Poll

Σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους πιστεύω ότι πρέπει...

να απαγορεύεται οπουδήποτε υπάρχουν μη καπνιστές
97 (70.3%)
να μείνουν πράγματα όπως είναι σήμερα
14 (10.1%)
να απαγορεύεται μόνο σε νοσοκομεία, σχολεία, μέσα μεταφοράς
26 (18.8%)
να επιτρέπεται παντού. Αν οι μη καπνιστές ενοχλούνται, ας φεύγουν αυτοί.
1 (0.7%)

Total Members Voted: 130

Author Topic: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Απαγόρευση του καπίσματος. Ναι ή Όχι;  (Read 20132 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Είστε υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος;
Είναι ένα θέμα με πολλές διαφορετικές απόψεις, γι αυτό σκέφτηκα να αρχίσω με αυτό τις ψηφοφορίες μας.



   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline polladam

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
.
« Reply #1 on: November 12, 2007, 01:13:52 AM »
Ασχέτως αν είναι ενοχλητικό, βλαβερό κτλ για τους γύρω μας, είμαι κατά των οποιασδήποτε μορφής ατομικής απαγόρευσης και περιορισμού σε ένα τέτοιο θέμα. Ο κάθε δημόσιος χώρος παύει να είναι δημόσιος, αν απευθύνεται σε ορισμένη ομάδα πολιτών.
Μιλάω για μέτρα απαγόρευσης μέχρι και εισόδου σε καπνιστές, μέτρα που βίωσα πρόσφατα στην Σκανδιναβία. Αν θέλεις να προστατέψεις σαν κράτος τους μη καπνιστές πολίτες από το παθητικό κάπνισμα, θεωρώ οτι είναι αφέλεια να εκτοπίζεις από τα κοινά την κοινωνία των καπνιστών. Σα πολιτισμένο κράτος, θα πρέπει να σέβεσαι τις ιδιαιτερότητες του καθενός από τη στιγμή που δε προσβάλουν τα ήθη και δε βλάπτουν τους υπόλοιπους. Μπορείς λοιπόν κάλλιστα να διαμορφώσεις ειδικούς χώρους δημόσιας συστέγασης για καπνιστές και μη. Αν δε μπορείς όμως να οργανώσεις την αντικαπνιστική σου πολιτική, με την δίωξη να ξέρεις οτι φανατίζεις περισσότερο ..

Είμαι καπνιστής, και δεν ανέχομαι από κανένα να μου περιορίζει αυτή την ιδιαιτερότητά μου, από τη στιγμή που βλέπω άλλες ιδιαιτερότητες να αποκτούν όλο και πιο πολλά δικαιώματα και εδραιώσεις (τοξικομανείς, ομοφυλόφιλους κ.α). Μάλιστα, σε μαγαζιά που μπαίνω και δεν έχει ειδικούς χώρους για καπνιστές, και στα τραπέζια τους δεν έχει τασάκια, επιδεικτικά τινάζω τη στάχτη μου στο πάτωμα, για να μάθουν επιτέλους οτι το να είσαι ΜΗ καπνιστής, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος του να ΕΙΣΑΙ καπνιστής. Και η άλλη όψη, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
(No subject)
« Reply #2 on: November 12, 2007, 01:30:26 AM »
Quote
είμαι κατά των οποιασδήποτε μορφής ατομικής απαγόρευσης και περιορισμού σε ένα τέτοιο θέμα. Ο κάθε δημόσιος χώρος παύει να είναι δημόσιος, αν απευθύνεται σε ορισμένη ομάδα πολιτών.
Συμφωνώ απόλυτα το παραπάνω που είπες. Για να είναι λοιπόν δημόσιος ένας χώρος πρέπει να είναι κατάλληλος για όλους, όχι μόνο για όσους καπνίζουν. Καπνίζοντας σε ένα χώρο δίπλα σε συμπολίτες σου που επιλέγουν να μην καπνίζουν, κάνεις ένα δημόσιο χώρο (που είναι για όλους), χώρο καπνιστών, είτε αυτοί καπνίζουν ενεργητικά είτε παθητικά.

Ενώ από την άλλη, οι μη καπνιστές δε σε υποχρεώνουν να κόψεις το τσιγάρο. Απλά να το αναβάλεις για όσο είσαι μαζί τους.

Τώρα έρχεται να τεθεί ένα άλλο ζήτημα. Ποιανού ελευθερία ¨προηγείται" ? Η δική σου να καπνίζεις ή ενός μή καπνιστή να ΜΗΝ καπνίζει (παθητικά) ?

