Skeftomai.gr - Community

Smoking (Κάπνισμα) => Είσαι νέο μέλος; Συστήσου εδώ και λάβε βοήθεια! (αφορά το βιβλίο για το κάπνισμα μόνο) => Topic started by: IO on May 17, 2012, 01:05:27 PM

Title: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on May 17, 2012, 01:05:27 PM
Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί τόση βουβαμάρα στο φόρουμ; Το τεχνικό πρόβλημα στο σέρβερ έπληξε και το ηθικό των μελών;
Είμαι η Ιωάννα, παλιότερο μέλος, έχω να γράψω περίπου ένα χρόνο, αλλά μπαίνω τακτικά και ενημερώνομαι. Με βοηθάει πολύ το φόρουμ, αλλά παρατηρώ νέκρα τελευταία. Μακάρι να μην το χρειάζονται πια τόσοι πολλοί άνθρωποι! Αλλά είναι μια δύναμη, μια ώθηση!
Η ιστορία μου σε λίγες γραμμές: Μετά από μια καλή προσπάθεια πέρσι το χειμώνα που κράτησε περίπου 3 μήνες, με διακοπή ενός μήνα και έπειτα ξανακυλίσματα και νέες προσπάθειες έως το Μάιο, πέρασα όλη τη χρονιά βάζοντας ημερομηνίας διακοπής, προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας.
Η τελευταία μου προσπάθεια ξεκίνησε την 1η Μαρτίου2012. Από τότε δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου. Ούτε μια τζούρα. Ούτε μισή! Παρά το γεγονός ότι σύζυγος, φίλες, συνάδελφοι, κλ.π κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους… καπνίζοντας κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα μου!  Επιπλέον, είχαμε ξεκινήσει μαζί με το σύζυγο, αλλά εκείνος μετά από 10 μέρες ξανακύλησε κανονικά!!!!!
Αυτή η προσπάθειά μου φάνηκε από την αρχή πιο θετική. Άρχισα να μην έχω την τρελή επιθυμία που είχα να καπνίζω στο σπίτι(μπαλκόνι) ανάμεσα σε δουλειές ή το βράδυ αφού κοιμόντουσαν τα παιδιά και γενικά φαίνεται ότι αυτή τη φορά έχω καλύτερες πιθανότητες να πετύχω.
Όμως, με το που πέρασε ο πρώτος μήνας, άρχισε το μυαλό μου κάτι παιχνιδάκια του τύπου «ένα τσιγάρο είχα κι εγώ να ξεσκάω», «μήπως το γυρίσω πάλι σε καταθλιπτική συμπεριφορά» (έχω μια τάση.. επικίνδυνη)…κ.λπ. Παρόλα αυτά, δεν ξανακύλησα ... βαστάω (τουλάχιστον έως τώρα)
Αναρωτιέμαι βέβαια για τα παιχνίδια του μυαλού.ΓΙΑΤΙ; Λέτε να ισχύει αυτό που διάβασα κάπου ότι η βλάβη που προκαλεί η νικοτίνη στο μυαλό είναι «Μη αναστρέψιμη»; Το μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά στη διακοπή του καπνίσματος είναι το να αποτινάξει κανείς από πάνω του τη συμπεριφορά του καπνιστή!
Σας κούρασα όμως. Αλλά θέλω να το μοιραστώ. Είμαι στον τρίτο μήνα και κρατιέμαι γερά. Αυτή τη φορά είμαι πολύ σκληρή. Έχω περίπου τη στάση που είχα στην εφηβεία και τη φοιτητική ζωή, στο θέμα των ναρκωτικών: «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ» Έτσι λοιπόν λέω μέσα μου « Ό,τι κι αν γίνει ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΩ». Ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ένα τσιγάρο θα με γυρίσει πίσω. Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ξαναγίνω καπνίστρια, θα καπνίζω κάθε μέρα, όλη μέρα για πολύ καιρό…. Μέχρι να ξαναβρώ τη δύναμη να κάνω νέα αρχή! Κι εγώ δεν θέλω πια να είμαι καπνίστρια!


Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on May 18, 2012, 01:50:55 PM
Ιωάννα μου είναι αλήθεια ότι είμαστε λιγομίλητοι σε αυτό το φόρουμ, αλλά (και αν κρίνω κ από σένα) είμαστε αποτελεσματικοί!!!  :victory:

Είναι τέτοιο το θέμα που μερικούς τους χαλάει την προσπάθεια να μιλάνε πολύ γι αυτό. Άλλοι πάλι τους αρέσει να το κουβεντιάζουν.. Η πλάκα είναι κάποια άλλα φόρουμ που έχω επισκεφθεί για το θέμα του καπνίσματος (ενώ η σελίδα που ανήκουν δεν αφορά το κάπνισμα), είναι λαλίστατα!!

Η εξήγηση είναι ότι εκεί ο κάθε ένας αναπτύσσει τη θεωρία του για το τι είναι το κάπνισμα και αν αξίζει και πώς διευκολύνεται η διακοπή του κλπ.. Και.. πιο εύκολα μπορείς να αρπάξεις τα τσιγάρα ενός καπνιστή, παρά να του βγάλεις απ' το μυαλό τη "θεωρία" του για το κάπνισμα.. :γέλιο: Είναι το ναρκωτικό που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην εμφύτευση λάθος "θεωριών", εντυπώσεων και αισθήσεων, ενώ σωματικά έχει από τις ηπιότερες και πιο αδιόρατες ναρκωτικές επιδράσεις..

