Author Topic: ΠΑΕΙ Ο (ΔΕΥΤΕΡΟΣ) ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ !!  (Read 14493 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
Καλησπέρα.
Είμαι το καινούριο μέλος της παρέας σας. Με λένε Μαρίνα και χαίρομαι πολύ που έπεσε στην αντίληψή μου το site αυτό.
Καπνίζω συστηματικά εδώ και 12 χρόνια (είμαι ετών 34). Έκανα μια φορά προσπάθεια να το κόψω (διήρκησε 20 ημέρες) και το είχα κόψει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Μετά... επανήλθε δριμύτερη.
Προς στιγμήν έχω διαβάσει ένα μέρος του ψηφιακού βιβλίου, το οποίο μου έχει ήδη λύσει διάφορες απορίες και έχω συσχετίσει πολλά γεγονότα της ζωής μου με αυτό.
Βιάζομαι να προμηθευτώ το χειρόγραφο (αύριο το πρωί αν το έχει το κατάστημα κοντά μου) για να έχω πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες.
Μέχρι τώρα, θυμάμαι κάποια από τα "πρώτα μου τσιγάρα" (πριν από την ηλικία των 22 μπορεί να κάπνιζα 2 τσιγάρα το χρόνο). Όντως ένιωθα μία περίεργη ζαλάδα  : :LOL: =yes!= =yes!=


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
(No subject)
« Reply #1 on: June 21, 2008, 01:40:12 PM »
Γεια σου Μαρίνα!
σχετικά με τις απορίες σου:

Quote
μου δημιουργήθηκε μια απορία. Πολύ συχνά το πρωί δεν έχω καμία διάθεση για τσιγάρο. Πάω στη δουλειά μου, πίνω τον καφέ μου με τους - αντικαπνιστές - φίλους και περνάνε και 3 ώρες από τη στιγμή που ξύπνησα πριν το κάνω. Δεν νιώθω καμία ανάγκη, αλλά το ανάβω το άτιμο...
Λοιπόν κάθε καπνιστής ανάβει το πρώτο τσιγάρο σε διαφορετική στιγμή. Εγώ όταν κάπνιζα 3μιση πακέτα τη μέρα, το πρώτο το άναβα απόγευμα!

Ξέρεις γιατί μπορεί κάποιος άνετα να μείνει όλο το πρωινό χωρίς να το ανάψει; Γιατί η καθυστερημένη ενόχληση είναι ελαφριά. Είναι ο μικρός φόβος που αναφέρω στο βιβλίο, ο οποίος δε δημιουργεί μεγάλη ανάγκη για κάπνισμα. Αντίθετα, ο μεγάλος τρόμος, αν και στηρίζεται 100% σε ψέματα και ψευδαισθήσεις, δημιουργεί μέσα στο μυαλό μας μία επείγουσα ανάγκη για κάπνισμα.

Επίσης υπάρχει μία "αντικαπνιστική" δύναμη μέσα μας η οποία είναι η ανάγκη μας να αποτοξινωθούμε από το δηλητήριο. Όταν ξυπνάς αγουροξυπνημένη το πρωί αυτή η ανάγκη αποτοξίνωσης και καθαριότητας υπερτερεί μέσα σου και δεν το ανάβεις. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρεις να μείνεις ολόκληρη μέρα χωρίς να ανάψεις ένα, γιατί κάποια στιγμή αργότερα στη μέρα, υψώνεται η καμπύλη της καθυστερημένης ενόχλησης. Δηλαδή το περίεργο θα ήταν αν μου έλεγες ότι μπορείς και μένεις για 24ωρο χωρίς τσιγάρο και την επόμενη κάνεις πακέτο. Αυτό που μου λες (ότι μένεις άνετα κάποιες ώρες χωρίς τσιγάρο) δεν είναι περίεργο.