Νομίζω ότι και σε αυτό η απάντηση είναι αυτονόητη.

Αν θεωρείς ότι το παθητικό κάπνισμα είναι "μικροενόχληση" τότε σε ενημερώνω ότι στη Μεγάλη Βρετανία κάθε ΜΕΡΑ πεθαίνουν εξαιτίας του 3 άνθρωποι! Αυτοί οι άνθρωποι εισέπνεαν τον καπνό άλλων ανθρώπων που επέλεγαν να καπνίζουν.

Αναφέρω Αγγλία και όχι Ελλάδα γιατί μόνο εκεί έχουν γίνει αξιόπιστες μετρήσεις..

Και ένα ακόμα στοιχείο πριν κλείσω. Σε όσες χώρες έχει εφαρμοστεί το μέτρο, παρατηρήθηκε μείωση των καπνιστών. Άρα αυτό που λες ότι θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα δεν ισχύει. Ίσα ίσα που είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης του καπνίσματος. Μια μέθοδος που οφελεί πρωτίστως ... τους ίδιους τους καπνιστές που προσπαθούν να το κόψουν.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline polladam

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
(No subject)
« Reply #3 on: November 12, 2007, 02:26:10 AM »
Η αλήθεια είναι οτι εγώ μίλησα για Σκανδιναβία, για μπαρ και μαγαζιά που έχουν απέξω ταμπέλα μαζί με τα διαφημιστικά των πιστωτικών καρτών Visa κτλ, και απαγορευτικό στους καπνιστές.

Εκεί λοιπόν, δεν αφήνουν ούτε σε εξωτερικούς χώρους οι καπνιστές να απολαύσουν το πάθος τους. Για τέτοια μέτρα μιλάω.
Σίγουρα δεν ισχυρίζομαι οτι η ανάγκη των μη καπνιστών για καθαρό αναπνεύσιμο αέρα είναι υποδεέστερη από την ανάγκη των καπνιστών για νικοτίνη. Υποστηρίζω όμως οτι αν πρέπει να είναι απαγορεύσιμο στους καπνιστές το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, πρέπει οποσδήποτε να συνηπολογιστεί και ο αντίποδας.

Συμφωνώ κι εγώ οτι δεν πρέπει να μπορώ να ανάβω το τσιγάρο μου σε έναν κλειστό χώρο που όλοι οι άλλοι είναι μη καπνιστές.
Μιας και μιλάς λοιπόν για ελευθερίες που προηγούνται η έπονται, για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι εννοώ, απάντησέ μου σε παρακαλω :

Μπαίνει ένας μη καπνιστής σε ένα μπάρ "καπνιστών" που είναι μέσα 200 άτομα και έχουν ντουμανιάσει το χώρο. Μπορεί ο μη καπνιστής με το που μπαίνει να απαιτήσει από τους πάντες να σβήσουν τα τσιγάρα τους, από τον ιδιοκτήτη να αέρίσει αμέσως τον χώρο και από τις αστυνομικές αρχές να συμμορφώσουν τους διαφωνούντες ?

Σεβασμός λοιπόν χρειάζεται αν θέλουμε να μήν έχουμε διαστάσεις άκρων, και από τις 2 μεριές. Σα καπνιστής προσέχω τους χώρους που καπνίζω. Από εσένα όμως, που δεν είσαι καπνιστής, από τη στιγμή μου με βλέπεις ως αντίπαλο και με βλέπεις απομονωμένο να καπνίζω και να μην σε ενοχλώ, απαιτώ να κρατάς την απόσταση ασφαλείας και να μην με πλησιάζεις καν. Γιατί, αν αναγκάζομαι χειμωνιάτικα να καπνίζω στην ταράτσα του κτηρίου όπου εργάζομαι και έρχεται ο αντικαπνιστής μέχρι εκεί για να μου κάνει παρατήρηση που καπνίζω, είμαι ικανός εκείνη τη στιγμή να του σβήσω το τσιγάρο στο μάτι .. και θα έχω και δίκιο ..

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
ίσως συμφωνούμε.
« Reply #4 on: November 12, 2007, 10:01:34 AM »
τελικά ίσως συμφωνούμε.

Αυτό που αναφέρεις για "200 καπνιστές και ένα μη καπνιστή να μπουκάρει.." είναι ένα κλασικό παράδειγμα χώρου καπνιστών, ο οποίος παραβιάζεται από έναν μη καπνιστή, πράγμα φυσικά ανεπίτρεπτο. Σε ποια χώρα τα έχεις δει αυτά; Σε καμμιά. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει μέρος με 200 καπνιστές αυτό σημαίνει ότι είναι ένα μέρος που επιτρέπεται το κάπνισμα και αυτό μπορεί να το έχει υπόψην του ένας μη καπνιστής που θέλει να το επισκευθεί.