Εδώ αυτή τη "θεωρία" την έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό με 250 ολόκληρες σελίδες το βιβλίο... Αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος με την προσωπική του κατάθεση απόψεων και εμπειριών έχει πολλά ενδιαφέροντα να πει. Ακόμη και μετά την τόσο έντονη ενασχόλησή μου με το θέμα, συνεχίζω να μαθαίνω από αυτά που γράφετε στο φόρουμ και αυτά που κουβεντιάζω προφορικά. Μακάρι λοιπόν να βρουν περισσότεροι όρεξη και χρόνο να γράψουν τις σκέψεις τους, όπως εσύ!

Πάντως η επικείμενη επέκταση του Skeftomai.gr σε θέματα διατροφής, (πανεύκολου!) αδυνατίσματος κλπ σίγουρα θα δώσει νέα πνοή! Κάτσε και θα δεις.. Αλλά από αρχές του 2013 και μετά..  :)

Συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητά σου! Μόλις περάσεις και στην παγερή αδιαφορία για το κάπνισμα, τότε θα σου χρωστάω μια ακόμη φορά συγχαρητήρια!  ::eye::
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on May 22, 2012, 10:36:39 AM
Θανάση για μια ακόμα φορά σ' ευχαριστώ για την ενθάρρυνση!

Βλέπω ότι έκανα καλό ποδαρικό ... =thumb=

Περιμένω με λαχτάρα το νέο σου πόνημα για τον έλεγχο του βάρους. Έχω αρχίσει να ξεφεύγω λιγάκι... κι ανησυχώ!
Δώσε μας αν μπορείς και προτάσεις για άθληση εκτός γυμναστηρίου (δεν περισσεύει δεκάρα πια!). Μπορούμε να γυμναζόμαστε μόνες/μόνοι μας? Σε γήπεδα, σε πάρκα, στο σπίτι, κλπ.
Παρατηρώ μια έντονη επιθυμία του σώματός μου να διώξει από πάνω του ...χρόνια καθιστικής και ανθυγιεινής ζωής.
Επιπλέον γίνεται και μια προσπάθεια του μυαλού μου ή καλύτερα του υποσυνείδητού μου να ξεφορτωθεί μια "συνήθεια" πολλών ετών μέσα από όνειρα. Αυτή τη φορά τα όνειρα που βλέπω ότι καπνίζω είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο έντονα. Θα έλεγα πως κατάντησαν εφιάλτες... είναι ανυπόφορα πια. Κάθε φορά ξυπνάω και με το που συνειδητοποιώ ότι κάπνιζα στον ύπνο μου και όχι στον ξύπνιο μου ξεφυσάω με ανακούφιση. Και ξέρεις πιο είναι το αβάσταχτο στο όνειρο? Η αίσθηση ότι "μα εγώ δεν καπνίζω πια, γιατί άναψα τσιγάρο? και πάνε τρεις μήνες προσπάθειας χαμένοι? Ποιος ξεκινάει πάλι από το μηδέν?"

Τελικά, όντως κάνει μεγάλη ζημιά στο μυαλό το τσιγάρο!

Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on May 23, 2012, 02:22:43 PM
Τα όνειρα είναι καλό σημάδι, εφόσον ξυπνάς ανακουφισμένη που δεν είναι αλήθεια!  :victory: Είσαι σε καλό δρόμο. Ξεβρομίζει το υποσυνείδητο από εικόνες κ εμπειρίες καπνίσματος. Το μυστικό είναι η επιμονή στη νέα ζωή.

Αυτά που έχω γράψει για την άσκηση (http://www.skeftomai.gr/ygeia/forum/index.php?topic=643.0) εφαρμόζονται εύκολα στο σπίτι! Αλλά θέλει λίγο μελέτη και προσωπικό πειραματισμό για να φτιάξεις ένα δικό σου πρόγραμμα που αργά και σταδιακά θα γίνεται όλο και δυσκολότερο. Επίσης πολύ καλή συνήθεια είναι το περπάτημα, οποιαδήποτε στιγμή αλλά ακόμα καλύτερα το πρωί με άδειο στομάχι.

Για διατροφή μάλλον δε θα γράψω τελικά εδώ στο φόρουμ (όπως είχα αναφέρει στο θέμα της άσκησης), γιατί χρειάζονται τουλάχιστον 10 σελίδες κείμενο για μια περίληψη κ επιπλέον θα το αδικήσω το θέμα.. Υπόσχομαι πάντως την απόλυτη λύση όταν κυκλοφορήσει το βιβλίο, η ανάγνωση της οποίας θα είναι ευχάριστη, όπως και στο βιβλίο με το κάπνισμα!