Επίσης παίζει ρόλο και πότε έχει "συνηθίσει" ο οργανισμός να παίρνει τη δόση του ναρκωτικού. Όταν κάπνιζα πρωί επί κάποιες μέρες, τότε "ήθελα" να ανάβω το πρωί. Όταν κάπνιζα από απόγευμα επί κάποιες μέρες συνεχόμενα, τότε το πρωί δεν το πολυήθελα.

Όμως αρκετά σου έγραψα γι αυτό το ζήτημα και δεν ξέρω και αν σε ενδιαφέρει, αλλά για μένα αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Είναι κουραστικές για να μπούνε στο χάρτινο βιβλίο, αλλά στο μέλλον θα γράψω κάποιο άρθρο σχετικά με τα παραπάνω.

Γενικά πάντως μην απασχολείς πολύ το μυαλό σου με τόσο λεπτομερείς απορίες. Το θέμα Μαρίνα είναι ότι το κάπνισμα ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ενώ αφαιρεί σχεδόν τα πάντα από τη ζωή μας. Είναι μία απαίσια δόλια ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΓΙΔΑ που για κάποιο λόγο υπάρχει στον κόσμο μας. Κι ενώ για άλλες παγίδες της ζωής όπως το τυφλό ερωτικό πάθος, η πολυφαγία κλπ μπορεί να πει κάποιος ότι έχουν και την υγιή "εκδοχή" τους,  για τις ανθρωποπαγίδες που στηρίζονται σε ουσίες όπως το κάπνισμα, η κοκαΐνη και άλλες, δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ θετικό, ούτε υπάρχει "υγιής χρήση".

Σου εύχομαι καλή ανάγνωση και στο χάρτινο βιβλίο και καλή επιτυχία όταν αποφασίσεις να απελευθερωθείς!

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
.
« Reply #2 on: June 23, 2008, 10:46:02 AM »
Καλημέρα!!
Τι υπέροχη μέρα ξημέρωσε! Το Σάββατο αγόρασα το βιβλίο ολόκληρο και η αλήθεια είναι ότι πραγματικά με βοήθησε. Δε θυμάμαι ποιο μέλος έγραψε ότι έκοψε το κάπνισμα διαβάζοντας μόνο την ψηφιακή μορφή. Αυτή, είναι η αλήθεια σε βάζει σε σκέψεις και βοηθάει, αλλά τα όσα λέγονται στο βιβλίο για τις ασκήσεις για το υποσυνείδητο εμένα μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα.
Τα εφάρμοσα, λοιπόν, και, οφείλω να ομολογήσω ότι η ωραιότερη στιγμή μου είναι όταν απομυθοποίησα το τελευταίο τσιγάρο. Στις προηγούμενες φορές που έλεγα ότι θα το κόψω, ήθελα να το κάνω, να το "απολαύσω", να το θυμάμαι. Να μια ψευδαίσθηση χάρις στην οποία δεν το έκοβα ποτέ! Πλέον, αυτό μου ήταν παντελώς αδιάφορο. Έλεγα ότι θα χαρώ όταν καπνίσω το τελευταίο και ξεφύγω από την κακιά αυτή συνήθεια, και όχι ότι πρέπει να το χαρώ και να το θυμάμαι με νοσταλγία.
Υπολόγισα ότι θα το κόψω μέσα σε αυτήν την εβδομάδα και μάλιστα καθημερινή.
Την μόνη πιθανή "ψευδαίσθηση" την οποία δεν πάλεψα γιατί δεν το θεώρησα απαραίτητο, είναι ότι θα είναι πιο εύκολο να γίνω πρώην καπνίστρια από το πρωί που θα ξυπνήσω και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Και σήμερα το πρωί... είδα το πακέτο μπροστά μου και δεν το ακούμπησα. Μου ήταν παντελώς αδιάφορο, όπως αδιάφορο μου είναι και τώρα. Άφησα να περάσουν οι ώρες που συνήθως κάνω το πρώτο μου τσιγάρο για να σιγουρευτώ αν αυτή είναι μία καλή ημέρα ή όχι.
Και διαπίστωσα ότι είναι!!'
Μπορώ πλέον να το πω!! Δεν καπνίζω, δεν θα ξαναβάλω στο στόμα μου αυτό το δηλητήριο, απαλλάχτηκα από τον χειρότερο εχθρό μου!! Ήρθε η ώρα να βρω καινούριους φίλους!!
Δεν ξέρω πότε θα επιδράσει η καθυστερημένη ενόχληση νικοτίνη, αλλά σίγουρα ξέρω πως δεν έχω πλέον το άγχος που είχα παλιά "αχ, θα αντέξω χωρίς τσιγάρο" που το έλεγα λες και είχα αποχωριστεί κάτι σημαντικό από τη ζωή μου!!
Η βοήθειά σου είναι καταπληκτική και ξέρω πως αυτή τη φορά τα έχω ήδη καταφέρει!!
 :victory:   ::eye::
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
(No subject)
« Reply #3 on: June 24, 2008, 12:58:21 AM »
Μαρίνα αυτά που έγραψες είναι πολύ ευχάριστα. Μπράβο σου! Βλέπω ότι η διαδικασία εσωτερικής αλλαγής προχωρά πολύ γρήγορα για σένα..