Εγώ σου λέω ότι και 10 καπνιστές να ήτανε με ένα μόνο μη καπνιστή, αυτό σημαίνει ότι ο μη καπνιστής θα πρέπει να υποχωρήσει.. Μη με ρωτήσεις σε ποια αναλογία αρχίζει να υπερισχύει ο μη καπνιστής.. Τέτοια ζητήματα λύνονται μόνα τους πρακτικά.

Πρόσεξε όμως αυτό. Για να μαζευτούν όμως αυτοί οι 200 καπνιστές σε ένα χώρο, πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αλλιώς οι 200 σου θα χωριστούν σε εικοσάδες και θα γεμίσουν με καπνό ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ όπως γίνεται σήμερα! Μια άλλη καλή ιδέα είναι στις καφετέριες να υπάρχει ένας χώρος καπνιστών και ένας χώρος μη καπνιστών. Δε χρειάζεται φυσικά να χωρίζονται από τοίχο, απλώς να αποφεύγεται το ντουμάνι είναι αρκετό για το μη καπνιστή.

Επίσης όποιος από τους 200 σου αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα και αν θέλει να μείνει μακριά από τον "πειρασμό" για λίγες μέρες, θα βλέπει μονίμως μπροστά του κάποιους να καπνίζουν. θα μπορεί να νιώθει άνετα μόνο σε επίσκεψη σε βιβλιοθήκη ή σε νοσοκομείο.. Βέβαια στο βιβλίο υποστηρίζω με επιχειρήματα ότι κάτι τέτοιο δε χρειάζεται, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αυτά που λες για ταράτσες κλπ είναι υπερβολές. Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν έχουν συμβεί τέτοια υστερικά, ούτε στην Αμερική. Εδώ στην ουσία δε μιλάμε για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του καπνίσματος, μιλάμε για απαγόρευση του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ (παθητικού) καπνίσματος στο οποίο υποβάλλονται καθημερινά εκατομύρια άτυχοι άνθρωποι που δεν έχουν επιλέξει να καπνίζουν.

Επειδή έχω υπάρξει για χρόνια καπνιστής σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν εξοργίζεσαι με τους περιορισμούς στο κάπνισμά σου. Άσε που κάνουν το κάπνισμα πολύ πιο ελκυστικό ενώ δεν του αξίζει..

Το λέω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ.

"Αφήστε τους καπνιστές να καπνίσουν! Μήν τους πρήζετε! Κάνετε διαφήμιση του τσιγάρου έτσι! Το μόνο που μπορείτε να διεκδικήσετε είναι να μην αναπνέετε τον καπνό τους συστηματικά. Δε χάθηκε ο κόσμος αν τον αναπνέετε που και που, αλλά όχι συστηματικά. Σκοτώνει! "

Δε μιλάμε τόσο για απαγόρευση καπνίσματος, αλλά για το δικαίωμα των μη καπνιστών να απέχουν από το (παθητικό) κάπνισμα. "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ" είναι η σωστότερη λέξη.

Πάντα το σπίτι σου, το μπαλκόνι σου, τα παγκάκια, οι πλατείες, τα υπαίθρια μαγαζιά και ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα κλειστα μαγαζιά θα έχουν θέση για καπνιστές, ιδίως όταν οι μισοί έλληνες καπνίζουν.

Αν στη Φινλανδία πχ. είδες μαγαζιά και καφετέριες ολόκληρες να αποκλείουν το κάπνισμα εντελώς από τους χώρους τους, αυτό οφείλεται στο ότι έχουν χαμηλά ποσοστά καπνιστών. (εκεί έχουν πρόβλημα με το αλκοόλ). Αν γίνει κάτι τέτοιο στην ελλάδα ξερεις και ξέρω ότι η καφετέρεια θα κλείσει λόγω έλλειψης πελατών.. Οι νόμοι της αγοράς είναι πολύ καλοί στο να μας υπαγορεύσουν τι να κάνουμε. Στη Φινλανδία οι 200 είναι ΜΗ καπνιστές και ο ένας που μπουκάρει είναι ο καπνιστής.

Μακάρι να φτάσουμε κι εμείς (στο θέμα του καπνίσματος) τα ποσοστά των Σκανδιναβών,  έτσι ώστε ένας πιο εκτεταμένος περιορισμός του καπνίσματος σε κλειστά μέρη διασκέδασης να ωφελεί και να ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ πάρα πολλούς και να θίγει (όπως εσένα) ελάχιστους.