καλή δύναμη!  =thumb=
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on May 31, 2012, 11:50:18 AM
Σήμερα κλείνω 3 μήνες που σταμάτησα το κάπνισμα.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος θέλω να καταθέσω μια διαπίστωση, για μένα συγκλονιστική:

Τους 3 μήνες (90 ημέρες) που δεν καπνίζω:
1. Δεν έβαλα στα πνευμόνια μου τον καπνό 1.800 τσιγάρων!!! (90ημέρες Χ 20τσιγάρα/ημέρα)  :-x
2. Δεν ξόδεψα 360 ευρώ (90 ημέρες Χ 4 ευρώ/ημέρα)

Υπολογίστε τι γίνεται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα... Δεν είναι φοβερό;

Καλή δύναμη στην προσπάθεια όλων!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: crysa4 on May 31, 2012, 12:43:36 PM
Καλημέρα!!! Εγώ είμαι ακόμα στους αναποφάσιστους, δεν το έχω πάρει απόφαση να προσπαθήσω....Αλλά σήμερα δεν ήξερα πως είναι η παγκόσμια ημέρα.....μήπως να κάνω σήμερα την προσπάθεια???Συγχαρητήρια για το κατόρθωμα!!! =thumb= =thumb= =thumb=
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: MARIANNA on May 31, 2012, 06:54:18 PM
Καλησπερα Ιωαννα και καλη δυναμη!!!!η ιστορια σου θυμιζει πολυ τη δικια μου.η δικια μου 2η προσπαθεια αρχισε  3ης Μαρτιου και απο τοτε <ουτε τζουρα>!!!!!περναω κι εγω τη φαση με τα ονειρα κι επισης ο αντρας μου καπνιζει.καπου καπου μου λυπουν οι συζητησεις μας στο μπαλκονι,αλλα μετα μου περνα σκεπτομενη τα ποσα κερδισα χωρις αυτο.Το μονο θεμα μου ειναι το φαι.τροω οσο γινετε υγιηνα αλλα στην κυριολεξια  μεχρι να σκασω :?:εχω βαλει 4 κιλα!!ευχομαι καλη συνεχεια σε ολους μας και τον Θαναση διπλα μας!!! =yes!= =yes!= =yes!=
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on June 08, 2012, 01:49:43 PM
Μαριάννα σου εύχομαι καλή συνέχεια κι αν βρεις λύση στο πολύ φαγητό να μου την πεις κι εμένα!
Εγώ αν βγάλω το καλοκαίρι άκαπνη πιστεύω ότι θα έχω καταφέρει μια πολύ μεγάλη νίκη. Κι αυτό γιατί περνάμε πολλές ώρες σε αυλές και μπαλκόνια όπου κάπνιζα (ποτέ μέσα στο σπίτι λόγω παιδιών) οπότε οι άτιμες οι ψευδαισθήσεις... σχεδόν μου λένε "τι να κάθεσαι εδώ έξω αφού δεν μπορείς να καπνίσεις"
ΟΚ! υπάρχει μια δόση υπερβολής αλλά χρειάζεται και το χιούμορ! :P
 
Θανάση, σ' αυτό το σημείο θα ήθελα τη συμβουλή σου. Ξεκίνησε κι ο σύζυγός μου προσπάθεια να το κόψει και δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω. Το χει κάνει πολλές φορές μαζί μου αλλά πάνω στη βδομάδα το ξαναρχίζει. Εγώ ξέρω γιατί αλλά δεν με ακούει. Όταν βρίσκεται με παρέα δεν μπορεί να αντισταθεί και κάνει ένα τσιγάρο. Στην αρχή είναι ένα τη μέρα, ύστερα δύο ...και η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή. Του λέω διαρκώς ότι όταν πάρει την τελική απόφαση δεν πρέπει να ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα του. Δεν ακούει!!! :?:
Μάλιστα όταν επιμένω ότι πρέπει να διαβάσει το βιβλίο το απορρίπτει κατηγορηματικά. Θεωρεί ότι εγώ κολλάω.. ότι αναλύω πολύ τα πράγματα, ότι τα ψάχνω πολύ... με αποτέλεσμα να υποφέρω!
Εκείνος ισχυρίζεται ότι ξέρει γιατί θέλει να το κόψει (δεν του αρέσει να είναι εξαρτημένος) και τέρμα. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να γυμνάζεται. Χθες τον έστειλα με το ζόρι να πάει στο δημοτικό αθλητικό κέντρο!
Πως να τον πείσω να διαβάσει έστω και κάποια κομμάτια του βιβλίου;
Title: Απ: πώς να βοηθάμε άλλους να κόψουν το κάπνισμα;
Post by: Θανάσης Αποστόλου on June 09, 2012, 02:22:50 PM
γεια σου Ιωάννα! Αν κάποιος δε θέλει να διαβάσει μερικές φορές δε γίνεται τίποτα.. Από αυτά που μου λες, ο άντρας σου φαίνεται ως ο τύπος ανθρώπου που θέλει να είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του το αν θα διαβάσει ή όχι, το άν θα καπνίσει ή όχι.. Υποψιάζομαι ότι η ψευδαίσθηση του καπνίσματος "είναι επιλογή μου" που αναφέρεται στο βιβλίο, πιθανώς τον αφορά περισσότερο..

Πάντως 2 ωραίοι τρόποι που ίσως τον πείσουν να κάτσει να μελετήσει αναγνώσματα για την προσωπική του βελτίωση είναι οι εξής:

1) Του εξάπτεις την περιέργεια. Όπως εγώ πριν πω για το μυστικό της νικοτίνης καλλιέργησα ένα κλίμα αναμονής στο βιβλίο, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να το διαβάσει ο άλλος να αφομοιώνει κάθε λεπτομέρεια. Κίνησέ του την περιέργεια πχ. λέγοντάς του: "πραγματικά σε θαυμάζω που καπνίζεις.. εμένα μου είναι αδύνατο μετά από την ανάγνωση του μυστικού της νικοτινης." Μετά άλλαξε κουβέντα ακόμη κι αν σε ρωτήσει τι εννοείς.. Να αναζητήσει μόνος του άν και όταν τον ενδιαφέρει το ζήτημα.