Πολύ ωραίοι επίσης και οι προβληματισμοί σου και η ενδοσκόπηση που κάνεις. Επέτρεψέ μου μόνο να σου κάνω μία παρατήρηση για το διάστημα που έρχεται. Καθώς θα πλησιάζει η μέρα της μεγάλης απόφασης να αλλάξεις ζωή, ΜΕΙΩΣΕ τις (ωραίες) σκέψεις σου, γιατί αυτές έχουν το ρόλο τους κυρίως τώρα που αλλάζεις εσωτερικά. Τώρα σκέφτεσαι, αμφισβητείς, αμφιβάλεις και για το κάπνισμα αλλά ίσως και για τα όσα λέει το βιβλίο και καλά κάνεις. Όλα αυτά όμως πρέπει να σε οδηγήσουν σε μία ΑΠΟΦΑΣΗ, πέρα από την οποία δε θα πολυσκέφτεσαι, δε θα αμφισβητείς, δε θα προβληματίζεσαι πολύ για το θέμα. Όλος ο υπέροχος προβληματισμός που είδα και παραπάνω πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, όπως ακριβώς πράττεις δηλαδή. :)

Νομίζω ότι αυτή είναι μία σημαντική παρατήρηση που ίσως θα έπρεπε να την κάνω και σε άλλα μέλη για ακόμα ευκολότερη απόδραση.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην πορεία που ξεκίνησες!
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
(No subject)
« Reply #4 on: June 24, 2008, 12:50:27 PM »
Είναι πολύ ωραία!!
Είναι η 2η μόλις μέρα χωρίς τσιγάρο και νιώθω υπέροχα. Νιώθω πως αφού πέρασε μία μικρή πίεση χθες σε ορισμένες στιγμές, τις οποίες τις είχα σημειώσει και σκεφτεί, τώρα όλα είναι καλύτερα.
Το βιβλίο με βοήθησε πολύ και εστιάζω σε συγκεκριμένες βοήθειες:
1. Δεν νιώθω ότι κάτι εγκαταλείπω/κάνω θυσία κλπ. Απλά ότι κάνω καλό στον εαυτό μου.
2. Τις προηγούμενες φορές που θα το έκοβα, ήθελα να κάνω ένα συναρπαστικό "τελευταίο τσιγάρο" και μία από τις ψευδαισθήσεις μου ήταν "δεν το χάρηκα, αύριο πάλι" και αυτός ο φαύλος κύκλος. Αυτή τη φορά... δεν αποφάσισα καν εγώ πότε θα ήταν το τελευταίο τσιγάρο, δε με ένοιαζε να το απολαύσω, μιας και δεν προσφέρει καμία απόλαυση!!!
3. Τις τελευταίες φορές που κάπνιζα και έκανα τις ασκήσεις, ένιωθα ότι πνιγόμουνα όταν το άναβα... λες και ήταν η πρώτη φορά.
4. Μιας και με το σύζυγό μου έχουμε συχνά πυκνά τσακωμούς διάλεξα επίτηδες μία περίοδο που δεν τσακωνόμαστε, αλλά δεν ήμαστε και ειδυλλιακά. Δηλαδή μια μέση κατάσταση. Ξέρω τώρα ότι το "τσακωθήκαμε" είναι μία ψευδαίσθηση, αλλά... ας οχυρωθούμε το δυνατόν καλύτερα!!
5. Το πιο υπέροχο είναι ότι ο κόσμος γύρω μου στη δουλειά καπνίζει, ο άντρας μου το ίδιο κι εμένα... δε με νοιάζει!!!
6. Το μόνο που παρατηρώ είναι κάποιες ζαλάδες μέσα στην ημέρα και τη θέληση να πίνω πολλούς χυμούς (όπως και κάνω). Λες να έχει σχέση με την έλλειψη νικοτίνης;
Θανάση μου,
σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την ευκαιρία ζωής που μου έδωσες και που δίνεις και σε όλους τους καπνιστές!!!
 =worship=  :victory:  ::cool::
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
(No subject)
« Reply #5 on: June 24, 2008, 03:06:45 PM »
Μπράβο για το ενθουσιώδες ξεκίνημα!!:D
Δεν το είχα καταλάβει ότι ήδη ξεκίνησες τη νέα σου ζωή.

Όπως σου είπα, άρχισε να μειώνεις λίγο τις σκέψεις γύρω από το ζήτημα και ζήσε τη ζωή σου με τα προβλήματα και τις χαρές της σαν να μην τρέχει τίποτα. Οι δηλητηριώδεις καπνοί μόνο χειρότερη μπορούν να κάνουν τη ζωή μας. Ξέρεις πλέον καλά πως δεν τους χρειάζεσαι!

Μην επαναπαύεσαι εντελώς. Παρ όλη την ενθουσιώδη εκκίνησή σου, σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς λίγο κάποια από τις επόμενες μέρες.