Πάντως με αυτά που λές με κάνεις να ξανασκέφτομαι την ψήφο μου. Σωστότερο θα ήταν να γράψω στην πρώτη επιλογή:

"να απαγορεύεται εκεί που υπάρχουν πολλοί μη καπνιστές" κι όχι
"όπου υπάρχουν μη καπνιστές".

Μάλλον θα πρέπει να βελτιώσω τη διατύπωση, γιατί έτσι δημιουργεί παρεξηγήσεις σαν αυτές στις οποίες αναφέρθηκες.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline hallah

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
(No subject)
« Reply #5 on: March 23, 2008, 02:15:16 AM »
πριν απαντήσω να διευκρινίσω πως η απάντησή μου δεν επηρεάζεται από την
κατάσταση του μη καπνιστή που βρίσκομαι τώρα, ήταν η ίδια και όταν ήμουν καπνιστής

θεωρώ απόλυτα σωστό το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους ανεξαιρέτως τους κλειστούς χώρους
το παραπάνω μέτρο εφαρμόζεται με αυστηρότητα εδώ και μερικά χρόνια στην Ιταλία
στην αρχή με ξένισε και με εκνεύρισε, θεώρησα εαυτόν θιγμένο από μία "ρατσιστική" συμπεριφορά
όμως μετά από ελάχιστο χρόνο (ήμουν εκεί ως τουρίστας) το συνήθισα, το ξεπέρασα και το δικαιολόγησα!

θες να καπνίσεις κύριε; πήγαινε εκεί όπου κανείς δεν θα υποχρεωθεί να καπνίσει τον καπνό σου
μη μου μιλήστε για μεικτούς χώρους, χώρους καπνιστών και μη καπνιστών
αυτά είναι τρίχες!
όπως σε κάποια fast food στην Ελλάδα όπου μία σειρά τραπέζια είναι καπνιστών και η δίπλα μη καπνιστών!
ούτε να μιλήσουμε για ξεχωριστές αίθουσες, αυτός είναι διαχωρισμός

επίσης, φαντάζεστε τι ωραίο είναι ένα εστιατόριο με καθαρή ατμόσφαιρα;
τι αδιανόητο είναι για τις συνήθειές μας ένα club που να μην κλαίνε τα μάτια σου από τον καπνό;
για σκεφτείτε πως για τόσα και τόσα χρόνια ο μη καπνιστής είναι υποχρεωμένος στην
νυχτερινή του διασκέδαση να υποστεί την κάπνα, το τσούξιμο στα μάτια και τη βρώμα στα ρούχα
εξαιτίας της ... αιθαλομίχλης του τσιγάρου!

Offline oasomp

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
(No subject)
« Reply #6 on: March 24, 2008, 03:35:52 PM »
Ασχέτως αν είναι ενοχλητικό, βλαβερό κτλ για τους γύρω μας, είμαι κατά των οποιασδήποτε μορφής ατομικής απαγόρευσης και περιορισμού σε ένα τέτοιο θέμα. Ο κάθε δημόσιος χώρος παύει να είναι δημόσιος, αν απευθύνεται σε ορισμένη ομάδα πολιτών.

Αν παρουμε ως ορισμο του δημοσιου χωρου το παραπανω μπορω να πω οτι εχεις δικαιο ! Αλλα οταν η ατομικη σου ελευθερεια, να καπνιζεις, απαγορευει εμμεσως την εισοδο σε ορισμενες ομαδες πολιτων παραμενει δημοσιος ;;

Ποιος καπνιστης καπνιζει στο ιδιο δωματιο με το 1ετους παιδι του ; μπορει ενας γονιος που εχει βγει με το 1ετους παιδι του στην αγορα πχ μετα τα ψονια να καθισει για ενα καφε ;;

Την ωρα που αντι για τσιγαρο ειναι τα μαχαιροπιρουνα στα χερια ποσοι καπνιστες η μη τρωνε με ευχαριστηση οταν ο καπνος του διπλανου τους ερχεται κατευθειαν πανω τους ;;

Για τα bars και τα clubs εχω να πω οτι φταινε και οι ιδιοκτητες διοτι συνηθως δεν υπαρχει καλος εξαερισμος !!! Οταν σε αυτους τους χωρους υπαρχει καλος εξαερισμος κατα τη γνωμη μου το προβλημα ειναι πολυ μικρο !!!

Το να υπαρχουν τραπεζια καπνιστων και μη καπνιστων στον ιδιο χωρο πιστευω πως ειναι κοροιδια !!!