2) Κολάκευσέ τον, αλλά με κάτι που ισχύει, όχι πονηρά. Πιο συγκεκριμένα: Βρες ένα κομμάτι του βιβλίου που τον αντιπροσωπεύει πολύ, και πες του: "αυτό το Χ πράγμα που διάβασα, αλλά και κάποια άλλα κομμάτια του βιβλίου, μου δίνουν την αίσθηση ότι τα έχεις γράψει εσύ! Είναι σαν να βλέπω τον τρόπο σκέψης σου, και μου κάνει εντύπωση!" Σίγουρα θα του φανεί πολύ ελκυστική η ανάγνωση..

Πλάκα πλάκα, ίσως αυτές και άλλες συμβουλές τις προσθέσω στο άρθρο "ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ (http://www.skeftomai.gr/kapnisma/ar8ro001.html)", στο οποίο προτείνω να ρίξεις μια ματιά. ;)
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on June 19, 2012, 12:36:21 PM
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Φίλοι μου καλοί, αυτές τις μέρες που έσφιξαν οι ζέστες και καθόμαστε πολλές ώρες σε μπαλκόνια και αυλές και καφέ και κοιτάζω γύρω μου όλοι ... σχεδόν, καπνίζουν!
Μου μπαίνουν κάτι τρελές ιδέες.... και εκεί που σκέφτομαι ότι εγώ ξέφυγα, εκεί σκέφτομαι "τι ωραίο να μπορούσα να κάνω κι εγώ ένα τσιγάρο"
βέβαια είμαι αποφασισμένη και σίγουρη. Πιστεύω πως την ώρα που θα πήγαινα να ανάψω τσιγάρο θα το παρατούσα αμέσως...
Αυτά σκεφτόμουνα χθες βράδυ στο μπλακόνι, μόνη μου με μπυρίτσα.... και όταν έπεσα για ύπνο είδα στο όνειρό μου ότι κάπνιζα το ένα μετά το άλλο και ταυτόχρονα κατηγορούσα τον εαυτό μου, νιώθωντας απίστευτες τύψεις γιατί το έβαλα στο στόμα μου, πάνε χαμένοι οι κόπου περίπου 4 μηνών, και πως θα ξαναξεκινήσω από την αρχή κ.λπ
Όταν ανακάλυψα ότι ήταν όνειρο ανακουφίστηκα!!!
Γιατί με τυρρανάει ακόμα τόσο πολύ?????
Θέλω να νιώσω την πλήρη ελευθερία.... πότε όμως?
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on June 30, 2012, 12:56:32 PM
Τα καλοκαιρινά βράδια ή απογεύματα στα μπαλκόνια και η κουβεντούλα είναι υπέροχα για όλους, καπνιστές και μη. Μόνο που οι καπνιστές είναι σε δεινή θέση, καθώς δε μπορούν να "δουν" τη χαρά που νιώθει ο μη καπνιστής, παρά μόνο αν συνεχίσουν την αναίτια δηλητηρίαση προκειμένου να ανακουφιστούν από τη χθεσινή δηλητηρίαση... Εσύ τώρα διαμορφώνεις αυτή τη νοοτροπία του μη καπνιστή και δεν πειράζει που το κάνεις με αργούς ρυθμούς. Είναι ένα σπουδαίο έργο που θέλει το χρόνο του!

