Skeftomai.gr - Community

Smoking (Κάπνισμα) => Είσαι νέο μέλος; Συστήσου εδώ και λάβε βοήθεια! (αφορά το βιβλίο για το κάπνισμα μόνο) => Topic started by: Outopia on March 13, 2013, 04:28:23 PM

Title: Καλώς σας βρήκα κι εγώ! Συγχαρητήρια Θανάση !
Post by: Outopia on March 13, 2013, 04:28:23 PM
Γεια χαρά σε όλους!
Είμαι η Έλενα και αποφάσισα -αν και δεν το συνηθίζω- να γραφτώ κι εγώ εδώ  γιατί είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένη από  τη στήριξη που έχω νιώσει διαβάζοντας το forum και κυρίως το βιβλίο του Θανάση ! Μάλιστα ξεκίνησα με τη διαδικτυακή μορφή του αλλά μου άρεσε τόσο πολύ που παράγγειλα και το έντυπο.
Ήμουν μανιώδης καπνίστρια επί χρόνια, αυτό που λέμε "φουγάρο", κοινώς δεν κάπνιζα μόνο όταν κοιμόμουν. Μπορούσα να καπνίσω ακόμη και κατά τη διάρκεια του φαγητού, ακόμη και αν ήμουν βαριά κρυολογημένη με πονόλαιμο κλπ, σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες μου απεικονίζομαι με ένα τσιγάρο στο χέρι, καταλαβαίνεται λοιπόν την περίπτωσή μου.
Το έκοψα - οριστικά πιστεύω- 1 Φεβρουαρίου 2013 και νιώθω πάρα πολύ όμορφα γι αυτό. Μέχρι που έχω συμφιλιωθεί και με την ιδέα ότι πήρα αναγκαστικά κάποια κιλά (που ήταν και ο μεγάλος μου τρόμος στην ιδέα της διακοπής του καπνίσματος όλα αυτά τα χρόνια).
Δεν θα πω ότι το έκοψα εξαιτίας του βιβλίου, όμως από τη δεύτερη κι όλας (δύσκολη) μέρα της διακοπής διαβάζω το skeftomai.gr και το βιβλίο του Θανάση και πραγματικά έχω πάρει μεγάλη δύναμη. Το έχω δίπλα στο κρεβάτι μου και γενικώς ανατρέχω σε αυτό καθημερινά και νιώθω ότι με έχει βοηθήσει να αποκτήσω μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αντιμετώπισης της διακοπής του καπνίσματος και μια σιγουριά ότι πλέον έχω περάσει στην απέναντι όχθη (των ελεύθερων ανθρώπων). Εκτός αυτού με έχει κάνει να νιώσω απίστευτη χαρά για την απόφασή μου και μου έχει εκμηδενίσει την πιθανότητα να αισθανθώ τον "πειρασμό" να ξανακυλίσω.
Θανάση σε ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και συγχαρητήρια για τον τρόπο που μπόρεσες να βοηθήσεις όλους εμάς. Πραγματικά είσαι τρομερά επικοινωνιακός και εύστοχος και όπως έχω πει σε πολλούς φίλους και φίλες μου, "μιλάς στην ψυχή του καπνιστή που θέλει να γλυτώσει".
Ελπίζω να βγω νικήτρια και στο θέμα του βάρους, γιατί ήταν ο πιο ισχυρός ανασχετικός παράγοντας για μένα. Μακάρι να γράψεις κάτι περισσότερο για το θέμα αυτό (γιατί διαβάζοντας σε, μου κάνω θετική ..... πλύση εγκεφάλου !)
Καλή δύναμη σε όλους τους "συναγωνιστές' και καλή συνέχεια στην απελευθερωμένη ζωή μας!
Title: Απ: Καλώς σας βρήκα κι εγώ! Συγχαρητήρια Θανάση !
Post by: Θανάσης Αποστόλου on March 13, 2013, 09:57:57 PM
Έλενα σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μας γέμισες θετική ενέργεια! Να προσέχεις στην πορεία σου και όλα θα πάνε καλά. Ακόμη καλύτερο από το να είσαι νικήτρια επί του καπνίσματος είναι να είσαι εντελώς αδιάφορη γι αυτό, όπως είναι οι μη καπνιστές. Στο εύχομαι σε λίγο καιρό να συμβεί και αυτό!

