Skeftomai.gr - Community

ΚΑΠΝΙΣΜΑ => Διάφορα θέματα για το κάπνισμα => Topic started by: Marina on September 07, 2008, 02:21:30 PM

Title: Αφού το κόψατε, δυσκολευτήκατε ποτέ στην αναπνοή σας;
Post by: Marina on September 07, 2008, 02:21:30 PM
Καλημέρα!!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουν και άλλοι την εμπειρία που έχω εγώ.
Το έκοψα πριν από 2 μήνες χάρις στο φοβερό βιβλίο και τις συμβουλές του Θανάση και παρατήρησα ότι, γύρω στις 20 ημέρες μετά δεν μπορούσα να πάρω εύκολα βαθιά ανάσα, λες και είχα μόλις καπνίσει... πούρο. :-x  =thumb=  ή κάτι που πρέπει να ψάξω.    :(
Φιλάκια!!!
Title:
Post by: Θανάσης Αποστόλου on September 07, 2008, 03:58:14 PM
Μαρίνα αυτό που αναφέρεις πρώτη φορά το ακούω.

Το έχω κόψει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν και αρκετές φορές ήταν για μήνες. Δεν ένιωσα ποτέ κάτι σαν αυτό που αναφέρεις. Και μου φαίνεται λογικό, όταν σταματά η δηλητηρίαση του οργανισμού μόνο καλές αλλαγές να συμβαίνουν στον οργανισμό ή στην χειρότερη περίπτωση να .. μη συμβαίνει καμία αλλαγή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και μετά την απελευθέρωση από την παγίδα, η ζωή συνεχίζεται και πολλές φορές συνεχίζεται και με προβλήματα υγείας, μικρά ή μεγάλα. Δεν οφείλεται κάθε τι που συμβαίνει στο σώμα μας στο κάπνισμα ή στην αποχή από αυτό.

Βέβαια κρατώ μια επιφύλαξη μιας και έχεις τόσο ξεκάθαρη αίσθηση αυτής της δυσφορίας που νιώθεις και κυρίως επειδή το είπε και η νοσοκόμα.

Κάτι που σκέφτηκα τώρα: Μήπως έχεις πρόβλημα με τη μύτη; Εννοώ στραβό διάφραγμα και γενικότερα στενότητα στην αναπνευστική δίοδο; Ξέρω ότι είναι μεγάλο πρόβλημα και έχω υποφέρει αρκετά χρόνια από αυτό. Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο έκανα εγχείριση διαφράγματος που ευτυχώς πήγε πολύ καλά. Τα προηγούμενα χρόνια όμως και ιδίως στις ζέστες του καλοκαιριού ένιωθα μεγάλη δυσφορία επειδή δε μπορούσα να πάρω καλά ανάσα. Η καθαρή ανεμπόδιστη ανάσα είναι πολύ σπουδαίο πράγμα τελικά!

Αν κάποιο μέλος του φόρουμ είχε εμπειρία σαν αυτή της Μαρίνας ας την αναφέρει.
Title:
Post by: Jimmy Pee on September 08, 2008, 12:41:41 AM
Τον πρώτο καιρό είχα κι εγώ αυτό το σύμπτωμα αλλά είμαι ασθματικός. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια σπιρομέτρηση(αναπνευστικό τεστ) για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να είναι και ψυχολογικό. Ο παθολόγος μου, μου είχε πει πως για 3 μήνες περίπου διαρκούν τα συμπτώματα καθαρισμού ενός καπνιστή. Λόγω ηλικίας, μου κράτησαν μόνο 20 μέρες. Σε αυτά όμως, αν δεν υπάρχει πρόβλημα, από όσο ξέρω, δεν περιλαμβάνεται αυτό που λες. Δεν χάνεις τίποτα λοιπόν, ένα τεστ 10 λεπτών είναι, θα μετρήσουν πόσο αέρα παίρνεις και σε πόσο χρόνο τον βγάζεις κλπ.
Title:
Post by: Marina on September 08, 2008, 11:15:32 AM
Καλημέρα!!
Για να απαντήσω αρχικά στον Θανάση, να αναφέρω ότι δεν είχα ποτέ πρόβλημα αναπνευστικό ή κάτι παρόμοιο.
Jimmy Pee θα ήθελα να σε ρωτήσω: Αυτό το τεστ που γίνεται; Που μπορώ να το κάνω;
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!
Title:
Post by: Jimmy Pee on September 08, 2008, 02:48:16 PM
Έχει τύχει να το βρω σε παθολόγο αλλά εσύ θα πας σε πνευμονολόγο που είναι ο ειδικός πάνω στο θέμα. Το αισθάνεσαι διαρκώς αυτό; Έχεις άγχος αυτή την περίοδο; Βρήκα περίπτωση σαν τη δικιά σου που όλα οφείλονταν στο άγχος.  