Τα όνειρα είναι καλό σημάδι, αλλά και η δυσκολία είναι καλή ένδειξη, υπό την έννοια ότι γίνεται δουλειά, προχωράς. Του χρόνου τέτοιο καιρό, τέτοιες δυσκολίες και απατηλές αναμνήσεις, θα μοιάζουν μακρινό παρελθόν.
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on July 10, 2012, 03:27:34 PM
Φίλοι μου,
μόλις επέστρεψα από διακοπές και είμαι ακόμη ΑΚΑΠΝΗ!!!
πέρασα αρκετές στιγμές πειρασμού: τα παιδιά στη θάλασσα κι εγώ με καφέ και βιβλίο στην αμμουδιά, τα παιδιά στο γκαζόν σε ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με νέους φίλους κι εγώ στο μπαλκόνι μόνη ή με το σύζυγο που καπνίζει ακόμα σαν φουγάρο, στην ταβέρνα με μπύρα μετά το φαγητό, μπλα, μπλα, μπλα.... Κι' όμως δεν κάπνισα!!!!
Και το καλύτερο είναι ότι δεν ένιωσα και να υποφέρω..  Το αντίθετο μάλιστα: η καθαρή αναπνοή, τα μακροβούτια χωρίς να μου κόβεται η ανάσα, το πρωϊνό ξύπνημα με πνευμόνια καθαρά χωρίς βήχα και πόνο.... έναι η καλύτερη επιβράβευση!!!
Χθες βράδυ καθίσαμε στο μπαλκόνι στο σπίτι μας με ποτό, αφού κοιμήθηκαν τα πιτσιρίκια. Ο σύζυγος ήταν αμήχανος. Είχε ένα τσιγάρο και το κρατούσε για τον πρωϊνό καφέ. Τελικά στις 12.30 τα μεσάνυχτα πήγε κι αγόρασε τσιγάρα!!! Όταν γύρισε και πιάσαμε την κουβέντα του είπα ότι πλέον όταν μου περνά από το μυαλό το τσιγάρο είναι σαν να σκέφτομαι κάτι πολύ κακό, όπως τα ναρκωτικά. Έτσι νιώθω δυνατή, γιατί ποτέ δεν θα σκεφτόμουνα στη ζωή μου να μπλέξω με τέτοιες ουσίες.
Όσοι καπνίζετε ακόμη, τολμήστε να δοκιμάστε να το κόψετε. Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.
Κλείνοντας... θέλω να βροντοφωνάξω: Μπορείς να κάνεις υπέροχες διακοπές και χωρίς τσιγάρο. Μάλλον όχι...Μπορείς να κάνεις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on July 13, 2012, 07:56:21 PM
έχεις τα θερμά μου συγχαρητήρια και μένα και είμαι σίγουρος και όσων τυχαίνει να διαβάσουν όσα γράφεις.. Ευκαιρία να πούμε ότι απόδραση δε μετριέται τόσο σε μέρες, όσο στις δύσκολες περιστάσεις, στα εμπόδια και τις απατηλές αναμνήσεις καθενός. Ισως η όλη δυσκολία να είναι μόνο ένα 2ωρο συνολικά, αλλά απλωμένο ακανόνιστα και απροειδοποίητα σε δύσκολα τρίλεπτα  και πεντάλεπτα... Εσύ πρέπει να "κατασπάραξες" αρκετό από αυτό το δύσκολο δίωρο.. :D Το να επανεγγράψεις ως μη καπνίστρια τις διακοπές στο υποσυνείδητό σου, είναι ίδιας αξίας με πολλαπλάσιο χρόνο καθημερινής ρουτίνας! Συνέχισε την σωστή και.. όλο και πιο ευχάριστη πορεία! ;)

Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on July 17, 2012, 02:18:37 PM
Νέο επιτυχημένο test !!! =yes!=
Παρακολούθησα συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου χωρίς να καπνίζω! Κάποτε μου ήταν αδιανόητο να είμαι σε συναυλία με Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου...άκαπνη! Όταν ήμουν έγκυος στον μικρό μου γιο έτυχε να πάω σε συναυλία του Ζερβουδάκη και βέβαια λόγω εγκυμοσύνης δεν κάπνιζα κι έτσι δεν τη χάρηκα καθόλου. Διαρκώς είχα στο μυαλό μου το τσιγάρο που δεν μπορούσα να "απολαύσω"... και πώς να σιγοτραγουδήσεις τα "βαριά ποτά, βαριά τσιγάρα"; Και εκεί που πίστευα ότι θα ήταν "ξενέρωτο" να ακούς την "παλιά πληγή" απ ' το Θανάση χωρίς να καπνίζεις και μάλιστα γύρω σου να αναβοσβήνουν αμέτρητα τσιγάρα... έκπληκτη διαπίστωσα ότι μετά από λίγα λεπτά αρχικής αμηχανίας, απόλαυσα μια χαρά τη συναυλία! Ένα κάστρο ακόμα των ψευδαισθήσεων του τσιγάρου άρχισε να γκρεμίζεται. Και δεν λέω ότι γκρεμίστηκε, αυτό θα το πω όταν δεν θα σκεφτώ ούτε δευτερόλεπτο το τσιγάρο. Έχω υπομονή... και επιμονή... που θα πάει, θα το γκρεμίσω κι' αυτό!!!! Θα κάνω το τσιγάρο..παλιά πληγή!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on July 25, 2012, 10:32:54 AM
Από την ησυχία που επικρατεί στο φόρουμ, συμπεραίνω ότι οι περισσότεροι είστε σε διακοπές! Γεμίστε τις μπαταρίες σας λοιπόν, σωματικές και πνευματικές, μακριά από καπνούς και τσιγάρα, και... καλή ξεκούραση!!! :wave:
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on October 25, 2012, 10:42:50 AM
Μαρίνα καλωσόρισες!!!  :wave:
Πάει πάνω από χρόνος που δεν μπήκες στο φόρουμ και μας έλειψες πολύ!
Εγώ επανέκαμψα δριμύτερη: Έχω 8 μήνες τελείως άκαπνη και συνεχίζω.
Τώρα που χειμωνιάζει σιγά σιγά, αρχίσαμε να μαζευόμαστε και το φόρουμ ζωντάνεψε.
Είμαστε λοιπόν εδώ, για παρέα, κουβεντούλα και στήριξη.
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on December 24, 2012, 12:31:30 AM
 :wave: Γεια χαρά σε όλους!!!
Είμαι εδώ, σας διαβάζω, συνεχίζω την πορεία μου (10 ολόκληρους μήνες χωρίς τζούρα!!!) αλλά είχα καιρό να γράψω λόγω φόρτου εργασίας.
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ (!) και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ (Επιτέλους ας μην αφήσουμε την ελπίδα να πεθάνει).
Και βέβαια καλή δύναμη σε όσους τώρα ξεκινούν την προσπάθειά τους!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: ILEKTRA on January 03, 2013, 02:16:03 PM
Καλη χρονια κ σε σενα καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου!!!!
σε εμας που προσπαθουμε μας δινει πολυ δυναμη να βλεπουμε ατομα που τα εχουν καταφερει!!!δυστηχως εγω μετα απο ενα μηνα εκανα τσιγαρο κανα 2 την ημερα τωρα στις γιορτες....αλλα ελπιζω οτι θα τα καταφερω παρολο τις αποτυχιες μου!!!!!καλη συνεχεια!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on March 01, 2013, 12:09:51 PM
Γεια σας φίλοι μου,
Σήμερα γιορτάζω και θέλω να το φωνάξω και να το μοιραστώ!!!
Χρόνια ονειρευόμουνα αυτή τη μέρα. Είναι απίστευτο, νομίζω ότι δεν συμβαίνει σε μένα. Κλείνω έναν ολόκληρο χρόνο που δεν κάπνισα ούτε μία τζούρα.Ούτε μισή. Τελευταία φορά που κάπνισα ήταν πέρσι στις 29 Φεβρουαρίου.
Κέρδισα υγεία (δεν κάπνισα 7.300 !!! τσιγάρα) και
κέρδισα χρήματα (γλίτωσα 1.460!!! ευρώ).
Είμαι πιο ήρεμη, πιο ξεκούραστη, πιο καθαρή (ρούχα, μαλλιά). Χαίρομαι και απολαμβάνω το χρόνο μου με τα παιδιά μου (δεν τρέχω σαν τρελή στο μπαλκόνι να καπνίσω), δουλεύω απερίσπαστη (δεν με τρώει το άγχος πότε θα ανάψω τσιγάρο) … και πολλά ακόμα θετικά.