Για τα κιλά μην ανησυχείς καθόλου! Ετοιμάζω λύση δυναμίτη, αλλά υπάρχει το πρόβλημα της τελειομανίας μου, η οποία αναβάλει συνεχώς την έκδοση. Νομίζω ότι στο τέλος του έτους θα σας έχω έτοιμο το νέο βιβλίο που αφορά το αδυνάτισμα, όχι τόσο μέσω υποσυνειδήτου, αλλά μέσω ενός απρόσμενου δρόμου!

πάντα επιτυχίες εύχομαι!
Title: Απ: Καλώς σας βρήκα κι εγώ! Συγχαρητήρια Θανάση !
Post by: Outopia on March 14, 2013, 03:46:04 PM
Περιμένω πώς και πώς να δω τι ετοιμάζεις γιατί το θέμα των κιλών είναι μεγάλο μανίκι στη διακοπή καπνίσματος. Ο δε τρόπος που γράφεις είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει, εμένα τουλάχιστον με "πιάνει" απόλυτα, γιατί όλα σχεδόν είναι στο μυαλό !!
Μην το καθυστερείς πολύ !!! :)
Title: Απ: Καλώς σας βρήκα κι εγώ! Συγχαρητήρια Θανάση !
Post by: IO on March 15, 2013, 10:37:51 AM
Συγχαρητήρια Έλενα, συνέχισε έτσι!
Μου θύμισες εμένα τον πρώτο μήνα της διακοπής. Ένα χρόνο μετά, κι ακόμα υπάρχουν στιγμές που δεν πιστεύω ότι είμαι εγώ αυτή που τα κατάφερε. Αυτή που κάπνιζε για 20 χρόνια 20 τσιγάρα την ημέρα, έχει να το βάλει στο στόμα της ένα χρόνο!!!  Όπως λέω συχνά πρόκειται για μια πνευματική μάχη, στην οποία ο Θανάσης είναι οδηγός και σύμμαχος, και η τελειωτική και καθαρή νίκη έρχεται όταν φτάσεις στο επίπεδο της αδιαφορίας!!! =yes!=
Title: Απ: Καλώς σας βρήκα κι εγώ! Συγχαρητήρια Θανάση !
Post by: Outopia on March 19, 2013, 04:23:16 PM
Ευχαριστώ Ιό, κι εγώ 22 χρόνια κάπου κάπνιζα και τα τελευταία 10 πάνω από 40 τσιγάρα τη μέρα.
Είχα προσπαθήσει 2 φορές στο παρελθόν να το κόψω. Την πρώτη φορά το κράτησα 55 μέρες και το ξανάρχισα λόγω άγνοιας ότι ακόμη και ένα τσιγάρο αρκεί για να ξανακυλήσεις (γίνεται πολύ ύπουλα πάντως).
Τη δεύτερη κράτησα 3 μήνες και μετά το ξανάρχισα η χαζή "συνειδητά" επειδή έπαιρνα κιλά και τρόμαξα.
Τώρα όμως νιώθω πιο συνειδητοποιημένη και ο Θανάσης με έχει βοηθήσει πολύ στο θέμα της ψυχολογίας και της τοποθέτησης στο μυαλό. Πάντως παιδιά παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο και η κοινωνική τάση στο θέμα του καπνίσματος. Εγώ είχα αρχίσει αρκετές φορές να νιώθω "λεπρή" ως καπνίστρια, παρόλο που ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε άπατος, σε αντίθεση με τις παλιές εποχές που ο μη καπνιστής ήταν η εξαίρεση στις παρέες. Ευτυχώς όλο και λιγότεροι καπνίζουν και όλο και περισσότεροι το κόβουν και αυτό επηρεάζει πολύ την ψυχολογία.