και πάλι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από μένα! :D  
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
(No subject)
« Reply #6 on: July 23, 2008, 02:50:49 PM »
Καλημέρα και πάλι!!
Ήθελα να γράψω για να κάνω τις εξομολογήσεις μου σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος!!
Λοιπόν, στις 23 Ιούνη το σταμάτησα για πρώτη φορά, αλλά... σε 6 ημέρες κάπνισα ένα τσιγάρο... δεν άντεξα  :?:
Ένιωσα απαίσια με τον εαυτό μου - βλέπεις ήξερα ότι οι χαζές δικαιολογίες δεν είχαν καμία αξία (γυρίσαμε από ψώνια και βρήκαμε το αυτοκίνητο τρακαρισμένο κι ο άντρας μου κατηγορούσε εμένα που τον είχα βάλει να του αλλάξει θέση)- και έτσι αποφάσισα ότι δεν θα εγκατέλειπα τη μάχη, αλλά θα τη συνέχιζα.
Οφείλω να ομολογήσω ότι, για μία ακόμη φορά, διαπίστωσα ότι το τσιγάρο δεν μου προσφέρει τίποτα, καμία ευχαρίστηση, καμία ανακούφιση. Για λίγες μέρες ένιωθα σαν μία μη καπνίστρια που κάπνιζε. Δεν έκανα πολλά.
Αφού έκανα μία επανάληψη του βιβλίου, όρισα μία νέα ημερομηνία: 9 Ιουλίου, που ο γιος μου έκλεινε τους 17 του μήνες. Ξέρω ότι δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά διάλεξα την ημερομηνία και είπα ότι είναι και ένα δώρο για το γιο μου 1. να μη με βλέπει & 2. να μη γίνεται παθητικός καπνιστής έστω και σε εξωτερικούς χώρους.
Το πήρα απόφαση και από τότε - 2 εβδομάδες τώρα - το έχω πραγματικά κόψει.
 =thumb=
Πέρασα από διάφορα: έξοδο για φαΐ, άσχημο καυγά με τον άντρα μου, καφέ με τους φίλους μου - περιστάσεις στις οποίες θα κάπνιζα σίγουρα - και αν κι ένιωσα κάποιες φορές μία μικρή επιθυμία, την αντικατέστησα με μία τσίχλα!!
Έχω να παρατηρήσω ότι την πρώτη φορά που το έκοψα είχα πολύ έντονα συμπτώματα: νεύρα, όρεξη, εκνευρισμό κλπ,  :γέλιο:
Έγραψα την ιστορία μου, για να δουν κι άλλοι ότι το να αποτύχεις μία φορά δεν σημαίνει τίποτα. Αυτή τη φορά είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω.
Για το λόγο αυτό ευχαριστώ όλη την παρέα και πάνω από όλα τον συγγραφέα!!
Κοιτάω λίγο αφ' υψηλού τον άντρα μου και τον πατέρα μου που καπνίζουνε, πήρα δύναμη για να κάνω κι άλλα πράγματα (το πιστεύετε ότι ενώ έχω δίπλωμα φοβόμουνα να οδηγήσω και τώρα πλέον έχω ξεκινήσει γιατί είπα ότι αφού έκοψα το κάπνισμα μπορώ να κάνω τα πάντα;) και, φυσικά, σε όποιον καπνιστή με ρωτάει... διαφημίζω και στέλνω την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου για να βοηθηθεί κι εκείνος!!
