Author Topic: Το κάπνισμα βλάπτει το σεξ και την αναπαραγωγή  (Read 6004 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
"Το κάπνισμα πλήττει τη σεξουαλική ζωή και δημιουργεί προβλήματα γονιμότητας, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές. "

Στις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος για την υγεία του ανθρώπου, επικεντρώνει έρευνα της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης. Τελευταίες μελέτες, αποδεικνύουν ότι οι καπνιστές, γυναίκες και άντρες έχουν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Βρετανία, 120.000 άνδρες παρουσιάζουν σεξουαλική ανικανότητα λόγω τσιγάρου και περίπου 5000 γυναίκες αποβάλουν επειδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δε σταμάτησαν να καπνίζουν.
"Ούτε ένα τσιγάρο τη μέρα"

"Οι άνδρες που επιθυμούν όχι μόνο να απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή αλλά και να επωφελούνται από αυτήν, θα πρέπει να αποφεύγουν ακόμα και το κάπνισμα ενός τσιγάρου την ημέρα" τονίζει η Δρ. Βίβιεν Νάθανσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Το ίδιο καλούνται να πράξουν σύμφωνα με την ερευνήτρια και οι γυναίκες, αφού τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι στις καπνίστριες μειώνονται σε ποσοστό 40% οι πιθανότητες σύλληψης.

Επιπλέον, το κάπνισμα την περίοδο της εγκυμοσύνης, συνιστά αυξημένο κίνδυνο αποβολών, δημιουργεί προβλήματα στο θηλασμό, αφού μειώνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος και αρκετά συχνά συνδέεται με το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη.

Εξίσου επιβλαβές για τα παιδιά είναι και το παθητικό κάπνισμα.

Στη Βρετανία, 17.000 παιδιά, που είναι παθητικοί καπνιστές, επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τα νοσοκομεία, με αναπνευστικά προβλήματα, όπως παιδικό άσθμα.
Μέτρα

Για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω αρνητικών συνεπειών του καπνίσματος, η Βρετανική Ιατρική Ένωση, προτείνει συγκεκριμένα μέτρα όπως:

    * Οι γυναίκες που χωρίς τη θέληση τους γίνονται παθητικές καπνίστριες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να μπορούν να φεύγουν από την εργασία τους χωρίς να χάνουν το μεροκάματο τους.
    * Στα μηνύματα για τους κινδύνους του καπνίσματος, να προστεθεί ότι βλάπτει την ανθρώπινη αναπαραγωγή
    * Να σταματήσει να ωραιοποιείται το κάπνισμα από τα media
    * Να απαγορευθεί το κάπνισμα από ολους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.


Αννίτα Πασχαλινού
Πηγή: Ert.gr


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!