Δυστυχως η περιπτωση να γινουν μαγαζια αποκλιστηκα για μη καπνιστες αποριπτεται γιατι θα φαληρισουν !!!

Στην υπαρχουσα κατασταση για το θεμα της ευχαριστης σκεφτηται ποσες φορες απολαυανει ενας καπνιστης τον καφε η το ποτο του και ποσες ενας μη καπνιστης !!!

Αν μπω με full λασπομενα παπουτσια σε ενα δημοσιο χωρο θα μου κανουν παρατηρηση και μαλον θα με διωξουν ! Γιατι ; Ενας καπνιστης λιγοτερη βρωμια θα εισαγει στο χωρο καπνιζοντας ;;

Ετσι οπως τα συλογιζομαι εγω τουλαχιστον τα πραγματα πιστευω το καλυτερο ειναι να απαγορευτει παντου το καπνισμα εκτος απο τα bars και clubs με τη προυποθεση του καλου εξαερισμου !!!

Offline deimos

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
(No subject)
« Reply #7 on: April 02, 2008, 05:29:34 PM »
εγω λεω να απαγορευθει τελειως ακομα και απο τα περιπτερα...

Offline katia

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
(No subject)
« Reply #8 on: April 29, 2008, 11:32:21 AM »
Εγώ θα απάντήσω μια που είμαι ακόμη (δυστυχώς) καπνίστρια αλλά στοχεύω στο να τα καταφέρω να μην είμαι.
Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους. ΄ΠΙστεύω ότι θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι το δικαίωμα να αισθάνονται καλά σε έναν κλειστό χώρο. Βλέπω ανθρώπους που βήχουν γιατί τους ενοχλεί ο καπνός, έγκυες που δεν μπορούν να καθίσουν σε κλειστό χώρο γι'αυτό το λόγο, ανθρώπους που τσούζουν τα μάτια τους, γυναίκες που δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους τα παιδιά όταν είναι μικρά σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα όταν είναι χειμώνας, η ακόμα και σε έναν παιδότοπο όπου υπάρχει καπνίλα. Πολλοί θα έκοβαν το κάπνισμα, αν δεν μπορούσαν να καπνίσουν με το ποτό ή στην ταβέρνα με το ούζο. Υπάρχουν πολλοί γνωστοι μου που καπνίζουν μόνο σ'αυτές τις περιπτώσεις. Σίγουρα δεν θα ήταν διατεθιμένοι να βγαίνουν εξω από τα μαγαζιά χειμωνιάτικα.
Επίσης πολλές από τις φορές που έκοψα το κάπνισμα, αντιμετώπιζα δυσκολία τις στιγμές που έβγαινα έξω και έβλεπα τους άλλους να καπνίζουν ή να έρχεται ο καπνός πάνω μου. Τότε μου φούντωνε η επιθυμία σε αντίθεση με κάποιες επισκέψεις που πήγαινα για παράδειγμα και δεν κάπνιζε κανείς. Τώρα θα μου πείτε αν θέλεις να το κόψεις, δεν επηρρεάζεσαι από τους άλλους που καπνίζουν ΄γύρω σου μια που αν είναι καλοκαίρι θα καπνίζουν έξω.
Κι όμως εμένα με επηρρέαζε στις χειμωνιάτικες μου προσπάθειες!!
Όσο ζω ελπίζω!!!!!!

Offline Σπυρος

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
(No subject)
« Reply #9 on: May 09, 2008, 12:53:59 AM »
Μα τι ειναι αυτα που λεμε .........

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Δεν ενοχλω κανεναν που καπνιζει .
Να μην με ενοχλει κανενας παρακαλω που καπνιζει .
Ειναι δικαιωμα μου να αναπνεω καθαρο αερα και οχι βρωμερα καρκινογωνα καυσαερια τσιγαρων .
Και προκαλω οποιον καπνιστη θελει να πει το αντιθετο , ετσι πολυ απλα θα παω και εγω διπλα στο αφτι του στην καφετερια η στο σινεμα η ακομα και σε παρκο και επειδη ειμαι μαγκας και εγω και ειμαι σε δημοσιο χωρο μαθαινω να παιζω τυμπανα με κατσαρολα και κουταλα και αφου δεν ειναι ωρα κοινης υσηχιας μπορω να κανω οση φασαρια θελω , οπου θελω . Δικαιωμα δημοσιου χωρου δεν ειναι και αυτο κυριοι καπνιστες ?

Ελπιζω να το καταλαβατε .
TO TAXIDI SE KANEI EYTYHISMENO , OXI Ο PROORISMOS .