Φιλικά
Μαρίνα
:victory: :victory: :victory: :victory: :P
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
x
« Reply #7 on: September 03, 2008, 10:59:07 AM »
Μαρίνα χαίρομαι για τα ευχάριστα νέα σου!
Είναι συχνό φαινόμενο να αποτυχαίνει η πρώτη προσπάθεια. Εκεί είναι που δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω.

Το ότι ήσουν παρατηρητική διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά ότι πράγματι δε σου προσφέρει τίποτα, όπως και το ότι διατήρησες την αντικαπνιστική σου νοοτροπία, ακόμα και μετά το ξανακύλισμά σου, σε βοήθησαν πιστεύω πολύ στη νέα σου προσπάθεια.

Αυτός που επιμένει αμοίβεται.

Ελπίζω να πηγαίνουν όλα καλά. Σου επιστώ την προσοχή στο θέμα του ξανακυλίσματος. Πρόσεξε την επιπολαιότητα της στιγμής γιατί όπως πλέον ξέρεις, έστω και ένα τσιγάρο θα ταλαιπωρήσει για αρκετές μέρες το νευρικό σου σύστημα. Μείνε για πάντα καθαρή από καπνούς. Αξίζει!
  =thumb=
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
(No subject)
« Reply #8 on: January 12, 2009, 09:00:56 AM »
Καλή χρονιά!!!!!
Πέρασαν κι όλας 6 μήνες...
Είναι υπέροχη αυτή η ελευθερία χωρίς τους βλαβερούς καπνούς και όχι μόνο...  :?:
Η ιδέα απορρίφθηκε, οι δηλητηριώδεις καπνοί δεν εισβάλανε εκ νέου στο σώμα μου, εντός λίγης ώρας καταπολέμησα αυτή την ιδέα...
Αλλά, επειδή μου συμβαίνει καμία φορά να αναζητήσω τσιγάρο και μάλιστα  μέσα στις γιορτές μου συνέβη πολλές φορές, θα ήθελα να ρωτήσω: Σας έχει συμβεί και εσάς; τόσους μήνες μετά να το σκέφτεστε;
Να πω ότι δεν το ζητάω σαν έναν "παλιό φίλο", έχω ξεφύγει τελείως από την ιδέα του "φίλου που καίγεται για μένα" καθώς και της "θυσίας" που έκανα "για χάρη της υγείας μου, του παιδιού μου κλπ". Απλά, κάποιες φορές... φλερτάρω για λίγα λεπτά με την ιδέα.  :-x
Να σημειώσω ότι καπνίζει ο άντρας μου (δεν μπορώ να περιγράψω πόσο μου βρωμάει), ο πατέρας μου καθώς και πολλοί φίλοι μου που τους βλέπω σχεδόν καθημερινά.
Να ανησυχήσω; Να κάνω μία επανάληψη στο βιβλίο; Είναι φυσιολογικό;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
.
« Reply #9 on: January 12, 2009, 02:24:07 PM »
Γεια σου Μαρίνα! σου εύχομαι καλή χρονιά!

