Author Topic: Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει την εμφάνιση εγκεφαλικού  (Read 3440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
ρε με αυτόν τον καφέ τι έχουμε πάθει...

Εμένα με χαλάει το γεγονός ότι αν πιω επί μία εβδομάδα μετά δε μπορώ να λειτουργήσω χωρίς αυτόν. Γι αυτό και προτιμώ το τσάι. Θα προτιμούσα να διαβάζω έρευνες ότι βλάπτει κλπ... αλλά όλο διαβάζω κάτι τέτοια νέα όπως το παρακάτω και προβληματίζομαι...


Οι γυναίκες που απολαμβάνουν τον καφέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα. Οι γυναίκες που πίνουν πέντε με επτά φλιτζάνια καφέ την εβδομάδα είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνες που πίνουν μόλις ένα το μήνα, αποκαλύπτει η έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 83.000 γυναικών.

Η έρευνα διεξήχθη σε διάστημα 24 ετών από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, στη Βοστώνη, και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαρτίου της ιατρικής επιθεώρησης Circulation.

Σύμφωνα με γερμανούς ειδικούς στην πρόληψη του εγκεφαλικού, το όφελος δεν προκύπτει από την καφεϊνη.

Όσες έπιναν τσάι και άλλα ποτά που περιείχαν καφεϊνη δεν είχαν τις ίδιες μειωμένες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό, δήλωσε ο καθηγητής Μάρτιν Γκροντ της Γερμανικής Ένωσης για το Εγκεφαλικό.

Φαίνεται ότι οι ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση καφέ προκύπτουν από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του, τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές και βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι υγιείς γυναίκες, οι οποίες έπιναν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα- κατά μέσον όρο- είχαν κατά 19% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σύγκριση με τις γυναίκες εκείνες που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι το μήνα.

Η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μείωνε τον κίνδυνο κατά 20%.

Ταυτόχρονα, η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ αφορούν μόνο υγιείς ανθρώπους.

Εκείνοι που έχουν συμπτώματα όπως αϋπνίες, άγχος, υπέρταση και καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ πιθανόν να επιδεινώσει την κατάστασή τους, λέει ο Γκροντ.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ.Πρακτ.)

Φαντάζομαι πως ότι λέει για τις γυναίκες θα πρέπει να ισχύει και για τους άντρες, αν γινόταν και γι αυτούς αντίστοιχη έρευνα. Στο μεταξύ ας πάω να φτιάξω ένα γαλλικό σκέτο που μου αρέσει...


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!