http://http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=20.03.2007,id=61799044
Title:
Post by: Marina on September 09, 2008, 01:16:38 PM
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Αυτό που νιώθω είναι, γενικά, σαν τα φλέματα από το τσιγάρο που δεν μπορούσα να αναπνεύσω βαθιά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι συνεχόμενο και ότι τον τελευταίο καιρό είμαι πολύ καλύτερα.
Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί δεν το ένιωθα όσο κάπνιζα και μου ξεκίνησε δύο περίπου εβδομάδες από τότε που το έκοψα.
Θα περιμένω άλλον έναν μήνα - μιας και μου έχουν πει για τους 3 μήνες - και θα το ψάξω μετά. Για το άγχος μπορεί να έχεις δίκιο γιατί 3 εβδομάδες στις διακοπές μου σχεδόν μου είχε περάσει...
Title:
Post by: Jimmy Pee on September 09, 2008, 11:09:03 PM
Δεν κάνει τίποτα βρε! :)  Σκέψου πως αυτό το αίσθημα το είχα πάλι αυτές τις μέρες γιατί αγχώθηκα λίγο με την εξεταστική. Σήμερα έμαθα πως πέρασα το μάθημα που με έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο και με έναν μαγικό τρόπο έφυγε.
Title:
Post by: Marina on September 29, 2008, 10:33:25 AM
Λοιπόν... τις 5-6 τελευταίες μέρες δεν έχω καμία δυσκολία στην αναπνοή μου, χασμουριέμαι και παίρνω βαθιά ανάσα πανεύκολα!!
Ίσως, τελικά, ήταν αυτό που μου λέγανε για τους 3 μήνες και τη νικοτίνη.
Ελπίζω να πέρασε κι αυτό... ::eye::
Title:
Post by: michalis on December 03, 2008, 08:29:55 PM
Γεια σου Μαρίνα.
Μετά απο 3εις μήνες απαντώ βέβαια, αλλα η δική μου άποψη είναι ότι το ίδιο δύσκολα ανάσαινες και όταν κάπνιζες, αλλά δεν το καταλάβαινες. Αυτό καταλαβαίνω από τον εαυτό μου και εγώ δλδ χωρίς να είναι κάτι επιστημονικά αποδειγμένο αυτό που λεω. Το λέω αυτό γιατι παρατηρώ και την παραμικρή διαφορά πάνω εδώ και σχεδόν μια βδομάδα. Και είμαι 100% σίγουρος, βάσει λογικής πάντα, ότι δεν γίνεται να ανασαίνω πιο βαριά απ' ότι, όταν ήμουν παγιδευμένος. Όπως και δεν γίνεται πάλι βάσει λογικής, να βήχω πιο πολύ! Περιμένω και γω αργά και σταθερά σαν εσένα την βελτίωση της υγείας μου!
Title:
Post by: iikleovoulosii on April 08, 2009, 04:43:08 AM
Μαρίνα
έχω την εντύπωση ότι το αισθάνεσαι αυτό επειδή μπορεί να έχεις πάρει βάρος και κουράζεται έτσι περισσότερο το σώμα όταν κινείσαι.
Title:
Post by: mamamaria on April 08, 2009, 05:08:42 PM
αμαν ρε κλεοβουλε, δεν τα πετανε κατι τετοια ετσι μπαμ στις γυναικες!!!