Είναι φυσικό να φλερτάρεις με την ιδέα που και που. Αν τα μαζέψεις αυτά τα πεντάλεπτα όλα μαζί κάνουν κανά δίωρο ανά έτος. Δύσκολο δίωρο μεν, αλλά πολύ φτωχό τίμημα για όσα έχεις κερδίσει κι έχεις ακόμα να κερδίσεις από την απόφασή σου να είσαι ελεύθερη από την παγίδα της νικοτίνης.

Αλλά πρέπει να σου πω ότι θα μπορούσες να μην είχες ούτε καν αυτές τις ολιγόλεπτες ταλαιπωρίες, αν η απόφασή σου ήταν λίγο ακόμα δυνατότερη. Ξέρεις καμιά φορά τι συμβαίνει; Το κόβει κάποιος τόσο εύκολα που αρχίζει να του φαίνεται ακίνδυνο το να κάνει θετικές σκέψεις για το κάπνισμα, ακόμα και η σκέψη να άναβε ένα του φαίνεται ακίνδυνη και ελεγχόμενη.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η παγίδα είναι διαβολική και πανίσχυρη. Μπορεί να δεις σήμερα έναν να βγάζει πύρινους λόγους κατά του καπνίσματος και αύριο να ξανακυλάει και να κάνει 3 πακέτα στην καθησιά του. Τέτοιος ήμουν κι εγώ στις αρχές της ενασχόλησής μου με το ζήτημα.

Αν αφήνεις θετικές σκέψεις για το κάπνισμα να κερδίζουν έδαφος μέσα σου, θα φτάσεις σιγά σιγά στο σημείο που θα είναι αναπόφευκτο να ξανακυλίσεις. Και τότε θα διαπιστώσεις αυτό που ήξερες πολύ καλά ως καπνίστρια, ότι το τσιγάρο εκτός από άσχημη γεύση, εκτός από τις ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία, είναι ΑΣΚΟΠΟ. Είναι ένα άσκοπο παιχνίδι μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων ενοχλήσεων, που μας παραπλανά, μας χαλά την ποιότητα της ζωής μας και τέλος μας οδηγεί σε πρόωρο θάνατο.

Οι γιορτές όντως είναι επικίνδυνες γιατί έχουν πολύ χαρά και στεναχώρια, ενώ όταν δουλεύουμε μέσα στην καθημερινότητα είμαστε πιο κουλ, πράγμα που διευκολύνει πολύ όσους δεν έχουν πάρει δυνατή απόφαση ή έχουν ακόμα μέσα τους ζωντανές κάποιες ψευδαισθήσεις.

Πάντως εγώ υποκλίνομαι
 =worship=  =worship=  
μπροστά στους 6 μήνες σου, οι οποίοι ούτε κατάλαβα πως πέρασαν και σε συμβουλεύω να πάρεις το μυαλό σου μακριά από βλαβερά διλήμματα.

Στο δίλημμα πήρες ξεκάθαρη θέση πριν 6 μήνες και με θάρρος και ωριμότητα διάλεξες ..

τη ΖΩΗ!   :victory:
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!