Author Topic: Να μαι κι εγώ  (Read 5110 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jimmy Pee

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Gender: Male
Να μαι κι εγώ
« on: May 17, 2015, 07:10:41 PM »
Αγαπητοί όλοι καλησπέρα σας

Να συστηθώ ξανά κι εγώ. Είμαι ο Δημήτρης, 30 ετών, από την Καλαμάτα.
Μετά από το φοβερό βιβλίο του Θανάση για το κάπνισμα, είμαι στην ευχάριστη θέση να γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου για το καινούριο του βιβλίο. Πριν φτάσω εκεί όμως, θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στη δικιά μου σχέση με το πλεονάζον βάρος και τις διατροφές.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν καλό παιδί κι έτρωγα το φαγητό μου όλο. Είχα πάντα ένα μικρό συν στα κιλά αλλά σχεδόν δεν φαινόταν, ειδικά μεγαλώνοντας, λόγω μυικότητας ήμουν μια χαρά. Λίγο η μπάλα, λίγο οι πολεμικές τέχνες, λίγο η ενόργανη που έκανα μικρός με κρατούσαν σε καλά επίπεδα. Κανα δυο φορές που ξέφυγα σε συγκεκριμένες καταστάσεις, λόγω ηλικίας και αθλητισμού, πολύ γρήγορα, επανερχόμουν. Τι γίνεται όμως τώρα, που οι συνθήκες εργασίας δεν επιτρέπουν πολύωρες προπονήσεις αλλά όχι και το χρόνο που απαιτείται για προετοιμασία κατάλληλων γευμάτων; Πως φεύγουν τα κιλά που έβαλα από πέρυσι που άλλαξα δουλειά;

Η αλήθεια είναι πως πήρα το βιβλίο υποψιασμένος για το περιεχόμενο. Αγαπητέ Θανάση, έχω διαβάσει το μισό και τελικά, αυτό που σου είχα πει ισχύει. Έπεσα σχεδόν μέσα, αλλά η συγκέντρωση της πληροφορίας που έχεις κάνει είναι εκπληκτική. Παρόλο που δεν έχω χρόνο, το διαβάζω σχολαστικά, γι' αυτο και είμαι ακόμα στη μέση. Έχω εφαρμόσει ήδη καποιες συμβουλές και η διαφορά, κυρίως στην ενέργειά μου, είναι ορατή. Σε επόμενα μηνύματα, όταν θα έχω διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο και θα εφαρμόσω περισσότερα πράγματα, θα παρακολουθούμε μαζί την πορεία μου. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 88 κιλά, από 79-80 που ήμουν πέρυσι το καλοκαίρι.

Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για μένα τώρα αλλά θα ήθελα να πω μια σύντομη ιστορία παρακάτω, για τους δύσπιστους.

Ο πατέρας μου, 64 ετών σήμερα, υπήρξε ερασιτέχνης αθλητής του body building στα νιάτα του και διατηρούσε το βάρος του σταθερό στα 82 κιλά με 1,76 μ. ύψος. Πουθενά κοιλιά, ψωμάκια κ.α. τέτοια "ευχάριστα". Όταν κάποια στιγμή της ζωής του άλλαξε συνήθειες λόγω υποχρεώσεων, οικογενειακών και επαγγελματικών, έφτασε τα 96 κιλά και είχε υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Έκανε κάποιες δίαιτες, απέφευγε κάποιες τροφές, έχασε κάποια κιλά και όλα καλά. Μετά από λίγα χρόνια, πάλι η ίδια ιστορία, πάλι οι ίδιες δίαιτες και ξανά. Κάποια στιγμή, ο οικογενειακός μας γιατρός του εξήγησε το μύθο για το κρέας, τα αβγά και τη χοληστερίνη και του είπε να κόψει το ψωμί ή έστω να το ελαττώσει καθώς και τα μακαρόνια. Σήμερα λοιπόν, εκτός του ότι οι εξετάσεις του είναι καθαρές, πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο έχασε βάρος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν τρώει ζάχαρη και γλυκά επειδή δεν του αρέσουν, είναι ένας 64χρονος υγιέστατος με πολύ ενέργεια και διάθεση. Και εννοείται απολαμβάνει τα αβγά και το κρέας κανονικότατα. Καμια φορά, κοιτάζοντας συνομήλικούς του, άλλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλοι με τεχνητές οδοντοστοιχίες κλπ λέει πως άξιζαν κάποιες μικρές καθημερινές θυσίες για να μπορεί να είναι υγιης σήμερα και να απολαμβάνει τη σύνταξή του και ένα σωρό δραστηριότητες.

Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό. Μερικές μικρές θυσίες, βελτιώνουν όχι μόνο την ποιοτητα ζωής τώρα, αλλά και στα χρόνια που ακολουθούν.



Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Να μαι κι εγώ
« Reply #1 on: May 18, 2015, 11:13:08 AM »
γεια σου φίλε Δημήτρη! σε καλοσωρίζω στο νέο τομέα της σελίδας!!

Για τους πιο καινούργιους, εξηγώ ότι ο Δημήτρης είναι ένας από τους συχνότερους σχολιαστές, εδώ και αρκετά χρόνια, από την εποχή που το βιβλίο για το κάπνισμα έκανε τα πρώτα του βήματα..

Χαίρομαι που είσαι ήδη τόσο ενημερωμένος για διατροφικά θέματα και επίσης χαίρομαι για τον γιατρό του πατέρα σου. Εδώ στη χώρα μας πολλοί επαγγελματίες της υγείας, και γιατροί και διαιτολόγοι, είναι πολύ πίσω στις διατροφικές τους γνώσεις. Αρκετοί έχουν μείνει στις συστάσεις της δεκαετίας του 80, για "χαμηλά λιπαρά", άλλοι συστήνουν ισόβια ωμοχορτοφαγία κλπ Και είναι κρίμα, γιατί είναι το επάγγελμά τους, θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένοι. Ευτυχώς τα φαινόμενα αυτά μειώνονται σιγά σιγά.

Το ότι ξεκινάς με στέρεες διατροφικές γνώσεις και παρελθόν άσκησης, θα λειτουργήσει επιταχυντικά σε όποιο σωματικό στόχο θέσεις. Άτομα που γυμνάζονται και αποφεύγουν ζάχαρη, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν απ' ευθείας τις οδηγίες και του 2ου μήνα.. (θα τις δεις διαβάζοντας παρακάτω)

Εύχομαι μία καλή πορεία με απώλεια κιλών και ευεξία!

Και όποτε βρίσκεις χρόνο να έρχεσαι να γράφεις και στο φόρουμ μας!
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Jimmy Pee

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Gender: Male
Re: Να μαι κι εγώ
« Reply #2 on: May 30, 2017, 11:25:36 PM »
Γεια σας, ύστερα από αρκετό καιρό. Ξέκλεψα λίγο χρόνο σήμερα από τις υποχρεώσεις μου και σκέφτηκα να σας γράψω για το νέο ηλεκτρονικό βιβλίο.

Αγαπητέ Θανάση, έκανες πάλι το θαύμα σου =worship= =worship= =worship=. Πάλι, σε γενικές γραμμές, δεν έγραψες κάτι άγνωστο σε μένα. :P Πρόσφατα, δοκίμασα μιας άλλης μορφής διαλειμματική "νηστεία", όμως ο τρόπος που προτείνεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικός.

Ξεκίνησα πριν δύο εβδομάδες να εφαρμόζω όσα προτείνεις, παράλληλα με μέτριες προπονήσεις, 4-5 φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Δεν ξέρω πόσα κιλά έχασα γιατί δεν με ενδιαφέρει και τόσο το νούμερο(έχω κάνει πολλά πειράματα στο σώμα μου οπότε έχω υπάρξει χοντρούλης στα 85 αλλά και κανονικός προς μυώδης στα ίδια κιλά :dumbells:). Ξέρω όμως ότι ξανακούμπωσε το αγαπημένο μου στενό πουκάμισο και άνοιξα νέα τρύπα στη ζώνη και νομίζω σύντομα θα ανοίξω κι άλλη. Λόγω της προπόνησης, έκανα ένα λιπαρό γεύμα παραπάνω την εβδομάδα και την Κυριακή που την είχα σαν ελεύθερη μέρα, έτρωγα ότι ήθελα, χωρίς φυσικά να αισθανθώ δυσφορία. Προσωπικά, με βόλεψε μια χαρά μιας και ο χρόνος που διαθέτω είναι πολύ περιορισμένος και η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει μεγάλα διαλείμματα. Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα για μένα, προτείνω στον καθένα να τη δοκιμάσει έστω για τις 2 εβδομάδες που γράφεις.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, ο Θανάσης Αποστόλου, δεν πουλάει ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες. Σας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να "χτυπήσετε" το περιττό λίπος και παράλληλα να απαλλαγείτε από συνθετικές τροφές, από περιττά γεύματα και να νιώσετε πιο δυνατοί και πιο υγιείς. Και το πιο σημαντικό είναι πως σας λέει να φάτε ΟΣΟ θέλετε. ::eye:: ::eye::