Δεν λέω ότι δεν υπήρξαν στιγμές δύσκολες αλλά σίγουρα ήταν πολύ ευκολότερο από ότι περίμενα. Με βοήθησαν και με στήριξαν απόλυτα όσα διάβασα στο βιβλίο του Θανάση Αποστόλου. Όποιος καπνιστής δεν το έχει διαβάσει κάνει μεγάλη ζημιά στον εαυτό του. Επίσης με βοήθησε το βιβλίο του Άλεν Καρ και άρθρα του Τζόελ Σπίτζερ.
Θεωρώ όμως πληρέστερο και αποτελεσματικότερο αυτό του Θανάση διότι συμπυκνώνει την ουσία του προβλήματος και δίνει ώθηση στο νου να ξεμπλοκάρει από την παγίδα του καπνίσματος.

Έπειτα από έναν χρόνο ως μη καπνίστρια πιστεύω ακράδαντα και το βροντοφωνάζω ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι μια ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ. Εάν κάποιος αποφασίσει συνειδητά ότι θέλει να κόψει το κάπνισμα πρέπει να παλέψει με το μυαλό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Κλείνοντας θέλω να πω κάτι που το έχω ξαναγράψει:
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ!!! Μπορεί κανείς να απολαύσει τα πάντα: φαγητό, καφέ, ποτό, καλή παρέα, όμορφες στιγμές…. και μπορεί να παλέψει τα δύσκολα άνετα, καλύτερα χωρίς τσιγάρο!

Καλή επιτυχία σε όσους ξεκινούν τώρα την προσπάθειά τους. Πιστέψτε με ΑΞΙΖΕΙ!!!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on March 03, 2013, 05:37:10 PM
πες τα Ιωάννα!! Όσο δύσκολη κι αν είναι ή πρόκειται να γίνει η ζωή,

χωρίς την αναίτια δηλητηρίαση είναι πολύ καλύτερη! Θερμά συγχαρητήρια για το έτος!  ::cool::
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on April 26, 2013, 10:28:18 AM
Τόση ηρεμία.... σημαίνει ότι όλοι είμαστε ήρεμοι!!! Εύχομαι να ναι έτσι, να μαστε όλοι καλά και να χαρούμε το Πάσχα μαζί με τους αγαπημένους μας, κόντρα στους καιρούς και σε όλους όσοι προσπαθούν να μας γονατίσουν και ως άτομα αλλά και ως χώρα.
Με την ευκαιρίαΔιάβαζα χθες ένα κείμενο του Κραουνάκη στο οποίο "κράζει" όσους έγραψαν αρνητικά για τη διαφήμιση του jumbo. Μεταξύ άλλων "κοσμητικών επιθέτων" και χαρακτηρισμών τους αποκαλεί "λαϊκάντζες του μπότοξ και της ακαπνιάς"!
Μου κανε τρομερή εντύπωση πως ακόμα και σήμερα (το 2013!!!) κάποιοι άνθρωποι θεωρούν τους μη καπνιστές κατηγορία ας πούμε ξενέρωτων, άχρωμων, δήθεν, κλπ....ενώ οι καπνιστές είναι μάγκες και αλάνια!
Τι να πω; Είναι αυτό κριτήριο; ........
Καλό Πάσχα σε όλους, με ή χωρίς τσιγάρο. Είναι θέμα εξάρτησης, επιλογής, δύναμης και .... ό,τι άλλο, όχι πάντως μαγκιάς ή αξίας.
 
