης, η οποία χρησιμοποιεί πολλά βιοχημικά μονοπάτια για να θανατώσει τα καρκινικά κύτταρα. Το βίντεο τελειώνει με μία πολύ ωραία αστεία φράση. :)

Βίντεο: Παρόλο που πιθανώς βοηθά και καρκινοπαθείς, ο κουρκουμάς δεν μπορεί να αποτελέσει πλήρης θεραπεία για τον καρκίνο. Όμως μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό όπλο για την αποτροπή του καρκίνου, πριν αυτός εμφανιστεί. Το βίντεο έχει και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για καπνιστές.

Άρθρο για σχέση τεστοστερόνης - κουρκουμά. Φαίνεται εμπεριστατωμένο άρθρο, αλλά διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για τον ισχυρισμό ότι αυξάνει τεστοστερόνη...


Αυτά προς το παρόν... Αφήστε ένα σχόλιο, εδώ ή στο youtube με τις παρατηρήσεις σας, την άποψή σας και κυρίως τις προσωπικές σας εμπειρίες από τη χρήση κουρκουμά!


© 2019 Θανάσης Αποστόλου - Skeftomai.gr
3
Ακριβώς αυτό εννοούσα. Εντάξει τα 30 κιλά δεν τα έφτασα κατά διάνοια.
Όντως πολύ θετικό από πολλές πλευρές. Αν εχεις να παραγγείλεις δύο κουτάκια των 8 ευρω το ένα και μαζί με μεταφορικά βγαίνουν 24 ευρώ πχ κι έτσι για 2 ευρω πρεπει να κανεις 2 παραγγελείες να τα σπάσεις... ε το πολύ να σου βγαίνουν λίγα ακόμα ευρω και τα παραγγέλνεις και μαζί και σου ρχονται πολύ γρηγορότερο.
Επίσης μεγαλύτερο loalty.
Συν τις άλλοις 5% μείον όταν χρησιμοποιείς κωδικό άλλου μέλους.
Επίσης, από μόνο του απεπελέγεται αυτός ο τρόπος αποστολής αν βαλεις στο καλαθι κατι που εκεινη την ώρα μάλλον "απαγορεύεται" με κούριερ. Όταν παρήγγειλα τα ω-3, ηθελα το κλασικό μπουκαλακι με τις 200 κάψουλες, αλλά έβγαζε κόκκινο ότι δεν είναι δυνατη η αποστολή με τη speedex. το μπουκαλάκι των 500 όμως μπηκε κανονικά κι ηρθε κανονικά.
Κανένα χαρτάκι δεν ήρθε για να δηλώσεις μέγιστη ποσότητα καλλυντικών ή συμπληρωμάτων κλπ κλπ και να πληρώσεις τα εκτελωνισμό.

Για άλλες μαρτυρίες, γνωρίζω από άλλο forum (δεν ξερω αν επιτρέπεται να το ονομάσω εδώ), 2-3 τέτοιες μαρτυρίες όταν πρωτομπήκε αυτή η μέθοδος και τότε δεν ήξερε ούτε η speedex για αυτό το "νέο". Οπότε εμπιστεύτηκα τις μαρτυρίες κι έκανα την πρώτη, και μετά ακολούθησαν κι άλλες και δεν υπηρχε τίποτα παραπανω να κανω. Τα λεφτά φύγανε και τα συμπληρώματα ήρθανε.

Ελπίζω να βοήθησα.
4
Quote
Εκανα συνολο άλλες 2 παραγγελείες μεγάλες ποσότητες και χρήματα (+100) για ιχθυέλαιο και προβιοτικά που πάντα φροντίζω πριν το Μάιο να παραγγέλνω για όλο το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασίας.

Αρα, συμπερασματικά από την εμπειρία μου και μόνο ως το Μάιο, άφοβα με speedex από iherb. Με το ταχυδρομείο δεν ξερω τι παίζει αυτόν τον καιρό.