Για τους δύσπιστους, επειδή μ' αρέσει να γράφω πάντα μια ιστορία, σας αναφέρω ως παράδειγμα την γιαγιά μου. Γεννήθηκε το 1913 και μας άφησε το 2011 χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόβλημα υγείας, έχοντας μόνο τη φυσική φθορά των 98 ετών. Ξυπνούσε το πρωί και το πολύ πολύ να έπινε ένα μικρό φλυτζάνι γάλα από τη γιδούλα της, μετά έκανε τις δουλειές του σπιτιού, πήγαινε στα χωράφια, στα ζώα της και κατά το μεσημέρι έτρωγε πότε ένα φλυτζανάκι ρύζι με λίγο βραστό κοτόπουλο, άλλοτε άγρια χόρτα και λίγο σπιτικό τυρί, το απόγευμα ένα φρούτο και το βράδυ(μέχρι τις 7), έτρωγε τη σαλάτα της μαζί με αβγό ή ένα γιαούρτι με ρύζι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους γιατρούς όταν έκανε εξετάσεις που απορρούσαν πως γίνεται να είναι υγιής ενώ τρώει έτσι και προσπαθούσαν να τις επιβάλλουν να τρώει συμβατικά, δλδ μεγάλο και καλό πρωινό, δεκατιανό, πλούσιο μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό και πάνω απ' όλα αγελαδινό τυρί και γιαούρτι. Εκείνη γελούσε και έλεγε εγώ έτσι έφτασα 90, τώρα θ' αλλάξω...και φυσικά έφτασε τα 98.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Re: Να μαι κι εγώ
« Reply #3 on: June 02, 2017, 07:48:18 PM »
γεια σου Δημήτρη!

η ιστορία σου μου θύμισε τη δική μου γιαγιά και με ταξίδεψε, σε μιαν άλλη εποχή, που η ζωή ήταν πιο απλή, και οι άνθρωποι πιο λιτοδίαιτοι, αυθόρμητα, χωρίς να το υπαγορεύει κάποια δίαιτα. Δυστυχώς με τις τροφές - ναρκωτικά που κυκλοφορούν και διαφημίζονται παντού, αυτό πλέον φαντάζει αδύνατο, γιατί αν ένας άνθρωπος πει σήμερα "θα τρώω απλά και με μέτρο απ' όλα" μέσα στα "όλα" θα υπάρχουν και οι τροφές που έχουν ως καθυστερημένη επίδραση την αύξηση της όρεξης. Ακόμα και έναν καφέ να πιει κάποιος, έτσι όπως τους υπερφορτώνουν με ζάχαρες, κρέμες, μπισκοτάκια, είναι αρκετός για να αποσυντονίσει το σώμα στη στιγμή.

Γι αυτό σήμερα προσπαθούμε με την σκέψη, τη μελέτη και γιατί όχι, με ένα βιβλίο και ένα διατροφικό πρόγραμμα, να κατακτήσουμε την ευεξία, που κάποτε ερχόταν από μόνη της όταν οι άνθρωποι ζούσαν κοντά στη φύση. Και.. αφού πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας, θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε επίπεδα ευεξίας ακόμη μεγαλύτερα από των προγόνων.

Συνέχισε την καλή δουλειά και ενημέρωνέ μας για τα αποτελέσματα!  ::cool::
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!