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on April 26, 2013, 04:55:28 PM
Ιωάννα σκέφτομαι ότι αυτή η φράση του Κραουνάκη που ανέφερες δένει κάπως με όσα ζούμε.. Ζούμε τον πολιτισμό του μπυροτσίγαρου, ευρύτατα διαδεδομένου στην επαρχία αλλά και στις μεγάλες πόλεις.. δηλαδή έχουμε ως μέτρο "αξίας της ζωής" τις καταχρήσεις και το πόση ρέκλα απολαμβάνουμε. Η τάξη, η συνέπεια και η αξιοκρατία υπάρχουν ως αξίες αλλά έρχονται σε κάπως δεύτερη μοίρα.. Αλληλοδιοριστήκαμε με δανεικά, καταστρέψαμε το ομορφότερο τόπο του πλανήτη, λαδώσαμε και λαδωθήκαμε, κάναμε τις επιδοτήσεις μπύρες, τσιγάρα, 4Χ4 κλπ ώσπου τελείωσαν τα λεφτά εν μέσω αρνητικών διεθνών συγκυριών..

Εννοείται σε όλα αυτά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Δεν επεκτείνομαι άλλο γιατί υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες και ο κόσμος υποφέρει. Να σου πώ την αλήθεια πάντως, Κραουνάκης και Λαζόπουλος είναι οι δύο μεγάλες μου αντιπάθειες από τους Έλληνες καλλιτέχνες..

Καλό Πάσχα σου εύχομαι!  :)
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on May 07, 2013, 10:08:52 PM
Χριστός Ανέστη!
Κι ας ευχηθούμε να δούμε κι άλλες Αναστάσεις. Τις χρειαζόμαστε!!

Θανάση, συμφωνώ για τον πολιτισμό του μπυροτσίγαρου και της "τσάμπα μαγκιάς" απλά πίστευα ότι σιγά σιγά είχε αρχίσει να εκλείπει. Για παράδειγμα εγώ τα τελευταία χρόνια που κάπνιζα ένιωθα λιγάκι.."τριτοκοσμική". Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά.

Πάντως οι δύο μεγάλες σου αντιπάθειες (και όχι μόνον δικές σου) κουβαλούν... πολύ λαϊκισμό ο οποίος είναι, έτσι κι αλλιώς, επικίνδυνος σε κάθε του μορφή.
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on January 07, 2014, 12:53:34 PM
Καταρχήν να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!!
Υγεία και πάλι Υγεία. Το πολυτιμότερο αγαθό! Το εννοώ, δεν το λέω από στνήθεια γι αυτό και αντιγράφω τον ορισμό της υγείας που έδωσε ο αναμορφωτής της ομοιοπαθητικής ιατρικής Γεώργιος Βυθούλκας:
"Υγεία είναι η ελευθερία από τον πόνο στο φυσικό σώμα, με κατάσταση την ευεξία, ελευθερία από το πάθος στο συναισθηματικό επίπεδο, που έχει ως αποτέλεσμα μία δυναμική κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας, και ελευθερία από τον εγωισμό στο πνευματικό επίπεδο, που επιφέρει ως κατάσταση την καθαρότητα του νου και τελικά την πλήρη ένωση με την Αλήθεια".
Πιστεύω ότι ο ορισμός αυτός βρίσκει πλήρη εφαρμογή στον αγώνα κατά του καπνίσματος και εμπεριέχει όλα όσα ο Θανάσης περνάει μέσα από το βιβλίο του! Εύγε Θανάση!!!
Τέλος εύχομαι σε όλους τους καπνιστές ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Να μην το σκεφτούν, να μην το "κουράσουν". Μια μέρα θα νιώθουν ευτυχισμένοι όπως κι εγώ που κλείνω σε λίγο 2 ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΚΑΠΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on January 08, 2014, 03:01:37 PM
Καλή χρονιά να έχεις Ιωάννα!! με υγεία πάνω απ' όλα!

Βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα τον ορισμό της υγείας που παραθέτεις.. Τροφή για σκέψη!!

Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on January 09, 2014, 01:34:42 PM
Θανάση χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέροντα τον ορισμό του Βυθούλκα. Έχει ενδιαφέρον γενικότερα η προσέγγιση της ομοιοπαθητικής στην ψυχοσωματική υγεία του ανθρώπου.
Με την ευκαιρία όποιος ή όποια θέλει να μυηθεί ή απλώς να σχηματίσει άποψη για την Ομοιοπαθητική μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα vithoulkas.com της International Academy of Classical Homeopathy και τη σελίδα Homeopathy.gr
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: travolta on February 18, 2014, 11:31:16 AM
Mπράβο Ιωαννα συγχαρητήρια.Δίνεις θετικό παράδειγμα σε όλους!Συνεχισε ετσι !!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on April 04, 2014, 09:34:13 AM
Γειά σε όλους σας!
Είμαι εδώ... άκαπνη για 2 χρόνια (ΟΥΤΕ ΤΖΟΥΡΑ!).
Τόσο σίγουρη και συνειδητοποιημένη μη καπνίστρια δεν υπήρξα ποτέ!
Πλέον δεν μετράω τίποτα, δεν μου λείπει καθόλου, το έχω πλήρως ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙ και επιπλέον νιώθω οίκτο για όσους καπνίζουν. Μου φαίνονται αξιοθρήνητοι. Σε όλη τη δουλειά που έκανα με εφόδια όσα διάβασα στο βιβλίο του Θανάση αλλά και προσωπικό μόχθο ήρθε να προστεθεί μοιραία και ο καρκίνος πνεύμονα του πατέρα μου (68 ετών και μανιακός καπνιστής) τον οποίο βλέπω να βασανίζεται μέρα με τη μέρα αβοήθητο. Από τότε που πάτησα το πόδι μου στο Θεαγένειο και μάλιστα στην πνευμονολογική κλινική βεβαιώθηκα πως δεν πρόκειται να ξαναβάλω τσιγάρο στο στόμα μου. Όσο για την αντιμετώπιση του καρκίνου από την κλασική ιατρική... είναι τεράστιο θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση! Αυτή την ώρα είμαι βαθιά πληγωμένη και αφιερωμένη στην φροντίδα του πατέρα μου.
Σας λέω όμως με βεβαιότητα: Όσοι ακόμα καπνίζετε ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ!!! Το κάπνισμα είναι μια τεράστια ΑΝΟΗΣΙΑ που ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on April 04, 2014, 11:59:44 AM
Ιωάννα πολύ καλά κάνεις και θίγεις μία πλευρά του καπνίσματος, τις συνέπειες στην υγεία, την οποία εσκεμμένα έχω κάπως υποβαθμίσει στο βιβλίο, προκειμένου να είναι ελκυστικό για τον καπνιστή, μιας και ο φόβος (για οτιδήποτε, ακόμη και για τις συνέπειες του καπνίσματος!) είναι μία από τις βασικές αιτίες του καπνίσματος...

Είναι πράγματι τραγικό το τίμημα που πληρώνει ο καπνιστής, και γι αυτό όταν βλέπουμε καπνιστές, αν τουλάχιστον δεν αδιαφορούμε για τη "συνήθειά" τους, αρμόζει να τους λυπόμαστε για την παγίδευσή τους στο ναρκωτικό.

Τα προβλήματα της κλασικής ιατρικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι πράγματι μεγάλο και υπαρκτό θέμα και κάποια στιγμή θα ανταλλάξουμε γενικά απόψεις. Καλή δύναμη στις δυσκολίες που περνάς για τη φροντίδα του πατέρα σου και εύχομαι την καλύτερη δυνατή έκβαση!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: IO on May 07, 2014, 01:10:12 PM
Καταρχήν με...γειά στη νέα μας εμφάνιση! Δυσκολεύομαι λιγάκι να συνηθίσω  (όλες οι αλλαγές με ξεβολεύουν), είναι όμως πραγματικά ενδιαφέρουσα! Θανάση περιμένουμε με ανυπομονησία το βιβλίο και ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Στα δυσάρεστα τώρα...
Δυστυχώς... εγώ έχασα τελικά τον μπαμπά μου. Ό, τι εναλλακτικό κι αν έκανα ήταν μάταιο... γιατί ταυτόχρονα επιδεινώθηκε δραματικά η ΧΑΠ που είχε χρόνια πριν με αποτέλεσμα να φύγει από βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Είναι ο πρώτος τόσο δικός μου άνθρωπος που χάνει τόσο άδικα τη ζωή του: από το ΤΣΙΓΑΡΟ!!! Όσους βλέπω γύρω μου να καπνίζουν τους λυπάμαι πραγματικά. Είναι ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ.
Κρίμα που δεν βρέθηκε ο Θανάσης με το βιβλίο του νωρίτερα στη ζωή μου. Θα το είχα κόψει κι εγώ πιο εύκολα και πιο νωρίς. Κάλιο...αργά... (αλλά όχι και στα πρόθυρα του θανάτου!) Όσοι καπνίζετε σκεφτείτε το!!!
Title: Απ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Post by: Θανάσης Αποστόλου on May 07, 2014, 07:11:12 PM
Ιωάννα, σου στέλνω τα συλλυπητήριά μου για τον πατέρα σου... Για τις εναλλακτικές θεραπείες έχω να σου πω ότι μπορεί να στηρίζονται κυρίως στη διατροφή και άλλους φυσικούς τρόπους, όμως σε βαριές ασθένειες πρέπει να είναι εντατικές. Για παράδειγμα η θεραπεία Gerson (https://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/) είναι πολύ εντατική και δύσκολη να εφαρμοστεί στο σπίτι χωρίς καθοδήγηση. Το να γίνεις γνώστης των εναλλακτικών θεραπειών είναι πολύ δυσκολότερο από το να μάθεις να ζεις υγιεινά.. Θέλει γνώση, εμπεριέχει ευθύνη, προυποθέτει εμπιστοσύνη του θεραπευόμενου... Τέλος πάντων.. άστο, μεγάλη ιστορία οι εναλλακτικές θεραπείες..

Η νέα μορφή του φόρουμ είναι πλήρως εξελληνισμένη (αυτό ήταν το δυσκολότερο σημείο) και ό,τι πιο προηγμένο σε δυνατότητες. Με βοήθησε ένας φίλος με γερές γνώσεις για να το στήσω, αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο αυτή την περίοδο για να το φτιασιδώσω, έτσι ώστε να φανούν οι δυνατότητές του. Προς το τέλος του έτους που θα ασχοληθώ περισσότερο θα δείτε πόσο σημαντική ήταν αυτή η αναβάθμιση!  ::eye::