Skeftomai.gr - Community

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ => Διατροφή, Αδυνάτισμα, Τροφές και Υπερτροφές => Topic started by: ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΔΑΣΥΛΑ on May 27, 2009, 12:46:23 PM

Title: MSG - Παραπάνω κιλά. Μήπως δε φταίτε εσείς; (Συγκλονιστικό!)
Post by: ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΔΑΣΥΛΑ on May 27, 2009, 12:46:23 PM
Τα παραπάνω κιλά και η παχυσαρκία είναι πια επιδημία στο δυτικό πολιτισμό.
Δύο στα τρία άτομα είναι υπέρβαρα και ένα στα τρία παχύσαρκα. Ανά πάσα στιγμή ένα 35% του πληθυσμού προσπαθεί να χάσει βάρος.

Γύρω από αυτή την προσπάθεια έχει αναπτυχθεί μια τεράστια βιομηχανία.

Αυτή περιλαμβάνει την αγορά τροφίμων με χαμηλές θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, την κατανάλωση ποτών με τεχνητά γλυκαντικά, την εγγραφή σε κέντρα αδυνατίσματος, την χρήση αντικαταθλιπτικών ή διεγερτικών και τη διενέργεια επεμβατικών μεθόδων όπως η λιποαναρρόφηση και γαστρικές επεμβάσεις – για να αναφερθούμε σε μερικές μόνο από αυτές τις προσπάθειες.

Το γεγονός ότι μιλάμε για μια επιδημία, καθιστά ξεκάθαρο ότι ο σημερινός τρόπος ζωής και διατροφής όχι μόνο δεν βοηθάει το φαινόμενο αλλά και το τροφοδοτεί.

Η πλήρης απομάκρυνση από τα φυσικά πρότυπα διατροφής και η υψηλή επεξεργασία των τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα οι τροφές μας να περιέχουν πολλές θερμίδες και χαμηλά ή καθόλου θρεπτικά συστατικά.

Επιπλέον έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια δεδομένα που αναδεικνύουν το ρόλο των χημικών πρόσθετων όπως τα ενισχυτικά γεύσης (MSG monosodium glutamate, ασπαρτάμη, καζεΐνη, κ.ά. ) που βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις επεξεργασμένες τροφές. Σε σχετικό ντοκιμαντέρ του CBN News (MSG monosodium glutamate) ο κορυφαίος νευρολόγος ερευνητής σε τέτοια θέματα Dr. Blaylock αναφέρει ότι πρόκειται για νευροτοξίνες (excitoxins), που διεγείρουν τα εγκεφαλικά κύτταρα σε υπερβολικό βαθμό. Αυτό φτάνει σε σημείο προκλήσεως βλάβης σε αυτά τα κύτταρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, συνεχίζει ο Dr. Blaylock, όσων καταναλώνουν τροφές που περιέχουν παρόμοια χημικά είναι ότι αυξάνεται η επιθυμία τους να καταναλώσουν γλυκές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ενώ παράλληλα μειώνεται η διάθεση τους για υγιεινές τροφές. Η πορεία σ’ αυτό το μονοπάτι καταλήγει σε μια συνεχή επιδείνωση της κατάστασης.   

Η βιοχημική αυτή παρέμβαση στη διατροφή του ανθρώπου ξεκίνησε μετά το ΙΙ Παγκόσμιο πόλεμο και έχει λάβει πλέον τέτοιες διαστάσεις που είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε και να καταναλώσουμε τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία.

Ο βασικός μεταβολισμός (η δυνατότητα καύσης θερμίδων σε ηρεμία) έχει υποστεί κάθετη πτώση. Το σώμα δεν έχει τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργήσει φυσιολογικά. Η ορμονική ισορροπία αλλοιώνεται και το άτομο καταλήγει να πεινάει όλο περισσότερο, να αυξάνει σε βάρος, να έχει λιγότερη ενέργεια και χειρότερη διάθεση.

Στα παραπάνω προστίθενται οι προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες που στηρίζονται σε λάθος ή ουτοπικά δεδομένα και στόχους. Το άτομο βρίσκει την αυτοεκτίμηση του να έχει κατακερματιστεί ενώ το βάρος του συνεχίζει να αυξάνεται.       