@saralives  Αν κατάλαβα καλά, εννοείς ότι παράγγειλες μεγάλα δέματα σε τιμή, (ίσως και σε βάρος;) και σου ήρθαν κανονικά με τα ταχυδρομικά έξοδα που αναγράφει η speedex; Αν αυτό ισχύει, είναι θετική εξέλιξη. Γιατί το όριο των 22€ για την απλή παραγγελία είναι άβολο. Ένα μπουκαλάκι στα 12€ αν πάρεις, δε χωράει τίποτα άλλο στην παραγγελία. Πάντως πράγματι γράφει "Duties & Taxes included" στην επιλογή με αποστολή με speedex... Πολύ αυτοπεποίθηση δείχνει αυτή η δήλωσή τους.  :P

Αν έχει και άλλος εμπειρία μεγάλης παραγγελίας μέσω speedex ας μας αναφέρει το αποτέλεσμα.
5
Θέλω και εγώ με την σειρά μου να επιβεβαιώσω ότι  εάν οι αγορές είναι μέχρι 22 ευρώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τελωνείο. Ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται γύρω στις 20 ημέρες.
6
Ψωνίζω σταθερά από το iherb. Μέχρι 22 euro ανά παραγγελία. Τελευταία έχουν shipping choice usps, με χαμηλή τιμή και tracking (με ελτα στην Ελλάδα). Τα τελευταία 2 δέματα έφτασαν σε 12 ημέρες με usps.
7
Γεια σας, να δώσω μια απάντηση όσον αφορά το iherb.
Η μέχρι 22 ευρω αγορά με ταχυδρομείο άρχισε να αργει να φτασει στα χερια του αγοραστή πάρα πολύ.

Πλέον υπάρχει η επιλογή κούριερ με πληρωμένους φόρους και δασμούς. Είναι εγγυημένο.
Πριν το δοκιμάσω πρώτη φορά πήρα και στη speedex τηλεφωνο και email στην iherb.
Η speedex από μέρος της μου είπε δεν είχε καμία ιδέα για τέτοια "συνεργασία".
Εγώ επομένως, εφόσον στην iherb με διαβεβαίωσαν δε θα μου στειλουν κανενα χαρτάκι για εκτελωνισμό με έξτρα χρήματα, προχώρησα σε μια μικρη σχετικά παραγγελία.
Σε 6 μέρες ήταν στα χέρια μου, χωρίς έξτρα κόστος, μόνο ότι πλήρωσα στην iherb.

Κάποια προϊόντα όπως τα ω-3 της now οι 200 κάψουλες δεν ήταν δυνατή η αποστολή με speedex. Οι 500 κάψουλες όμως, ναι. Τώρα πχ. που θελω να παρω χλωρελλα της now, πάλι δε γινεται με speedex.

Εκανα συνολο άλλες 2 παραγγελείες μεγάλες ποσότητες και χρήματα (+100) για ιχθυέλαιο και προβιοτικά που πάντα φροντίζω πριν το Μάιο να παραγγέλνω για όλο το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασίας.

Αρα, συμπερασματικά από την εμπειρία μου και μόνο ως το Μάιο, άφοβα με speedex από iherb. Με το ταχυδρομείο δεν ξερω τι παίζει αυτόν τον καιρό.
Ελπίζω να βοήθησα.
8
Μία τελευταία ενημέρωση και από εμένα.

Από την εποχή της έναρξης των προβλημάτων ψωνίζω σταθερά από evitamins.com. Αν κάποιος με διαβεβαιώσει ότι είναι όλα καλά με iherb θα ξανακάνω μία δοκιμή, γιατί έχει μεγαλύτερη ποικιλία.

Τα τελευταία νέα μου είναι ότι από πάσχα έως σήμερα έχω λάβει 2 δέματα από evitamins χωρίς κανένα πρόβλημα και μου ήρθαν και σχετικά γρήγορα (3 εβδομάδες). Τα στέλνουν σε μία πιο "φθηνιάρικη" σακούλα, που μοιάζει πολύ με την σακούλα από ebay. Ίσως για να μην τραβάνε πολύ τα βλέματα στο τελωνείο.

Πάντως όλα καλά και ανεμπόδιστα.
9
Ένα ακόμα καλό βίντεο που μου θύμισε την σημασία του μαγνησίου.

10
Ας ξεκινήσουμε με ένα ενδιαφέρον βίντεο, που εξηγεί την σημασία της αντικατάστασης του "αλλά" με το "και" όταν μιλάμε στα παιδιά:Είναι ένα βίντεο χωρίς πολλές θεάσεις, ενώ θα το άξιζε. Ένα βασικό επιχείρημα που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, είναι πως ό,τι βρίσκεται πίσω από το "αλλά" υποβαθμίζεται, σχεδόν εξαφανίζεται, για να τονιστεί αυτό που βρίσκεται μετά το "αλλά".

Αυτό όμως αδικεί την πραγματικότητα, η οποία είναι πολυδιάστατη και δίνει άσχημο μήνυμα στο παιδί.

Πέρα από τα παιδιά, σκέφτομαι ότι εξίσου σημαντικό είναι να γίνει αυτή η αντικατάσταση λέξεων και όταν μιλάμε στον εαυτό μας.

