Author Topic: σχολιασμός sapiens diet  (Read 5428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mylona myrto

  • Hero Member
  • νέο μέλος
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 7
  • Gender: Female
σχολιασμός sapiens diet
« on: October 24, 2015, 04:07:21 PM »
Καλημέρα,

με λένε Μυρτώ και είμαι διατροφολόγος. Εργάζομαι στο χώρο της υγείας περισσότερο από 10 χρόνια (σε ιδιωτικό γραφείο και σε νοσοκομεία κατά καιρούς). Είμαι κάτοχος δύο πρακτικών μεταπτυχιακών τίτλων (διαχείριση Διατροφικών Διαταραχών & Nutritional Medicine).
Λατρεύω την εργασία μου και θεωρώ το φάσμα της διατροφής ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ. Έχει να κάνει με  τη φυσιολογία και τη βιοχημεία του ανθρωπίνου σώματος, με την ψυχολογία και το πόσο το κάθε άτομο φροντίζει τον εαυτό του, διαχείριση χρήματος και χρόνο, με την αγροτική παραγωγή και πολλά πολλά ακόμη
Διαβάζω αρκετά ακριβώς επειδή αγαπώ πολύ το αντικείμενό μου. Το βιβλίο του Θανάση το αγόρασα επειδή με βοήθησε αστραπιαία το 1ο του βιβλίο με το κάπνισμα (που με βοήθησε σε λιγότερο απο μια εβδομάδα να διώξω το μοναδικό μου εθισμό).
το βιβλίο με το πρόγραμμα που προτείνει με έχει ενθουσιάσει και οφείλω να του πω ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Με ενθουσιάζει και θαυμάζω το πάθος ανθρώπων να ψάχνουν τόσο πολύ και βαθιά θέματα διατροφής (περισσότερο από διάφορους επαγγελματίες, που κρύβονται πίσω από την απόκτηση ένος πτυχίου στην ημιμάθεια).
Θέλω να ομολογήσω και η ίδια ότι μόνο αφού διάβασα το βιβλίο κατάλαβα γιατί έχουμε «δαιμονοποιήσει» το σιτάρι. Γιατί είναι πρόβλημα στις μέρες μας με την κοιλιοκάκη (αλλεργία στην γλουτένη) να μοιάζει με παγόβουνο και τα διεγνωσμένα περιστατικά μόνο η κορυφή του. Γιατί σχετίζουμε τη χρήση σίτου με ένα σωρό προβλήματα υγείας που δεν βρίσκουν απάντηση… επιτέλους κατάλαβα
Επίσης θέλω να μοιραστώ στο φόρουμ ότι  σε πολλά περιστατικά στο γραφείο πρότεινα το διατροφικό πλάνο της sapiens diet. Αυτό δούλεψε σε όλες τις περιπτώσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για δύο λόγους
1.   Οι περισσότεροι άνθρωποι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχουν καταλάβει (αφού έχουν ταλαιπωρηθεί με ανεβοκατεβάσματα του βάρους τους για χρόνια)  ότι οι δίαιτες ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.  =yes!= Όποιος κάνει δίαιτα χάνει κιλά και μετά καταλήγει να έχει περισσότερα από ότι άρχισε. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: «ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ»!! το πλάνο της sapiens δεν είναι δίαιτα όπως το έχουμε στο μυαλό μας. 
2.   Είναι βιοχημικά μια πάρα πολύ καλή αποτοξίνωση για το σώμα που φαίνετε: στο βάρος, στον όγκο του σώματος, στα επίπεδα ενέργειας και στη διάθεση ΑΜΕΣΑ. Αυτό βοηθά για να συνεχίσουμε  :victory:

Ευχαριστώ πάρα πολύ Θανάση για ένα ακόμη εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιώ αναφέροντας πάντα το όνομά σου
Με εκτίμηση
Μυλωνά Μυρτώ – Μαρία
 




Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: σχολιασμός sapiens diet
« Reply #1 on: October 25, 2015, 12:40:05 PM »
Μυρτώ καλώς μας ήλθες!!

Για κάθε θετικό μήνυμα που λαμβάνω για τη δουλειά μου χαίρομαι, όμως για το δικό σου χαίρομαι διπλά, γιατί έρχεται από έναν άνθρωπο που η διατροφή είναι αντικείμενο της ζωής του. Και απ' ό,τι είδα έχεις πλούσιο βιογραφικό! (ναι, ομολογώ, σε γκούγκλαρα!  :color: )

Τα είπες όλα, έκανες ακόμα και (γενναία) αυτοκριτική στον κλάδο σου, κάτι που χρειάζεται στην Ελλάδα να το κάνουμε όλοι. Πχ. οι ταξιτζήδες πρέπει να μιλήσουν για τα κακώς κείμενα κάποιων συναδέλφων τους, εμείς οι δάσκαλοι επίσης κ.ο.κ. Αυτά που λες τα έχω ακούσει και από άλλους του επαγγέλματός σου που έτυχε να κάνουμε κουβέντα.

Πράγματι, αν και δεν ξέρω τόσο καλά όσο εσύ το χώρο σου, νομίζω ότι εκτός από τους σπουδαίους επαγγελματίες (η πλειοψηφία φαντάζομαι), υπάρχει σε κάποιο ποσοστό αυτή η κακή νοοτροπία, να αντιμετωπίζονται ζητήματα διατροφής και ευεξίας με απαρχαιωμένες συνταγές που σε μακροχρόνια βάση είναι αναποτελεσματικές.

Νομίζω ότι το νο 1 συστατικό για να γίνουμε κάθε ένας μας καλύτεροι στο επάγγελμά μας είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεις στο μήνυμά σου: Η ακόρεστη περιέργεια, η όρεξη για μάθηση. Το κακό είναι ότι μερικές φορές, ειδικά για αυτό που σπουδάζουμε, χάνουμε μέρος της περιέργειάς μας, μας απορροφά η ρουτίνα. Αλλά εσύ δείχνεις να είσαι τρανταχτή εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα!

Το μήνυμά σου με χαροποίησε πολύ! Θα χαρώ ιδιαίτερα αν βρίσκεις χρόνο να μας γράφεις στο φόρουμ πράγματα που γνωρίζεις από την πολύτιμη εμπειρία σου και τις σπουδές σου.  :keyboard:

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, τεχνική ή για τα θέματα των βιβλίων, μη διαστάσεις να με ρωτήσεις. Μείνε συντονισμένη μαζί μας γιατί έρχονται βίντεο και ενδιαφέρουσες νέες δημοσιεύσεις!

Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για τα υπόλοιπα μέλη του Skeftomai.gr να σε έχουμε στην παρέα!!
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!