Ένα από τα πιο βασικά βήματα για την αποτελεσματική διαχείριση του βάρους είναι η επιλογή τροφών που είναι σχεδιασμένες για την συγκεκριμένη μοναδική γενετική και βιοχημική δομή του κάθε ατόμου.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα με την χρήση της γενετικής και της μοριακής βιολογίας μέσα από εξετάσεις DNA και Διατροφικής Αξιολόγησης να εντοπιστούν οι κατάλληλες τροφές για τον καθένα ξεχωριστά και πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική. Αυτό θα φέρει το βάρος σας στο φυσιολογικό με βάση τον προσωπικό του μεταβολισμό και το γενετικό του σχέδιο μεταξύ άλλων.

Ένα άλλο ζωτικό στοιχείο είναι η άσκηση. Η άσκηση είναι ένας από τους ισχυρότερους μηχανισμούς ενίσχυσης της αυξητικής ορμόνης (ορμόνη κατά του γήρατος) που πέφτει σημαντικά μετά την ηλικία των 40 ετών. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ασκείται κανείς κάνοντας προγράμματα υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας. Ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης παράγει ορμονικές μεταβολές που προκαλούν καύσεις λιπους για 48 ώρες μετά την άσκηση, ενώ με τον κλασσικό τρόπο καίει κανείς μόνο κατά τα 40 -50 λεπτά που ασκείται. Η αποτελεσματικότητα είναι εντυπωσιακή! 

Η απώλεια βάρους με παράλληλη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής είναι εφικτή.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, υπάρχουν όμως λάθος και σωστά δεδομένα. Όταν ξεκινήσουμε έναν ορθό τρόπο ζωής και διατροφής τότε η έντονη πείνα, το στρες και οι προηγούμενες αποτυχίες για να μην πούμε για τις βλάβες στην υγεία μας μπορούν να γίνουν παρελθόν.
Δεν χρειάζεται κουράγιο, δύναμη και ηρωισμό για να έχουμε μια φυσιολογική ζωή, χρειάζεται όμως συμμετοχή και διάθεση για αλλαγή!   

 

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Γεν. Δ/ντης Detox Center Gr
Title: Απ: ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ;
Post by: g on May 27, 2009, 02:28:06 PM
"Δεν χρειάζεται κουράγιο, δύναμη και ηρωισμό για να έχουμε μια φυσιολογική ζωή, χρειάζεται όμως συμμετοχή και διάθεση για αλλαγή!"

Νομίζω ότι αυτό το σκεπτικό είναι τόσο μα τόσο Θανάσης Αποστόλου και skeftomai.gr!!!!  :)

Συμφωνώ και μου ακούγεται τόσο αληθινή αυτή η άποψη.

Έχουμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να ταιριάζει στις ανάποδες απόψεις μας και κάποιος που κάνει κάτι φυσιολογικό πρέπει να αποδυκνύει ότι δεν είναι ελέφαντας (περιθωριακός, παράξενος, ψαγμένος, μυστήριος, ήρωας και βάλτε με το νου σας ότι άλλο όνομα ταιριάζει ) ενώ θα' πρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.  :-x :-x
Title: Απ: MSG - Παραπάνω κιλά. Μήπως δε φταίτε εσείς; (Συγκλονιστικό!)
Post by: Θανάσης Αποστόλου on May 28, 2009, 11:53:08 AM
Δεν είχα ιδέα για αυτό το θέμα. Αυτό πρέπει να το μάθουν όλοι! Ουσιαστικά από ότι καταλαβαίνω η ουσία MSG λειτουργεί (στη συγκέντρωση που την πλασάρουν οι βιομ. τροφίμων) ως διατροφικό ναρκωτικό!

Θα το ψάξω το θέμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Title: Απ: MSG - Παραπάνω κιλά. Μήπως δε φταίτε εσείς; (Συγκλονιστικό!)
Post by: deimos on June 23, 2009, 10:39:30 PM
ωραιο αρθρο...

το βεβαιο ειναι οτι,αν κατι ειναι τεχνητο δεν ειναι καλο για το σωμα μας...

Το ξαναπα και αλλου οτι με  θερμιδομετρηση και με ασκηση μπορουμε να

πετυχουμε τον σκοπο μας.Απλα θελει κοπο και αντοχη το αποτελεσμα ομως

μας δικαιωνει...