Για παράδειγμα: "Πρέπει να διαβάσω αλλά βαριέμαι" "Θέλω να πάω γυμναστήριο αλλά δεν έχω όρεξη"

Αν στις παραπάνω 2 προτάσεις αντικαταστήσουμε το "αλλά" με το "και" θα μας είναι ξεκάθαρα λιγάκι ευκολότερο να κάνουμε την ενέργεια που βαριόμαστε, αφού αναγνωρίζουμε ότι είναι εποικοδομητική.

Αντί του "και" μπορούμε να χρησιμοποιούμε το παρόμοιο: "και είναι επίσης αλήθεια ότι". Για παράδειγμα:
- Θέλω να ΄συνεχίσω την αποχή μου απ' το κάπνισμα και είναι επίσης αλήθεια ότι έχω κάποιες στιγμές όρεξη να καπνίσω.


Προσπαθήστε λοιπόν από σήμερα, όσο μπορείτε και όποτε το θυμάστε, να αντικαταστήσετε το "αλλά" με το "και". Θα διαπιστώσετε ότι η σωστή επιλογή των λέξεων θα επηρεάσει θετικά την ψυχολογία και τη ζωή σας!

Περιέργως ενώ μου φαίνεται μία φοβερή και απλή ιδέα και στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στην προσωπική μας βελτίωση, δεν βλέπω παρά λίγες μόνο πηγές να την υποστηρίζουν. Τελειώνω παραθέτοντας και ένα από τα λίγα σχετικά άρθρα που βρήκα.

Quote
We Need to Learn to Say “And” Instead of “But”
A practice for the gray areas

In Dialectical Behavioral Therapy, a “dialectic” refers to the idea of two truths being true simultaneously, even if they seem to oppose one another. It’s a practice in removing ourselves from black-and-white, either-or thinking, which is one of the greatest limiting factors in our collective ability to grow. We’re so used to seeing things as one-or-the-other and never as both-at-once that we unconsciously choose a side and live there. It needn’t be so. It’s not an easy transition always, but here’s the trick that I learned this first year in grad school to become a clinical social worker (which is a long way to say “therapist”):

Whenever you’re about to say “but,” replace it with “and,” or “and it is also true that.”
Fair warning: everyone that is very used to standing at the either-or edge of the both-and lake will not be amused by your commitment to swimming. They may have never even heard of such an outrageous idea, as I had not, of allowing both things to be true at once.

And for good reason. How can we rectify something good as also having bad elements, and vice versa? That makes the black-and-white territory quite gray indeed, and, my friends, we are fucking terrified as a people of the gray area.

It means we have to dig deeper to figure out how we feel about things, what our actual motivations are. The gray area removes the ease of simply choosing a side and leaving it at that. The other factor is this: anyone who has been on the receiving end of a “this truth, but this truth” knows that anything before the “but” is lost to oblivion forever.

I love you, but I can’t stay.
See how that works? We can’t even hear the shit before the “but,” and for good reason. “But” ends dialogue. It says, “the first truth is not nearly as important as the second truth.” Turning it into, “I love you, and I can’t stay,” opens a door for exploration, and values the first truth just as much as the second.

I encourage you to give it a try, and I’m going to give you some examples from my own life, because it took me a good while to commit to the both-and—and now I’m sold for life.

I am angry at the state of the world, and it is also true that I am in love with every small beautiful moment of each day.

I am confident, and sensitive.

Fully experiencing grief is the only way to move through it, and it is also true that grief hurts in ways that tear apart the very soul.

Being poor has made me resourceful beyond measure, and it is also true that poverty fucking sucks.

I’m the only one that can repair the damage incurred to me, without my consent, during my childhood, and it is also true that that’s really unfair.

The difference in how the statements feel when you remove the “but” has a palpable feel to me. Do they for you? It allows the reality of pain to exist without denying the reality of responsibility, or the reality of what seems to oppose the pain. It allows us some small measure of liberation without losing accountability.

The binary of either-or is a lie. As humans, we’re meant to swim in the both-and lake, and explore the deeper-than-surface shit. Joy can include grief, and pain can include beauty. It often does, without us even realizing it.

Side Note: I also want to make note that this can be used by people with nefarious intent and it’s important to be able to recognize that. Any tool for healing will be twisted as tool for control by those who need control, even if they don’t realize they desperately need it. For example:

“I hurt you, and my love for your made me do it.”
Be always sure to listen to exactly whom is taking responsibility for the gray area in which they wade.

Πηγή: _https://medium.com/the-place-between/we-need-to-learn-the-word-dialectic-asap-6bbbccf134b4
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10